Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالباری عطوان در مقاله‌ای اعلام کرد که محاسبات غلط دولت بایدن در حمله به مواضع نیروهای عراقی در سوریه، موجب پشیمانی آمریکایی‌ها در روزهای آینده خواهد شد.

سرویس جهان مشرق - «عبدالباری عطوان»  تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم با انتشار مقاله ای به حملات موشکی اخیر به سفارت و پایگاههای آمریکا در عراق پرداخت و نوشت، چند روز بعد از حملات موشکی رژیم صهیونیستی به اهداف نظامی در حومه جنوبی دمشق،  هواپیماهای آمریکایی از نوع اف ۱۵ صبح روز جمعه  مواضع کتائب حزب الله عراق در سوریه را هدف گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت دفاع آمریکا در این زمینه اعلام کرد که حمله به پایگاههای کتائب حزب الله عراق در سوریه در واکنش به حمله های موشکی علیه سفارت آمریکا در بغداد و دیگر پایگاههای نظامی ایالات متحده در فرودگاه اربیل و شمال عراق بوده است.

آثار حمله هوایی امریکا به مواضع حشد در شرق سوریه

 گردان های حزب الله عراق از بارزترین گروه‌های حشد الشعبی هستند که اتحاد آنها با جمهوری اسلامی ایران موضوع پوشیده ای نیست؛ پس چرا آمریکا به حملات این گروه در داخل خاک عراق و یا حتی داخل خاک ایران پاسخ نمی دهد.

 پاسخ به این سوال بسیار آسان است و به طور خلاصه میتوان گفت که «جو بایدن» رئیس‌جمهوری جدید آمریکا که این حمله را تایید کرده نمی‌خواهد در ابتدای امر موجب نگرانی دولت «مصطفی الکاظمی» در عراق شود و از سوی دیگر در بحبوحه درخواست واشنگتن از جمهوری اسلامی ایران برای گفتگو درباره پرونده هسته ای به دنبال تحریک این کشور نیست. همچنین دولت بایدن تلاش می‌کند تا از هرگونه اقدام تلافی جویانه علیه سفارت و پایگاه‌های ایالات متحده در شمال و غرب عراق از سوی گروه‌های مقاومت جلوگیری کند.

 در این میان توجه به یک نکته بسیار ضروری است؛ این که جو بایدن نه تنها یکی از برجسته ترین حامیان اشغال عراق توسط آمریکا بود، بلکه یکی از عوامل اصلی تحریک فرقه ای در عراق و در واقع ایده پرداز پروژه تجزیه این کشور به سه قسمت به شمار می رود؛ چرا که عراق به عنوان یک منطقه استراتژیک، قلب منافع آمریکا در خاورمیانه بوده و تهدید خطرناکی برای پروژه صهیونیستی به شمار می رود. بایدن همچنین یکی از مروجان نظریه «برنارد لوئیس» در زمینه تجزیه عراق و استراتژی حمله ایالات متحده به عراق بود.

 پایگاهها و نیروهای آمریکایی موجود در عراق به شکل غیر قانونی در اراضی این کشور حضور دارند و پارلمان عراق از ژانویه ۲۰۲۰ و به دنبال شهادت سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» به دست تروریست‌های آمریکایی مصوبه اخراج نظامیان ایالات متحده از عراق را تصویب کرد و بارها خواستار اجرای این مصوبه شده است. از طرف دیگر دولت آمریکا نمی‌تواند اعتبار و مشروعیت مصوبه پارلمان عراق در زمینه خروج نیروهای خارجی از جمله نظامیان ایالات متحده را تحت الشعاع قرار دهد؛ چرا که  پارلمان در واقع مسئول اجرای روند سیاسی در عراق است.

در این شرایط اگر بایدن معتقد باشد، حملات آمریکا علیه مواضع نیروهای عراقی در خاک سوریه اهرم فشاری علیه ایران برای نشاندن این کشور سر میز مذاکره جهت رسیدن به توافق هسته‌ای جدید می‌شود و یا اینکه از سفارت و پایگاه‌های آمریکایی در خاک عراق محافظت می کند کاملاً در توهم است.   در واقع بایدن با این محاسبات مرتکب اشتباه بزرگی شده؛ چرا که نتایج کاملاً برعکس است. این امر موجب افزایش خطر ها علیه مواضع ایالات متحده به ویژه در قلب فرودگاه اربیل در شمال عراق می شود؛ آن هم توسط موشک هایی که ثابت شده در هدف گیری بسیار دقیق هستند. در این شرایط تلفات در میان شمار زیادی از پیمانکاران آمریکایی که اغلب آنها از کارشناسان با تجربه در زمینه تکنولوژی هواپیماهای جنگی و موشک ها هستند افزایش می یابد.

 از سوی دیگر ما به خوبی می دانیم که سوریه بیش از ۱۰ سال برای حفظ وحدت سرزمینی و جمعیتی خود در برابر توطئه بزرگ آمریکایی - صهیونیستی که با هدف نابودی و تبدیل سوریه به یک کشور شکست خورده و بحران زده شکل گرفته بود، جنگیده است؛ همانند اتفاقی که برای عراق و لیبی و یمن افتاد. اما این نکته نیز حائز اهمیت است که سوریه به تنهایی قادر به مقابله با توطئه های ایالات متحده در کنار رژیم صهیونیستی و برخی رژیم‌های سازشکار و مرتجع عربی نیست. «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه نیز صراحتا اعلام کرد که ارتش این کشور بعد از اشغالگری آمریکا در شرق فرات و مناطق گازی و نفتی سوریه نمی‌تواند با ایالات متحده مقابله کند.

اما این گفته‌های بشار اسد بدان معناست که  گزینه های دیگری برای مقابله با پروژه های آمریکایی- صهیونیستی وجود دارد که بارزترین آنها تشکیل یک جنبش مقاومت عربی برای وادار کردن آمریکایی‌ها به عقب‌نشینی از کشورهایی همچون عراق و سوریه است. در واقع سوریه تنها نبوده و متعلق به محور مقاومت است که به یک ابرقدرت منطقه‌ای تبدیل شده و زرادخانه ای مملو از موشک‌های دقیق و قایق‌های جنگی سریع دارد. مهمتر از همه توانایی های نظامی جمهوری اسلامی ایران در راس محور مقاومت و نیز توانمندی های هسته‌ای این کشور به سرعت در حال رشد و توسعه است.

 در کنار این ها روسیه به عنوان یکی از متحدان اصلی سوریه حمله آمریکایی‌ها را محکوم کرده و آن را نقض قوانین بین المللی دانست؛ همانطور که مسکو همواره تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه سوریه را محکوم می کند. اما محکومیت به تنهایی کافی نبوده و باید با تقویت ارتش سوریه به سیستم های دفاعی و تجهیز ارتش این کشور جهت دفاع از حاکمیت خود همراه باشد.

در پایان باید بگوییم دولت بایدن با انجام چنین تجاوزهای ناگهانی و شتابزده، پیامی ناامیدکننده برای همه کسانی که معتقد بودند او متفاوت از دولت بی‌پروای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا در منطقه خلیج فارس و به طور خاص در عراق عمل خواهد کرد، بود؛ چرا که چنین اقداماتی ممکن است مقدمه آغاز دور جدیدی از تنش‌ها و بی ثباتی در خاورمیانه و کشاندن این منطقه به جنگ باشد. علاوه بر آن آمریکا باید منتظر پاسخ تلافی جویانه قریب‌الوقوع گروه های عراقی باشد؛ پاسخی که ممکن است پشیمانی بزرگی برای واشنگتن به بار بیاورد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا عراق حشدالشعبی ابومهدی المهندس سردار حاج قاسم سلیمانی فرودگاه اربیل دونالد ترامپ خلیج فارس دولت بایدن رژیم صهیونیستی جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده توافق هسته ای پارلمان عراق بشار اسد وزارت دفاع آمریکا مصطفی الکاظمی بغداد بایدن سوریه یمن دمشق عبدالباری عطوان جو بایدن ارتش سوریه تحولات عراق تحولات منطقه ایالات متحده آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۱۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکثر آمریکایی‌ها معتقدند حمایت بیش از حد واشنگتن از تل‌آویو هدر دادن دلارهایشان است

نظرسنجی جدید راسموسن ریپورتز نشان می‌دهد که حدود نیمی از رای دهندگان آمریکایی معتقدند که کشورشان بی‌جهت دلارهای مالیات دهندگان را برای حمایت از شرکای خارجی خود مانند رژیم صهیونیستی و اوکراین هدر می‌دهد.

به گزارش ایسنا، بر اساس نظرسنجی از ۱۱۲۶ رأی دهنده احتمالی، به طور کلی، حدود ۵۷ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که دولت ایالات متحده به طور کلی برای کمک های خارجی «بیش از حد» هزینه می کند.

براساس گزارش آرتی، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه بسته بودجه ۹۵ میلیارد دلاری جدیدی را امضا کرد که بر اساس آن اوکراین قرار است ۴۸ میلیارد دلار تسلیحات و کمک‌های دیگر دریافت کند و ۲۳ میلیارد دلار دیگر برای تکمیل ذخایر تخلیه شده پنتاگون استفاده شود.

حدود ۴۷ درصد از این رای‌دهندگان گفتند که این کمک‌ها «خیلی زیاد» است، در حالی که حدود ۲۰ درصد از واشنگتن می‌خواستند پول نقد بیشتری خرج کند.

 یک نظرسنجی CBS News/YouGov که در اوایل ماه جاری انجام شد نیز نشان داد که حمایت عمومی از ادامه ارسال سلاح به کی‌یف کاهش یافته است. فقط ۵۳ درصد از بزرگسالان ایالات متحده معتقدند که دولت آنها باید به اوکراین کمک نظامی کند که در مقایسه با ۷۲ درصد دو سال پیش کاهش یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دعوای «تیک تاک» و جو بایدن بالا گرفت
  • اکثر آمریکایی‌ها معتقدند حمایت بیش از حد واشنگتن از تل‌آویو هدر دادن دلارهایشان است
  • واکنش سفیر روسیه در آمریکا به کمک‌های جدید به اوکراین
  • مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد
  • آمریکا : از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی نداریم
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • محکومیت عامل حمله به ساختمان کنسولی ایران در پاریس به حبس | متهم: می خواستم از مقامات ایران انتقام بگیرم!
  • تاکتیک رسانه‌ای واشنگتن پست در قبال عملیات وعده صادق
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد