Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@04:13:04 GMT

استراتژي عقب‌نشيني گام به گام اصلاح‌طلبان!

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۴۲۲۶

استراتژي عقب‌نشيني گام به گام اصلاح‌طلبان!

خبرگزاری آریا- این استراتژی اقتدارگرایانه عملا اصلاح‌طلبان را از بازیگران متن سیاست ایران به حاشیه رانده است؛ حاشیه‌ای که روزبه‌روز موقعیت تاثیر‌گذاری آنان را کاهش خواهد داد.

1. جریان موسوم به اصلاح‌طلب علیرغم آن که می‌کوشد خود را جریانی نوگرا و آینده‌نگر وانمود کند؛ اما در سیاست جاری ظرف بیش از بیست سال گذشته از ارائه راهکارهای انتخاباتی نو و ابتکاری ناتوان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روش انتخاباتی آنان بر اساس راهبرد "آینه‌ای" صرفا تکرار روش‌هایی است که اصولگرایان طراحی می‌کنند. این روش نیز رویکردی نو نیست و تکرار همان اقدامی است که مجمع روحانیون مبارز پدر معنوی اصلاح‌طلبان در سال 1366 با تقلید تشکیلاتی و انشعاب از جامعه روحانیت انجام داد. سایر تشکل‌ها هم همین خصلت تقلیدی را در قبال جریان اصولگرا دارند. انجمن‌ها، احزاب و جمعیت‌های آنان سعی می‌کنند با تکرار  و تقلید رویکرد اصولگرایان که گمان دارند ریشه در حاکمیت داشته و تقدیر سیاسی‌شان از بالا رقم می‌خورد؛ نظر حاکمیت و نیز شورای نگهبان را جلب کنند.
2. تشکل‌های اصلاح‌طلب شامل:
روحانیون و خط‌امامی‌ها: مجمع روحانیون مبارز، مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، مجمع نیروهای خط امام و چپ‌های سنتی.
اصلاح‌طلبان پیشرو: حزب اتحاد ملی، حزب توسعه ملی، مجمع ایثارگران، انجمن اسلامی جامعه پزشکان، نهضت آزادی، حزب سازمان معلمان ایران، جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان، سازمان عدالت و آزادی، انجمن اسلامی جامعه مدرسین، انجمن روزنامه‌نگاران زن، جمعیت زنان نو‌اندیش، مجمع زنان اصلاح‌طلب و دیگر نیروهای همسو.
حامیان هاشمی رفسنجانی:
حزب کارگزاران سازندگی، حزب اسلامی کار و خانه کارگر.
احزاب مستقل:
ندای ایرانیان، اعتماد ملی، همبستگی، اراده ملت، مردمسالاری، مجمع دانش‌آموختگان، جبهه اصلاح‌طلبان ایران، حزب جوانان، مجمع فرهنگیان، انجمن اسلامی مهندسان و جریان امید وابسته به محمدرضا عارف همگی علیرغم تکثرشان از استراتژی ساده و بدوی روشنی تبعیت می‌کنند که به رقبا امکان خواندن دستشان را داده و آن استراتژی "عقب‌نشینی گام به گام" است.
3. فرمول این استراتژی و نحوه اعمال آن چنین است: ابتدا تعداد زیادی کاندیدا به سبک رنگین کمانی معرفی می‌کنند. کاندیداهایی از رادیکال‌ترین اصلاح‌طلبان تا کاندیداهایی که به عنوان اصولگرا و بعضا مستقل مطرح هستند. هدف این سبد بزرگ کاندیداها این است که با استفاده از روش یک نگاه به توانایی‌شان در اعمال فشار و یک نگاه به شورای نگهبان؛ آرام آرام چهره‌ها را مطرح کنند. اگر احساس کنند شرایط مناسب است و فشار افکار عمومی یا اوضاع سیاسی و اجتماعی به نحوی است که احتمال نرمش شورای نگهبان وجود دارد؛ چهره‌های رادیکال را در ویترین انتخاباتی قرار داده و تمرکز تبلیغاتی را روی او می‌برند. اما اگر احساس کردند شرایط برای تایید کاندیدای رادیکال وجود ندارد؛ یک قدم به عقب برداشته و کاندیدایی اصلاح‌طلب ولی غیرحساس (مثلا پزشکیان) را مطرح می‌کنند. اگر بازهم احساس کردند که شورای نگهبان این کاندیدا را هم از فیلتر خود عبور نخواهد داد به سراغ اصلاح‌طلب مطلوب ولی نسبتا خنثی‌ای که گمان دارند نظام مخالفتی با آن ندارد (نظیر عارف) می‌روند. اگر باز هم درب شورای نگهبان را بسته دیدند؛ به سراغ کاندیدای مرزی خواهند رفت؛ یعنی کاندیدایی که اعتدالی تلقی شود و ضداصلاح‌طلبان دانسته نشود؛کاندیدایی مثل حسن روحانی که در دوره قبل به عنوان گزینه آنان مطرح شد. در انتها نیز اگر باز هم به درب بسته شورای نگهبان برخورد کردند از کاندیدایی ولو اصولگرا مانند لاریجانی که حداقل در دوران او بتوانند تنفس کنند یا امتیازاتی اخذ کنند؛خواهند رفت.
4. این استراتژی اصلاح‌طلبان همواره درون خود یک تناقض بزرگ را داشته است و آن این که علیرغم ادعای مردم‌محور بودن اصلاح‌طلبان، در راهبردهای آنان "مردم" هیچ نقش کلیدی نداشته و فقط و فقط ابزار فشار به حاکمیت برای ایجاد زمینه کسب قدرت و منصب از سوی آنان دارد. این نگرش ابزارانگارانه به مردم که ریشه‌های آن در راهبرد معروف و توصیه‌ای حجاریان "فشار در پایین، چانه‌زنی در بالا" است؛ طی 20 سال اخیر دائما بدنه اجتماعی آنان را تحلیل برده است. این استراتژی اقتدارگرایانه عملا اصلاح‌طلبان را از بازیگران متن سیاست ایران به حاشیه رانده است؛ حاشیه‌ای که روزبه‌روز موقعیت تاثیر‌گذاری آنان را کاهش خواهد داد.
شهاب‌الدین دوستدار

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: استراتژی عقب نشینی گام به گام اصلاح طلبان شورای نگهبان اصلاح طلبان اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۴۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد

رئیس کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب رفع شد، از ارسال مجدد این لایحه به شورای نگهبان خبر داد.

به گزارش تسنیم، حجت الاسلام غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.

وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازات‌ها پرداخته است.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.

 

با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود.

دیگر خبرها

  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • تایید لایحه دوفوریتی تمدیدمهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!