Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ورزش در دوران بارداری، مادران را قادر می‌سازد تا احتمال بیشتر ابتلا به بیماری دیابت و سایر بیماری‌های متابولیک فرزندان خود را کاهش دهند.

به نقل از مدیکال اکسپرس، بررسی بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داد که ورزش مادران در بارداری از انتقال بیماری‌های متابولیکی (زمانی رخ می‌دهد که واکنش‌های شیمیایی غیرطبیعی، فرایند متابولیک طبیعی بدن را مختل کند) والدین چاق (پدر یا مادر) به کودک جلوگیری خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان عنوان کردند: اگر این یافته‌ها در انسان تایید شود، در کمک به زنان باردار برای اطمینان از زندگی سالم کودکان تاثیر زیادی خواهد داشت، به این معنی که روزی پزشکان بعد از اولین مراجعه خانم پس از بارداری، نسخه برای برنامه‌های ورزشی ارائه خواهند کرد.

بسیاری از بیماری‌های مزمن که امروزه در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم، مربوط به دوران جنینی هستند. ژن یان، محقق و متخصص برتر ورزش در دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا آمریکا گفت: شرایط نامناسب بهداشتی والدین قبل و حین بارداری، پیامدهای منفی برای کودک دارد.

نتایج تحقیقات گذشته بر روی موش‌ها نشان داد که ورزش‌های هوازی منظم برای مادر چاق قبل و حین بارداری می‌تواند از ابتلا کودک به دیابت محافظت کند. البته در این بررسی سوالاتی مطرح شد که برای مثال، اگر مادر چاق تنها در بارداری ورزش کند و یا اگر پدر چاق باشد، چه می‌شود؟

دانشمندان اظهار کردند: ورزش در دوران بارداری منجر به تولد کودکانی سالم خواهد شد که عوارض خطر بارداری و زایمان زودرس را کاهش می‌دهد، اما محققان قصد داشتند تا دریابند که آیا این مزایا در زندگی کودکان ادامه‌خواهد داشت و نتایج تحقیقات گذشته و حال نشان داد که این چنین است.

در این بررسی، محققان موش‌ها و فرزندان آن‌ها را آزمایش کردند. بعضی از موش‌های بزرگسال قبل و حین بارداری از غذای معمولی و بعضی دیگر برای شبیه‌سازی چاقی از رژیم غذایی پرچرب و پرکالری تغذیه کردند. موش‌هایی که رژیم پرچرب را قبل از جفت‌گیری دریافت کرده بودند، در دوران بارداری با یک چرخ شروع به دویدن کردند، در حالی که گروهی این فعالیت را انجام ندادند و بی‌تحرک ماندند.

نتایج نشان داد، والدین در گروهی که تغذیه پرچرب داشتند، فرزندان خود را مستعد ابتلا به اختلالات متابولیکی می‌کنند، به ویژه فرزندان پسر که مادران کم‌تحرک با رژیم پرچرب داشتند، در بزرگسالی بیشتر مستعد ابتلا به قندخون بالا و سایر اختلالات متابولیکی خواهند شد.

محققان دریافتند، در سلامت متابولیسم و میزان فعال‌بودن ژن‌های خاص در بین گروه‌های مختلف فرزندان تفاوت‌های چشمگیری وجود دارد  که نشان می‌دهد اثرات منفی چاقی والدین، اگرچه بین پدر و مادر متفاوت است، اما در طول زندگی فرزندان ادامه دارد.

نتایج نشان داد که ورزش مادران در دوران بارداری از ایجاد تغییرات اپی‌ژنتیکی که بر عملکرد ژن‌های فرزندان تاثیر می‌گذارد، جلوگیری می‌کند. آنان تشخیص دادند که ورزش مادران از ایجاد تاثیرات منفی چاقی مادر یا پدر بر فرزندان به طور کامل محافظت می‌کند.

محققان افزودند: این اولین شواهدی است که نشان می‌دهد ورزش مادر در دوران بارداری می‌تواند از انتقال بیماری‌های متابولیک والدین به کودک جلوگیری کند.

یان گفت: پیام اصلی تحقیق این است، هر زمانی که مادری دریافت، باردار است شروع ورزش دیر نیست و این نوع مداخله‌ها باعث می‌شود تا بیماری‌های مزمن همه‌گیر در جهان متوقف شود، زیرا چرخه معیوب انتقال بیماری از والدین به کودک را مختل می‌کنیم.

یافته‌های این بررسی در نشریه Applied Physiology ارائه شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی ورزش بارداری دوران بارداری ورزش مادر موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۸۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی گفت: در شرایط کنونی، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح مشغول خدمت هستند.

وی افزود: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیروهای طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و…، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

کد خبر 6088263 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • جرارد: به رقابت کردن با مسی و رونالدو افتخار می‌کنم
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس)
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  • مادر شهید ابراهیم ملک محمدی دعوت حق را لبیک گفت
  • پهلوانی به قامت «حیدر»
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا