Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-28@05:49:09 GMT

پایداری چه می‌خواهد؛ اصلح یا برنده؟

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۲۹۵۶۴

آنان همیشه دوست داشته‌اند که به نوعی تفاوت‌شان را نشان دهند و تا می‌شود ساز مخالف بنوازند. نوایی ناکوک که در انتخابات مجلس یازدهم در اسفند ماه 98 به‌ روشنی نمایان شد، چراکه مخالفت‌های پایداری‌ها با نهاد به‌اصطلاح اجماع‌ساز اصولگرایان دردسرهای بسیاری در مسیر تدوین لیست انتخابات ایجاد کرد. اکنون نیز با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری و البته شوراهای خرداد ماه 1400 همان اتفاق اسفند ماه 98 در حال تکرار است و پایداری‌ها حاضر نیستند با هیچ‌یک از اصولگرایان وارد همکاری شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  در شرایطی که دو نهاد بالادستی موازی اصولگرایان با عناوین «وحدت» و «ائتلاف» به نوعی اکثریت قریب به اتفاق صداهای اصولگرا را پوشش داده، پایداری‌ها دعوت هر دو طیف را رد کرده حتی حاضر به شرکت جلسات آنان نیستند. آن‌گونه که اعضای ارشد پایداری می‌گویند آنها می‌خواهند در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 به ‌طور مستقل وارد شده و «نامزد اصلح» مدنظر خود را معرفی کنند. راهبردی که ظاهرا اقداماتی برای اجرایی کردنش نیز انجام شده و جلسات مختلفی را برگزار کرده‌اند. این درحالی است که باتوجه به احتمال عدم حضور رییسی در این انتخابات، تمرکز اصلی پایداری‌ها بر سعید جلیلی است و البته شخص صادق محصولی، دبیرکل جبهه پایداری و مهم‌ترین حامی مالی این جریان. با این حال جلیلی هم در این سال‌ها تلاش بسیاری داشته اما به نظر می‌رسد چندان جایگاهی میان اصولگرایان ندارد و به همین خاطر نمی‌تواند مورد پذیرش و حمایت جدی آنان باشد. به‌ هر حال نگاهی به سخنان دیروز دبیرکل جبهه پایداری نشان می‌دهد که آنان هنوز درباره اینکه از چه کسی حمایت کنند، به تصمیم نهایی نرسیده‌اند.
مدل چهارمرحله‌ای پایداری!
دبیرکل جبهه پایداری در پنجمین نشست از سلسله‌ نشست‌های انتخاباتی «جمهور» که ازسوی اتحادیه‌ انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل _که برخلاف نامش، تشکیلاتی است متعلق به دانشجویان اصولگرا برگزار می‌شود، به موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری پرداخته و گفته است: «برای انتخابات یک مدل طراحی کردیم که ۴ مرحله دارد. در این مدل، دورنمای ما برای انتخابات ۱۴۰۰ این است که حتی‌الامکان به یک وفاق و نقطه مشترک با دوستان انقلابی خود برسیم. البته این وفاق به هر قیمتی شکل نخواهد گرفت و اصول ما، خطوط قرمز ما هستند. حفظ اصول از واجبات است. طبق این مدل، در مرحله اول بنا بر این است که حداقل یکدیگر را تخریب نکنیم، مرحله دوم این است که در رابطه با گفتمان، به‌ طور مشترک کار کنیم و برمبنای گفتمان، شاخص‌های مشترک تعریف کنیم. در مرحله سوم نیز برای مبنای شاخص‌های مشترک، به سمت حداکثری‌سازی اشتراکات لیست در انتخابات شورای شهر و نزدیک کردن سبد نامزدها در انتخابات ریاست‌جمهوری حرکت کنیم. مرحله آخر نیز رسیدن به لیست واحد و نامزد واحد است‌.» صادق محصولی البته درحالی گفته مرحله اول عدم تخریب است که اصولگرایان طی هفته‌های اخیر، موضع‌گیری‌های تندی علیه یکدیگر داشته و به نظر می‌رسد چندان نمی‌توانند در این مسیر ثابت‌قدم باشند؛ وضعیتی که البته به‌نحوی همه اصولگرایان را دربر می‌گیرد اما بی‌راه نیست اگر بگوییم پایداری‌ها سرآمدند.
مصداق اصلح
هرگاه صحبت از انتخابات است، پایداری‌ها بر مفهومی خاص تاکید می‌کنند. آنان می‌گویند که برای هر انتخابات باید «اصلح» را نامزد کنند. محصولی اما در این باره گفته است: «اصلحی که قابلیت رای‌آوری نداشته باشد، مورد پذیرش نیست، اما این به این معنا نیست که برای ما نظرسازی شود، چون در سال ۸۴ هم گفتند که احمدی‌نژاد در نظرسنجی‌ها 2، 3درصد رای دارد، اما در عمل رای آورد. وظیفه‌ ما این است که اصلح را به جامعه معرفی کنیم.» اینکه «کاندیدای اصلح» پایداری برای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 کیست، هنوز در هاله‌ای از ابهام است اما اظهارات‌شان نشان از این دارد که مخالف چه‌ کسانی هستند. محصولی توضیح داده است: «تاکنون جلسات متعددی با افرادی که در مظان نامزدی هستند و افراد موثر، داشته‌ایم. با افرادی همچون آقایان رییسی، جلیلی، نیکزاد، فتاح، ضرغامی، رضایی و... جلسه داشته‌ایم. درخصوص آقای قالیباف، به نظر ما کسی که به تازگی رییس مجلس شده بهتر است که برای ریاست‌جمهوری هم اقدام نکند. مردم اکنون به اقدام انقلابی در مجلس امید بسته‌اند و معطوف شدن ایشان به ریاست‌جمهوری این را زیر سوال می‌برد و مشکلاتی ایجاد می‌شود. البته این مطلب موضع ما قبل از انتخاب هیات رییسه مجلس هم بود.»
تا اینجا مشخص است که پایداری‌ها مخالف کاندیداتوری قالیباف هستند. البته سخنان محصولی به نوعی می‌تواند نشان‌دهنده تمایل آنان به رییسی باشد اما در واقع در این باره هنوز تصمیم نگرفته و به قول محصولی منتظر شرایط هستند. او گفته است: «برداشت ما این است که جایگاه قوه قضاییه و مقننه خیلی مهم است اما قوه مجریه توانایی و ظرفیتی چندین برابر بیشتر از سایر قوا دارد. این به معنای کاهش اهمیت سایر قوا نیست، ولی کار و اختیار و قدرت و انتصاب‌های گسترده در دست قوه مجریه است. حتی اگر بهترین قانون‌ها را هم داشته باشیم، نتیجه بستگی به اجرایی شدن آنها توسط دولت دارد. پس باید هزینه و فایده را حساب کرد. یکی از دلایلی که هنوز افراد مدنظر خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ معرفی نکردیم؛ این است که هنوز از نامزدی قطعی افراد برای انتخابات مطمئن نیستیم. انتخاب شخص به شرایط نیز بستگی دارد اما این به معنای تحت تاثیر پروپاگاندا قرار گرفتن نیست، بلکه باید ببینیم در آن شرایط چه تکلیفی داریم. شرایط انتخابات ریاست‌جمهوری را نمی‌توان از الان با قطعیت مشخص کرد.» درمجموع با توجه به اظهارات مطرح شده می‌توان گفت که سیدابراهیم رییسی و سعید جلیلی از جمله افرادی هستند که پایداری‌ها به آنان تمایل دارند. این موضوع را آذر ماه گذشته سیدحسین نقوی حسینی که سال 92 رییس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی بود و در مجالس هشتم، نهم و دهم ازجمله چهره‌های شاخص اصولگرا، تایید کرده و گفته بود که اگر رییسی نامزد شود پایداری‌ها دیگر کاندیدایی را مطرح نخواهند کرد. به ‌گفته نقوی‌حسینی در همان زمان اگر رییسی نیاید، «آقای جلیلی نزدیک‌ترین فرد به نامزد مورد اجماع در جریان اصولگرایی و رسیدن به کرسی ریاست‌جمهوری است.» 
ورود به شرط اجماع
حالا اما ظاهرا جلیلی شرایط را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده که چندان میان اصولگرایان طرفدار ندارد با تردید به مساله کاندیداتوری نگاه می‌کند. نگاهی به کمپین‌های مجازی و گروه‌های تلگرامی اصولگرایان هم این موضوع را تصدیق می‌کند. در برخی گروه‌هایی که مشخصا متعلق به حامیان سعید جلیلی هستند، بعضا نظرسنجی‌هایی درباره میزان اقبال کاندیداهای احتمالی منتشر می‌شود که حتی در این کانال‌ها هم جلیلی چندان حال و روز مساعدی ندارد. به ‌هر حال به تازگی نقوی‌حسینی درباره احتمال کاندیداتوری سعید جلیلی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «سعید جلیلی مدعی نامزدی نیست، اما می‌گوید اگر اصولگرایان سر من به اجماع برسند، به انتخابات وارد خواهم شد؛ ولی اگر اجماع نباشد، او قصد ورود به انتخابات ندارد. اینکه گفته می‌شود او برای مجلس وارد خواهد شد و قالیباف به انتخابات ریاست‌جمهوری می‌رود و حرف‌هایی از این دست، صحبت‌هایی است که در جلسات غیررسمی مطرح می‌شود و هیچ مصوبه رسمی برای آن وجود ندارد و صرفا بین نخبگان این جریانات مطرح شده است.»
بر این اساس باتوجه به رابطه نزدیک نقوی‌حسینی و سعی جلیلی به نظر می‌رسد او چندان تمایلی برای ورود به انتخابات ندارد و ترجیح می‌دهد زمانی وارد میدان شود که همه یک‌صدا حامی او باشد که البته این احتمالی بعید است. بماند که احتمال محتمل آن است که جلیلی و نزدیکانش سعی دارند با این ادبیات، به‌ نوعی بازارگرمی کنند. ناصر ایمانی، روزنامه‌نگار اصولگرا گفته است: «درمورد جلیلی اولا اینکه سخت می‌شود روی او اجماع کرد و احتمال پایینی دارد که اکثر اصولگرایان بر سر او به نتیجه برسند و از طرفی دیگر من احتمال داوطلب شدن جلیلی را ضعیف می‌دانم و معتقدم رای بالایی در انتخابات ندارد و نامزدهای دیگر امکان موفقیت بیشتری خواهند داشت.»
موضع‌گیری‌های پایداری‌ها اما در مجموع نشان می‌دهد که آنان همچنان در حال بررسی شرایطند و احتمالا زمانی وارد میدان تعیین مصداق کاندیداتوری می‌شوند که بتوانند نفر برنده را تشخیص دهند. باتوجه به شرایط سیاسی امروز هم فعلا برای صحبت در این باره زود است. حسین کنعانی‌مقدم دبیرکل حزب سبز و ازجمله سیاستمداران اصولگرا با پیشینه نظامی درباره عملکرد جبهه پایداری در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «جبهه پایداری دنبال نامزد انتخاباتی خودش است و با علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف حاضر به ائتلاف نبوده و در تلاش برای مطرح کردن خودش است، درنهایت باید منتظر ماند و دید چه کسی پیروز رقابت ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ خواهد شد.»

عقب‌نشینی و پوزش‌خواهی ترقی از محمد

پس از آنکه سعید محمد از فرماندهی قرارگاه خاتم کناره‌گیری کرد، شایعاتی منتشر شد مبنی بر اینکه او برکنار شده است. اما هیچ‌یک از مقام‌های رسمی به این موضوع واکنشی نشان نداد و تنها سعید محمد با انتشار متن استعفای خود به نوعی این شایعات را تکذیب کرد. در ادامه اما حمیدرضا ترقی از اعضای ارشد حزب موتلفه اسلامی در مصاحبه‌ای با ایسنا اعلام کرد که سعید محمد برکنار شده؛ آن‌هم به ‌خاطر تخلفاتی که در قرارگاه مرتکب شده و فراتر از این، به دلیل همین تخلفات احتمالا ازسوی شورای نگهبان رد صلاحیت خواهد شد. کمتر از 24 ساعت بعد اما مطابق انتظار سعید محمد به این ادعا واکنش نشان داد و ضمن تکذیب آن، بار دیگر تاکید کرد برای پرهیز از شائبه‌هایی پیرامون عملکرد سپاه از سمت خود کناره‌گیری کرده است. ترقی اما ابتدا مدعی شد که سخنانش تحریف شده است. ایسنا اما این ادعای ترقی را نپذیرفت و اعلام کرد که فایل صوتی سخنان ترقی موجود است. واکنشی که ترقی را ناچار به عقب‌نشینی و البته عذرخواهی از سعید محمد کرد. ترقی در مصاحبه دیگری به ایسنا گفت: «من براساس تحلیلی که از برخی رخدادهای خبری مشاهده کردم مثل تغییر مدیریت قرارگاه خاتم‌الانبیا و سپس استعفای جناب آقای سعید محمد، چنین برداشتی را مطرح کردم. اما عناوینی که بعضی از خبرگزاری‌ها برای بازنشر این خبر استفاده کرده بودند با محتوای خبر ایسنا و اظهارات بنده کاملا مغایرت داشت.» عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه این مسائل در دوران رقابت‌های انتخاباتی یک مساله ساری و جاری است، ادامه داد: «معمولا وقتی پای نامزدها به مناظرات تلویزیونی کشیده می‌شود، ممکن است این سوال و جواب‌ها و ابهامات را مطرح کنند و طبیعتا قضاوت آن با مردم عزیز و هوشمند است.» اظهارنظری که شاید کمی با آنچه ترقی در جمله نخست گفت، متفاوت باشد و او انگار سعی کرده همچنان به‌طور تلویحی بر موضع اولیه خود پافشاری کند.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد انتخابات ریاست جمهوری برای انتخابات جبهه پایداری پایداری ها سعید جلیلی نقوی حسینی سعید محمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۹۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستاره تیم ملی در یک قدمی آقای گلی جام ملت‌ها

به گزارش ورزش سه، تیم ملی فوتسال ایران در مسیر قهرمانی آسیا هجده گل به ثمر رسانده، بیش از هر تیم دیگری در رقابت‌ها. اگر ایران را با قهرمانی‌هایش تعریف می‌کنند در کنار تعاریف متعددی که می‌شود، خط حمله زهرآگین و ترسناکش در طول تاریخ را هم یاد کرده‌اند. این بار، سعید احمدعباسی برحسب وظایف و ماموریتی که به او سپرده شده بار گلزنی تیم ملی را بر دوش کشیده و اکنون با هفت گل زده بهترین گلزن جام ملت‌ها و تیم ملی فوتسال بوده است. 

احمدعباسی نبوغ زیادی در آوار کردن دروازه‌ها دارد. او با استفاده از فیزیک‌بدنی که دقیقا برای چنین نقشی چکش خورده و ساخته شده به خوبی در نبردهای تن‌به‌تن موفق بوده و با توجه به سرعت پا به توپی که دارد به راحتی هر مدافع یا مدافعینی را کنار می‌زند و در نهایت قدرت فوق‌العاده‌اش در شوت‌زنی با هر دو پا، از سعید یک گلزن تمام عیار و ذاتی ساخته است.

مردی درشت اندام که به سادگی شانه‌های خود را بالا می‌اندازد، ستون می‌کند و توپ را به تور می‌کوبد. با این حال، یک ثبات کنجکاو و مسحورکننده در نحوه به ثمر رساندن گل هایش وجود دارد. تمامی گل‌های او در جام ملت‌های آسیا، خارج از باکس ( شش قدمی محوطه جریمه فوتسال ) به ثمر رسیده که اکثریت آن با پای تخصصی راست و به صورت شلیک غیر قابل مهار بوده است. یک گل او در دیدار با بحرین که در نگاه اول، گل زدن از آن منطقه و فاصله بعید به نظر می‌رسید، با پای چپ و در شرایطی که او را محاصره کرده بودند، موفق به گلزنی شد و همچنین دو گل دیگر را زمانی که تیم حریف به سیستم پاورپلی ( بازی با پنج نفر بدون دروازه‌بان) روی آورده بود از زمین خودی به ثمر رساند. ذهنی که زوایای و فضاها را قبل از رشد می‌بیند، ضعف‌های دفاعی حریف را بو می‌کشد و سرانجام گلزنی می‌کند.

چهار گل سعید احمدعباسی با ترفند ماهرانه فردی‌اش بوده است و خود او توپ را از حریف ربوده، دریبل زده و شلیک کرده. یک گل دیگر از روی نقطه پنالتی زده شد که مهار آن توسط دروازه‌بان غیرممکن بود. با این وصف اگر جام ملت‌ها را بدون سعید احمدعباسی تصور کنیم، تعداد گل‌های تیم‌ملی به هجده نمی‌رسید و چه بسا مسیر شاگردان شمسایی در راه قهرمانی بسیار پیچیده می‌شد.

جدول گلزنان جام ملت‌های آسیا تا به اینجای مسابقات:
سعید احمد عباسی از ایران با هفت گل
مهدی کریمی از ایران با چهار گل
طارق زیاد از عراق با چهار گل

با توجه به حذف عراق، تنها رقیب جدی احمدعباسی برای کفش طلا مهدی کریمی دیگر ستاره ایرانی به شمار می‌رود. مگر اینکه محمد عثمان فوق ستاره سه گله تایلندی‌ها در نیمه نهایی و شاید فینال، معجزه کند.

تفکیک گل‌های سعید احمدعباسی در جام ملت‌های آسیا 2024:
دو گل به تیم ملی افغانستان
دو گل به تیم ملی بحرین
دو گل به تیم ملی کویت
یک گل به تیم ملی قرقیزستان

تیم ملی فوتسال ایران در حالی روز جمعه در نبرد نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا به مصاف ازبکستان خواهد رفت که سعید احمدعباسی برابر ازبک‌ها سه بار به میدان رفته است. دو بازی دوستانه و یک جدال در جام جهانی و مجموعا هفت مرتبه موفق به گلزنی شده است. 2 دبل در دوئل های تدارکاتی و یک هتریک در آوردگاه جهانی که ازبک‌ها را میخکوب کرد.

دیگر خبرها

  • عکس| ماجرای مصدومیت شدید سعید آقاخانی چیست؟/ حال کارگردان نون خ خوب است
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • مردم در انتخاب فرد اصلح نگاه قبیله‌ای را کنار بگذارند
  • خرید تجهیزات پزشکی برای بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان
  • ستاره تیم ملی در یک قدمی آقای گلی جام ملت‌ها
  • ووشو انتخابی جام جهانی؛ زهرا جلیلی در دائو شو دوم شد
  • نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام