Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@03:05:53 GMT

موفقیت در درمان تومورهای بدخیم مغز با نانوحامل

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۳۲۶۳۷

موفقیت در درمان تومورهای بدخیم مغز با نانوحامل

محقق ایرانی دانشگاه هوستون روشی جدید برای از بین بردن نوعی سرطان بدخیم مغز ارائه کرد که در آن از نوعی نانوحامل استفاده شده تا اثرات جانبی درمان به حداقل برسد.

به گزارش ایسنا، گلیوبلاستوما مولتی فرم، رایج‌ترین و تهاجمی‌ترین شکل تومور مغزی بوده و درمان آن بسیار چالش برانگیز است، زیرا درمان‌های موجود به شیمی‌درمانی‌، پرتودرمانی، جراحی و ترکیب آن‌ها بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیرین مجد، استادیار مهندسی پزشکی دانشگاه هوستون، نشان داد که با موفقیت می‌توان تومورهای بدخیم گلیوبلاستوما مولتی فرم را با Dp۴۴mT هدف قرار داد.  Dp۴۴mT یک داروی مؤثر برای سرکوب پیشرفت تومور بوده که قبل از این مطالعه برای درمان تومورهای مغزی استفاده نشده بود. این ماده شلاته‌کننده آهن، با از بین بردن آهن اضافی سلول‌های سرطانی را گرسنه می‌کند.

دو مورد از مهمترین چالش‌ها در درمان گلیوبلاستوما مولتی فرم، انتقال ضعیف مواد شیمیایی از طریق سد مغز خون و عوارض جانبی نامطلوب این داروها روی بافت‌های سالم است. برای دریافت دارو به اندازه کافی از سد مغز خون، دوز بالایی از دارو مورد نیاز است، اما این کار سمیت بیشتری را وارد بدن می‌کند و می‌تواند مشکلات بیشتری ایجاد کند.

شیرین مجد در تحقیقی که در شماره ژانویه Advanced Healthcare Materials منتشر کرد، یک روش جدید نانودرمانی هدفمند گلیوما را توصیف کرده است که فقط با سلول‌های تومور مقابله می‌کند، عوارض جانبی کمتری داشته و اثربخشی بالاتری ارائه می‌دهد.

مجد از ویژگی‌های خود تومورها برای تولید یک نانو حامل Dp۴۴mT استفاده کرد. این نانوحامل می‌تواند تومورهای گلیوما را به خود جذب کند و برای این کار از گیرنده IL۱۳ (اینترلوکین) استفاده می‌کند. از آنجا که گیرنده‌های IL۱۳ به وفور یافت می‌شوند، مجد لیگاندهای IL۱۳ را به حامل پلیمری زیست تجزیه‌پذیر (با ترکیب Dp۴۴mT) مورد تأیید FDA خود اضافه کرد؛ بنابراین، گیرنده‌ها با دریافت دارو لیگاندها را جذب می‌کنند.

پیش از این پزشکان از داروی Dp۴۴mT استفاده می‌کردند اما این ماده می‌توانست به هر مکانی در بدن برسد، حتی نقاطی که لازم نبود، این ماده به آنجا برسد.

این روش رایج مانند یک پاکت است که هیچ آدرسی روی آن نیست و می‌تواند در هر جایی فرود بیاید و هر چیزی را از بین ببرد. اکنون با رهایش هدفمند، آدرسی روی بسته‌بندی قرار داده شده و این دارو به‌طور مستقیم به سلول‌های سرطانی می‌رود.

علاوه‌بر این، تومورهای مغزی تهاجمی تمایل به مقاومت در برابر چند دارو دارند که باعث می‌شود آن‌ها برای شیمی درمانی‌های معمول مانند دوکسوروبیسین یا تموزولومید تقریباً غیرقابل نفوذ باشند. از این رو، نیاز فوری به فرمولاسیون‌های درمانی مؤثرتر با توانایی غلبه بر مقاومت دارویی در تومورهای تهاجمی گلیوما و از بین بردن این سلول‌های بدخیم بدون آسیب رساندن به بافت‌های سالم وجود دارد.

بر اساس اعلام ستاد نانو، تحقیقات انجام شده توسط مجد که شامل نانودرمانی هم در داخل بدن و هم در شرایط برون‌تنی است، اولین تحقیق تحویل هدفمند Dp۴۴mT به تومورهای بدخیم است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تومور مغزی دانشمند ايراني مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۲۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!

محققی از دانشگاه کوئینزلند دریچه‌های مولکولی پیدا کرده است که می‌تواند برای کمک به رساندن دارو به مغز و درمان اختلالات عصبی استفاده شود.

به گزارش دیجیاتو، دکتر «رزماری کاتر» از مؤسسه علوم زیستی مولکولی UQ تیمی را رهبری کرد که کشف کردند یک ماده مغذی ضروری به نام کولین می‌تواند توسط پروتئینی به نام FLVCR۲ به مغز منتقل شود.

دکتر کاتر گفت: «کولین یک ماده مغذی مانند ویتامین است که برای بسیاری از عملکرد‌های مهم بدن، به ویژه برای رشد مغز ضروری است.»

ما باید روزانه ۴۰۰-۵۰۰ میلی‌گرم کولین مصرف کنیم تا از بازسازی سلولی، تنظیم بیان ژن و ارسال سیگنال بین نورون‌ها حمایت کنیم.

دکتر کاتر گفت که تاکنون اطلاعات کمی درمورد چگونگی عبور کولین رژیم غذایی از لایه سلول‌های تخصصی که خون را از مغز جدا می‌کند، وجود داشت. این سد خونی در مغز از ورود مولکول‌های موجود در خون که برای مغز سمی هستند، جلوگیری می‌کند.

مغز نیاز به جذب مواد مغذی از خون دارد؛ بنابراین این سد حاوی انتقال‌دهنده‌ها است که به مواد مغذی خاصی مانند گلوکز، اسید‌های چرب امگا ۳ و کولین اجازه ورود می‌دهد.

اگرچه این سد یک خط دفاعی مهم است، اما چالشی برای طراحی دارو‌های اختلالات عصبی محسوب می‌شود.

دکتر کاتر توانست نشان دهد که کولین در حفره‌ای از FLVCR۲ می‌نشیند که از سد خونی مغزی عبور می‌کند و توسط قفسی از باقی مانده‌های پروتئین نگهداری می‌شود.

او گفت: «ما از میکروسکوپ الکترونی کرایو استفاده کردیم تا نحوه اتصال کولین به FLVCR۲ را دقیقاً ببینیم. این اطلاعات برای درک چگونگی طراحی دارو‌هایی که کولین را تقلید می‌کنند تا بتوانند توسط FLVCR۲ به محل عملیات خود در مغز منتقل شوند حیاتی است. این یافته‌ها به طراحی آینده دارو‌های بیماری‌هایی مانند آلزایمر و سکته کمک می‌کند.»

این تحقیق همچنین بر اهمیت خوردن غذا‌های غنی از کولین، مانند تخم مرغ، سبزیجات، گوشت، آجیل و لوبیا تاکید می‌کند.

دیگر خبرها

  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • با این عرقیجات از شر سنگ کلیه در امان بمانید
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید