Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک مرکزی اعلام کرد: طی برگزاری چهل و دومین مرحله از حراج اوراق بدهی دولتی، چهار بانک سفارش‌های خود را به ارزش ۳۲.۴ هزار میلیارد ریال در سامانه بازار بین بانکی ثبت کردند.

گروه بورس، بانک و بیمه بازارنیوز؛ پیرو اطلاعیه روز سه‌شنبه ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۹ در خصوص برگزاری حراج اوراق بدهی دولتی به اطلاع می‌رساند، طی برگزاری چهل و دومین مرحله از این حراج، چهار بانک سفارش‌های خود را به ارزش ۳۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ هزار میلیارد ریال در سامانه بازار بین‌بانکی ثبت کردند. وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز ضمن پذیرش تمام این درخواست‌ها با فروش ۲.۹ هزار میلیارد ریال اوراق «اراد ۷۷» با نرخ بازده تا سررسید ۲۱ درصد، و ۵ هزار میلیارد ریال اوراق «اراد ۷۸» با نرخ بازده تا سررسید ۲۱.۰ درصد و ۴.۵ هزار میلیارد ریال اوراق «اراد ۷۹» با نرخ بازده تا سررسید ۲۲.۰ درصد و ۲۰ هزار میلیارد ریال اوراق «اراد ۸۱» با نرخ بازده تا سررسید ۲۱.۸ درصد موافقت کرد.

معاملات مربوط به فروش این اوراق در روز سه‌شنبه ۲۶ اسفندماه ۱۳۹۹ توسط کارگزاری بانک مرکزی در سامانه معاملاتی بورس ثبت شده است.

طی هفته گذشته، ۲۰.۷ هزار میلیارد ریال اوراق «اراد ۷۶» با نرخ بازده تا سررسید ۲۲.۷ درصد، ۲.۵ هزار میلیارد ریال اوراق «اراد ۷۷» با نرخ بازده تا سررسید ۲۱.۰ درصد، ۱.۹ هزار میلیارد ریال اوراق «اراد ۷۸» با نرخ بازده تا سررسید ۲۱.۰ درصد، ۳.۲ هزار میلیارد ریال اوراق «اراد ۷۹» با نرخ بازده تا سررسید ۲۲.۰ درصد و ۳.۷ هزار میلیارد ریال اوراق «اراد ۸۲» با نرخ بازده تا سررسید ۲۲.۰ درصد در بورس و همچنین ۴۳ هزار میلیارد ریال اوراق «اراد ۸۳» و «اراد ۸۴» از طریق پذیره‌نویسی فروخته شد.

بنابراین در مجموع، ۱۰۷.۵ هزار میلیارد ریال اوراق بدهی دولتی طی هفته منتهی به ۲۶ اسفندماه ۱۳۹۹ توسط سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی خریداری شد.

عملکرد تأمین مالی بودجه از محل انتشار اوراق مالی اسلامی در سال جاری بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۹ و مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی صورت گرفت. از ۱۳ خردادماه ۱۳۹۹ تا کنون ۴۲ مرحله حراج فروش اوراق بدهی دولتی در تواتر هفتگی برگزار شد و سرمایه‌گذاران در مجموع ۱۲۵۷.۴ هزار میلیارد ریال انواع اوراق را خریداری کردند که در این میان سهم بانک‌ها از خرید اوراق ۵۰ درصد بود. نمودار زیر فروش این اوراق را در مقاطع هفتگی نشان می‌دهد.

لازم به توضیح است، برگزاری حراج اوراق در سال آینده منوط به نهایی شدن قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و تعیین سقف انتشار اوراق مالی اسلامی و همچنین تصویب آئین‌نامه اجرایی مربوط به آن خواهد بود.

برچسب ها: بانک مرکزی ، اوراق دولتی ، بانک لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NfG

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بانک مرکزی اوراق دولتی بانک ۵ هزار میلیارد ریال اوراق اوراق بدهی دولتی ۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۳۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد

صندوق بین‌المللی پول از کاهش قابل توجه بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی طی این سال داشته‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشم‌انداز اقتصاد منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی 28 کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.

بر اساس محاسبات این نهاد بین‌المللی ایران به همراه الجزایر کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشته‌اند.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 تنها 1.7 درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی به‌جز الجزایر است.

بدهی خارجی ایران در سال 2023 کاهش قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است. در سال 2022 نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی 2.2 درصد اعلام شده بود که بر این اساس این رقم در سال 2023 کاهش 22 درصدی داشته است.

میزان بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته میلادی 1.3 درصد گزارش شده است. بحرین با بدهی 201.4 درصدی بدهکارترین کشور خاورمیانه شناخته شده است.

متوسط بدهی کشورهای منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به کل تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال 2023 برابر با 47.8 درصد برآورد شده است.

نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال نیز 42.9 درصد اعلام شده است. بر این اساس متوسط بدهی خارجی منطقه 28 برابر ایران بوده است .

صندوق بین‌المللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2023 را 26.6 درصد محاسبه کرده است که 15 برابر بدهی خارجی ایران است. بدهی خارجی امارات متحده عربی نیز معادل 94.7 درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده که 55 برابر ایران است.

نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال عبارت است از: آذربایجان 9.8 درصد، عراق 22.8 درصد، کویت 35.8 درصد، عمان 60.3 درصد، مصر 50.1 درصد، گرجستان 71.8 درصد، اردن 84.1 درصد، مراکش 48.8 درصد، پاکستان 40.1 درصد، تاجیکستان 64.7 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران تمدید شد
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • مخالفت سازمان لیگ با درخواست مالک باشگاه پرسپولیس برای خرید بلیت بازی با سپاهان
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • ۷ سیلو به صورت شبانه روزی گندم کشاورزان دهلران را خریداری می کنند
  • تزریق ۲,۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای حمل‌ونقل اصفهان
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی