Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  «نماینده» دکتر محمدباقر قالیباف در نخستین همایش ملی هوای نو که شامگاه دوشنبه ۲۵ اسفندماه برگزار شد، اظهار داشت: معتقدم هر مجموعه ای برای انجام کارهایش زمانی دچار مشکل می شود که فلسفه وجودی خود را از دست بدهد. اکنون باید این سوال را از خود بپرسیم که به عنوان فرزندان انقلاب در نهایت چه کاری را باید انجام دهیم و فلسفه وجودی ما فرزندان انقلاب چیست؟ براساس فرمایشات مقام معظم رهبری تنها راه مبارزه با دشمن کار کردن است و با این نگاه هرکسی که مانع کار کردن فرزندان انقلاب شود، در حال کمک کردن به دشمنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از سال ۵۷ بدون اینکه بدانم کار جهادی را آغاز کرده ام در زلزله طبس وارد این عرصه شدم و اکنون حدود ۴۰ سال تجربه در این عرصه به دست آورده ام، بیان کرد: اولین مانع برای کار کردن، مردد شدن در باورها است. در دوران انقلاب و ۸ سال دفاع مقدس همه موفقیت ها، مبتنی بر سنت های الهی بوده است و اکنون هر ضعفی مانند آنچه در حوزه های اقتصاد و فرهنگ با آن روبه رو هستیم به علت تردید در سنت های الهی است.

قالیباف با بیان اینکه سنت های الهی ثابت هستند و باید به آن ها ایمان داشت، افزود: علاوه بر باور به سنت های الهی باید به قدرت مردم باور داشته باشیم اما متاسفانه اکنون نگاه دولتی، مردم باوری را قبول ندارد.

وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) وقتی می گفتند «ما می توانیم» به این علت بود که به سنت های الهی و مردم باوری اعتقاد داشتند اما مشکلات کنونی ما به دلیل فاصله گرفتن از این دو عامل است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موانعی که مانع از کار کردن می شوند، گفت: نظام بوروکراسی یکی از جدی ترین موانع است که هیچ کس حریف آن نمی شود. مجلس، قوه قضائیه و دولت هم نتوانستند این اسب سرکش را رام کنند که البته این موضوع راه حل دارد و با مردم باوری می توان این مشکل را نیز حل کرد. عامل دیگری که مانع از کار کردن می شود ضعف مدیریت و ناکارآمدی است.

وی افزود: همیشه ۴ رویکرد را مورد توجه قرار دادم و در مدیریت خود پیاده کرده ام که این ۴ رویکرد شامل شفاف سازی، هوشمندسازی، مردم باوری و کارآمدی است و اعتقاد دارم با این ۴ رویکرد می توان موانع را برطرف کرد.

قالیباف با انتقاد از مدیرانی که مدیریت هزینه هستند و مدیریت درآمد را یاد نگرفته اند، گفت: در کار فرهنگی نباید نگاه پیمانکاری داشت بلکه باید با رضایت قلبی این کارها را انجام داد. همچنین در کارهای فرهنگی باید مسئولیت اجتماعی را از صفر تا صد در نظر داشته و براساس آن عمل کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوزه فرهنگ نباید کار را به قانون گره بزنیم، بلکه باید دنبال هنجارسازی باشیم، اظهار داشت: البته اگر قانون به دنبال هنجارها بیاید خوب است اما کارهای هنجارسازانه به تولید اجتماعی فاخر منجر می شوند و می توان افراد را با هنجارسازی تربیت کرد. به عنوان نمونه راهپیمایی اربعین در دهه گذشته به شیوه ای که سال های اخیر شاهد آن بودیم بروز و ظهور نداشت و شکوه راهپیمایی اربعین به شیوه امروز مصداق بارز هنجارسازی است.

وی بیان کرد: به تعبیر سردار سلیمانی جبهه های حق علیه باطل در دوره ۸ سال دفاع مقدس یک قطعه از بهشت بودند. فضای جبهه ها افراد را تربیت می کرد و امروز هر چه از انقلاب می بینیم مانند کار جهادی و دفاع از حرم ناشی از هنجارسازی های دفاع مقدس است.

قالیباف افزود: تقسیم جامعه به سیاه و سفید و خاکستری ناشی از نگاه عاجزانه است، در حالی که جامعه و فرهنگ ما از توحید، اهل بیت و قرآن برخاسته است و اگر سرمایه جبهه را نداشتیم، برای به نمایش گذاشتن فرهنگ ایثار در جامعه دچار مشکل می‌شدیم.

