Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@18:46:13 GMT

دامداران نهاوند پروانه چرای دام دریافت کنند

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۱۳۱۸۱

دامداران نهاوند پروانه چرای دام دریافت کنند

حسن قیاسوند امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در نهاوند اظهار کرد: یکی از معضلات شهرستان نهاوند افزایش بی‌رویه دام در مراتع است به گونه‌ای که در برخی مواقع میزان حضور دام بیش از پنج برابر ظرفیت موجود مراتع است.

وی گفت: شهرستان نهاوند یکی از مراکز اصلی استقرار عشایر با بیش از 300 هزار راس دام در سطح استان است که در سطح ۲۱ سامانه عشایری گسترده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره منابع طبیعی نهاوند افزود: در مراکز روستایی نیز بیش از ۲۵۰ هزار راس دام سبک و سنگین تخمین زده می‌شود که این میزان حجم بزرگی است که بار آن بر عهده مراتع است، همین مساله باعث چرای بی‌رویه دام از ظرفیت موجود می‌شود.

وی برداشت برخی از گونه‌های گیاهان خوراکی مانند موسیر و دیگر گیاهان دارویی را از دیگر عوامل تخریب منابع طبیعی ذکر کرد و افزود: با شروع فصل بهار هر روزه شاهد هجوم افراد متخلف به مراتع هستیم که اقدام به ریشه‌کن کردن گیاهان دارویی از جمله موسیر کرده و باعث تخریب محیط زیست و منابع طبیعی می‌شوند.

وی با بیان اینکه بیشترین تخریب در عرصه‌های منابع طبیعی در زمینه برداشت موسیر صورت می‌گیرد گفت: گیاه موسیر از گونه‌های در حال انقراض است که با ریشه‌کن کردن و درآوردن پیاز آن از زیر خاک علاوه بر تخریب محیط زیست باعث نابودی گونه آن می‌شوند.

قیاسوند مراتع شهرستان نهاوند را سرشار از گیاهان دارویی از جمله موسیر، سیر و تره کوهی و دیگر گیاهان دارویی عنوان کرد و گفت: اگر روند تخریب و ریشه‌کن کردن این گیاهان ادامه داشته باشد دیگر شاهد رویش گیاهان دارویی و طبیعی در مراتع و کوهستان ها نخواهیم بود.

وی از اقدامات این اداره برای جلوگیری از کندن این نوع گونه گیاهی خبر داد و افزود: با توجه به اهمیت موضوع جلوگیری از تخریب مراتع کلاس‌های آموزشی برای بهره برداران برگزار شده و علاوه بر آن از طریق توزیع رایگان بذر موسیر به کشاورزان اعلام کردیم که آن را در اراضی کشاورزی کشت کنند زیرا این شیوه می‌تواند درآمدزایی خوبی برای آنها داشته باشد.

رئیس اداره منابع طبیعی نهاوند با بیان اینکه بر اساس قانون تخریب مراتع و قاچاق گونه‌های مرتعی جرم بوده و علاوه بر مجازات زندان جریمه نقدی هم دارد افزود: با توجه به وجود بندهایی از قانون جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و محیط زیست، کندن گونه‌های کمیاب و تخریب محیط زیست جرم بوده و برای متخلفین مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه ما در این رابطه پرونده‌هایی تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع داده‌ایم از مردم خواست برای جلوگیری از انقراض گونه‌های گیاهان دارویی و طبیعی همکاری لازم را با اداره منابع طبیعی شهرستان داشته باشند.

انتهای پیام/ 3140/

منبع: فارس

کلیدواژه: قانون تخریب مراتع گياهان دارويي گیاهان دارویی منابع طبیعی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۳۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل در صدور پروانه شرکت های داروسازی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا رستمی گفت؛ تلاش ما بر این است که منویات مقام معظم رهبری در امر ″جهش تولید با مشارکت مردم″ را جامه عمل بپوشانیم، لذا با تدبیر ریاست سازمان، مقررات تسهیل شده جدیدی در صدور پروانه تاسیس واحد تولیدی فرآورده‌های طبیعی سنتی مکمل ابلاغ کردیم.
وی در توضیح بیشتر بیان داشت: اگر خط تولید کارخانه‌ای توسط اداره کل داروی سازمان غذا و دارو به تایید فنی GMP رسیده باشد، نیازی به موازی کاری و طی مجدد مراحل تایید در اداره کل فراورده‌های سنتی مکمل طبیعی نخواهد داشت و این موضوعی است که پیش از این بعضا تا حدود شش ماه به طول می‌انجامید.
دکتر رستمی تصریح کرد: مباحث جهش تولید، رونق صادرات و خودکفایی در تولید مواد اولیه فراورده‌های طبیعی سنتی مکمل در دستور کار ویژه این اداره کل قرار دارند.
لازم به ذکر است حسب تاکید سرپرست اداره کل امور فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، ایفدانا پیگیری عملیاتی شدن بخشنامه‌هایی که با عنوان جهش تولید صادر شده اند را در دست اقدام خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • تخریب دو ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی نهاوند
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • تسهیل در صدور پروانه شرکت های داروسازی
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه