Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@09:24:55 GMT

فشار اقتصادی، بمب مخرب روح و روان

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۷۳۲۸

فشار اقتصادی، بمب مخرب روح و روان

فشارهای اقتصادی و معیشتی با دایره عظیمی از تبعات گسترده و ویرانگر، تاثیرات مخرب بسیار وسیعی بر سلامت روان افراد جامعه می‌گذارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه خبری تهران نیوز: فشارهای اقتصادی و تاثیر مستقیم گرانی‌ها بر سفره مردم موضوعی نیست که امروزه بتوان از کنار آن به راحتی عبور کرد، باید پذیرفت مسائل اقتصادی متاثر از تحریم‌ها و خودتحریمی‌ها تا توانسته سفره مردم را تنگ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از صاحبان ثروت و سرمایه و افراد دارای تملک مالی که دستشان به دهنشان می‌رسد و بی‌اعتنا به هزینه‌ها، زندگی لاکچری داشته و در رفاه به سر می‌برند که بگذریم، بخش زیادی از جامعه را آن‌‎هایی تشکیل می‎‌دهند که با مشقت روزگار گذرانده و یا با سیلی صورتشان را سرخ نگه می‌دارند.

اگرچه متاسفانه و به اعتراف بسیاری از کارشناسان و مسوولان بخش قابل توجه مشکلات اقتصادی نه در تحریم که ریشه در خودتحریمی‌ها و سوءمدیریت‌ها دارد، اما به هر حال تنگناهای اقتصادی نه رونق را از سفره و معیشت مردم گرفته که چالش‌های دیگری را نیز برایشان رقم زده است.

در ادامه درباره نقش و آثار مخرب بی‌ثباتی اقتصادی بر افزایش اختلالات روانی پرداخته و ابعاد و زوایای آن را واکاوی می‌کنیم.

اگر واقع‌بینانه به ماجرا نگاه کنیم فشارهای اقتصادی تاثیر گسترده‌ای بر سلامت روان افراد جامعه گذاشته و اختلالات روانی پیدا و پنهانی را برایشان به ارمغان آورده است.

قدیمی‌تر‌ها می‌گویند "فقر از هر دری وارد خانه شود، ایمان از در دیگر خارج می‌شود" ضرب‌المثلی که می‌توان مصادیق روشن آن را در زندگی خیلی‌ها دید، چه بسیارند افرادی که تنگ‌دستی ایمانشان را گرفته و مبتلای بیماری‌شان کرده است.

استرس عنوانی نام‌آشنا و مصداقی دم‌دستی از پیامدهای فشار اقتصادی بر روان افراد است، ناتوانی در تامین معیشت و عدم تناسب بین دخل و خرج زندگی موجب ایجاد استرس، دلشوره‌های گاه و بیگاه، اضطراب و احساس ناتوانی در اداره امور زندگی شده است.

همچنین تنگناهای اقتصادی با تاثیرگذاری مستقیم بر روی روابط عاطفی همسران و اهل خانه، سلامت روحی و روانی افراد را به ‌مخاطره انداخته و صدمات روانی گاه جبران‌ناپذیری را بر جای می‌گذارد.

بحران افسردگی، طلاق عاطفی، از هم پاشیدن کانون خانواده و خودکشی نمونه‌هایی از اثرات مستقیم و غیرمستقیم فشارهای مالی و اقتصادی بر افراد جامعه و افزودن بر بار مصائب و چالش‌های اجتماعی-فرهنگی است.

متاسفانه در حالی لایه‌های مختلف جامعه دردآشنای مسائل مالی و درآمدی بوده و آن را با گوشت و پوست خود لمس کرده‌اند که در آنطرف ماجرا رواج خرده‌فرهنگ‌های عاریتی و نادرستی همچون تنوع‌طلبی، تجمل‌گرایی و چشم و هم‌چشمی چه بسیار کانون‌های خانوادگی را از هم گسسته و مُهر طلاق را بر شناسنامه‌ها نشانده است.

کاهش درآمدها، افزایش سرسام‌آور قیمت کالاها و خدمات، به‌هم‌ریختگی بازار، افزایش فاصله طبقاتی و کاهش امنیت شغلی همگی ریشه در مشکلات اقتصادی دارند.

و چه بسیارند مصادیقی از آثار مخرب نابسامانی‌ها و مشکلات اقتصادی در سلامت افراد جامعه، از کاهش سلامت جسمی و روانی گرفته تا بروز ناهنجاری‌های اخلاقی و رفتاری، خشونت، عدم پذیرش مسوولیت، فروپاشی خانواده و افزایش جرائم.

اگر تنها به طرح موضوع اکتفا نکرده و به دنبال ارائه راه‌حل‌هایی هر چند موقتی و گذرا برای عبور از این شرایط باشیم، باید گفت تمرین روحیه صبوری در رویارویی با مشکلات، مسوولیت‌پذیری و پایبندی به کسب روزی حلال در کنار حفظ عزت نفس و خودباوری تحمل مشکلات را برایمان آسانتر می‌کند.

از طرفی احیای سنت‌های پسندیده‌ای همچون احسان، انفاق و بخشش، کمک به هم‌نوع، دست‌گیری از نیازمندان و رواج سنت نکوی قرض‌الحسنه و افزایش مشارکت اجتماعی می‌تواند گره‌های کور بسیاری را گشوده و لبخندی بر گوشه لبی بنشاند.

از همه اینها گذشته باید بپذیریم نمی‌توان با درآمدهای حداقلی زندگی‌های آنچنانی ساخت، بنابراین بهتر است به جای تجمل‌گرایی با اصلاح سبک زندگی، پرهیز از اسراف و تجملات در برابر هاضمه سیری‌ناپذیر تمنیات دنیایی ایستاده و از بار سنگین دشواری‌های مالی بکاهیم.

نگارنده: مژگان شمس 

انتهای پیام/*

منبع: دانا

کلیدواژه: افراد جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۷۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زکات مستحبی گره های اقتصادی جامعه را می گشاید

به گزارش خبرنگار مهر، ظاهر وطنخواه عصر دوشنبه در نشست شورای زکات که در مدرسه علمیه خواهران ثامن‌الحجج (ع) پارس‌آباد برگزار شد، اظهار کرد: بانوان طلبه باید مروج پرداخت زکات در میان مردم باشند و ترویج و تبلیغ عمل حسنه پرداخت زکات در میان مردم از مسئولیت‌های طلاب خواهر است.

وی خاطرنشان کرد: جامع‌ترین برنامه اجتماعی خداوند عدل و احسان است چرا که همه هستی بر پایه عدالت استوار بوده و این عدالت با تمام قدرتش در مواقع بحرانی به تنهایی کارساز نیست بنابراین خداوند بلافاصله بعد از عدل دستور به احسان داده است.

رییس کمیته امداد شهرستان پارس آباد افزود: یکی از سفارش‌های مهم اخلاقی قرآن، همدردی و همدلی با دیگران و به فریاد آنان رسیدن است.

وطنخواه با بیان اینکه امروزه متاسفانه در جامعه شاهد کم رنگی موضوع کمک به هم نوعان و به ویژه محرومان هستیم، تصریح کرد: مردم باید بدانند که دست احسان کننده بعد از دست خدا قرار دارد، بنابراین افراد نباید تنها به فکر آسایش خود باشند و از کمک به افراد جامعه، خویشان، بستگان و نزدیکان خود غافل نباشند. وی گفت: امروزه پرداخت زکات مستحب در کنار زکات واجب کمک شایانی به افراد نیازمند کرده است و این امر علاوه بر بهبود شرایط مالی و اقتصادی مستمندان، به طور حتم رضایت الهی را به همراه خواهد داشت.

رئیس کمیته امداد امام (ره) پارس‌آباد با اشاره به مسئولیت خطیر طلاب و خواهر در اطلاع‌رسانی امر پرداخت زکات، افزود: خواهران طلبه باید با ترویج و تبلیغ پرداخت زکات در محافل عمومی و مراسمات مذهبی، این عمل خیر را گسترش داده و زمینه رفاه حال نیازمندان را فراهم کنند.

کد خبر 6091786

دیگر خبرها

  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • زکات مستحبی گره های اقتصادی جامعه را می گشاید
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند