Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم عسگری گفت: استان البرز با آمار کمترین نرخ زاد و ولد در کشور را به خود اختصاص داده و منفی ۳۰ درصد است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ استاد دانشگاه البرزی در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: جمعیت، منبع قدرت و رکن مهم پیشرفت و توسعه جامعه است. به همین نسبت توجه به جمعیت و کیفیت ترکیب آن و آگاهی از آسیب های اجتماعی و مبارزه با آن ها نیز حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"مریم عسگری" ادامه داد: مسئله کاهش و پیری جمعیت به عنوان نتیجه سیاست تهدید نسل هم اکنون به عنوان یک مشکل اساسی و جدی مورد توجه دلسوزان و اندیشمندان قرار گرفته است.

وی افزود: امروزه آسیب های روحی، روانی، اخلاقی و اجتماعی خانواده های تک فرزند که مساله مورد ابتلای بسیاری کشورها به ویژه کشورهای توسعه یافته است مورد توجه جدی قرار گرفته است.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: به نظر می رسد تهدید پیش روی کشور ما مسئله کاهش با شیب تند و خطر پیری جمعیت است و زمینه این تهدید هم تاخیر در ازدواج و عمدتا قناعت به یک یا دو فرزند است که در سال ۱۳۹۰ در حدود ۱.۶ بوده است.

عسگری گفت: غالبا خانواده ها و جوانان به هر دلیل این شیوه زندگی را پذیرفته و به آن عادت کرده اند. بدون توجه به اینکه آینده چنین خانواده هایی و فرزندان پرورش یافته در آن ها و آینده کشور با چه آسیب هایی مواجه خواهد شد.

وی افزود: هر چند ممکن است کم بودن تعداد جمعیت خانواده محاسنی همچون توجه بیشتر به یک فرزند، صرف وقت بیشتر برای تربیت او، کم شدن هزینه ها، رشد مناسب تحصیلی و شخصیت فرزند داشته باشد.

این استاد دانشگاه البرزی ادامه داد: سیاست گذاران کنترل جمعیت، در واقع به چگونگی تربیت افراد در جامعه و خانواده توجهی نداشته و تنها به کم شدن جمعیت می اندیشند. "جان رایان" دین شناس مسیحی - آمریکایی در این باره به همسران هشدار می دهد و از آن ها می خواهد که فرزندان زیاد داشته باشند. او استدلال می کند تامین خانواده های بزرگ، حاصلش زندگی موفق است چون تامین هزینه زندگی در این خانواده ها نیاز به ایثار دارد. از طرفی خانواده های کم جمعیت، ممکن است ثروتمند باشند، اما ثروتی که از فقیر ماندن خطرناک تر است. در خانواده های پر جمعیت مفاهیمی نظیر ایثار، گذشت، هم اندیشی و... به خوبی خودنمایی می کند.

عسگری تاکید کرد: کاهش جمعیت مصرف کننده، زمینه ای برای رشد مصرف و مصرف گرایی است. خانواده های بی فرزند و کم فرزند که به علت کمی افراد از هزینه کمتر و تمکن بیشتری برخوردارند طبعا به سمت تنوع طلبی، لذت جویی، مصرف گرایی، دنیاپرستی و... پیش می برند که با نظام اخلاقی و تربیت دینی همساز و هماهنگ نیست.

وی افزود: هدف اصلی از ازدواج در اسلام تولید و پرورش انسان و فراوانی انسان صالح است و خروج از این خط طبیعی تاثیرات سویی بر جای خواهد گذاشت. سیاست کنترل جمعیت در ایران که با شدت بالا و جلوتر از زمان بندی مورد نظر و بدون پایش و مراقبت لازم اجرا شده است.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: تداوم این کاهش نرخ رشد جمعیت با توجه به اینکه این روند کاهشی تبدیل به یک ارزش و هنجار اجتماعی می شود، از دیدگاه دینی ناپسند و از منظر ملاحظات استراتژیک و آینده شناختی مشکلاتی را در آینده برای سلامت خانواده ها، سلامت روحی-روانی فرزندان ایران به ارمغان خواهد آورد.

عسگری گفت: مضافا این که کشور نیز با مشکلات بزرگ امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و مذهبی و خصوصا مسئله پیری جمعیت روبرو است لذا اگر اقدام مناسب و به هنگامی انجام نشود اثرات نامطلوب کاهش جمعیت دیگر قابل جبران نخواهد بود.

وی در ادامه ادامه داد: استان البرز نیز کمترین نرخ زاد و ولد در کشور را به خود اختصاص داده و نرخ رشد زاد و ولد این استان منفی 30 درصد است و این زنگ خطری جدی برای استان نوپای ایران است.

این مدرس دانشگاه  افزود: اگر مسئولین استان فکری برای افزایش نرخ زاد و ولد این استان نکنند قطعا آسیب های اجتماعی سختی گریبان این استان را خواهد گرفت و در کنار آسیب های دیگر کاهش نرخ زاد و ولد به یک آسیب تبدیل می شود.

عسگری در خاتمه خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در سال های گذشته بارها به مسئولین تاکید کردند که مسئله جمعیت را جدی بگیرید اما گوش شنوایی برای این مهم وجود ندارد لذا باید با برنامه ریزی بلندمدت جمعیت کشور را از پیری نجات داد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نرخ زاد و ولد پیری جمعیت خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۶۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین

اخیرا مطالعه جدیدی در دانشگاه نورث وسترن انجام شده است که نشان می‌دهد مادرانی که در دوران بارداری استرس بیشتری را متحمل شده‌اند، نوزادانشان در ۳ ماهگی با احساسات منفی از قبیل ترس‌، غم و ناراحتی، بیشتر درگیر خواهند شد. این تحقیق نشان می‌دهد که مسیر رشد و تربیت کودک از قبل به دنیا آمدن آغاز می‌شود.

مطالعات قبلی نشان می‌دهند که اضطراب مادران در دوران بارداری با کیفیت خلقی و رفتاری نوزاد ارتباط مستقیمی دارد.

در ادامه به شرح بیشتر این مطلب که آخرین مطالعه صورت گرفته در این زمینه به شمار می‌رود، می‌پردازیم.

یکی از محققان این مطالعه معتقد است که استرس غالبا به عنوان یک ساختار ثابت بررسی و در نظریه‌های مختلف، عاری از هر گونه تغییر شناخته می‌شود. به صورتی که یا کسی دچار اضطراب هست یا نیست! اضطراب دارای ابعاد متفاوتی است که ممکن است در هر فرد به صورت متفاوت بروز کند؛ پس نمی‌توان گفت هر کس به علائم شایع و پرتکرارتر استرس مبتلا نیست، به طور حتمی اضطراب ندارد.

استرس در زندگی روزانه بسیاری از جنبه‌های مهم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این مسئله یکی از جنبه‌های موثر در ایجاد روش‌های تحقیقاتی جدید به شمار می‌رود که به محققان کمک می‌کند بتوانند مطالعات دقیق‌تری بر این موضوع داشته باشند.

نظریه دیگری که در این تحقیق به دست آمده، این مفهوم را می‌رساند که مادران هنگامی که حتی با کوچک‌ترین استرس‌های روزانه دست و پنجه نرم می‌کنند، همزمان باعث می‌شوند کودکانشان در آینده احساسات منفی بیشتری داشته باشند.

درک بیشتر والدین از ماهیت اضطراب می‌تواند به مدیریت شرایط کمک کند. به عنوان مثال اگر مادر پیش از بارداری دچار استرس‌های بیش از اندازه باشد، با دانش صحیح از این مسئله، قبل از اقدام به باروری سراغ درمان می‌رود و از بروز اتفاقات منفی در آینده جلوگیری می‌کند.

پژوهشگران بیان کردند که سن ۳ ماهگی برای اندازه‌گیری احساسات منفی‌، یک شاخص اولیه محسوب می‌شود و طبیعی است که این مطالعه و بررسی باید تا سنین بالاتر هم ادامه یابد تا بتوان نظریه‌های قطعی و نهایی را اعلام کرد. آن‌ها همچنین شاخص دوم را سن ۳ سالگی تعیین کردند تا بدانند شرایط محیطی، تاثیرات منفی یا مثبتی طی این مدت در کودک ایجاد کرده است یا نه.

والدین می‌توانند کودکان را در بهبود شرایطشان یاری کنند و حتی اگر در دوران بارداری باعث ایجاد برخی احساسات ناخوشایند در فرزندشان شدند، با رفتارهای صحیح و ایجاد محیطی امن و آرام برای آن‌ها، قدمی به سوی رفع ناآرامی‌های روحی‌شان بردارند.

مطالعات نشان می‌دهند که پیوند مادر_فرزند و سیر تربیتی کودک مربوط به دوران پیش از تولد است. به صورتی که تمام رفتارهای مادر به شکل مستقیم بر جنین تاثیر می‌گذارد. به دلایل ذکر شده لازم است برای داشتن فرزندی با اضطراب کمتر، والدین بیشتر از خودشان مراقبت کنند.

منبع: northwestern

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟
  • «رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم
  • ۳۵ درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده
  • فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین