Web Analytics Made Easy - Statcounter

روسیه و چین تفاهم‌نامه همکاری در زمینه ساخت یک ایستگاه تحقیقات بین‌المللی ماه (ILRS) در قطب جنوب ماه را امضا کردند که این یک نقشه راه مشترک برای همکاری‌های نزدیک بر روی ماه است! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ روسیه و چین تفاهم‌نامه همکاری در زمینه ساخت یک ایستگاه تحقیقات بین‌المللی ماه (ILRS) در قطب جنوب ماه را امضا کردند و در این تفاهم‌نامه آمده است که اداره ملی فضایی چین (CNSA) و سازمان فضایی روسیه (روسکاسموس) برای مشورت، ساخت، بهره‌برداری و ترویج به عنوان یک پایگاه آزمایش جامع علمی در ماه همکاری خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان فضایی فدرال روسیه همان سازمان ملی فضایی کشور روسیه است که این سازمان با نام کوتاه "روسکاسموس" شناخته می‌شود؛ روسکاسموس در سال 1992 و پس از فروپاشی شوروی سابق تأسیس شد و میراث‌دار برنامه‌های فضایی شوروی شد که مرکز فرماندهی روسکاسموس در مسکو واقع شده‌ است و مرکز اصلی کنترل پروازهای فضایی در نزدیکی "شهرکورولف" واقع شده‌ است.

این دو کشور قول داده‌اند که دانش و ابزار خود را به اشتراک بگذارند و در این سند آمده است که این ایستگاه به روی همه کشورهای علاقه‌مند که در تحقیقات علمی و اکتشافات فضایی مسالمت‌آمیز فعالیت می‌کنند، آزاد خواهد بود.

برنامه اکتشاف ماه چین دارای چهار مرحله است که سه مرحله آن تقریباً به پایان رسیده است که گردش به دور ماه در سال 2007 و 2010، فرود نرم و استقرار یک مریخ‌نورد در سال‌های 2013 و 2019 و بازیابی نمونه‌های ماه در اواخر سال 2020 جزو سه مرحله قبلی است که در ادامه مرحله سوم قرار است با Chang'e 6 یک نمونه از قطب جنوب را در سال 2023 یا 2024 جمع‌آوری کند.

در فاز چهارم Chang'e 7 در سال 2024 برنامه‌ریزی شده است تا یک بررسی دقیق از منابع قطب جنوب ماه و آزمایش فناوری‌های اصلی مورد نیاز برای ساخت ایستگاه تحقیقات بین‌المللی ماه (ILRS) را ایجاد کند و ماموریت Chang'e 8 نیز احتمالاً شامل لندر، مریخ‌نورد و تجهیزات سه‌بعدی برای ساخت پایگاه باشد.

در همین زمینه خبرگزاری شینهوا گزارش داده است که چین در طی سال‌های 2021-2025 به توسعه فضایی و پرتاب‌های سنگین خود و فعالیت در تغییرات بدنه موشک‌ها و رانش‌ موتورها ادامه خواهد داد.

"وو وایرن" طراح ارشد برنامه اکتشاف ماه در کشور چین گفت: چین مطالعات امکان‌سنجی مرحله چهارم برنامه اکتشاف ماه را به اتمام رسانده و انتظار می‌رود در آینده یک ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی ماه در قطب جنوب ماه ایجاد کند، ضمن اینکه دقیق‌ترین منطقه مورد بررسی در کره ماه، قطب جنوب ماه است.

وی در مصاحبه‌ای با سایت اخبار فضایی چین گفت: سه ماموریت برای مرحله چهارم برنامه اکتشاف ماه در نظر گرفته شده است که این برنامه‌ها شامل بازیابی نمونه‌های ماه از قطب جنوب توسط  Change 6 و بررسی دقیق منابع جنوب توسط Chang'e-7 و آزمایش فناوری‌های کلیدی برای آماده‌سازی برای ساخت و تحقیقات در ماه است.

"وو" ادامه داد: ممکن است بیش از 180 روز متوالی، نور در قطب جنوب ماه وجود داشته باشد که این امر برای فضانوردان برای انجام تحقیقات علمی بسیار مناسب است. چین و RF تفاهم‌نامه‌ای برای ساخت یک ایستگاه تحقیقاتی علمی بین‌المللی روی ماه امضا کردند که در چارچوب این تفاهم‌نامه، چین و RF از تجربیات خود در علوم فضایی، تحقیق و توسعه و تجهیزات و فناوری‌ فضایی خود استفاده خواهند کرد.

RF  یا نیروهای موشکی استراتژیک یا نیروهای موشکی استراتژیک فدراسیون روسیه یک شاخه نظامی از نیروهای مسلح روسیه است که موشک‌های بالستیک بین قاره‌ای مستقر در زمین (روسیه) را کنترل می‌کند. RVSN برای اولین بار در نیروهای مسلح اتحاد جماهیر شوروی شکل گرفت و هنگامی که اتحاد جماهیر شوروی در دسامبر 1991 فروپاشی شد به‌طور موقت نام خود را از شوروی به نیروهای موشکی استراتژیک روسیه یا سپاه موشکیِ استراتژیک تغییر داد.

دو کشور به طور مشترک یک نقشه راه برای ساخت یک ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی ماه با همکاری‌های بسیار نزدیک در زمینه برنامه‌ریزی، نمایش، طراحی، توسعه، اجرا و بهره‌برداری از پروژه تنظیم خواهند کرد. طبق گفته "وو" اگر پروژه ایستگاه تحقیقاتی ماه بتواند با موفقیت اجرا شود، چین تا رسیدن به فرود نهایی بر روی سطح ماه، راه چندانی نخواهد داشت ضمن اینکه دانشمندان و مهندسان چینی در حال مطالعه درباره نحوه فرود بر روی ماه هستند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین تصاویر ناسا از قدرتمندترین موشک‌های فضایی جهان "SLS"گزارش/ جزئیات خواندنی از ایستگاه فضایی بین‌المللی/ ایستگاه فضایی چگونه تشکیل شد؟ + تصاویر

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی ایستگاه تحقیقات بین المللی برنامه اکتشاف ماه ایستگاه تحقیقاتی قطب جنوب ماه بین المللی ماه تفاهم نامه برای ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۵۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: بیست و هفتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی پس از دو روز به کار خود پایان داد.
در ابتدای این مراسم علیرضا ظفردیزجی دبیر اجرایی همایش گزارشی از برگزاری همایش و نمایشگاه ارائه نمود. به گفته وی برای اولین بار در برگزاری همایش؛ جلسات ارائه سخنرانی‌ها، کارگاه‌های آموزشی، مراسم‌های افتتاحیه و اختتامیه همزمان به صورت حضوری و وبینار برگزار شد و مورد استقبال چشمگیری قرار گرفت.
دکتر جاویدانه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری موفقیت آمیز همایش و نمایشگاه ژئوماتیک ۱۴۰۲ نیز از تمامی دست اندرکاران و شرکت‌کنندگان تقدیر و تشکر نمود.
این همایش که از ۱۱ اردیبهشت ماه آغاز شد با برگزاری ۸ کارگاه آموزشی، دو میزگرد تخصصی، ۳۵ مقاله بعنوان سخنرانی و ۳۵ مقاله به صورت پوستری در ۶ محور تخصصی با موضوعات روز حوزه نقشه‌برداری کشور ارائه شد.
از این بین ۶ مقاله بعنوان مقاله برتر انتخاب و از آنها با اهدای لوح و تندیس همایش تقدیر بعمل آمد.
همچنین در بخش دیگر این مراسم از مهندس علی اکبر امیری از مدیران و نقشه برداران اسبق سازمان نقشه برداری کشور نیز تجلیل بعمل آمد.
مقالات برتر اعلام شده از سوی دبیرخانه علمی همایش پس از بررسی و داوری اعضای کمیته علمی به این شرح است:) ارزیابی میزان موفقیت پیاده‌سازی زیرساخت داده‌های مکانی استانی (PSDI) با رویکرد ترکیبی دیمتل و فرآیند تحلیل شبکه‌ای (DANP) (مطالعه موردی: استان ایلام)
پرویز بهرامی، احمد مرادبیگی و زهره‌السادات حائری
۲) پایش تغییرات مناطق شهری بر اساس پالایش نمونه‌های آموزشی خودکار حاصل از تصاویر نور شب
فاطمه احمدی، عباس کیانی و یاسر ابراهیمیان قاجاری
۳) ادغام سری زمانی تصاویر سنتینل-۱ و لندست-۸ با استفاده از شبکه خودرمزنگار برای طبقه‌بندی محصولات کشاورزی
مهدیه فتحی، رضا شاه‌حسینی و آرمین مقیمی
۴) بحران کاهش تراز دریای خزر (کاسپین) در گذر از کمینه قرن اخیر
علی سلطانپور، رهی فروغی آل داوود و ابوذر نعمتی
۵) مدل‌سازی گسله مسبب زمین لرزه ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ بندر گناوه با بزرگای ۸/۵ با استفاده از مشاهدات اینسار
مهین جعفری، زهرا موسوی، مهتاب افلاکی، خلیل متقی و آندرا والپرزدورف
۶) مدلسازی شدت زوال درختان بلوط ناحیه رویشی زاگرس به کمک فتوگرامتری پهپاد
مرضیه قاسمی مبارکی و هومن لطیفی
همچنین از بین ۲۷ غرفه شرکت کننده در نمایشگاه غرفه شرکت تجهیزات نقشه برداری "مایاصنعت آریا" بعنوان غرفه برتر معرفی و با اهدای لوح تقدیر و تندیس تقدیر شد.
گفتنی است نمایشگاه ژئوماتیک تا ۱۴ اردیبهشت همچنان میزبان علاقمندان است 

دیگر خبرها

  • ۳ فضانورد چینی به زمین بازگشتند
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت
  • بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • (ویدئو) خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی (فیلم)
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس