Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-01@07:52:24 GMT

زن سنتی و زن مردگونه؛ دوگانه کاذب

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۳۵۴۳۴

زن سنتی و زن مردگونه؛ دوگانه کاذب

در فضای مجازی مطالبی پیرامون حقوق و جایگاه زن مشاهده می‌شود که اکثرا خارج از دوگانه زن سنتی خانه نشین و زن مرد گونه همه فن حریف نیست و باید گفت چه زمانی قرار است این دوگانه‌ها کنار گذاشته شود؟

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مریم جمالی؛ به بهانه روز جهانی زن، چند صباحی ست که در فضای مجازی مطالبی پیرامون حقوق و جایگاه زن مشاهده می شود اکثرا هم خارج از دوگانه زن سنتی خانه نشین و زن مرد گونه همه فن حریف نیست؛ و سوال اینجاست که کدام یک بهتر است؟


چه زمانی قرار است این دوگانه ها کنار گذاشته شود و درست به جایگاه و وظایف زن نگاه کنیم خدا عالم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته معمولا در صحبت ها هم توجه چندانی به فطرت و نوع آفرینش زنان نمی شود، انگار فقط دعوایی ست بین مدافعان زنان مرد گونه و زنان سنتی که هر یک فقط اصرار دارند حرف من درست است. اولی می گوید زن فقط باید در خانه بنشیند و بچه هایش را بزرگ کند کد بانو باشد و در خدمت مرد مبنایشان هم حدیث پیامبر است که جهاد زن خوب شوهر داریست.


از آن سو هم تلاش می شود بگویند مرد و زن برابرند و ما زن ها هیچ تفاوتی با مردان نداریم و در انجام کارهای سخت اگر از مردان پیشی نگیریم عقب هم نمی مانیم. "به قول یک نفر مگر مرد معیار است که زنان می خواهند شبیه مرد باشند.


فتبارک الله به هر دو نگاه، تخصص داشتن زنان در مشاغل خوب است و عالی،شوهر داری و تربیت نسل هم عالی تر از عالی اما چرا نگاه ها به زن در همین دو دیدگاه است؟ چرا رسالت سومی هم برای زنان در نظر نمیگیریم و در دعوا این دو گانه ها معمولا از رسالت میانی زن حرفی به میان نمی آید؟


طبق اسلام رسالت زنان به سه دسته تقسیم می شود. نخست رسالت او در خانواده است نقش دختر، نقش خواهر، نقش همسر و در راس آن نقش مادری ست که زنان باید به بهترین نحو ممکن رسالت خود را به جای آوردند چون تربیت نسل بعد خود مهم ترین اتفاق برای جوامع است.


رسالت سوم هم ورود به مشاغل به صورت تخصصی و حرفه ای است که زنان سرزمینم نشان داده اند این رسالت را هم خوب به جای آورده اند. اما رسالت دوم زنان که معمولا از آن غافل می شویم رسالت اُم بوده است شاید بگویید خوب اینکه شد همان اولی که نقش مادری کردن است اما خیر.  کلمه اُم را مادر فرزندان و یا مادر پدرش نبینید کلمه اُم را خیلی کاربردی تر و والاتر نگاه کنید اُم یعنی زن مادر جامعه است جامعه را می‌سازد جامعه را به سوی رشد و تعالی تربیت می‌دهد.


از نظر من رسالت مهم تر زنان رسالت اُم بودن برای کل جامعه است. اینجاست که از مردترین مردان عالم هم نیاز به مادر دارند و اگر بهتر بخواهم بگویم رسالت مهمتر بر روی دوش زنان است که مورد غفلت خود ما زنان واقع شده و به تبع آن معمولاً مردها هم آن را خیلی جدی نمی‌گیرند. رسالت اجتماعی ما جدا از شغل و در آمد، رسالت اجتماعی‌ای است که وظیفه گفتمان سازی در جامعه را به دوش ما می‌گذرد و وظیفه تغییر فضای ذهنی جامعه.


این جاست که هر خانمی، گفتمان‌سازی دینی است بر گردنش، رسالت اصلی زن اصلا همین است. زنان سرزمینم شما قبل از این که مهندس و صنعتگر خوبی باشید باید یک گفتمان ساز خوبی باشید باید یک روایتگر خوبی در این دنیای روایت‌های امروز باشید.


عزیزان در کنار دعوای زن سنتی و زن حرفه ای مرد گونه تو زن روایتگر روایت ها باش و با روابت های ناب تان ذهنیت جامعه را جهت دهی کنید. یادتان باشد که شامی که در صفین فتح نشد با زبان روایت‌گر زینب فتح گردید.

 

مریم جمالی - کارشناسی فیزیک دانشگاه سمنان

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زن زن سنتی فمینیسم یادداشت دانشجویی مرد گونه رسالت ا زن سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۵۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عاصمه قاسمی، مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در بازدید از مجتمع ابوالفتوح رازی(ویژه مادران) واحد یادگار امام خمینی شهرری با اشاره به نگاه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی به موضوع اشتغال، تحصیل و تدریس زنان در این مجموعه، نقش بانوان را در تعلیم و تربیت اجتماعی تشریح کرد.

وی از مجتمع ابوالفتوح رازی واحد یادگار امام خمینی شهرری به‌عنوان تنها دانشکده مختص مادران در دانشگاه آزاد اسلامی یاد کرد و با تأکید بر نقش مهم بانوان در تعلیم و تربیت اجتماعی عنوان کرد: مدیریت کلان دانشگاه آزاد اسلامی به مسئله امور زنان و خانواده نگاه ویژه‌ای دارد و موضوع تعلیم و تربیت اجتماعی یکی از موضوعات مهم در دانشگاه است و یکی از پایه‌های آن بانوان هستند؛ بنابراین باید نقش خود را در پیشبرد تعلیم و تربیت اجتماعی به خوبی ایفا کنند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده افزود: زنان به‌خصوص زنان دانشگاهی در سه طیف دانشجویی، استادی و کارمندی باید علاوه بر اثرگذاری از طریق ارتباط صحیح و درست در ترویج سبک زندگی دینی تلاش کنند.

قاسمی با بیان اینکه خانواده موضوعی مهم و جدی در سطح جامعه است، ادامه داد: معتقدیم بهتر شدن شرایط زنان و شرایط خانواده موجب تغییرات مثبت در شرایط جامعه می‌شود.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه زنانی که در عرصه علم فعالیت دارند جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند، تأکید کرد: معلمان و استادان زن نقش بسیار مهم و سازنده‌ای در جامعه دارند. سهم بانوان استاد در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی، فرهنگ‌سازی، هویت‌بخشی به نسل نو، آینده‌سازی، مصونیت‌بخشی به جامعه در برابر همه آسیب‌های تهدید کننده و توسعه کشور بسیار مهم می‌باشد.  

وی خاطرنشان کرد: هویت زن امروز جامعه ایرانی فارغ از جنسیت، هویّتی مبتنی بر کرامت انسانی بوده و قرار است در چشم‌انداز سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و با تعریف این هویت، دوشادوش مردان در اثرگذاری اجتماعی، تربیتی و فرهنگی در دو نهاد خانواده و جامعه نقش‌آفرینی کند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با بیان اینکه بانوان علاوه بر خانواده در جامعه هم اثربخش هستند، اظهار کرد: بانوان می‌توانند هم خودآگاهی و هم آگاهی‌بخشی را افزایش دهند. زن ایرانی یک هویت اجتماعی سیاسی دارد که در کنش اجتماعی تأثیرگذار است و در طول این چند دهه شاهد یک انسجام اجتماعی بوده‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • به اسم آزادی به کام برهنگی!
  • جامعه نخبگانی آمریکا علیه تفکر غیرتوحیدی/ برخوردهای دوگانه در مواجهه با آزادی بیان
  • جامعه نخبگانی آمریکا علیه تفکر غیرتوحیدی/ برخوردهای دوگانه آمریکا در مواجهه با آزادی بیان
  • «نور» طرحی برای تکریم زنان جامعه است
  • پیش بینی قیمت الکترود در سال ۱۴۰۳
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • سقف کاذب کناف برای پوشاندن سقف خراب
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند