Web Analytics Made Easy - Statcounter

 خبرگزاری فارس سی‌سخت؛ عباس شیرزادی- زلزله ۲۹ بهمن سال ۹۹ هر چند که تلفات جانی در شهر سی‌سخت نداشت و مردم این شهر خداوند را به خاطر لطف خود شب و روز شاکر هستند اما همین زلزله موجب شد تا درصد بالایی از منازل این شهر گردشگری و توریستی به طور کامل تخریب شده و مردم شهر مجبور به ساختن سی‌سختی دوباره باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن چنان که کارشناسان فن می‌گویند یکی از مهم ترین دلایل چنین خسارتی پس از زلزله ۵.۶ ریشتری در شهر سی سخت عدم رعایت اصول مهندسی در ساخت و سازها بوده به نحوی که نوسازترین منازل در شهر سی‌سخت نیز عاری از اصول اولیه مهندسی بوده اصول اولیه‌ای همچون نبشی کشی که در دیوارهای پیرامونی به هیچ وجه رعایت نشده است.

 نظر کارشناسان نظام مهندسی در خصوص ساخت و سازهای غیر اصولی سی‌سخت را اینجا ببینید

 

البته چنین مشکلی را نباید تنها به پای مردم نوشت چرا که وقتی نظارت حداقلی بر ساخت و سازها نیست و مردم هم چشم‌اندازی از پیشامدهای احتمالی آینده در ذهن خود برای مقاوم سازی پیش بینی نمی‌کنند موجب می شود تا یک شهر بالای ۵۰ درصد به کل تخریب و ویران شده و سی‌سخت و مردمانش را برای یکی دو دهه با مشکل جدی روبرو سازد.

مردمی که باید این روزها در باغات خود مشغول هرس و کمک به تجدید حیات دوباره درختان باشند اکنون تنها به سرپناه اولیه خود می‌اندیشند و آسیب‌هایی که این رهگذر به مردم شهر سی‌سخت وارد می‌شود تا حدود زیادی یا قابل جبران نیست و یا در درازمدت و با هزینه زیاد جبران می‌شود.

به گزارش فارس با زلزله شهر سی سخت خانه‌هایی تخریب شد که مردم اکنون باید همان خانه‌ها را با متراژ بسیار کمتر اما با قیمت گزاف و چندین و چند برابری بسازند مردم سی‌سخت در این مانده‌اند که چگونه می‌توان خانه های خود را با تسهیلات در نظر گرفته شده از سوی دولت ساخت؟.

همان گونه که استاندار و سایر مسئولان استانی بارها اعلام کرده‌اند دولت سرجمع چه با تسهیلات بلاعوض و چه تسهیلات بدون سود و چه تسهیلات اجاره مسکن تاکنون چیزی معادل با۱۸۰ میلیون تومان برای ساخت منازل تخریبی در نظر گرفته‌اند چه با یک حساب سرانگشتی این تسهیلات تنها برای ساخت یک منزل ۴۰ متری نیز هرگز کفایت نخواهد کرد.

هر چند دولت به کمک سازمان‌ها و مجموعه‌های غیر دولتی و نهادهای همیشه پای کار همچون سپاه و با حضور خیرین و نیکوکاران و موسسات خیریه اقدامات خوبی تاکنون برای تامین مایحتاج اولیه کرده و همچنین آواربردرای انجام داده است اما مردم شهر سی‌سخت معتقدند که برای ساختن خانه‌های خود این مبالغ در نظر گرفته شده به هیچ وجه جوابگو نخواهد بود.

جعفری از کارشناسان حوزه مسکن به فارس می‌گوید که تصویب تسهیلات برای مردم شهر زلزله‌زده سی‌سخت در دولت هر چند به لحاظ سرعت در کار و عدم فوت وقت قابل تقدیر است اما معتقدیم که دولت کار کارشناسی دقیقی بر روی این موضوع نداشت و اگر با نگاه کارشناسانه و کمی واقع‌ بینانه‌تر به قضیه نگاه می‌شد چنین مبالغ کم اثری برای ساختن دوباره منازل مردم تصویب نمی‌شد.

این کارشناس با بیان این که شاید دولت محترم خبری از بازار مصالح ساختمانی و لوازم مربوط به ساختمان سازی نداشته باشد اظهار کرد: دولت که روزهای آخر عمر خویش را سپری می کند به بازاری که خود مسبب آشفتگی وضعیت آن بوده سری بزند تا با قیمت سیم و کابل و کلید و پریز و پیچ و مهره و دستگیره درب و نبشی و آرموتور و ده‌ها و صدها ملزومات ریز و درشت دیگر آشنا شود و آن‌گاه برای تصویب تسهیلات تصمیم گیری کند.

یکی از اهالی شهر زلزله زده سی‌سخت که منزلی صد درصد تخریبی روی دستش مانده با بیان این که منزل خودم را با کمتر از 20 میلیون تومان سال‌ها پیش ساخته‌ام امروز برای بنای مجدد آن نیاز به حداقل ۵۰۰ میلیون تومان نیاز دارم، اظهار کرد: ناشکر و ناسپاس نیستیم اول از همه خدای بزرگ را شکر می‌کنیم که هیچ یک از عزیزانمان در این حادثه آسیب ندیدند اما هر چه نگاه می‌کنم این تسهیلات در نظر گرفته شده برای ساختن دوباره سی‌سخت تنها حکم یک مسکن را دارد مسکنی که حتی درد ما را برای کوتاه مدت هم تسکین نمی‌دهد.

زلزله‌زدگان سی‌سخت از تسهیلات ناکافی و کم اثر می‌گویند

این ساکن شهر زلزله‌زده سی‌سخت با بیان این که از دولت توقع داشتیم علاوه بر سرعت در کار دقت در کارشناسی و برآورد خسارت به قیمت روز را نیز در مصوبات مد نظر قرار دهد افزود: به شخصه امیدی به این تسهیلات ندارم و باید از منابع و محلی دیگر که مانده‌ام و نمی‌دانم از کجا باشد فکری به حال خود و زندگی و روزگار کنم.

خانمی که با حسرت به منزل تخریب شده خود می‌نگریست در گفت‌وگو با فارس ابتدا قدردان همه زحمات و خدمات چند روز اخیر دستگا‌ه‌های مختلف و دولت در شهر سی‌سخت بود اظهار کرد: مانده‌ام که با این تسهیلات بانکی که برای ساختن دوباره خانه‌ام در نظر گرفته‌اند چه کرده و معلوم نیست چه آینده‌ای در انتظار من و همسر و فرزندانم از بابت ساختن دوباره سرپناه خواهد بود.

به گزارش فارس؛  مجموع تسهیلات پرداختی به واحدهای بازسازی شهری در مناطق زلزله زده شهر سی سخت ۱۸۵ میلیون تومان است که از این مقدار ۱۳۰ میلیون تسهیلات و ۵۵ میلیون تومان نیز بلاعوض است.

اعتبارات بازسازی واحدهای مسکونی زلزله زده روستایی، ۸۰ میلیون تومان بوده و به این واحدها ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۱۵ میلیون تومان هم بلاعوض اسکان پرداخت می‌شود.

به واحدهای روستایی ۳۰ میلیون تسهیلات معیشتی و ۱۵ میلیون تومان بلاعوض نیز پرداخت می‌شود که مجموع اعتبارات پرداختی به واحدهای زلزله زده روستایی در شهرستان دنا ۱۶۵ میلیون تومان است که از این مبلغ ۱۱۰ میلیون تسهیلات و ۵۰ میلیون بلاعوض است.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله تخریب تسهیلات مسکن خبرگزاری فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۲۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود

وزیر آموزش و پرورش از ساخت یک هزار هنرستان جدید در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش، رضا مراد صحرایی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از ۱۲ سال از تصویب سند تحول بنیادین، نخستین آئین نامه برای اجرای این سند یعنی بخش مهارت آموزی دانش آموزان تصویب شد، این آئین نامه در ۱۰ ماده به تصویب هیئت دولت رسید و بر این اساس تا پنج سال آینده، یک هزار هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود و تعداد دانش آموزان در رشته‌های مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور می‌رسد؛ این عدد الان ۳۹ درصد است.

وی افزود: موضوع تغییر تقویم آموزشی که مصوبه دولت است در قالب یک طرح تصویب شده و در حال بررسی است و هنوز قطعی نشده است؛ ۸۰۰ هنرستان نیز از طریق تغییر فضای آموزشی موجود ایجاد می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: بر اساس این آئین نامه، ۲۵۰۰ هنرستان به واحدهای تولیدی و کارآفرین تبدیل خواهد شد، معادل دو درصد اعتبارات حساب‌های ملی و استانی پیشرفت و عدالت به عنوان مشوق در اختیار شرکت‌های و صنایعی قرار می‌گیرد که هنرستان تأسیس می‌کنند.

صحرایی ادامه داد: تأسیس هنرستان وابسته به دستگاه‌ها و غیردولتی و تیزهوشان در این آئین نامه دیده شده است و وزارت صمت مکلف به ایجاد هنرستان در جوار شهرک‌های صنعتی شده است و وزارت تعاون، نفت صمت، کشاورزی، فرهنگ، گردشگری، راه، بهداشت، کشور و ورزش حداقل پنج هنرستان وابسته مبتنی بر طرفیت‌های خود برای تقویت مهارت آموزی ایجاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد ظرفیت آموزشی مراکز فنی و حرفه‌ای به آموزش مهارت به سایر دانش آموزان غیر فنی و حرفه‌ای اختصاص می‌یابد، وزارت آموزش و پرورش مکلف شده به دانش آموزان به دوره دوم غیر فنی و حرفه‌ای، ۳۰۰ ساعت آموزش مهارتی بدهد، تغییر کاربری هنرستان‌ها و تصاحب زمین‌های ممنوع است، اگر هنرستانی قابل استفاده نباشد، با اجازه وزارت آموزش و پرورش امکان تغییر بهره برداری از آنها ممکن است؛ آئین نامه توسعه سواد خواندن کشور و برنامه ملی اوقات فراغت به زودی به دولت خواهد آمد.

کد خبر 747528

دیگر خبرها

  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • «تهدید بی خاصیت»
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • کاهش نرخ بی‌کاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • خلجی: سدی که در سریلانکا ساخته‌ایم معمولی نیست
  • سدی که در سریلانکا ساخته‌ایم معمولی نیست
  • هزار هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود