Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@16:21:12 GMT

نمک‌درمانی روشی برای درمان بیماری‌ها +عکس

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۱۳۶۷

نمک‌درمانی روشی برای درمان بیماری‌ها +عکس

خبرگزاری تسنیم:  "نمک طعام طبیعی" یکی از مواد غذایی بسیار ضروری و حیاتی برای حفظ سلامت و تعادل بدن انسان محسوب می‌شود و برای عملکرد صحیح مغز و متابولیسم بدن انسان، لازم و ضروری است.

بر اساس مبانی و آموزه‌های طب سنتی ایرانی نیز "نمک طعام طبیعی" یکی از مواد غذایی بسیار ضروری و حیاتی برای حفظ سلامت و تعادل بدن انسان محسوب می‌شود و عدم مصرف نمک، زمینه ابتلا به انواع و اقسام بیماریها را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بهره‌مندی از خواص و فواید نمک طعام صرفاً منحصر به مصرف خوراکی آن نیست؛ در کشورهای غربی و عربی از نمک طبیعی به‌عنوان یک ماده مفید یاد می‌کنند و برای درمان برخی از بیماری‌ها "نمک‌درمانی" تجویز می‌شود.

در برخی از کشورهای جهان، شیوه‌ای درمانی با نمک وجود دارد که نام آن "هالوتراپی" است؛ درمانی که در آن فرد بیمار در اتاقی ساخته‌شده از سنگ نمک‌های مختلف قرار می‌گیرد و بدن او با نمک پوشانده می‌شود و هوای دارای ذرات نمک را استشمام می‌کند.

طبق نوشته پایگاه خبری "nbc" ریشه‌های نمک‌درمانی یا هالوتراپی به دوران قرون وسطی برمی‌گردد اما محققان در سال‌های گذشته به مطالعه مزایای بالقوه آن پرداخته‌اند.

"نیکت اسنوپل" استادیار کالج پزشکی "Touro" در این باره می‌گوید: «هالوتراپیاز از واژه یونانی "halos" که به‌معنای نمک است، گرفته شده است؛ در این روش از میکروذرات خشک نمک داخل یک فضای بزرگ و خشک برای شبیه‌سازی آب‌وهوای معادن نمک استفاده می‌کنند.»

در سال 1843 میلادی نیز "Feliks Boczowski" پزشک لهستانی در مشاهدات خود متوجه می‌شود که بیماران وی که در معادن نمک کار می‌کنند، در مقایسه با سایر معدنچیان از نظر تنفسی یا ریوی مشکلی ندارند؛ هنگامی که سایر پزشکان متوجه این مسئله شدند، غارهای نمکی به‌عنوان درمانی برای بیماری‌های ریوی مانند "ذات الریه" و "برونشیت" شروع به ظهور کردند.

با محبوبیت هالوتراپی برخی از کارشناسان این حوزه معتقدند  که این درمان می‌تواند بیماری‌هایی مانند "آکنه"، "آلرژی‌های فصلی" و "آرتروز" را نیز بهبود بخشد؛ اگرچه هنوز هیچ تحقیق قطعی‌ای برای تأیید این مسئله انجام نشده است؛ اما این بدان معنا نیست که هیچ تحقیق امیدوار‌کننده‌ای درباره اثربخشی آن وجود ندارد.

یک مطالعه در سال 2007 که در ژورنال "Pneumologia" منتشر شد، نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) با استنشاق نمک خشک هر روز به‌مدت 30 دقیقه و پنج روز در هفته به‌مدت سه ماه، علائم اصلی بیماری آنها بهبود پیدا کرده است!

دکتر "پائیل گوپتا" سخنگوی "انجمن ریه" آمریکا در سال 2019 در اظهار‌نظری گفت: «جوامع علمی کاملاً مطمئن نیستند که چرا نمک‌درمانی به بهبود شرایط ریه کمک می‌کند؛ بسیاری از نظریه‌ها در مورد مفید بودن این روش درمانی وجود دارد که ذرات نمک باعث از بین رفتن میکروارگانیسم‌ها در ریه‌ها می‌شوند یا اینکه نمک باعث کاهش التهاب و کاهش مخاط می‌شود؛ ما می‌دانیم که نمک دارای خواص ضدالتهابی است و این را در بیمارانی دیده‌ایم که بینی خود را با آب نمک شست‌وشو می‌دهند.»

طبق نظر "انجمن ریه" آمریکا، یک نظریه مشهور در مورد چرایی نمک‌درمانی (هالوتراپی) این است که ذرات نمک هنگام استنشاق، آب را به مجاری تنفسی و ریه‌ها منتقل و مخاط را نازک می‌کنند که این عمل باعث تسهیل سرفه‌های خشک بیماران دستگاه تنفسی می‌شود.

شیوه درمانی این روش به‌طور کلی به دو صورت است؛ طبق گفته "Global Wellness Institute" روش خشک در عصر مدرن معمولاً در یک غار نمکی ساخته‌شده توسط انسان یا کاملاً عاری از رطوبت انجام می‌شود؛ جایی که فرد میکروذرات خشک نمک ایجادشده توسط یک "هالوژناتور" را استنشاق می‌کند.

روش دوم، شامل استحمام در آب نمک، بلعیدن آب نمک و استفاده از آن برای شست‌وشوی بینی است.

در کشور لیبی از نمک‌درمانی برای درمان بیماری‌های ریوی استفاده می‌شود و این کشور از این لحاظ در جهان شهرت پیدا کرده است؛ در شرق این کشور در شهر "بنغازی" محلی در جهت درمان بیماران برای نخستین بار توسط دو زن ایجاد شده است؛ بنیان‌گذاران این مجموعه که متخصص طب هستند، بیان می‌کنند که استنشاق ذرات نمک، دستگاه تنفسی را تصفیه می‌کند و فوایدی برای پوست دارد.

طرفداران این روش درمان بیان می‌کنند که سه ویژگی اصلی که عبارتند از: ضدالتهاب بودن نمک، ضدباکتری بودن نمک و بسیار جاذب بودن آن، در "نمک طعام طبیعی" وجود دارد و باعث بهبود کارایی ریوی می‌شود؛ به‌خلاف آنها مخالفان بیان می‌کنند که هنوز مشاهدات قابل‌توجهی صورت نگرفته است و اثرات مفید آن محدود به نفرات اندکی است و باید مطالعاتی گسترده‌تر انجام شود و برای استفاده از این روش باید با پزشک مربوطه مشورت کرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: درمان بیماری ها نمک درمانی نمک درمانی بیماری ها نمک طعام ذرات نمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۱۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان رازی کوهدشت سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بهره‌برداری از بیمارستان رازی کوهدشت تا سال ۱۴۰۴ خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، بهروز رحیمی، عصر امروز در بازدید از پروژه‌های بهداشتی این شهرستان اظهار داشت: تعیین‌تکلیف پروژه‌های درمانی یکی از اتفاق‌های خوب در کوهدشت است.

او اضافه کرد: دو پروژۀ اصلی درمانی در کوهدشت شامل ستاد شبکه، درمانگاه شماره یک شهری و آزمایشگاه اصلی تا پایان سال 1403 به بهره‌برداری می‌رسد.

112 طرح بهداشتی و درمانی در لرستان افتتاح می‌شود

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: مرکز جامع سلامت کوهدشت تا یک ماه آینده تجهیز و افتتاح می‌شود.

رحیمی با اشاره به بیمارستان 250 تختخوابی رازی کوهدشت، بیان کرد: این پروژه جزو پروژه‌های اولویت‌دار برای وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی لرستان است.

او با بیان اینکه بیمارستان رازی کوهدشت 55درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اعلام کرد: این پروژه که جزو مصوبات سفر رئیس‌جمهور است به 500میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: پروژۀ بیمارستان رازی کوهدشت هم‌اکنون فعال است و تلاش می‌کنیم که این پروژه را تا پایان 1404 به اتمام برسانیم.

انتهای پیام/644/.

دیگر خبرها

  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • روشی برای درمان تنبلی چشم
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • بیمارستان رازی کوهدشت سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود