Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@03:43:42 GMT

بازار روغن خوراکی تا پایان سال ناآرام است

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۲۱۸۳۹

بازار روغن خوراکی تا پایان سال ناآرام است

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، بعد از بازار مرغ که صفوف زیادی را تشکیل داده بود، تامین روغن برای بسیاری از صنوف و مردم دغدغه دیگری است که مسئولان ستاد تنظیم بازار و بیشتر از آن نظام توزیع اقلام را درگیر کرده است.

روز گذشته مفتح قائم مقام وزیر صمت در واکنش به شرایط موجود در بازار روغن گفت: برای بازار روغن و تنظیم عرضه و تقاضا در این زمینه برنامه های ویژه ای برای سال آتی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: توزیع روغن در سال آتی نسبت به امسال متفاوت خواهد بود. به خاطر اینکه در تلاشیم تا ذائقه مردم در مصرف روغن را اصلاح کنیم. در همین راستا توزیع روغن در تولیدی ها نیز تغییر خواهد کرد و طبق برنامه ریزی جدید به آن ها سهمیه داده خواهد شد.

عمده ترین مشکل بازار روغن و سایر اقلام اساسی در کشور، کاملا مشخص است. مشکل در سیستم توزیع و همچنین چند نرخی بودن این توزیع منجر شده تا عده ای برای تهیه اقلام ارزان تر به انواع روش ها دست ببرند و بعد تهیه آن را احتکار کنند. در نتیجه عرضه با مشکل اساسی مواجه شده و تقاضا روز به روز افزایش پیدا می کند.

هر چند در این میان تامین و واردات دانه های روغنی نیز با کاهشی اندکی همراه بوده است و همین امر نیز مزید بر علت کمبود روغن در بازارها شده است.

۲ میلیون و ۴۰ هزار تن دانه‌های روغنی وارد کشور شده است

 روح اله لطیفی سخنگوی گمرک، درباره آمار واردات روغن خام کشور اظهار کرد: از ابتدای امسال تا پایان بهمن سال ۹۹ حدود ۲ میلیون و ۴۰ هزار تن دانه‌های روغنی به ارزش یک میلیارد و ۷۳ میلیون دلار و یک میلیون و ۳۵ هزار تن روغن خوراکی، نیمه جامد، مایع و خام از گمرکات کشور ترخیص و تحویل واحدهای تولیدی شده است.

او با تاکید بر این که با توجه به نیاز اعلامی کشور نباید کمبودی در روغن خام وجود داشته باشد، ادامه داد: از ابتدای امسال تا ۳۰ بهمن ماه مقدار ۳۰ میلیون و ۸۱۸ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ میلیارد و ۳۲۱ میلیون دلار از گمرکات کشور ترخیص شده که ۲۱ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۲۸۱ تن به ارزش ۱۰ میلیارد و ۸۳۹ میلیون دلار آن مربوط به ترخیص ۲۵ گروه کالاهای اساسی است.

لطیفی گفت:  سهم واردات کالای اساسی از کل واردات کشور از لحاظ وزنی ۶۹ درصد و از لحاظ ارزش ۳۱.۵ درصد بوده است. از ۲۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کل کالاهای اساسی، ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن آن به ارزش ۶ میلیارد و ۸۶۵ میلیون و ۵۵۴ هزار دلار جزو کالاهای اساسی شامل ارز ترجیحی است که از لحاظ وزن ۷۲ درصد و از لحاظ ارزش  ۶۳ درصد کل کالاهای اساسی ترخیص شده را به خود اختصاص داده است.

سخنگوی گمرک بیان کرد: ذرت با ۹ میلیون و ۱۲۵ هزار و ۷۹۱ تن و ارزش ۲ میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۸۷۰ هزار و ۵۵۳ دلار در صدر واردات به  کشور  قرار دارد که ۴۲ درصد وزن کالاهای اساسی و ۲۱ درصد ارزش آن را به خود اختصاص داده است.

لطیفی ادامه داد: داروها و تجهیزات و ملزومات ضروری پزشکی با ۱۳ هزار و ۵۶۰ تن به ارزش یک میلیارد و ۴۸۱ میلیون و ۴۱۹ هزار و ۳۶۶ دلار، دانه‌های روغنی با ۲ میلیون و ۴۰ هزار و ۴۵۷ تن به ارزش یک میلیارد و ۷۳ میلیون و ۴۱۶ هزار و ۸۱۸ دلار، روغن های خوراکی با یک میلیون و ۳۴ هزار و ۳۱۱ تن به ارزش ۸۹۵ میلیون و ۹۶۰ هزار و ۶۳۹ دلار،کنجاله سویا با یک میلیون و ۶۱۵ هزار و ۲۶۷ تن به ارزش ۶۹۳ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۵۴۲ دلار و جو با یک میلیون و ۷۰۲ هزار و ۱۸۲ تن به ارزش ۴۲۲ میلیون و ۱۰۰ هزار و ۱۴۱ دلار، به ترتیب کالاهای اساسی ترخیص شده از گمرکات کشور بودند که شامل ارز ترجیحی هستند.

پربیننده ترین صف عجیب مرغ در دل تهران! +فیلم قیمت سیب و پرتقال شب عید اعلام شد قیمت شیرینی شب عید اعلام شد دریافت ٣٠هزارتومان به ازای هر هکتار برای صدور سند مالکیت اراضی کشاورزی شرط واردات موز و آناناس اعلام شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار روغن برجام دانه های روغنی کالاهای اساسی یک میلیون بازار روغن ۲ میلیون تن به ارزش هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۱۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گمرک ایران اعلام کرد تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.
 از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.
تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.
این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.
ارزش صادرات کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.
این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.
در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.
عمده‌ترین مقاصد کالا‌های صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.
در فروردین امسال، میزان صادرات کالا‌های پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.
در بین ۱۰ قلم عمده کالا‌های صادراتی، گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.
در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.
ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالا‌های وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.
بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالا‌های وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.
متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش، ۶ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان و هند در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.
میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین امسال با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

دیگر خبرها

  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • کشف ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۱۲ اردیبشهت ۱۴۰۳
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد