Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@10:47:01 GMT

مرگ بیماران کرونا، زجری شبیه غرق‌ شدگی

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۳۹۳۸

مرگ بیماران کرونا، زجری شبیه غرق‌ شدگی

مسئول بخش‌های ICU کووید - ۱۹ سانتر خوزستان با بیان اینکه معمولا این بیماران دچار درگیری ریوی و سطح اکسیژن خون پایین هستند و دچار زجر تنفسی می‌شوند، گفت: زمانی که بیمار دچار زجر تنفسی می‌شود، زجر زیادی می‌کشد و در این شرایط مجبور هستیم بیمار را اینتوبه کنیم و اینکه چه تعداد از بیماران اینتوبه ‌شده به زندگی برمی‌گردند، جای بحث است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  دکتر فرهمند کلانتری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیمارانی که به ICU منتقل می‌شوند شرایط بد یا شرایط رو به بدتر شدن دارند، اظهار کرد: معمولا این بیماران دچار درگیری ریوی و سطح اکسیژن خون پایین هستند و دچار زجر تنفسی می‌شوند.   وی افزود: بدترین نوع مرگ، مرگی است که بر اثر دیسترس تنفسی رخ می دهد؛ این مرگ حالتی شبیه غرق‌ شدگی است و بیمار هر تلاشی می‌کند اکسیژنی به او نمی‌رسد و در بدترین شرایط، جان می‌بازد و مرگ بسیار وحشتناکی است.   مسئول بخش‌های ICU کووید - ۱۹ سانتر خوزستان گفت: زمانی که بیمار دچار زجر تنفسی می‌شود، زجر زیادی می‌کشد و در این شرایط مجبور هستیم بیمار را اینتوبه کنیم و اینکه چه تعداد از بیماران اینتوبه‌شده به زندگی برمی‌گردند، جای بحث است.   کلانتری ادامه داد: آمار میزان زنده ماندن بیماران پس از اینتوبه، در کشورهای مختلف متفاوت است. در ایران بیش از ۶۰ درصد بیماران پس از اینتوبه به زندگی برنمی‌گردند و فوت می‌شوند. دلیل این وضعیت نیز به اینتوبه بیماران برنمی‌گردد بلکه بیماران زیادی داریم که بیماری ناشناخته دارند.   وی افزود: در کشورهای دیگر با توجه به شرایط بهداشتی که دارند، معمولا بیماری‌های افراد برای سیستم درمانی شناخته شده‌اند اما در ایران، حین درمان بیماران متوجه می‌شویم که بیمار به دیابت یا بیماری‌های دیگر مبتلا است و همین مساله در افزایش بیماران بدحال تاثیرگذار است.   این متخصص مراقبت‌های ویژه با اشاره به عوارض بستری شدن در ICU، گفت: در این بخش با بیماران بدحال مواجه می‌شویم و شرایط به گونه‌ای است که برخی مشکلات برای این بیماران رخ می‌دهد.   وی افزود: به دلیل شرایط بخش ICU، بسیاری از این بیماران متوجه شبانه‌روز و ساعت نمی‌شوند. با توجه به اینکه بیماران ICU عمدتا بدحال هستند، دیگر بیماران استرس زیادی را تحمل می‌کنند؛ جلوی چشم‌شان احیای دیگر بیماران یا مرگ بیمار دیگر را می‌بینند که این استرس شدید، می‌تواند عواقب خطرناکی داشه باشد.   مسئول بخش‌های ICU کووید - ۱۹ سانتر خوزستان با بیان اینکه در این بیماری استرس بیش از ۶۰ درصد در بدتر شدن حال بیمار تاثیر دارد، گفت: استرس ارتباط کامل با وخامت حال بیمار دارد. بیمارانی که استرس داشتند، حال‌شان وخیم‌تر و وخامت حال‌شان نیز سریع‌تر رخ داده است. در مقابل، میزان بهبودی بیمارانی که استرس‌شان کاهش یافته است، به وضوح بهتر از بیمارانی است که استرس بیشتری دارند.   کلانتری ادامه داد: نوع غذا خوردن، محدود بودن حرکات بیماران و نبود همراه با بیمار، از دیگر عوارض بستری بیماران کرونا است که کار را سخت می‌کند.   وی افزود: حرکت نکردن بیماران بستری در ICU نیز ریسک زخم بستر و آمبولی یا ضایعات انعقادی را افزایش می‌دهد.   مسئول بخش‌های ICU کووید - ۱۹ سانتر خوزستان گفت: در حال حاضر تمام ظرفیت‌های تخت‌های مختص کووید – ۱۹ در خوزستان پر است اما متاسفانه همچنان شاهد پرپر شدن عزیزان‌مان هستیم. بیشتر بخوانید: گونه جدید کرونا در فرانسه با تشخیص سخت ‌تر/ تست برخی مبتلایان چهار بار منفی شد ستاد کرونا: تعداد واقعی مبتلایان، ۴ برابر رقم اعلامی کرونایی های جهان: بیش از ۱۲۱ میلیون نفر ویروس انگلیسی کرونا در مشهد در حال چرخش است لینک کوتاه: asriran.com/003FnK

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۳۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور

حمید رضا ادراکی دربارۀ وضعیت تشخیص بیماری‌های نادر در کشور گفت: وقتی یک پزشک با یک بیماری جدید برخورد می‌کند، امکان دارد که نتواند آن بیماری را تشخیص دهد و در واقع مهارت کافی برای تشخیص را نداشته باشد. گذشته از آموزش های تئوریک برای پزشک، دیدن و ویزیت بیمار برای تشخیص خیلی مهم است. ندیدن بیماران، معضلی برای پزشکان در معالجه بیماری‌های نادر است که موجب کنترل نداشتن بر درمان آن ها می‌شود. این معضل سبب می‌شود که دوره درمان طولانی شود و یا حتی عوارضی برای بیمار بوجود آورد.

وی از تازه ترین راهکارها برای ارتقای علم پزشکان کشور در حوزه بیماری‌های نادر گفت: بنیاد بیماری‌های نادر کتاب‌هایی به نام اطلس بیماری‌های نادر ایران تالیف کرده است. این کتاب‌ها در چهار حوزه منتشر شده که آخرین ویرایش آن در حوزه مغز و اعصاب منشر شده است. این کتاب‌ها مجموعه‌ای از اطلاعات در مورد بیماری‌های نادری است که در کشور خودمان وجود دارد و برگرفته از علم پزشکیِ پزشکان ایران است.

عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این کتاب به صورت رایگان در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه قرار گرفته است. همچنین این کتاب‌ها که در مورد تشخیص بیماری‌های نادر می باشد به صورت رایگان در اختیار مراکز بهداشت نقاط مختلف کشور نیز قرار دارد.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران بیان کرد: در این کتاب‌ها همه بیماری‌ها و علایم مربوطه طبقه‌بندی شده، تست‌ها برای تشخیص بیماری، انواع معاینات کلینیکی و داروهای لازم ذکر شده است.

ادراکی دربارۀ اقدام پزشکان در رویارویی با بیماری های جدید گفت: پس از تشخیص بیماری با کمک این کتاب‌ها، پزشک باید بیمار را به بنیاد معرفی کنند تا نخست آمار فرد وارد لیست بیماران نادر شود. در مرحله بعد متخصصان به تشخیص قطعی آن بیماری می‌پردازند که با رسیدگی‌های هر چه بیشتر سازمان، بتوان درمان درست را پیش گرفت.

وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و بیمه سلامت در همه مراحل درمان، بیماری فرد را پیگیری می‌کنند. این پشتیبانی کاملا از طرف وزارت بهداشت است که پس از ثبت نام در سایت، با بیمار تماس گرفته می‌شود و درمان و پیگیری بیماری با مراجعه بیمار شروع می‌شود.

ادراکی از راهکار دوم برای تشخیص بیماری‌های نادر گفت: راهکار بعدی تشکیل کنگره‌های پزشکی و بازآموزی در حوزه بیماری‌های نادر است. ما در حال حاضر چند کنگره برگزار  کردیم که این کنگره‌ها برای پزشکان کشور کاملا رایگان است.

وی همچنین به راهکار سوم برای تشخیص بیماری‌های نادر پرداخت و گفت: ما در حوزه بین‌الملل آخرین اطلاعات و اخبار در مورد بیماری‌های نادر را رصد می‌کنیم تا بتوانیم دانش خود را در مورد رسیدگی به این بیماری‌ها ارتقا دهیم. من فکر می‌کنم با وجود این فعالیت‌ها، بتوان مقداری از مسئله تشخیص نادرست بیماری‌ها جلوگیری کنیم.

متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی درباره وضعیت دسترسی بیماران نادر به دارو گفت:  در صورت کمبود و نیاز به داروهای خاص، نخست اسامی داروها را در سامانه بیماران نادر ایران ثبت می‌کنیم و سپس این اسامی به وزارت بهداشت، سامانه دارو و غذا و بیمه سلامت برای تکمیل داروها فرستاده می‌شود.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران در مورد هزینه درمان و داروی بیماران نادر گفت: این بیمارها به سازمان‌های دارو و غذا معرفی می‌شوند و سازمان طبق قانون و طبق سند ملی بیماری‌های نادر موظف است داروی این افراد را از خارج از کشور به طور رایگان تهیه کنند و در اختیار بیماران قرار دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد تامین هزینه برای داروی بیماران بیماری‌های نادر گفت: بانک مرکزی باید هزینه مورد نیاز را در اختیار سازمان دارویی قرار دهد تا آن ها با تامین بودجه ارزی بتوانند داروهای مورد نیاز بیماران نادر را در اختیارشان قرار دهند.

ادراکی با بیان اینکه  ۸۵ درصد علل بیماری‌های نادر، ژنتیکی است، تاکید کرد: داروها باید به موقع، با دوز مورد نظر و کاملاً دقیق به بیماران داده شود، چراکه اختلال در هر یک از این موارد موجب تشدید و بدتر شدن بیماری می‌شود.

ادراکی همچنین دربارۀ بیمه بیماران نادر بیان کرد: طبق سند ملی بیماری‌های نادر، بیمه سلامت، مجری پایه و تکمیلی بیماران نادر است؛ در این صورت هزینه تامین درمان بیماری‌های نادر برای بیماران صفر است و بیمه سلامت تمام هزینه‌های درمان این بیماران را تامین می‌کند.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر افزود: ما باید تا جایی که در توان داریم، فرد بیمار را تحت حمایت و پوشش خود قرار دهیم تا روند بیماری خود را به خوبی پشت سر بگذارد و به سلامتی دست پیدا کند.

متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی دربارۀ درصد اثر بخشی و درمان موفق بیماری‌های نادر گفت: بعضی بیماری‌ها را توانستیم به صورت جدی و اثربخش جلوگیری کنیم که برای مثال می‌توان به بیماری کوتاه قامتی اشاره کرد.

ادراکی در برابر این پرسش که کدام بیماری‌های نادر شرایط بدتری را دارند، گفت: ما آمار دقیقی از این موضوع نداریم، زیرا خود بیماران اطلاعات کافی در این موارد در اختیار ما نمی‌گذارند. اما می‌توان گفت قطعاً بیماری‌هایی که درمان سخت‌تری دارند یا از نظر هزینه گران‌تر هستند یا دسترسی کمتری به داروها دارند، شرایط سخت‌تری را تجربه می‌کنند و نکته مهم در این باره، مدیریت بهتر بیماری و اوضاع بیمار است. هر بیماری که پیگیری نشود باعث می‌شود، بیمار در شرایط بحرانی قرار بگیرد، اما خدا را شکر که این مسائل در حال حاضر در حال پیگیری و رسیدگی بیشتر است.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • ۶ هزار بیمار خاص تحت پوشش کمیته امداد اصفهان هستند
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • ثبت پنجمین اهدای عضو طی سالجاری درچهارمحال وبختیاری