Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@08:29:05 GMT

امام حسین (ع)؛ نسخه رهایی‌بخش بشر در مسیر کمال‌گرایی

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۶۳۲۱

امام حسین (ع)؛ نسخه رهایی‌بخش بشر در مسیر کمال‌گرایی

حضرت حسین‌بن‌علی(ع)، ملقب به سیدالشهداء و سومین امام و رهبر شیعیان و همچنین فرزند دوم امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) است. امام حسین(ع) ۶ سال و چند ماه از عمر خویش را در زمان حیات پیامبر (ص) گذراند و از وجود پر مهر و محبت رسول اکرم(س) بهره برد. منابع تاریخی مختلف در توصیف این دوره زندگی ایشان، بیش از هر چیز بر اظهار محبت و لطف پیامبر(ص) نسبت به امام حسین(ع) تاکید دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امام حسین؛ از امامت تا خروج از مدینه
امام‌ حسین(ع) پس از شهادت برادرش امام حسن(ع) در ۵۰ هجری قمری به امامت رسید و رسالت دشوار و سنگین راهبری پیروان حق وحقیقت را عهده دار شد. ۱۰ سال از امامت امام حسین (ع) با سال‌های پایانی حکومت معاویه اولین حاکم بنی‌امیه همزمان بود. پس از مرگ معاویه، یزید فرزند او در ۶۰ هجری برخلاف مفاد صلح معاویه با امام حسن(ع) بر مسند خلافت تکیه زد. به دنبال این اتفاق، امام حسین(ع) که اصول و ارزش های اسلامی را در خطر تهدید و تحریف می دید از بیعت با یزید خودداری کرد اما پیمان شکنی اهل کوفه در برابر عهدی که با امام بسته بودند، سبب شد تا واقعه کربلا به وقوع بپیوندد.
به گفته شیخ مفید، امام حسین(ع) چون اوضاع مدینه را واژگون یافت، درنگ و توفق در آنجا را جایز ندانست و دو روز مانده به آخر رجب سال ۶۰ هجری به اتفاق اهل بیت و یاران خود به طرف مکه رهسپار شد.
امام سوم شیعیان(ع) هدف از خروج خویش را در وصیتی که به برادرش محمد بن حنفیه نوشت، چنین بیان فرمود: من برای گردنکشی و فساد و ظلم -از مدینه- خارج نشده‌ام. بلکه خارج شدم برای اصلاح در امت جدم(ص) و می‌خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و مطابق سیره جدم و پدرم علی بن ابیطالب(ع) رفتار کنم. 

خروج از مکه به سوی عراق
شیخ مفید درباره علت خروج امام از مکه در کتاب الارشاد می‌نویسد: چون امام(ع) از توطئه سوء قصد به جان خویش آگاهی یافت از سر حفظ حرمت و قداست بیت الله الحرام مناسک حج را به اضطرار پایان برد و به روز هشتم ذی الحجه از سال ۶۰ هجری مکه را به قصد عراق وداع گفت.
یزید که وجود مبارک امام حسین(ع) و روشنگری های ایشان را تهدیدی جدی برای خلافت و حکومت خود می دانست با دسیسه چینی های بسیار و ارعاب اهل کوفه، کوشید تا آنها را از حمایت امام شیعیان منصرف کند و لشکری بزرگ برای از میان برداشتن امام سوم شیعیان و یارانش تدارک دید.
به نوشته تاریخ طبری، عمر بن سعد روز هفتم محرم پانصد سواره بر کرانه فرات مامور کرد تا کاروان حسینی به آب دسترسی نداشته باشد. و روز نهم محرم (تاسوعا) امام حسین(ع) و اصحابش به طور کامل در حلقه محاصره دشمن واقع شدند و دشمن یقین کرد که دیگر برای آن حضرت یاوری نخواهد آمد.
به نوشته تاریخ یعقوبی، ابن عباس برادر امام حسین (ع) بعد از واقعه کربلا در نامه‌اش به یزید می‌نویسد: هرگز فراموش نخواهم کرد که حسین بن علی را از حرم پیامبر خدا صلی الله علیه و آله به حرم خدا طرد کردی و آن گاه مردانی را پنهانی بر سر او فرستادی تا غافلگیر او را بکشند. سپس او را از حرم خدا به کوفه راندی با این که در گذشته و حال عزیزترین مردم بطحا بود و اگر در مکه اقامت می گزید و خونریزی در آن را روا می شمرد از همه مردم مکه و مدینه در دو حرم بیشتر فرمان برده می شد. لیکن او خوش نداشت که حرمت خانه و حرمت رسول الله(ص) را حلال شمارد. 

 سالروز ولادت با سعادت امام حسین(ع) را در تقویم از آن جهت روز پاسدار نام نهادند که در حقیقت امام حسین(ع) از اسلام و ارزش های دین و شریعت رسول اکرم(ص) پاسداری کرد و اگر این حرکت و قیام نبود، دین اسلام در پی دسیسه چینی ها و انحراف های سیاسی و اجتماعی بنی امیه و بخصوص یزید، دچار تحریف می شد و این امام همام با نهضت خویش حیاتی دوباره را به جامعه اسلامی و اندیشه دینی بخشید و تحولی گسترده در ذهن و تفکر مسلمانان پدید آورد. 
 
منابع:
۱- تاریخ طبری
۲- تاریخ یعقوبی
۳_ الارشاد، شیخ مفید
۴-تسلیةُ المُجالس و زینةُ المَجالس، محمد بن ابی طالب حسینی حائری

برچسب‌ها نمازجمعه کربلا عاشورای حسینی مکه مدینه ماه شعبان امام حسین (ع) عاشورا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نمازجمعه کربلا عاشورای حسینی مکه نمازجمعه کربلا عاشورای حسینی مکه مدینه ماه شعبان امام حسین ع عاشورا اخبار کنکور امام حسین ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۶۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، حجت‌الاسلام فخرزاده نویسنده کتاب «رضای انقلاب» با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر گفت: این کتاب به زندگی و شرح حال یکی از دلباختگان فکری امام خمینی (ره)، روحانی فاضل و مردمی، حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ رضا مطلبی می‌پردازد که نقش موثری در انقلاب اسلامی داشته است. او روحانی اهل اصفهان است که قبل از انقلاب در محله‌ای آذری‌نشین، به عنوان امام جماعت مسجد فلاح که بعد‌ها به مسجد جامع ابوذر (همان مسجدی که ششم تیر سال ۶۰ واقعه بمب گذاری و حادثه‌ای که برای مقام معظم رهبری اتفاق افتاد) تغییر نام داد منصوب و مشغول فعالیت شد. با فعالیت‌های او مسجد ابوذر خیلی زود به پایگاه طرفداران امام و انقلاب تبدیل شد و پس از پیروزی انقلاب نقش مهمی را در انسجام نیرو‌ها و حفظ نشاط سیاسی در جنوب‌غرب تهران و حمایت از نظام در عرصه‌های مختلف بر عهده گرفت.

وی افزود: احساس کردم این که چطور یک روحانی چنین ظرفیتی در منطقه‌ای ایجاد می‌کند می‌تواند الگو برای همه روحانیون باشد که دوست دارند به جامعه خودشان خدمت کنند.

حجت‌الاسلام فخرزاده گفت: ایشان یکی از تربیت یافتگان حضرت امامند، از روحانیونی که در مسیر نهضت با امام پیوند خوردند و با همان روحیه و همان نگاه آمدند وظیفه خودشان را اعلام کردند. این طور می‌خواهم بگویم که جریان نهضت را که نگاه می‌کنید حضرت امام خیلی تشکیلاتی عمل نمی‌کردند که بگویم یک سازماندهی خاصی داشته باشند بلکه آگاه کردن افراد را معیار خودشان قرار داده بودند.
رسید.

نویسنده کتاب «رضای انقلاب» درباره علت انتخاب اسم کتاب هم افزود: ایشان در صحبت هایشان وقتی صحبت کردند آن هدف اصلی شان چی بوده می‌گفتند که من فقط عاشق انقلاب بودم عاشق نهضت امام بودم همه کارهایشان برای رضای انقلاب بود اسم خودشان هم که رضا یک ایهامی ایجاد شده رضای انقلاب به معنای این که آقارضای انقلابند که انقلابیند هم به معنای این که نیت شان این بوده که در مسیر رضایت انقلاب کار‌های خودشان را سامان بدهند.

حجت‌الاسلام فخرزاده گفت: ما خیلی آدم‌های ارزشمندی داریم که این جریان انقلاب تا به این جا رسانده اند و فکر می‌کنم اگر بتوانیم این‌ها را خوب ترسیم کنیم برای جامعه مان، آن وقت آدم‌ها می‌فهمدند که حالا که به این نقطه رسیدیم نقطه حتما پایانی نیست ما نیاز به ایثارگری‌های بیشتری داریم و نیاز داریم که آدم‌هایی پیدا بشوند که بیایند ادامه مسیر را بدهند تا به آن هدف نهایی برسیم.

آیین رونمایی از کتاب «رضای انقلاب» تازه‌ترین اثر حجت‌الاسلام فخرزاده و انتشارات سوره مهر با حضور اهالی فرهنگ، ادبیات و رسانه و سخنرانی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی، عصر امروز در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ادعای انبارلوئی درباره ایده «از شاهزاده تا تاجزاده» مهدی نصیری /حرف او نیست، هم لطف الله میثمی گفته بود هم فرخ نگهدار!
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • ترافیک پرحجم اما روان است
  • سوگواری پلدشتی‌ها در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • آذربایجان شرقی عزادار صادق آل محمد
  • عزاداری مردم آذربایجان غربی در سوگ شهادت امام صادق(ع)
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • آذربایجان شرقی عزادار صادق آل محمد(ع)
  • برپایی اجتماع صادقیون در استان سمنان