Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل مؤسسه تخصصی مطالعات پلنگ آسیایی از اشتغالزایی و حمایت از تولیدات بومی بر اساس شرایط عرفی، اجتماعی و محیط‌زیستی، همچنین ظرفیت‌ها و فعالیت‌های سازگار با موضوعات حفاظت حیات‌وحش در راستای شکل‌گیری برنامه مبتکرانه مناطق مرجع پایش جمعیت و زیستگاه‌های پلنگ در کشور خبر داد.

به گزارش ایمنا، آرزو صانعی اظهار کرد: از سال ۱۳۹۴ برنامه‌ای به منظور طراحی و شکل گیری ساختار پایش نظام مند وضعیت پلنگ در این مؤسسه آغاز شده است که ریشه در مطالعات دوره‌ای وضعیت این گونه در سال‌های گذشته دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صانعی که در سال‌های اخیر مجری تهیه و تدوین برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ در ایران و برنامه نظارت راهبردی اجرای آن بود، گفت: یکی از موضوعات حائز اهمیت در برنامه ملی پلنگ ایرانی، شکل گیری ساختاری نظام مند برای پایش وضعیت پلنگ در کشور است که موضوعات متعددی مانند جمعیت این گونه، وضعیت زیستگاه‌های آن و عملکرد برخی برنامه‌های حفاظتی مرتبط را شامل می‌شود.

مدیرعامل مؤسسه تخصصی مطالعات پلنگ آسیایی افزود: طی سال‌های اخیر و با حمایت برنامه کمک‌های کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی برنامه عمران سازمان ملل متحد این مؤسسه به تألیف روش‌های مربوط به پایش و ارزیابی پرداخته است که این مطالب در انتشاراتی مانند کتاب معرفی و شناخت ابزار تحقیقاتی یا کتاب در حال چاپ راهنمای عملی پایش و ارزیابی زیستگاه‌های پلنگ ایرانی، به ثبت رسیده است.

وی با اشاره به برگزاری دوره سوم کارگاه‌های آموزشی مهارتی منطقه‌ای پلنگ ایرانی که از دی ماه ۱۳۹۸ به ارائه آموزش‌های تئوری، میدانی و تحلیلی مربوط به این مناطق پرداخته است، افزود: یکی از اولین مراحل در راستای پایش نظام مند وضعیت پلنگ در گستره وسیع آن در کشور، بسترسازی برای مشارکت ساختارمند و مؤثر اجتماعات و گروه‌های محلی در بخش‌های مرتبط در این برنامه است.

صانعی ادامه داد: در همین راستا اقداماتی در دست اجرا است که با در نظر گرفتن شرایط عرفی، اجتماعی، محیط زیستی، ظرفیت‌ها و فعالیت‌های سازگار با موضوعات حفاظتی به اشتغالزایی و ایجاد کسب و کار تولیدی یا خدماتی محلی در مناطقی در گستره زیستگاه‌های پلنگ ایرانی که تحت عنوان مناطق مرجع پایش نامیده می‌شوند، می‌پردازد.

مدیر عامل مؤسسه تخصصی مطالعات پلنگ آسیایی گفت: ارزیابی‌های مربوط به اثرات طرح اشتغالزایی بر روی محیط زیست منطقه پیش از اجرایی شدن فعالیت‌ها با دقت انجام شده و مورد بررسی قرار می‌گیرند، پس از شکل گیری نهادهای محلی و دستیابی آنها به سود اقتصادی، از ظرفیت‌های ایجاد شده مستقیماً برای ایجاد چرخه تولیدی- اقتصادی به منظور پشتیبانی پایش بلند مدت وضعیت زیستگاه و جمعیت پلنگ ایرانی بهره گرفته می‌شود.

وی افزود: با در نظر گرفتن این موضوع که تمام اقدامات مربوط به اشتغالزایی و ایجاد کسب و کار محلی مبتنی بر توسعه ظرفیت‌ها، تولیدات و خدمات بومی است؛ می‌توان انتظار داشت که جوامع محلی این مناطق بتوانند بدون نیاز به پشتیبانی مالی منابع خارجی، طرح‌های مخرب یا مغایر با ظرفیت‌های منطقه، به صورت خودکفا در ارتقا وضعیت حفاظتی این مناطق نیز نقش مؤثری ایفا کنند.

گلی احمدی فرد، تسهیلگر و مدیر اجرایی بخش آموزش و برنامه‌های اجتماع محور طرح پایش نظام مند وضعیت پلنگ ایرانی با بیان اینکه توسعه اقتصادی و اجتماعی از ارکان حفاظت پایدار از منابع طبیعی است، گفت: تشکیل نهادهایی که توانمندی لازم برای راه اندازی شغل‌های تولیدی و خدماتی محلی را دارا باشند ضمن تقویت و تحکیم بستر اجتماعی و اقتصادی آن جامعه، فرصت مشارکت فعال افراد مستعد و علاقه مند محلی را در اقدامات برنامه‌ریزی شده حفاظتی فراهم می‌آورد.

وی افزود: برای تشکیل این نهادها از رویکرد توسعه محلی دارایی محور بهره گرفته می‌شود. در این روش و در ابتدای امر، جامعه محلی اهداف اقتصادی خود را بر اساس داشته‌ها و ظرفیت‌های محلی تعریف می‌کند، ضمن بررسی وضعیت موجود می‌توان ظرفیت‌هایی را در حوزه‌های مختلف مانند کشاورزی، صنایع دستی و تولیدات بومی شناسایی کرد.

وی اظهار کرد: در مراحل بعدی، تحلیل وضعیت با تاکید بر ارزیابی تأثیرات محیط زیستی، اجتماعی، اقتصادی و بهبود زنجیره ارزش محصولات و خدمات صورت می‌گیرد و برنامه‌های مد نظر از طریق اجرای پایلوت یا پروتوتایپ تست می‌شود.

به گفته وی این برنامه‌ها پس از ارزیابی، اعمال درس‌های آموخته و تصحیح روش‌ها آماده اجرای رسمی می‌شوند.

احمدی فرد با بیان اینکه طی این فرآیند که اعضای جامعه محلی نقش اصلی در تصمیم گیری، برنامه‌ریزی، اجرا و ارزیابی اقدامات را ایفا می‌کنند، افزود: به این ترتیب زمینه‌ای برای توسعه مهارت‌های فردی و اجتماعی ایجاد می‌شود.

منبع: ایرنا

کد خبر 481894

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پلنگ ایرانی سازمان حفاظت از محیط زیست حمایت از تولیدات بومی اشتغالزایی زیستگاه های پلنگ محیط زیست جهانی حمایت از یوزپلنگ آسیایی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پلنگ ایرانی وضعیت پلنگ برنامه ها ظرفیت ها شکل گیری نظام مند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۵۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر

به گزارش خبرنگار مهر، عقیل امینی پنج شنبه شب در دیدار با مدیرعامل بانک استان بوشهر ضمن تبیین و تشریح ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های شیلاتی استان تأکید کرد بسیاری از پروژه‌های شیلاتی نیازمند حمایت بانک‌های درجهت افزایش تولید هستند.

مدیرکل شیلات استان بوشهر در این دیدار گفت: از وظایف مهم امسال شیلات تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم از طریق اقتصاد دریا محور است.

امینی ادامه داد: یکی از عوامل مهم در جهش تولیدات شیلاتی ارائه تسهیلات کم بهره و حمایت‌های مالی از طرح‌های خرد شیلاتی گرفته تا مگاپروژه های شیلات در استان است.

امینی با اشاره به اهمیت موضوع بهره وری در بخش‌های مختلف شیلاتی گفت: بهره وری بیشتر از مزارع از طریق تجهیز کردن مراکز شیلاتی به تجهیزات و امکانات روز دنیا است که انتظار است حمایت‌های خوبی نیز در این موضوع از سوی بانک‌ها صورت گیرد.

وی با اشاره به واحدهای عمل آوری محصولات شیلاتی که به دلیل مشکلات مالی در سال‌های گذشته تعطیل شده‌اند گفت: با حمایت مالی از این واحدها می‌توان این کارخانه‌ها را مجدد به چرخه تولید وارد کرد و یک مزیت مهم و اصلی این دسته از کارخانجات جلوگیری خام فروشی تولیدات شیلاتی است.

امینی همچنین در این جلسه خواستار بسته‌های خوب تسهیلاتی برای تولیدکنندگان مختلف شیلاتی شد و ادامه داد: امید است با حمایت‌های بانک صادرات شاهد رشد تولید و شکوفایی اقتصادی در شیلات استان که یکی از بخش‌های مهم اقتصاد دریا محور است باشیم.

مدیریت شعب بانک صادرات ضمن تقدیر و تشکر از حضور مدیرکل شیلات استان و هیأت همراه در این جلسه به ارائه گزارش فعالیت‌های بانک صادرات در زمینه همکاری با صنعت شیلات در استان پرداخت.

حیدری با اشاره به اهمیت تولید و اشتغال در طرح‌های شیلاتی استان گفت: جهش تولید با مشارکت مردم از اولویت‌ها است، که تحقق این امر منوط به سرمایه گذاری بیشتر در بخش تولید می‌باشد.

مدیر عامل بانک صادرات استان گفت: حمایت از واحدهای تولیدی و ایجاد زنجیره ارزش و حمایت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های صنعت شیلات در استان در سال جهش تولید از برنامه‌های مهم بانک صادرات در سال جدید است.

کد خبر 6095364

دیگر خبرها

  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • هیات تجاری نروژی از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی استان زنجان بازدید کرد
  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی در میبد
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات برگزاری چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست