Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@17:13:25 GMT

تعطیلات پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۲۷۹۷۲

تعطیلات پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها

خانه‌ماندن همانا و تنهایی و بی‌حوصلگی هم همانا؛ آن هم برای سالمندانی که دختران و پسران‌شان ازدواج کرده‌اند و این روزها را به جای گشت‌وگذار در طبیعت و گذران اوقاتشان با نوه‌ها، باید در خانه بمانند و بهار را از پشت شیشه‌های خانه تماشا کنند اما واقعیت این است که می‌تواند این خانه‌نشینی، آنقدرها هم که به نظر می‌رسد کسل‌کننده و بیهوده نباشد؛ فقط به مجموعه‌ای از فکرهای بکر نیاز دارد تا سالمندان عزیز زندگی‌مان، روزهای خوشی را در خانه بگذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش، راهنمایی برای فراهم کردن موقعیت‌هایی باب میل آنهاست که عید ۱۴۰۰ را به خوشی و حال خوب بگذرانند.

انجمن کتابخوان‌ ها

آنقدر دایره تنوع در کتاب‌ها گسترده است که تقریبا غیرممکن به نظر می‌رسد سالمندی درباره موضوعی خاص کتابی بخواهد و نتواند آن را پیدا کند.

شروع کردن کتابی جذاب در اولین روزهای عید و آرام آرام خواندنش و تمام کردن آن در آخرین روزهای تعطیلات، می‌تواند ایده خوبی برای گذراندن روزهای تعطیل باشد؛ روزهایی که می‌تواند روح سالمند را به جز خانه، به فضای حاکم در کتاب ببرد و غرق در آن شود. مریم افضلی هم به عنوان روان‌شناس، کتاب خواندن و ارتباط برقرار کردن با شخصیت‌های کتاب را موثرترین راهکار برای بیرون‌آمدن از تنهایی و مشغول‌شدن فکر و ذهن می‌داند.

علاوه بر آن، فرزندان و آشنایان سالمند، می‌توانند با عضو کردن سالمند در شبکه‌های اجتماعی، او را با انجمن‌ها و صفحه‌های کتابخوانی آشنا کنند که بتواند با دیگر افراد کتابخوان ارتباط برقرار کند، از پیشنهادهای آنها استفاده کند و حتی خودش هم یکی از پیشنهاد دهنده‌ها باشد.

کتاب خاطرات و زندگینامه‌های شهدا، سرگذشت شخصیت‌های تاریخی و کتاب و سفرنامه‌ها، از آن دسته کتاب‌هایی است که تقریبا می‌شود گفت به مذاق هر سالمندی خوش می‌آید.

سینما در خانه

این روزها دیگر دسترسی به فیلم و سریال، مثل گذشته سخت و زمانبر نیست. تنها کافی است برنامه ارائه‌کننده فیلم‌های اینترنتی را بر صفحه تلویزیون بیاورید؛ کاری که یا خودتان باید به آن تسلط پیدا کنید یا از فرزندان و اعضای خانواده‌تان بخواهید چنین موقعیتی را برایتان فراهم کنند.

بعد از آن به سادگی می‌توانید هر روز، هر نوع و سبکی از فیلم یا سریالی را که می‌خواهید برای تماشا انتخاب کنید. این برنامه‌های پخش‌کننده فیلم، چارچوب‌های خاص خودشان را دارند و خوبی‌اش این است که تقریبا همه فیلم‌های خارجی، به صورت دوبله پخش می‌شود و نیاز به دنبال کردن زیرنویس ندارید.

اگر قرار بود کسی دیگر هم برایتان فیلمی را که مدت‌هاست از آن تعریف می‌کند بیاورد، حتما از او بخواهید به صورت دوبله شده باشد، چون خواندن زیرنویس‌ها با فونت‌های ریز و درشت و کمرنگ و پررنگ، می‌تواند بیشتر از آرامش و سرگرمی، شما را کلافه کند. مستند، سریال‌های ایرانی و سریال‌های کوتاه خارجی، می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای علائق سالمندان باشد.

ورود به دنیای ناشناخته

مجازی‌ شدن بسیاری از نیازهای زندگی امروز، فقط بر گردن کرونا نیست؛ پیش از آن هم وجود چنین ابزاری برای گذران عادی‌ترین اتفاقات زندگی ضروری شده‌بود. برای همین است که پیشنهاد همه کارشناسان برای حال خوب سالمندان، آشناکردن آنها با فضای‌مجازی و شبکه‌های اجتماعی است. در واقع عضویت و مهارت پیدا کردن در فضای مجازی، راه‌حل مناسبی برای سرگرمی سالمندان است که نه‌تنها می‌تواند باعث روبه‌رو شدن با انبوهی از مطالب متنوع باشد که امکان برقراری با دیگر آشنایان و حتی پیدا کردن دوستان تازه را هم به سالمند می‌دهد.

در دورانی که بیرون آمدن از خانه، با تهدیدی برای سلامت مساوی شده است، در دست‌داشتن ابزارهای الکترونیک و ارتباط نوشتاری و گاهی صوتی و تصویری با دیگران، می‌تواند حال سالمندان را بهتر کند. این فرصت را فرزندان باید برایشان مهیا کنند و با در اختیار قرار دادن ابزارهای مناسب و آموزش نحوه کار کردن با آن، دایره ارتباطات پدر و مادرشان را گسترش بدهند.

ضمن این‌که به طور کلی فناوری می‌تواند راهگشای خوبی برای گذران اوقات باشد؛ چیزی مثل پادکست. پادکست‌ها بعضا هم جنبه آموزشی و هم جنبه سرگرمی دارند و در حالی که سالمندان مشغول کارهای خانه هستند یا وقت استراحت‌شان را می‌گذرانند، می‌توانند به پادکست مورد علاقه‌شان هم گوش بدهند.

پادکست نوعی برنامه رادیویی با موضوعات متفاوت و جذاب است که زمان پخش آن دست خودتان است. یک برنامه رادیویی کاملا در اختیار و خب دیگر چه از این بهتر؟

تعطیلات آموزشی

علاقه به یادگیری مهارتی جدید در سالمندی، نیازمند روحیه بالایی است. روحیه‌ای که خانم افضلی معتقد است آنها را تشویق می‌کند به سمت دنیاهایی جدید و خلاق پیش بروند. اما در روزهای تعطیلات عیدی که با کرونا همزمان شده است، به نظر می‌رسد بهترین راه مهارت آموزی، آموزش‌های آنلاینی است که به وفور در دنیای مجازی دیده می‌شود.

فقط کافی است سالمند به موضوعی خاص علاقه نشان بدهد تا با حجم عظیمی از آموزش روبه‌رو شوند. از فیلم آشپزی‌های نوین و جواهردوزی‌های محبوب این روزها تا یاد گرفتن و تخصص پیدا کردن در رشته‌های فنی که می‌تواند در دنیای امروز کارایی بسیاری داشته باشد.

هرکدام از اینها از طریق جست‌وجوی کوتاهی در اینترنت محقق خواهدشد. سالمند در همین جست‌وجوها، با منابع بی‌پایان و در بیشتر مواقع رایگانی از آموزش‌های متفاوت مواجه خواهدشد که دانستن هرکدام از آنها می‌تواند جذابیت‌های فراوانی برایش داشته باشد؛ حتی اگر آنها را به کار هم نبرد.

خانه سبز

تجربه نشان داده است سالمندان روحیه مراقبتی ویژه‌ای دارند. برای زنده نگه‌داشتن چنین حسی، گلکاری و باغبانی بهترین راه‌حلی است که می‌تواند روحیه آنها را تازه نگه دارد و ساعت‌های طولانی، مشغول و سرگرم‌شان کند. بهتر است خود سالمند یا اطرافیان او محیط و فضایی برای رسیدگی به گل و گیاه را فراهم کنند.

اگر این پروسه در فضای آزاد و باغ و حیاطی سرسبز باشد که چه بهتر، اگر هم چنین موقعیتی در اختیار ندارید، چند گلدان آپارتمانی و پشت‌پنجره‌ای هم می‌تواند این شکل از نیاز را در وجود سالمندان برطرف کند؛ مثلا کاشت نعنا، جعفری، پیازچه، علف لیمو، پونه کوهی، ریحان یا آویشن در همین گلدان‌های خانگی و رسیدگی به آنها، می‌تواند همان حس باغبانی در باغی بزرگ را تداعی کند. رسیدگی به آنها، آبیاری، از خاک بیرون کشیدن علف‌های هرز و حتی قلمه‌زدن و کاشتن گل‌های تازه همان‌چیزی است که ساعت‌ها وقت سالمند را می‌گیرد و به او آرامش و دوری از هیاهو را هدیه می‌دهد. ضمن این‌که اگر نتیجه همه این رسیدگی‌هایش را هم ببیند، شوق و انگیزه‌اش برای ادامه بیشتر هم خواهدشد.

صدای زندگی

آن حس مراقبت از موجود زنده‌ای مانند گیاه و رسیدگی به او، می‌تواند شامل حال وجود یک آکواریم با چند ماهی کوچک در خانه هم بشود. وجود ماهی‌ها، تماشای بدن رنگی آنها و به هم خوردن باله‌هایشان با آب، دقت کردن به چرخش و رفت و آمد آنها در همان فضای کوچک آکواریوم و نیاز هر روزه‌شان به غذایی که قرار است سالمند به آنها بدهد، می‌تواند سرگرمی دیگری برای سالمندان در روزهای خانه‌نشینی باشد. تفریحی که آرامش‌بخش و سرورآور است و البته زحمت زیادی هم ندارد. شاید نگهداری از یک پرنده کوچک هم بتواند همین حکم را داشته‌باشد اما تجربه نشان داده رسیدگی و نگهداری از پرنده به مراتب سخت‌تر از ماهی‌های آکواریومی است. به هر حال حضور یک موجود زنده که می‌تواند هراز گاهی صدایی هرچند به اندازه تکان دادن آب داخل آکواریوم باشد، می‌تواند دلخوشی آرامی برای سالمندان باشد.

نرگس خانعلی زاده - خبرنگار / ضمیمه چاردیواری روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کتابخوان ها کتابخوانی کرونا فضای مجازی سالمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۷۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می شود یا فراموش؟

تین نیوز

یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به ارائه توضیحاتی درباره سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته و مراعا ماندن این موضوع در این کمیسیون پرداخت.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، علی بابایی کارنامی با اشاره به مراعا ماندن تصمیم گیری درباره تعیین دومین روز تعطیل آخر هفته لایحه اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری در کمیسیون اجتماعی، گفت: پیوست های اقتصادی این لایحه تقریباً مشخص شده است اما پیوست های اجتماعی و فرهنگی آن هنوز به صورت جامع بررسی نشده است؛ به همین دلیل نیز کمیسیون لایحه مذکور را فعلاً مراعا نگه داشته تا با استفاده از نظرات کارشناسی مرکز پژوهش ها و کانون های اصلی تصمیم گیری در کشور بتوانیم تصمیمات خوبی در این زمینه بگیریم.

بابایی کارنامی در پاسخ به این پرسش که آیا جزئیات لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته تا پیش از پایان دوره مجلس یازدهم در صحن مجلس رسیدگی می شود؟ اظهار کرد: اعلام نظر نهایی کمیسیون اجتماعی درباره این لایحه نیازمند برگزاری یک الی دو جلسه دیگر است؛ با این حال با توجه به اینکه یک جلسه نیز با آقای قالیباف رئیس مجلس جهت جمع بندی در این زمینه برگزار شود، این احتمال وجود دارد که در این دوره جزئیات بررسی لایحه مذکور به صحن برسد.

کمیسیون اجتماعی مجلس دهم شورای اسلامی در آبان ۱۳۹۸ اجرای طرح تعطیلی پنج شنبه ها و کاهش ساعت کاری در سراسر کشور را تصویب کرده بود، اما بررسی آن به عمر مجلس دهم نرسید. با این حال در مجلس یازدهم این طرح با اصلاحیه ای مبنی بر تعطیلی شنبه ها به جای پنجشنبه ها در کمیسیون اجتماعی کلید خورد. همان زمان هم این موضوع مطرح شد که هدف دولت از تعطیلی سراسری روزهای پنجشنبه در کشور، ایجاد اوقات فراغت برای خانواده و فراهم شدن شرایط برای سفرهای کوتاه مدت به منظور رونق گردشگری و ایجاد نشاط در خانواده ها بوده، اما از سوی دیگر جمعی از نمایندگان طرحی را تدوین کردند که بر اساس آن شنبه ها به جای پنج شنبه ها تعطیل شود.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در جریان رسیدگی به کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری با کلیات این لایحه موافقت کردند، اما درباره روز دوم تعطیلی تصمیم گیری بر عهده کمیسیون اجتماعی مجلس سپرده شد و در جلسه روز یکشنبه ۲۶ فروردین کمیسیون اجتماعی، اعضای این کمیسیون با موافقت دولت، پنجشنبه را به عنوان دومین روز تعطیل آخر هفته تعیین کردند؛ تصمیمی که با مخالفت و انتقاد بسیاری از فعالان بخش خصوصی مواجه شد.

بر اساس تقویم منتشر شده از سوی مجلس شورای اسلامی، صحن مجلس طی هفته آتی ۳ روز جلسه علنی خواهد داشت و پس از آن بعد از یک هفته تعطیلی جهت حضور نمایندگان در حوزه های انتخابیه تا روز ۲ خرداد، ۶ روز دیگر تشکیل جلسه خواهد داد؛ بنابراین در صورتی که طی ۹ جلسه باقی مانده، کمیسیون اجتماعی تصمیم نهایی خود را درباره لایحه اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری به صحن ارجاع ندهد، عملا این لایحه نهایی نخواهد شد و رسیدگی تا به امروز آن صرفا اتلاف وقت بوده است و برای نهایی شدن باید در مجلسی دیگر دوباره از ابتدا روندی را که گذرانده است طی کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • مادربزرگ ۵۴ ساله قلب مصنوعی و کلیه خوکی دریافت کرد
  • پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه
  • برای افزایش تعطیلات هفتگی کار کارشناسی نشده است
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می شود یا فراموش؟
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان