Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید لیلاز با اشاره به افزایش دستمزد کارگران گفت: از نظر اخلاقی، سیاسی و علمی کاری که دولت و آقای شریعتمداری انجام داد در خدمت به کشور و نظام جمهوری اسلامی و خدمت به کارفرمایان و سرمایه گذاری در ایران و خدمت به کارگران و طبقه محروم بود در واقع بنده نقصی در این تصمیم نمی‌بینم اتفاقا شجاعت آقای شریعتمداری از نظر من قابل تقدیر نیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ سعید لیلاز، تحلیلگر سرشناس مسائل اقتصادی و سیاسی در گفتگو با خبرنگار برنا با اشاره به افزایش دستمزد کارگران گفت: تصمیمی که آقای شریعتمداری و مهم‌تر از ایشان دولت گرفته است از نظر اخلاقی، علمی و سیاسی بسیار درست و عاقلانه بود. 

او با بیان اینکه از نظر اخلاقی بدهی تاریخی به طبقه کارگر داریم، افزود: سال‌های سال است که به معیشت کارگران به درستی رسیدگی نشده است چرا که در سه سال گذشته بدترین سال‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کشور داشتیم و شدیدترین فشارهای بین المللی و داخلی را تحمل کردیم بنابراین شدت این فشار بر طبقه محروم و حقوق بگیران و کارگران بوده است. 

لیلاز تاکید کرد: این که رئیس جمهور طبق روش سال‌های گذشته در آخرین سال دولت خود به معیشت کارگران بیش از نرخ تورم توجه کرده است نشان از تصمیم اخلاقی ایشان دارد درواقع بر خلاف دولت‌های نهم و دهم، رسیدگی به توده مردم و مردمی بودن دولت، شعار و عوام زدگی و عوام فریبی نبوده است.

این استاد سرشناس اقتصاد گفت: از این تصمیم دولت خوشحال هستم که برای هشتمین سال پی در پی قدرت خرید طبقه کارگر به گونه‌ای موثر رشد کرده است حتی از نظر سیاسی هم تصمیم بسیار درستی بود؛ ایران در موقعیت حساس قرار دارد و ثبات اجتماعی برای آن اهمیت بسیار بالایی دارد چرا که حدود 14 میلیون خانوار حقوق بگیر هستند و نیمی از خانوارهای ایران تحت تاثیر این تصمیم قرار گرفتند تصمیمی که به تحکیم و افزایش ثبات در ماه‌های پیش رو کمک می کند.

او ادامه داد: سال 1400 انتخابات ریاست جمهوری را داریم و مشخص نیست چه کسی از چه جناحی پیروز انتخابات می‌شود در این شرایط قدرت‌های خارجی علاقمند هستند فضای ایران را متشنج کنند بنابراین افزایش حقوق کارگران گام بزرگی بود که برداشته شد.

این اقتصاددان گفت: مذاکرات هسته‌ای را در پیش داریم و باید با حداکثر نشاط، ثبات و یکپارچگی داخلی وارد مذاکره شویم حتی اگر بخواهیم به آمریکایی‌ها نه بگوییم هم باید بنیه نیرومند اجتماعی داشته باشیم بنابراین این کاری که انجام شد به لحاظ سیاسی کمک بزرگی به نظام جمهوری اسلامی کرد  که در نتیجه آن ثبات اجتماعی حفظ خواهد شد.

لیلاز در پاسخ به این سوال که این افزایش حقوق منجر به افزایش تورم می‌شود یا خیر؟ عنوان کرد: در هر مناظره علمی که باشد عنوان می‌کنم دستمزد کارگران هیچ نقش منفی در افزایش تورم و افزایش قیمت تمام شده کالا و خدمات کشور ندارد چون به طور متوسط سهم دستمزد در فروش خدمات در ایران 10 یا 12 درصد است که همین مقدار را باید از طریق رشد بهره وری جبران کرد. 

این اقتصاد دان افزود: هیچ کارفرمایی در بخش خصوصی نمی‌شناسم که در سال گذشته زیر 40 درصد کالا و خدماتش را افزایش داشته باشد بنابراین اگر کارفرمایان افزایش 39 درصدی را در دستمزدها اجرا کنند، سهم کارگران در فروش کالا و خدمات سر سوزنی افزایش پیدا نمی‌کند حتی ممکن است کاهش هم پیدا کند همچنین قابل ذکر است که بگویم اینکه می‌گویند افزایش دستمزد کارگران منجر به افزایش تورم می‌شود فقط توهم علمی است چون به محض اینکه قدرت خرید کارگر  افزایش پیدا کند کارگر پول خود را خرج می‌کند و در بازار تحرک ایجاد می‌شود. 

لیلاز در پایان تصریح کرد: از نظر اخلاقی، سیاسی و علمی کاری که دولت و آقای شریعتمداری انجام داد در خدمت به کشور و نظام جمهوری اسلامی و خدمت به کارفرمایان و سرمایه گذاری در ایران و خدمت به کارگران و طبقه محروم بود در واقع بنده نقصی در این تصمیم نمی‌بینم اتفاقا شجاعت آقای شریعتمداری از نظر من قابل تقدیر نیز است.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سعید لیلاز حقوق بگیران اقتصاددان دستمزد کارگران آقای شریعتمداری دستمزد کارگران نظر اخلاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۷۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟

آل اسحاق با بیان این که شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد، گفت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحران‌های سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا می‌برند و اقدام به فروش دلار می‌کنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز می‌کنند تا جیب‌های خود را پر کنند.

به گزارش ایسنا، یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به این موضوع که نرخ ارز در کشور تحت تاثیر جریان‌های روانی است، گفت: در سایه جریان‌های روانی انتظارات تورمی شکل می‌‎‌گیرد و این انتظارات نیز عاملی برای افزایش تقاضا و نرخ ارز است.

چه کسی از افزایش نرخ دلار سود می‌برد؟

وی افزود: عده‌ای متخصصِ ایجاد جنگ روانی هستند؛ بنابراین مخالفان دولت در حین رخداد تنش‌‎های سیاسی از ابزار جنگ روانی استفاده می‌کنند؛ البته برخی از ذی‌نفعان نیز از بالارفتن نرخ دلار سود می‌برند؛ در نتیجه شرایطی را ایجاد می‌کنند تا مسیر انتظارات مردم را تغییر دهند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار داشت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحران‌های سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا می‌برند و اقدام به فروش دلار می‌کنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز می‌کنند تا جیب‌های خود را پر کنند.

وی افزود: با حمله به کنسولگری ایران در دمشق شوک و تنش سیاسی در کشور ایجاد شد و سوداگران با سواستفاده از این شوک‌ها باعث افزایش نرخ دلار شدند.

نیاز‌ها قانونی کشور در حال تامین است

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه گاهی نرخ ارز به علت تغییر در واقعیت‌های اقتصادی یعنی عرضه و تقاضا افزایش پیدا می‌کند، اظهار داشت: هم‌اکنون از سمت کانال اقتصادی تغییری در قیمت دلار رخ نداده؛ چون تمامی نیاز‌های قانونی کشور با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ و نرخ حدود ۴۰ هزار تومان مرکز مبادله تامین می‌شود، بنابراین التهابات ناشی از تنش‌های سیاسی، تنها عامل افزایش نرخ ارز است.

آل اسحاق با اشاره به این موضوع که شرایط کنونی بازار ارز ناپایدار است، گفت: تحولات بازار ارز به علت رخداد‌های سیاسی است؛ بنابراین زمانی که این فضا آرام شود؛ نرخ ارز به صورت خودکار به محدوده‌های قبلی خود بازمی‌گردد.

وی در پایان تاکید کرد: درصورتی که شوک جدید سیاسی رخ ندهد، شرایط اقتصادی کشور با آرام شدن فضای منطقه و مسائل سیاسی، احتمالا به گونه‌ای رقم می‌خورد که دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد.

دیگر خبرها

  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است
  • واکنش عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: تورم ۱۲۶ درصد بالا رفت، حقوق ۱۱۹ درصد
  • معاون وزیر کار : دستمزد کارگران در کنار افزایش تورم تقریبا رشد کرده
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