Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-یک متخصص روانشناسی درباره اهمیت و تاثیرگذاری‌ جملات و سخنرانی‌های انگیزشی رواج یافته در سطح جامعه توضیح داد.

طاهر علیزاده متخصص روانشناس بیان کرد: بسیاری از افراد روانشناسی را فقط با جملات انگیزشی می‌شناسند، جملاتی همچون نباید تسلیم شد و نا امیدنباش از نمونه جملات انگیزشی افزایش یافته هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاخه از روانشناسی از حدود ۳۰ الی ۴۰ سال پیش از آمریکا شروع و به مرور زمان تقویت شد که در ادامه کتاب‌هایی با مضمون جملات انگیزشی جزو پرفروش‌ترین کتاب‌ها شدند.

او افزود: در واقع همه نسبت به این موضوع آگاه هستیم که امید دادن و امیدوار بودن به خصوص در شرایط امروزی کار مناسب و در عین حال سخت است.

این متخصص روانشناسی با اشاره به اینکه بیشتر افراد این مسئله را تجربه کرده اند که موفقیت اولین مفهومی است که در سخنرانی‌های انگیزشی استفاده می‌شود، گفت: در واقع در این نوع سخنرانی توصیه می‌شود هر چقدر با ناکامی رو به رو شدیم باز در مسیر موفقیت ادامه دهیم، اما خبر بد این است که مفهوم مورد اشاره یعنی پایداری؛ جزو خلق و خوی شخصیت افراد است و خلق و خو هم به صفاتی اشاره دارد که عموما قبل از تولد ایجاد می‌شوند و خود افراد یا نقشی در آن ندارند یا بسیار کم رنگ است.

علیزاده گفت: افرادی که علیرغم شکست و ناکامی‌های زیاد می‌توانند بدون خستگی تلاش خود را انجام دهند؛ در خصوص صفات خلق و خو نمره بالایی می‌گیرند. حال در نظر بگیرید گروهی از افراد در صفات خلق و خو، امیدواری و پشتکار نمره کمتری را دریافت می‌کنند و چند مرتبه با شکست رو به رو می‌شوند.

این متخصص روانشناسی با اشاره به اینکه اثر سخنرانی‌های انگیزشی شبیه بنزین روی آتش است، اظهار کرد: در ابتدا شعله ور خواهد شد، اما در کوتاه‌ترین زمان سرد و خاموش می شود. دلیل آن هم می‌تواند این باشد که برای موفق شدن نیاز به طراحی نقشه راه منطقی داریم که متناسب با توانایی، علائق و امکانات ما باشد تا در صورت شکست؛ بتوانیم نقشه را دوباره بررسی و نقاقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنیم.

علیزاده گفت: دریافت امید واهی بدون بررسی منطقی اشتباهات، احتمال ناکامی چندین دوره را افزایش می‌دهد و در صورت افزایش ناکامی، فرد را با درماندگی و اختلال رو به رو می‌کند. باید به این نکته توجه داشت که موضوع انگیزش در انسان حالت نوسان دارد و همیشه نمی‌تواند در بالاترین سطح قرار بگیرد. به عنوان مثال برای یک فرد کنکوری که قرار است یکسال مطالعه فشرده داشته باشد؛ باید این موضوع را بپذیرد که گاهی اوقات انگیزش پایین و گاهی بالا باشد؛ بنابراین تکیه دائم بر جملات انگیزشی مبنی براینکه همیشه و همه حال انگیزش ما باید بالا باشد، خطرناک و ممکن است حتی ما را از موفقیت دور کند.

او مطرح کرد: برخی اوقات بدون بررسی منطقی و عدم توجه به علاقه و سلیقه، هدفی را انتخاب کرده ایم که مدام با شکست و عدم پذیرش آن رو به رو می‌شویم؛ در چنین مواقعی پذیرش شکست می‌تواند بلوغ فرد را نشان دهد و از دل همین پذیرش و تسلیم؛ می‌توان هدف و تصمیم جدید را منطبق با علاقه و استعداد در نظر گرفت.

علیزاده در پایان تصریح کرد: سخنرانی‌های انگیزشی در صورت رعایت شرایط منطقی و بیان آن توسط متخصصان، می‌تواند مفید باشد؛ اما در صورتی که صرفا برای بازارگرمی و توسط افراد غیر متخصص ارائه شود، آسیب و اختلالاتی را برای افراد ایجاد کند.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سخنرانی های انگیزشی جملات انگیزشی رو به رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۱۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش موثر معلمان در مقابله با جنگ نرم دشمن

سردار نظری فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، سردار بهروز جانشین فرمانده سپاه ثارالله استان وحجت السلام عربپور نماینده ولی فقیه در سپاه ثارالله استان کرمان به مناسبت هفته معلم با مدیرکل آموزش‌و پرورش استان کرمان دیدار و گفت و گو کردند. 

سردار محمدعلی نظری فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان در این نشست با تبریک روز معلم گفت: معلمان سربازان گمنامی هستند که در مناطق سخت در حال تعلیم دانش آموزان هستند.

وی افزود: اهمیت معلمی و بحث تربیت آنقدر مهم است که مقام معظم رهبری این قشر را مهم‌ترین قشر دانستند.

سردار نظری تصریح کرد: این نشان دهنده این است که امروز ما وآینده کشورما دست معلمان است و هر چقدر این معلمین بر روی نسل ما کار کنند باعث بازدارندگی عملیات روانی دشمن و باز شدن گره‌های ذهنی نسل حال حاضر می‌شوند.

وی گفت: ما اعلام آمادگی می‌کنیم در تمام برنامه بخصوص بسیج دانش آموزی، راهیان نور، راهیان پیشرفت که باعث باز شدن گره‌های ذهنی دانش آموزان کمک کنیم تا آینده سازان خوب کشور شوند.

سردار نظری افزود: امیدواریم این هم افزایی بین سپاه و آموزش وپروش ادامه داشته باشد تا گام دوم انقلاب را برای نسل جوان محکم‌تر برداریم.

رضایی مدیر  کل آموزش و پرورش استان کرمان با تشکر از حضور سردار نظری و همراهانشان؛ گفت: بین مجموعه آموزش و پرورش و سپاه در سطح کشور و استان هیچ جدایی نیست و آموزش پروش سنگ بنایی توسعه ایران اسلامی است.

وی افزود: هیچ نهادی به اندازه آموزش و پرورش برای کشور نمی‌تواند مهم باشد. 

رضایی بیان کرد: اگر ما بتوانیم مسئله آموزش و پرورش را به عنوان مسئله اول کشور قراردهیم، کشور دیگر به هیچ مشکلی نمی‌خورد.

وی گفت: در بخش بسیج دانش آموزی و معلمی واقعا کار‌های فرهنگی خیلی خوبی صورت گرفته است و به قول امام جمعه استان کرمان، آموزش پرورش استان در ریل انقلاب حرکت می‌کند که در حادثه تروریستی کرمان، ۲۷ دانش آموز شهید، بیش‌از صد دانش آموز مجروح و دو معلم شهید شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • طرح «دختران حاج قاسم» نمونه یک کار فرهنگی موثر است
  • همایش روانشناسی در دانشگاه آزاد قم برگزار شد
  • نقش موثر معلمان در مقابله با جنگ نرم دشمن
  • بهره مندی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت ۱۴۰۳
  • بانک رفاه دستگاه برتر در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد
  • روش های موثر برای از بین بردن آسیب‌های ناشی از بدخوابی
  • صدور حکم انسداد کد ملی افراد در موارد خاص می‌تواند صورت گیرد
  • سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین انصاریان در حسینیه اعظم زنجان