Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان امروز با مشارکت در نشست گفت و گوی تهران در سخنرانی ابتدایی این نشست با اشاره به پیشینه تاریخی جشن باستانی و ملی نوروز و تبریک پیشاپیش آغاز سال نوی شمسی، به چالش‌ها و تحولان امروز منطقه اشاره کرد و گفت که منطقه خاورمیانه در ماهیت خود با چالش‌ها و بحران رو به رو نیست و این بحران‌ها ریشه انسانی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف با بیان اینکه «گفتمان و دیپلماسی» کلید ایجاد تغییر در وضع منطقه هستند و گفتمان بنیان دیپلماسی است، گفت که منطقه ما امروز با فقدان گفتمان مواجه است.

وزیر امور خارجه کشورمان اشاره کرد که ایران همان طور که در طرح صلح هرمز حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان در سازمان ملل مطرح شد، به دنبال پیش برد گفت و گوی منطقه‌ای بوده است و از طریق این گفت و گوهاست که فضای جدید منطقه شکل می‌گیرد.

ظریف بیان کرد: سوال اساسی این است که منطقه ما، غرب آسیا چگونه می‌تواند تغییر شکل دهد؟ وضعیت فعلی منطقه ما خوب نیست. تغییر شکل منطقه‌ای به معنای این است که ما اول باید دلایل اصلی مشکلات در منطقه گسترده ترمان را شناسایی کنیم. صادقانه بگویم که وضع کنونی در منطقه ما خوب نیست. کشتار و خون ریختن، جنگ‌های داخلی و بی ثباتی‌ها شرایط رشک آوری نیستند. قصد ندارم لیست بلندبالایی از کاستی‌ها را ارائه کنم. همه ما آن‌ها را می‌دانیم، اما به ندرت دنبال ریشه و دلایل آن‌ها می‌گردیم. به نظرم سه ریشه اصلی وجود دارند که در اصل مداخله بین المللی، امنیتی سازی و اولویت بندی هستند.

ظریف در این راستا ادامه داد:جای هیچ سوالی نیست که مداخله‌های طولانی و خطرناک بین المللی در منطقه ما یکی از دلایل اصلی مشکلات فعلی است. منطقه ما در طی پنج قرن گذشته، هدف طرح‌های ژئوپولیتیکی از سوی بازیگران فرامنطقه‌ای قرار گرفته است. تا همین اواخر که به یاد می‌آوریم، آمریکا بیش از ناامنی و بی ثباتی این منطقه را بیش از هر منطقه دیگری شدت داده است. طبق آمار و ارقام خود این کشور، در کمتر از دو دهه حدودا ۷ تریلیون دلار برای جنگ‌های همیشگی و مداخله‌های نظامی در این منطقه هزینه شده است. اما مداخله آمریکا فقط به قلمرو نظامی محدود نمی‌شود. اقدامات اقتصادی قهری آمریکا علیه مردم ایران به ویژه در دوره یک بیماری همه گیر، دست کمی از یک جنگ اقتصادی ندارد. همان طور که الان هم شاهد هستیم، هنوز هیچ تفاوتی میان رئیس جمهور پیشین و رئیس جمهور فعلی آمریکا در پیش گرفتن سیاست شکست خورده موسوم به فشار حداکثری وجود نداشته است.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین گفت: آمریکا به خاطر برتری نسبی اش در توان نظامی هدف امنیتی سازی همه چیز را برای چیرگی بر آن‌ها دنبال می‌کند. منطقه ما بهترین نمونه بوده است. مداخله آمریکا برای امنیتی سازی منطقه ما و به ویژه ایران طراحی شده است. همه چیز از یک محدوده امنیتی یا دقیق‌تر بگویم از منظر نظامی در نظر گرفته می‌شود. این منطقه به عنوان یک منطقه نظامی در نظر گرفته می‌شود و تعامل غالب ماهیت نظامی دارد. این در برگیرنده امتیاز دیگری هم برای آمریکا و شرکای غربی اش است و آن انبار کردن تمام سخت افزار‌های نظامی شان (در منطقه) است. شش کشور همسایه ما در جنوبی خلیج فارس با جمعیت کل کمتر از ۴۰ میلیون نفر، یک چهارم تمام تسلیحاتی که در جهان به فروش می‌رسد را جذب می‌کنند. یکی از آن‌ها سال گذشته بیش از ۶ میلیارد دلار هزینه تسلیحات کرد و دیگری با تنها یک و نیم میلیون نفر جمعیت ۲۲ میلیارد دلار هزینه کرد. اما امنیتی سازی احتیاج به تهدید‌ها و دشمن‌های ساختگی و همچنین دوستان مصنوعی و اتحاد‌های سطحی دارد. امنیتی سازی، اولویت‌های منطقه را از پرداختن به اساسی‌ترین چالش‌ها و تهدید‌های واقعی امنیتی به سروکار داشتن با نمونه‌های ساختگی آن تغییر می‌دهد. احتمالا اساسی‌ترین انگیزه اولویت دادن به تهدید‌های امنیتی ساختگی در منطقه ما، به تعویق انداختن در نظر گرفتن مسئله فلسطین و اگر امکانش بود، نادیده گرفتن آن است. پایان دادن به گرفتاری فلسطینی‌ها باید مستدام‌ترین اولویت منطقه بماند. این یک مسئله جهانی است. مادامی که قساوت صهیونیست‌ها علیه فلسطینی‌ها ادامه داشته باشد، هیچ صلح و ثباتی در منطقه و جهان نمی‌تواند برقرار شود. هیچ کسی نباید حتی یک لحظه این رخ داد غم انگیز انسانی را فراموش کرده یا به حاشیه براند.

خبر تکمیل می‌شود....

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ظریف وزیر امور خارجه وزارت خارجه امنیتی سازی منطقه ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۴۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین: فیلیپین اراده پکن برای حفاظت از حاکمیت خود را به جالش نکشد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «لین جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز سه‌شنبه اعلام کرد که پکن از فیلیپین می‌خواهد که اقدامات تحریک‌آمیز را متوقف کند و عزم و اراده چین برای حفظ حاکمیت خود را به چالش نکشد.

پیش از این فیلیپین گارد ساحلی چین را به آزار و اذیت و آسیب رساندن به یکی از قایق های این کشور در منطقه مورد مناقشه دریای چین جنوبی متهم کرده بود.

وی همچنین گفت: کشتی‌های فیلیپین بدون اجازه چین وارد شدند و گارد ساحلی چین اقدامات لازم را برای فرار آنها انجام داد.

«دریاسالار جان لانگ آکیولینو» فرمانده نیروهای آمریکا در منطقه این دو-پاسفیک روز یکشنبه چین را متهم به اتخاذ راهبرد «قورباغه آب‌پز» کرد، چون فعالانه تنش‌ها در این منطقه را به‌صورت تدریجی افزایش می‌دهد.

جان لانگ در گفت‌وگو با فایننشال‌تایمز گفت که در طول سه سالی که به عنوان فرمانده نیروهای آمریکا در ایندوپاسفیک بوده، چین سرعت توسعه نظامی خود را افزایش داده و توانایی‌های رو به رشد خود را با رفتارهای بی ثبات کننده تر مطابقت داده است.

وی دراین‌باره گفت: «چین روزبه‌روز تهاجمی‌تر، جسورتر و خطرناک‌تر می‌شود.»

آکیلینو همچنین افزود که چین رفتار تهاجمی خود را از طریق راهبرد «قورباغه آب‌پز» تشدید می‌کند، که از طریق آن به تدریج دما را بالا می‌برد به طوری که خطر نهایی تا زمانی که خیلی دیر نشده بود، نادیده گرفته می‌شد.

این مقام نظامی آمریکا مدعی شد که «باید رفتار بد چین که خارج از هنجارهای حقوقی بین المللی است توصیف شود. و این موضوع را باید همه کشورهای منطقه بیان کنند» وی افزود که پکن در کل منطقه درگیر راهبرد «شاید برابر است» است.

کد خبر 6092946

دیگر خبرها

  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا
  • ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است
  • چین: فیلیپین اراده پکن برای حفاظت از حاکمیت خود را به جالش نکشد
  • آمریکا تصاویر اولیه از اسکله موقت در سواحل غزه را منتشر کرد
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است