دکتر قالیباف به ۳ عنصر تاخیر، تدبیر و تغییر در مواجهه با موضوعات فرهنگی جامعه اشاره کرد و ادامه داد: هر بار موجی در جامعه به وجود می آید، متاسفانه برای مواجهه با آن دچار تاخیر می شویم و سپس به دنبال تدبیر می رویم که به نظر من تدبیر وقتی توام با تاخیر باشد، منجر به انفعال می شود و در نهایت مجبور می شویم مسائلی را تغییر دهیم و بپذیریم که صحیح نیست. در حالی که هر موضوعی را می توانیم با تدبیرِ سریع به فرصت تبدیل کنیم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور با بیان اینکه نباید در کارهای فرهنگی خودجوش مداخله کنیم، گفت: حاکمیت باید از کارهای فرهنگی خودجوش حمایت کند و به دنبال ما به ازاء نباشد تا این کارهای فرهنگی منجر به تولید اجتماعی فاخر شود.

وی با اشاره به اینکه عدالت یعنی فاصله بین غنی و فقیر را کم کنیم، گفت: اگر بخواهیم به صورت ملموس در مورد عدالت صحبت کنیم می توانیم به بهره مندی همه اقشار مردم از نعمت امنیت را مثال بزنیم که با سامانه ۱۱۰ همه مردم به صورت مساوی از نعمت امنیت برخوردار شدند، همچنین نگاه عدالت محورانه در شهرداری نیز سبب شد تا خطوط مترو ابتدا از مناطق پایین شهر و کارگرنشین ساخته شده و به سمت مناطق بالای شهر برود.

قالیباف افزود: در دوران مسئولیتم به عنوان فرمانده نیروی انتظامی، «جامعه‌محور» حرکت کردم، در نتیجه استفاده از کمربندی ایمنی حین رانندگی که مردم حدود ۵ درصد از آن استفاده می کردند با یک رویکرد فرهنگی و ساخت انیمیشن های مناسب به ۷۰ درصد رسید.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حدود ۶۰ نفر از نمایندگان جوان مجلس شورای اسلامی فراکسیون گام دوم انقلاب را تاسیس کرده‌اند که فعالیت مناسبی دارند و من نیز به صورت مرتب با آن ها جلساتی را برگزار می کنم. پیشنهاد من این است که دبیرخانه نخستین همایش ملی هوای نو با فراکسیون گام دوم انقلاب مجلس شورای اسلامی ارتباط کاری مناسبی ایجاد کند.

وی افزود: پیشاهنگی کارهای مردمی باید به دست جوانان باشد تا بتوانند با رویکرد انقلابی کار خود را پیش ببرند. نگاه و رویکرد انقلابی مردم را به سیاه و سفید و خاکستری تقسیم نمی کند و فقط به دنبال خدمت رسانی به آن ها در سایه نظام اسلامی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در بودجه ۱۴۰۰ یکی از اقدامات بسیار خوب توجه به محرومیت زدایی، اشتغال زایی و مبارزه با آسیب های اجتماعی است که در این حوزه اعتبارات و تمرکز از سطح ملی به استان ها و حتی شهرستان ها داده ایم و ۲۲۰۰ نقطه که نیازمند توجه جدی در حوزه محرومیت زدایی، مبارزه با آسیب های اجتماعی و ایجاد اشتغال بودند را در اولویت قرار دادیم، براساس مصوبه مجلس نیروهای جهادی نیز می توانند در این حوزه فعالیت موثر داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالش های موجود در بحث مالیات، گفت: اساسا با معافیت های مالیاتی نباید موافقت کنیم زیرا از جمله چالش های موجود در بحث مالیات، «فرار مالیاتی»، «معافیت مالیاتی» و «دریافت حداقل مالیات» است که در این حوزه بیشترین فشار را به تولیدکنندگان می آوریم البته در این زمینه حمایت از حوزه های فرهنگی لازم است اما نظرات کارشناسان در زمینه اخذ مالیات باید لحاظ شود.

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش ضعف مدیریت در ایجاد مشکلات فعلی، گفت: اکنون ۸ هزار میلیارد برای تامین نیازهای اساسی مردم به صورت ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفته شده، اما همچنان می بینیم که مرغ ۲۴ هزار تومانی با صف های طولانی عرضه می شود که نشان می دهد اولین مشکل پول نیست بلکه مشکل اصلی در مدیریت است.

لازم به ذکر است این همایش که نشست و گفت وگوی صمیمانه مسئولین تشکل های شاخص فرهنگی با مسئولان ارشد نظام جمهوری اسلامی است، اولین دوره آن با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی به پایان رسید.

همچنین براساس این گزارش تعدادی از مسئولین تشکل های شاخص فرهنگی سوالات و دغدغه های خود را با رئیس مجلس شورای اسلامی در میان گذاشتند و دکتر قالیباف نیز به صورت مفصل به همه آن ها پاسخ داده و توضیحات لازم را ارائه کرد.

منبع: نماینده

کلیدواژه: رویکرد انقلابی رییس مجلس محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی کارهای فرهنگی سنت های الهی مردم باوری کار کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۱۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم

صالح اسکندری، نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی امنا فهرست ۱۶ نفره خود را به مردم معرفی خواهد کرد، گفت: سیاست ما اشتراک حداکثری با فهرست صبح ایران است.

عضو شورای مرکزی شریان با بیان اینکه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی "شانا" در دور دوم انتخابات ۱۳ نامزد اختصاصی دارد، گفت: احتمالاً ۳ نامزد دیگر به این فهرست اضافه شوند که متعلق به فهرست‌های امنا یا صبح ایران باشند.

وی با بیان اینکه سیاست امنا در دوره گذشته نیز اشتراک صفر نبوده و معتقد است باید فارغ از قبیله گرایی افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم، افزود: چنانچه شانا ۳ نامزد از امنا یا صبح ایران به فهرست خود اضافه کند، از نظر ما بلامانع است.

اسکندری با بیان اینکه ترکیب نهایی فراکسیون‌های مجلس بعد از دور دوم و تعیین تکلیف ۴۵ نفر باقی مانده شفاف‌تر خواهد شد، گفت: با توجه به عدم حضور پررنگ اصلاح‌طلبان در مجلس دوازدهم بعید نیست دو فراکسیون قدرتمند از مجموعه نیروهای انقلابی با تفاوت دیدگاه و سلیقه تشکیل شود.

وی با بیان اینکه مبتنی بر بند ۱۵ سیاست‌های کلی قانون‌گذاری ابلاغی مقام معظم رهبری اولویت بندی در مجموعه فعالیت‌های مجلس به منظور گره گشایی از امور اجرایی و رفع مشکلات معیشتی مردم باید در دستورکار قرار گیرد، افزود: تقویت ارزش پول ملی، پیگیری اجرای سند ملی آمایش و سیاست سرزمینی، پیگیری طرح ساماندهی و کنترل اجاره بها که ان‌شاالله قانون شود، پیگیری پرداخت تسهیلات ازدواج جوانان توسط بانک‌ها در قانون جوانی جمعیت و … می‌توانند مهمترین موضوعات باشند.

عضو شورای مرکزی شریان با بیان اینکه اولویت بنده بیشتر حضور در کمیسیون امور داخلی و شوراها است، گفت: اما معتقدم باید این کمیسیون با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ارتقا پیدا کند و به کمیسیون "حکمرانی، امور عمومی و آینده" تبدیل شود.

وی با اشاره به تحولات گسترده در موضوع حکمرانی با توجه به پیش‌ران‌ها از جمله هوش مصنوعی، افزود: در مجالس برخی کشورهای اروپایی امروزه کمیسیون‌های آینده تشکیل شده و به طور تخصصی متغیرهای آینده در حکمرانی در حوزه سیاست گذاری، قانون گذاری و نظارت را پیگیری می‌کنند.

صالح اسکندری با بیان اینکه خبرگزاری مهر یکی از رسانه‌های پیش‌رو و خلاق در دوره‌های مختلف بوده است، گفت: سرمایه‌های انسانی ارزشمندی در این خبرگزاری حضور دارند.

وی با بیان اینکه خبرگزاری مهر و پویش با مهر انتخاب کنیم می‌تواند مرجعیت ساز باشد، افزود: با توجه به اینکه دور دوم انتخابات معمولاً آرا رأی دهندگان کیفی‌تر است، مرجعیت‌های سیاسی از این دست راهگشا است.

کد خبر 6094645 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • خود را به رویکرد امنا برای تغییر مدیریت مجلس آینده پایبند می‌دانم
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • مجلس یازدهم نگاه ویژه‌ای به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها داشت
  • مجلس آینده نقاط قوت مجلس یازدهم را تقویت کند
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم
  • شفافیت حقوق مدیران در راستای دانستن مردم است
  • تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)
  • طرح «دختران حاج قاسم» نمونه یک کار فرهنگی موثر است
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند
  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد