Web Analytics Made Easy - Statcounter

در برخی از کشورهای جهان، شیوه‌ای درمانی با نمک به نام "هالوتراپی" یا نمک‌درمانی وجود دارد؛ درمانی که در آن فرد بیمار در اتاقی ساخته شده از سنگ نمک‌های مختلف قرار می‌گیرد و بدن او با نمک پوشانده شده و هوای دارای ذرات نمک را استشمام می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ "نمک طعام طبیعی" یکی از مواد غذایی بسیار ضروری و حیاتی برای حفظ سلامت و تعادل بدن انسان محسوب می‌شود و برای عملکرد صحیح مغز و متابولیسم بدن انسان، لازم و ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس مبانی و آموزه‌های طب سنتی ایرانی نیز "نمک طعام طبیعی" یکی از مواد غذایی بسیار ضروری و حیاتی برای حفظ سلامت و تعادل بدن انسان محسوب می‌شود و عدم مصرف نمک، زمینه ابتلا به انواع و اقسام بیماریها را فراهم می‌کند.

اما بهره‌مندی از خواص و فواید نمک طعام صرفاً منحصر به‌مصرف خوراکی آن نیست؛ در کشورهای غربی و عربی از نمک طبیعی به عنوان یک ماده مفید یاد می‌کنند و برای درمان برخی از بیماری‌ها "نمک درمانی" تجویز می‌شود.

در برخی از کشورهای جهان، شیوه‌ای درمانی با نمک وجود دارد که نام آن "هالوتراپی" است؛ درمانی که در آن فرد بیمار در اتاقی ساخته شده از سنگ نمک‌های مختلف قرار می‌گیرد و بدن او با نمک پوشانده شده و هوای دارای ذرات نمک را استشمام می‌کند.

طبق نوشته پایگاه خبری "nbc" ریشه‌های نمک‌درمانی یا هالوتراپی به دوران قرون وسطی برمی‌گردد اما محققان در سال‌های گذشته به مطالعه مزایای بالقوه آن پرداخته‌اند.

"نیکت اسنوپل" استادیار کالج پزشکی "Touro" در این باره می‌گوید: «هالوتراپیاز واژه یونانی "halos" که به معنای نمک است، گرفته شده؛ در این روش از میکرو ذرات خشک نمک در داخل یک فضای بزرگ و خشک برای شبیه‌سازی آب و هوای معادن نمک استفاده می‌کنند.»

در سال 1843 میلادی نیز "Feliks Boczowski" پزشک لهستانی در مشاهدات خود متوجه می‌شود که بیماران وی که در معادن نمک کار می‌کنند، در مقایسه با سایر معدنچیان از نظر تنفسی یا ریوی مشکلی ندارند؛ هنگامی که سایر پزشکان متوجه این مسئله شدند، غارهای نمکی به‌عنوان درمانی برای بیماری‌های ریوی مانند "ذات الریه" و "برونشیت" شروع به ظهور کردند.

با محبوبیت هالوتراپی برخی از کارشناسان این حوزه معتقدند  که این درمان می‌تواند بیماری‌هایی مانند "آکنه"، "آلرژی‌های فصلی" و "آرتروز" را نیز بهبود بخشد؛ اگرچه هنوز هیچ تحقیق قطعی‌ای برای تایید این مسئله انجام نشده است؛ اما این بدان معنا نیست که هیچ تحقیق امیدوار‌کننده‌ای درباره اثربخشی آن وجود ندارد.

یک مطالعه در سال 2007 که در ژورنال "Pneumologia" منتشر شد، نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) با استنشاق نمک خشک هر روز به مدت 30 دقیقه و پنج روز در هفته به مدت سه ماه، علائم اصلی بیماری آنها بهبود پیدا کرده است!

دکتر "پائیل گوپتا" سخنگوی "انجمن ریه" آمریکا در سال 2019 در اظهار‌نظری گفت: «جوامع علمی کاملاً مطمئن نیستند که چرا نمک‌درمانی به بهبود شرایط ریه کمک می‌کند؛ بسیاری از نظریه‌ها در مورد مفید بودن این روش درمانی وجود دارد که ذرات نمک باعث از بین رفتن میکروارگانیسم‌ها در ریه‌ها می‌شوند یا اینکه نمک باعث کاهش التهاب و کاهش مخاط می‌شود؛ ما می‌دانیم که نمک دارای خواص ضد التهابی است و این را در بیمارانی دیده‌ایم که بینی خود را با آب نمک شستشو می‌دهند.»

طبق نظر "انجمن ریه" آمریکا، یک نظریه مشهور در مورد چرایی نمک‌درمانی (هالوتراپی) این است که ذرات نمک هنگام استنشاق، آب را به مجاری تنفسی و ریه‌ها منتقل کرده و مخاط را نازک می‌کنند که این عمل باعث تسهیل سرفه‌های خشک بیماران دستگاه تنفسی می‌شود.

شیوه درمانی این روش به طور کلی به دو صورت است؛ طبق گفته "globalwellnessinstitute" روش خشک در عصر مدرن معمولاً در یک غار نمکی ساخته شده توسط انسان یا کاملاً عاری از رطوبت انجام می‌شود؛ جایی که فرد میکرو ذرات خشک نمک ایجاد شده توسط یک "هالوژناتور" را استنشاق می‌کند.

روش دوم، شامل استحمام در آب نمک، بلعیدن آب نمک و استفاده از آن برای شستشوی بینی است.

در کشور لیبی از نمک‌درمانی برای درمان بیماری‌های ریوی استفاده می‌شود و این کشور از این لحاظ در جهان شهرت پیدا کرده است؛ در شرق این کشور در شهر "بنغازی" محلی در جهت درمان بیماران برای نخستین بار توسط دو زن ایجاد شده است؛ بنیان‌گذاران این مجموعه که متخصص طب هستند، بیان می‌کنند که استنشاق ذرات نمک، دستگاه تنفسی را تصفیه می‌کند و فوایدی برای پوست دارد.

طرفداران این روش درمان بیان می‌کنند که سه ویژگی اصلی که عبارتند از: ضد التهاب بودن نمک، ضد باکتری بودن نمک و بسیار جاذب بودن آن، در "نمک طعام طبیعی" وجود دارد و باعث بهبود کارایی ریوی می‌شود؛ بر خلاف آنها مخالفان بیان می‌کنند که هنوز مشاهدات قابل توجهی صورت نگرفته است و اثرات مفید آن محدود به نفرات اندکی است و باید مطالعات گسترده‌تری انجام شود و برای استفاده از این روش باید با پزشک مربوطه مشورت کرد.

فیلم/ سیستم ایمنی بدن خود را با مصرف "نمک طبیعی" تقویت کنید!طب اسلامی| مصرف "نمک" چگونه می‌تواند از ابتلا به طیف گسترده‌ای از بیماریها جلوگیری کند؟! + فیلم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نمک طبیعی نمک درمانی بیماری ها نمک طعام ذرات نمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۰۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک

محققان اعلام کردند از کیست‌های خطرناکی که در طول زمان در بیماری کلیه پلی‌کیستیک ایجاد می‌شوند، می‌توان با یک نسخه طبیعی از یک ژن معیوب پیشگیری کرد.

به گزارش عصرایران، به بیان دیگر، این پتانسیل وجود دارد که روزی دانشمندان بتوانند یک ژن درمانی برای درمان بیماری ایجاد کنند. آنان همچنین کشف کردند که نوعی دارو، به‌نام گلیکوزید، می‌تواند از اثرات ژن معیوب در کلیه پلی‌کیستیک جلوگیری کند. این اکتشافات می‌تواند زمینه را برای رویکرد‌های درمانی جدید در درمان کلیه پلی‌کیستیک فراهم کند که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دانشمندان از ویرایش ژن و مدل‌های سه بعدی سلول‌های انسانی موسوم به ارگانوئید‌ها (شبه‌اندام‌ها) برای بررسی ژنتیک کلیه پلی‌کیستیک استفاده کردند که اختلال ارثی کلیوی تهدیدکننده زندگی است و در آن نقص ژن باعث می‌شود لوله‌های میکروسکوپی در کلیه‌ها مانند بالن‌های آب منبسط شده و کیست‌ها را در طول دهه‌ها تشکیل دهند.

کیست‌ها می‌توانند بافت سالم را از بین ببرند و منجر به مشکلات عملکرد کلیه و نارسایی آن شوند. اکثر افراد مبتلا به کلیه پلی‌کیستیک با یک نسخه ژن سالم و یک نسخه ژن معیوب در سلول‌های خود متولد می‌شوند.

افراد مبتلا به کلیه پلی‌کیستیک اغلب بین ۵۰ تا ۶۰ سالگی به مرحله نهایی بیماری کلیه پیشرفت می‌کنند و گزینه‌های درمانی استاندارد موجود دیالیز یا پیوند کلیه است، با این حال، دیالیز به‌طور قابل توجهی کیفیت زندگی بیمار را به‌خطر می‌اندازد، در حالی که به‌دست آوردن کلیه پیوندی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. یکی دیگر از گزینه‌ها، داروی تولواپتان مورد تایید سازمان غذا و دارو است که بسیار پرهزینه است و عوارض جانبی شدیدی روی کبد دارد.

دکتر بنجامین فریدمن، محقق ارشد این تحقیق، در دانشگاه واشنگتن، سیاتل آمریکا، گفت: تحقیق روی کلیه پلی‌کیستیک انسان بسیار دشوار است، زیرا سال‌ها و دهه‌ها طول می‌کشد تا کیست‌ها تشکیل شوند. این بستر جدید در نهایت به ما مدلی برای بررسی ژنتیک این بیماری می‌دهد و امیدواریم بتوانیم به میلیون‌ها نفر مبتلا به این بیماری پاسخ دهیم.

برای درک بهتر دلایل ژنتیکی تشکیل کیست در این بیماری، فریدمن و همکارانش به‌دنبال این بودند که مشخص کنند آیا ارگانوئید‌های کوچک کلیه سه بعدی انسان با یک نسخه ژن طبیعی و یک نسخه معیوب می‌توانند کیست را تشکیل دهند یا خیر.

آنان ارگانوئید‌هایی را که می‌توانند ویژگی‌های ساختار و عملکرد یک اندام را تقلید کنند، از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی تولید کردند که قادر به تبدیل به هر نوع سلولی در بدن هستند.

محققان برای تولید ارگانوئید‌های حاوی جهش‌های مرتبط بالینی، از یک روش ویرایش ژن به‌نام ویرایش پایه برای ایجاد جهش در مکان‌های خاصی روی ژن‌های بیماری کلیه پلی‌کیستیک نوع یک و نوع ۲ در سلول‌های بنیادی انسانی استفاده کردند.

کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک

آنان روی چهار نوع جهش در این ژن‌ها تمرکز کردند که با اختلال در تولید پروتئین پلی‌سیستین باعث ایجاد بیماری کلیه پلی‌کیستیک می‌شوند. اختلال در ۲ نوع پروتئین پلی‌سیستین یک و ۲ با شدیدترین اشکال بیماری کلیه پلی‌کیستیک همراه است.

محققان سپس سلول‌های دارای دو جهش کپی ژن در ارگانوئید‌ها را با سلول‌هایی با تنها یک جهش نسخه ژن مقایسه کردند.

در برخی موارد، آنان همچنین از ویرایش ژن برای تصحیح جهش در یکی از ۲ نسخه ژنی استفاده کردند تا چگونگی تأثیر این کار را روی تشکیل کیست ببینند. آنان دریافتند که ارگانوئید‌ها با ۲ نسخه ژن معیوب همیشه کیست تولید می‌کنند و آن‌هایی که دارای یک نسخه ژن خوب و یک نسخه بد هستند، کیست تشکیل نمی‌دهند.

فریدمن بیان کرد: ما نمی‌دانستیم که آیا داشتن یک جهش ژنی در تنها یک نسخه ژن برای ایجاد کلیه پلی‌کیستیک کافی است یا عامل دوم مانند جهش دیگر یا آسیب حاد کلیوی ضروری است. مشخص نیست که چنین محرکی چگونه خواهد بود و تاکنون، ما مدل تجربی خوب برای کلیه پلی‌کیستیک انسانی نداشته‌ایم.

به گفته فریدمن، سلول‌های دارای یک نسخه ژن سالم تنها نیمی از مقدار طبیعی پلی‌سیستین-یک یا پلی‌سیستین-۲ را می‌سازند، اما این مقدار برای جلوگیری از ایجاد کیست کافی بود.

وی افزود نتایج نشان می‌دهد که نیاز به محرک دوم وجود دارد و جلوگیری از محرک دوم ممکن است بتواند از بیماری پیشگیری کند.

کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک

مدل‌های ارگانوئیدی همچنین اولین فرصت را برای تحقیق اثربخشی دسته‌ای از دارو‌ها به‌نام گلیکوزید انتخابی ریبوزومی یوکاریوتی بر تشکیل کیست کلیه پلی‌کیستیک فراهم کردند.

فریدمن توضیح داد: این ترکیبات فقط روی جهش‌های تک جفت پایه که اغلب در بیماران کلیه پلی‌کیستیک دیده می‌شود، تاثیر دارند. انتظار نمی‌رفت که آن‌ها روی هیچ مدل موشی اثربخش باشند و در مدل‌های ارگانوئید قبلی کلیه پلی‌کیستیک ما تاثیر نداشتند. ما نیازمند ایجاد آن نوع جهش در یک مدل تجربی برای آزمایش دارو‌ها بودیم.

گروه تحقیقاتی فریدمن دریافتند که این دارو‌ها می‌توانند توانایی ژن‌ها را برای ساختن پلی‌سیستین بازیابی کنند، سطح پلی‌سیستین-یک را تا ۵۰ درصد افزایش دهند و از تشکیل کیست‌ها جلوگیری کنند. حتی پس از تشکیل کیست‌ها، افزودن دارو‌ها باعث کاهش رشد آن‌ها می‌شود.

فریدمن پیشنهاد کرد گام بعدی آزمایش دارو‌های گلیکوزید موجود در بیماران خواهد بود. محققان همچنین می‌توانند استفاده از ژن درمانی را به‌عنوان درمانی برای کلیه پلی‌کیستیک بررسی کنند.

یافته‌های این تحقیق در مجله Cell Stem Cell منتشر شده است.

لازم به‌ذکر است که ارگانوئید‌ها سیستم‌های کشت سلولی سه بعدی هستند که می‌توان آن‌ها را «ارگان‌های کوچک» یا شبه‌اندام نامید، زیرا برخی از ویژگی‌های کلیدی، چون تنوع چند سلولی و حتی عملکردی اندام‌های واقعی را تقلید می‌کنند.

دیگر خبرها

  • افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز