Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با یک بشقاب موساکا پنیری موافقید؟ موساکا یک نوع غذای یونانی است که مواد اصلی آن بادمجان و گوشت چرخ‌کرده است. اما اگر گیاه‌خوار هستید هم می‌توانید از طعم این غذای لذید بهره‌مند شوید. شما می‌توانید موساکا را به روش گیاهی تهیه کنید و به جای گوشت چرخ‌کرده، به آن سویا اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در تهیه موساکا گیاهی با پنیر، از پنیر رومانو استفاده می‌کنیم. پنیر رومانو یک نوع پنیر ایتالیایی بوده که از شیر گوسفند تهیه می‌شود، و اضافه کردن آن به موساکا سبب دوچندان شدن خوشمزگی این غذای لذید می‌شود.

ممکن است تهیه این غذای متفاوت و لذیذ کمی زمان‌بر باشد، اما آنقدر خوشمزه است که با خوردن آن، خستگی از تنتان بیرون خواهد رفت. سویا، بادمجان و سیب‌زمینی بعضی از سبزیجات خوشمزه‌ای هستند که در تهیه این غذای لذیذ استفاده می‌شوند. اگر شما هم گیاه‌خوار هستید و از درست کردن غذا‌های تکراری خسته شده‌اید، در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه موساکا پنیری برای گیاه‌خواران را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم

سویا دو پیمانه
بادمجان شش عدد
سیب‌زمینی سه عدد
پیاز یک عدد
سیر دو حبه
سس بشامل دو پیمانه
پنیر رومانو کاله یک و نیم فنجان
رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
آویشن یک قاشق سوپ‌خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار لازم

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از بال تند و لیمویی و کباب تابه‌ای مرغ با نان خشک تا فینگرفود الویه مخصوص مهمانی‌ها + تصاویر

طرز تهیه

موساکا یک غذای یونانی محبوب و لذیذ است که انواع مختلفی دارد. موساکا با پنیر چدار و موساکای سبزیجات ذ دو نوع پرطرفدار و خوشمزه‌ای از این غذا هستند که طرز تهیه آن‌ها را قبلا به شما آموزش داده‌ایم، اما امروز قصد داریم یک مدل موساکای پنیری با بادمجان و سویا را با هم یاد بگیریم که مناسب رژیم غذایی گیاه‌خواران است. برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا در یک ماهیتابه روغن ریخته و روی اجاق قرار دهید. سپس بادمجان‌ها را ورقه ورقه خرد کرده و در ماهیتابه سرخ کنید تا نرم شوند.

پیاز را ریز خرد کنید. سیر را هم رنده کنید. سپس یک ماهیتابه دیگر روی اجاق قرار داده و کمی روغن در آن بریزید و پیاز و سیر را در روغن سرخ کنید. پس از اینکه پیاز و سیر سرخ شدند، سویا و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و خوب تفت دهید. نمک، فلفل و آویشن را به آن اضافه کرده و مجدد تفت دهید. مقدار نمک و فلفل به سلیقه شما بستگی دارد و می‌توانید آن را کم یا زیادی کنید. پس از اینکه مواد خوب سرخ شده و تفت داده شدند زیر شعله را خاموش کنید.

یک قابلمه را آب کرده و سیب‌زمینی‌ها را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در آن آب‌پز کنید. زمانی که سیب‌زمینی‌ها آب‌پز شدند، آن‌ها را از قابلمه درآورده و اجازه دهید کمی خنک شوند. سپس پوست سیب‌زمینی‌ها را گرفته و آن‌ها را با گوشت‌کوب له کنید.

در این مرحله نوبت به درست کردن سس بشامل می‌رسد. برای تهیه سس بشامل کره و سیر را داخل ماهیتابه تفت دهید. دقت کنید که سیر نباید سرخ شود و فقط در حدی باشد که کره، مزه سیر را بگیرد. سپس آرد را به آن اضافه کرده و سریع هم بزنید تا یکنواخت شود. شیر را اضافه کرده و با همزن دستی مواد را هم بزنید تا یکنواخت شود و آرد گلوله نشود. در نهایت به مقدار دلخواه به آن نمک بزنید. سس بشامل را کنار بگذارید تا خنک شود.

سیب‌زمینی له شده را با مخلوط سویا، پیاز و سیر که از قبل درست کردید مخلوط کرده و خوب هم بزنید. حالا نیمی از سس بشامل را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. ته ظرف مخصوص فر را با کمی روغن یا کره چرب کنید. کمی از باقی‌مانده سس بشامل را ته ظرف ریخته و صاف کنید. روی آن یک لایه بادمجان ورقه شده بچینید. لایه بعدی روی بادمجان را با مخلوط موساکا پر کنید.

این کار را تا زمانی که بادمجان و مواد موسکا تمام شوند، ادامه دهید. در نهایت روی آن موساکای خود سس بشامل و پنیر رومانو رنده شده بریزید و به مدت تقریبا ۳۰ دقیقه ظرف را داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا روی غذای شما طلایی شود. موساکا پنیری شما آماده است؛ می‌توانید روی آن را با جعفری خرد شده تزئین کرده و نوش جان کنید.

نکات

به طور دلخواه می‌توانید به مواد موساکا دو عدد فلفل دلمه‌ای خرد شده و ۲۰۰ گرم قارچ ورقه شده اضافه کنید.
اگر طعم سیب‌زمینی در موساکا را دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید.
می‌توانید در نهایت گریل را به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه روشن کنید تا سطح پنیر برشته شود.

منبع: کتاب کاله

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش آشپزی طرز تهیه آن اضافه کرده پنیر رومانو تهیه موساکا سیب زمینی طرز تهیه سس بشامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۷۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد

 بنابر آمار سالانه حدود ۴.۵ میلیون تن کنجاله سویا و ۱۰ میلیون تن ذرت به عنوان خوراک دام و طیور وارد کشور می شود که  مسئولان وزارت جهاد با جایگزینی گیاهان کم آب  بدنبال کاهش خروج ارز از کشور هستند.

براین اساس معاونت امور دام وزارت جهاد چندی پیش اعلام کرد که اکنون برای تنوع‌بخشی به خوراک دام و طیور حدود ۱۳ قلم نهاده از جمله کنجاله کلزا، کنجاله پنبه دانه، کنجاله آفتابگردان، ذرت خوشه‌ای یا سورگوم و چند قلم گیاهان کم‌آب‌بر را به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برای ورود و عرضه در سامانه بازارگاه نهاده‌ها معرفی شده است.

در همین راستا  علیرضا آقا شاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به اینکه  بیش از ۷۰ درصد هزینه های دامداری ها را خوراک مصرفی شامل می شود، گفت: با بهره برداری از خوراک کامل دام، این هزینه ها را به نسبت های مختلف در دامداری های گوناگون، کاهش داد و خلاء عملکردی موجود را تا حدودی پر کرد.

آقاشاهی با  اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد جو و بالای ۸۰درصد ذرت و کنجاله مصرفی در خوراک دام از خارج از کشور وارد می شود، افزود: طبق آمارهای موجود، بیش از ۴۰ درصد تولیدات دامی اعم از گوشت و شیر، در واحدهای متوسط و خرده پا انجام می شود. این در حالی است که چنین واحدهایی یا بهره کمی از دانش تغذیه دارند و یا امکان بکارگیری آن در مزرعه به دلایل مختلف را ندارند.

رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور ادامه داد: محققان علوم دامی برای حل مشکل تامین خوراک، برای دامداران متوسط و کوچک، به پژوهش های گسترده ای در قالب خوراک کامل دست زده اند تا خلاء بهره وری را کاهش  دهند. با توجه به ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد به طور قطع می توان میزان تولید نهاده های دامی را در کشور افزایش داد تا میزان کمتری از این محصول به کشور وارد شود.

همچنین افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: نهاده به عنوان ماده اولیه تولید در بسیاری از صنایع، ارزش افزوده ایجاد می کند‌. براین اساس واردات نهاده دامی ذرت و کنجاله سویا، ارزش افزوده بیشتری تولید می کند. واردات نهاده دامی به عنوان ماده اولیه منجر به ایجاد اشتغال و تولید پایدار و افزایش سهم تولید ناخالص داخل می شود.

صدردادرس با بیان اینکه واردات نهاده دامی کماکان باید انجام شود، افزود: در تغذیه دام ۲ فاکتور اصلی و اساسی داریم که با جایگزینی نهاده دامی هم باید انرژی و پروتئین ماده غذایی تامین شود. اگر با جایگزینی نهاده دامی، ماده غذایی دیگری پیدا شود که ارزانتر باشد و همان انرژی و پروتئین کنجاله سویا را به ما بدهد، در جایگزینی بحثی نیست.

او با بیان اینکه هدف از ذرت و کنجاله سویا در جیره غذایی طیور ناشی از ترکیب غذایی است، افزود: با توجه به آب بر بودن ذرت، اگر ماده دیگری کشت شود که آب کمتری نیاز دارد، اما انرژی و پروتئین مورد نیاز دام را تامین می کند، مشکلی وجود ندارد و تنها نیاز است در ماده غذایی جدیدی  که کشت می شود بدلیل عدم آشنایی دامداران، توسط وزارت جهاد باید در بین دامداران ترویج داده شود و همواره مزایا و نحوه تغذیه آموزش دهند.

با توجه به تولید سالانه حدود ۱۶ میلیون تن ذرت علوفه ای و حدود ۹۰۰ هزار تن ذرت دانه ای در کشور، اولویت توسعه کشت سورگوم دانه ای است، چراکه به شدت به ذرت دانه ای در تامین خوراک دام و طیور وابسته هستیم.

امکان جایگزینی نهاده دامی با ذرت و کنجاله سویا در مرغ تخم گذار وجود ندارد

حمیدرضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: بنابر سیاست معاونت بازرگانی وزارت جهاد، انحصار زدایی در بحث واردات صورت گرفته به طوریکه هم اکنون به سبب ورود شرکت های متعدد در بحث واردات، وضعیت تامین کنجاله سویا و ذرت مطلوب است.

او با بیان اینکه امکان جایگزینی نهاده دامی در صنعت طیور وجود ندارد، افزود: در تمامی کشورها کنجاله سویا، گندم و ذرت سه قلم کالای اساسی مرغ تخم گذار در دنیاست که امکان حذف یا جایگزینی جیره طیور در هیچ کشوری مرسوم نیست.

کاشانی ادامه داد: با توجه به آنکه جایگزینی نهاده دامی در صنعت مرغ تخم گذار در هیچ کشوری الگوبرداری نشده یا جیره ای در اختیار مرغداران گذاشته نشده است که اثر آن را در تولید ببینند، از این رو هیچ جایگزینی برای جیره طیور وجود ندارد.

رئیس اتحادیه مرغداران میهن با بیان اینکه ذرت، کنجاله سویا و گندم ۶۰ تا ۷۰ درصد جیره طیور را تشکیل می دهد، افزود: در تمامی کشورها در خصوص کالاهای اساسی مرغ و تخم مرغ حساسیت و نظارت وجود دارد و تنها شرایط مداخلات فرق می کند‌.

او گفت: در سال ۱۴۰۰ به رغم تلاش های متعدد تنها ۱۰ هزارتن تخم مرغ وارد شد، درحالیکه این رقم یه اندازه تولید ۲.۵ روز کشور است. بنابراین تولید مرغ و تخم مرغ به عنوان کالاهای اساسی امری ضروری است چراکه امکان واردات و تامین ۱۰۰ درصدی مرغ و تخم مرغ به عنوان غذایی که مردم روزانه نیاز دارند،  وجود ندارد.

مرغ مورد نیاز با تامین به موقع نهاده های دامی تولید می شود

در ادامه علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: کنجاله سویا و ذرت به عنوان اصلی ترین نهاده های مورد نیاز صنعت مرغداری محسوب می شود که شرایط اقلیم کشور اجازه تولید را نمی دهد که بتوانیم به سمت خودکفایی برویم. گرچه ارز برای واردات ذرت و کنجاله سویا از کشور خارج می شود، اما در مقابل پروتئین مورد نیاز کشور را تامین می کنیم که در صورت اعمال مدیریت صحیح، امکان ارزآوری وجود دارد.

ابراهیمی ادامه داد: وضعیت نسبی کشاورزان اجازه تولید سویا و ذرت به حد نیاز را نمی دهد، اما در مقابل وارداتی را که انجام می دهیم جزء کشورهای مطرح کننده تولیدکننده مرغ در دنیا هستیم.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه تامین به موقع نهاده دامی راهکار ایجاد بازار مصرف مطمئن در داخل محسوب می شود، گفت: با توجه به آنکه  کشورهای همسایه واردکننده مرغ هستند، لذا با افزایش تولید و صادرات می توان ارزآوری مناسبی داشت.

با توجه به مشکلات واردات نهاده دامی و خروج قابل توجه ارز از کشور، تنوع‌بخشی به خوراک دام و طیور و جایگزینی گیاهان کم‌آب‌بر، فشار را از مصرف کنجاله سویا برمی‌دارد، براین اساس معاونت امور تولیدات دامی بر بومی‌سازی خوراک دام و طیور کشور با رویکرد استفاده از گیاهان و علوفه‌های کم‌آب‌بر تاکید دارد تا با جایگزینی آن در واحدهای دامداری، وابستگی به آن سوی مرزها به حداقل برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • «کرایی مرغ» یک غذای مجلسی که باید امتحانش کنی
  • راز خوشمزه شدن ماکارونی مجلسی
  • راز خوشمزه شدن ماکارونی
  • شهروندان فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تهیه کنند
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • طرز تهیه سیب زمینی توپی سوخاری با مغز پنیری (فیلم)
  • ماکودا ؛ پیشنهادی جذاب، لذیذ و خوشمزه
  • طرز تهیه کباب ترش تابه‌ای، یک غذای فوق‌العاده خوشمزه
  • تخلیه ۲.۲ میلیون تنی ۶ قلم کالا طی فروردین‌ماه در بنادر