Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:48:31 GMT

افزایش سهم ایران از آب استحصالی دریای جنوب ضروریست

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۱۱۳۸۶

افزایش سهم ایران از آب استحصالی دریای جنوب ضروریست

ایسنا/یزد وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تشریح طرح‌های انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان، سهم ایران را از آب شیرین استحصالی از این دریا در قیاس با کشورهای حاشیه آن اندک خواند و بر ضرورت افزایش این سهم تاکید کرد.

«علیرضا رزم حسینی» امروز یکشنبه در جریان مراسم افتتاح قطعات دوم و سوم خط انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، گفت: اگر در تاریخ چند هزار ساله کهن ایران بخواهیم یکی از روزهای ماندگار را ثبت کنیم حتما یکی از این روزها، روز ۲۴ اسفندماه ۱۳۹۹ است و اگر بخواهیم سالی را به عنوانی سال ماندگار در تاریخ تابناک ایران قلمداد کنیم، حتما امسال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که امروز رویای ناباورانه انتقال آب از دریا به صحرا به واقعیت نشست، گفت: قطعه اول این طرح را در آبانماه از هرمزگان به معادن سنگ آهن گلهر کرمان آغاز کردیم و امروز قطعه دوم و سوم به ترتیب به طول ۱۵۰ و ۵۵۰ کیلومتر را افتتاح می‌کنیم.

وی اجرای این طرح را طول کل آن از خلیج فارس تا اردکان ۸۲۰ کیلومتر است، هدیه‌ای برای نسل آینده و افتخاری برای تاریخ جمهوری اسلامی خواند.

رزم حسینی در ادامه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در مورد انتقال آب خلیج فارس و دریا عمان به فلات مرکزی و اهتمام رییس جمهوری به ورود بخش خصوصی در این حوزه، گفت: خوشبختانه امروز نوید تحقق این موضوع را می‌دهیم.

به گفته‌ی وی، همزمان با افتتاح ۸۲۰ کیلومتر این خط انتقال آب، خط دوم را از این مسیر به خراسان‌جنوبی و خراسان رضوی به طول ۱۵۵۰ کیلومتر را دنبال می‌شود که هم‌اکنون نیز ۴۰۰ کیلومتر آن اجرا شده و ۳۵ درصد پیشرفت دارد.

وزیر صمت با اشاره به اجرای خط سوم نیز از این مسیر و از هرمزگان به استان اصفهان به طول ۹۲۰ کیلومتر، افزود: خط چهارم نیز  برای شرق کشور از چابهار به زابل به طور ۸۲۰ کیلومتر در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی از مهمترین دستاورد این طرح‌ها را تامین آب پایدار و جدید برای فلات مرکزی و شرق کشورمان، تحول و توسعه اقتصادی در این مناطق معدن‌خیز، بهره‌مندی هفت استان از آب شرب، محرومیت زدایی و توسعه متوازن و اشتغالزایی پایدار و جلوگیری از مهاجرت و حاشیه‌نشینی ذکر کرد.

رزم‌حسینی در پایان با بیان این که هم‌اکنون کشورهای حاشیه خلیج فارس روزانه ۳۶ میلیون مترمکعب از این دریا آب شیرین استحصال می‌کنند، گفت: اگر این چهار خط مورد بهره‌برداری قرار گیرد، سهم ایران تنها ۲.۵ درصد خواهد شد و فاصله‌ای طولانی با این کشورها خواهیم داشت و ضرورت دارد که جمهوری اسلامی سهم خود را در این باره افزایش دهد.

یادآور می‌شود، امروز قطعه دوم خط یک انتقال آب خلیج فارس به سرچشمه و قطعه سه خط یک انتقال آب خلیج فارس به اردکان، با دستور رئیس‌جمهور بصورت ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد.

همچنین عملیات اجرایی خط ۲ انتقال آب خلیج‌فارس به استان‌های خراسان جنوبی و خراسان رضوی، عملیات اجرایی خط سه انتقال آب خلیج‌فارس به استان اصفهان و عملیات اجرایی انتقال آب دریای عمان از چابهار به زاهدان آغاز ‌شود.

طرح ‌های فوق بخش‌هایی از طرح بزرگ انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان است که قرار است به هفت استان شامل هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، اصفهان و سیستان و بلوچستان در فلات مرکزی و شرق کشور آبرسانی کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی وزیر صمت طرح انتقال آب از خلیج فارس يزد انتقال آب خلیج فارس فلات مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۱۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دو برابری ظرفیت انتقال آب به دیلم

ایسنا/بوشهر  مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از اختصاص ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار به پروژه خط انتقال مجتمع آبرسانی دیلم و افزایش دوبرابری ظرفیت انتقال آب به این شهرستان خبرداد.

 ابوالحسن عالی گفت: خط انتقال مجتمع آبرسانی دیلم به طول ۹.۷ کیلومتر و با هفتصد میلیارد ریال اعتبار در دست احداث است.

وی بیان کرد: از مجموع عملیات پروژه یاد شده ۷.۷ کیلومتر آن با لوله ۴۰۰ میلیمتر چدن داکتیل و ۲ کیلومتر آن با لوله ۴۰۰ فولادی اجرا خواهد شد.

عالی ادامه داد: پروژه خط انتقال مجتمع آبرسانی دیلم با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و در قالب پروژه جهاد آبرسانی در دست احداث است و براساس برنامه باید تا تیرماه امسال به بهره‌برداری برسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر یادآور شد: در اجرا پروژه یاد شده تاکنون 400 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و روند اجرا آن با سرعت قابل قبولی در حال اجراست.

وی اظهار کرد: اتمام این پروژه در ارتقاء سطح کمی و کیفی آب شرب روستاهای شهر دیلم نقشی قابل توجه ایفا می‌کند و قادر است ظرفیت انتقال آب به این شهرستان را به دو برابر مقدار کنونی افزایش دهد لذا بر همین اساس تلاش می‌شود در موعد مقرر به بهره‌برداری برسد.

عالی افزود: امید است با نقش‌آفرینی و مسئولیت‌پذیری بیشتر مشترکان دیلمی شاهد تقویت پایداری آب شرب در این مناطق باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • ۴۳ روستای محروم خراسان رضوی از آب پایدار برخوردار شدند
  • انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد
  • افزایش یک‌هزار کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت در سال جاری
  • طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد/ انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲
  • بارش باران در ۱۸ استان کشور/ خلیج فارس مواج می‌شود
  • افزایش دو برابری ظرفیت انتقال آب به دیلم
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان