Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@21:21:33 GMT

حال بهتر تئاتر در سال جدید

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۵۱۷۸۱

حال بهتر تئاتر در سال جدید

سال سخت 1399 روزهای واپسین و نفس‌های آخرش را تجربه می‌کند و ایرانی‌ها با این امیدواری به استقبال سال جدید می‌روند که 1400 برایشان سال بهتری باشد و امید که چنین باشد. 1399 سال سختی برای تئاتری‌ها هم بود و ویروس کرونا یک‌تنه و در جنگی نابرابر، لطمه‌های زیادی به این خانواده وارد کرد.

تقویم اجراهای نمایشی سال 1400، از روز هشتم فروردین با روی صحنه رفتن چند اثر، در چند سالن مختلف ورق خواهد خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با هم مروری بر تازه‌های اجرایی سال 1400 داشته باشیم و ببینیم صحنه‌های سال آینده میزبان چه آثاری خواهند بود.
‌افتتاح 1400 با «مِرفی»
نمایش «مرفی» قرار است به‌عنوان اولین اجرای سال ۱۴۰۰ از هشتم فروردین ساعت 18:45 در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه برود و اگر مشکل خاصی پیش نیاید تا 31 فروردین‌ هم روی صحنه باشد. «مرفی» را سپیده ضیایی نوشته و نگین ضیایی کارگردانی کرده و حامد ادوای، نیما انصافیان، ساجده حمیدی، شادی ضیایی، رضا مرشد، امین موحدی‌پور در آن ایفای نقش خواهند کرد. این نمایش اقتباسی از رمان «مرفی» اثر ساموئل بکت است. خط داستانی در این رمان پررنگ است و کاراکترها خارج از جهان ابزورد هستند البته رگه‌هایی هم از ابزورد در رمان دیده می‌شود اما اگر مخاطبان این رمان را نخوانده باشند، باور نمی‌کنند که آن را نویسنده «در انتظار گودو» نوشته است. داستان نمایش درباره مرفی است که برای پیدا کردن کار از خانه خارج و ناپدید شده است و حالا همه به‌دنبال او می‌گردند اما در نمایش اشاره‌ای به‌دلیل بیرون رفتن او نمی‌شود و قصه از جایی شروع می‌شود که ۵ نفر به‌دنبال مرفی می‌گردند.
‌کنسرتی برای مرگ
کنسرت تئاتر «مرگ گرم» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا عطایی‌فر قرار بود آذرماه 1399 در مجموعه تئاترشهر روی صحنه برود، اما به‌دلیل تعطیلی سالن‌های نمایش در این ماه، اجرای این نمایش به تعویق افتاد. حالا طبق برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده و اعلام روابط عمومی این نمایش و مجموعه تئاتر شهر «مرگ گرم» قرار است فروردین و اردیبهشت ماه سال 1400 در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر روی صحنه برود. محسن زرآبادی، زری اماد، محمدهادی عطایی، مهتاب باجلان، علی یعقوب‌زاده، حسین میرزائیان، النا مکاری، علی منفرد و... بازیگران کنسرت تئاتر «مرگ گرم» هستند. «مرگ گرم» اثری اپیزودیک است که اتفاقات دهه‌های ۴۰، ۵۰، ۶۰، ۷۰، ۸۰، ۹۰ و پیش‌بینی رخدادهای بعد از ۱۴۰۰ را در برمی‌گیرد. همه اپیزودهای نمایش داستانگو هستند و فقط اپیزود سال ۱۴۰۰ به‌صورت پرفورمنس ارائه می‌شود.
‌«جنگ و صلح» در چهارسو
میثم یوسفی که امسال با نمایش «جنگ و صلح» در بخش میهمان جشنواره عروسکی تهران مبارک حضور پیدا کرده بود قصد دارد این نمایش را فروردین 1400 در تالار چهارسو تئاترشهر روی صحنه ببرد. بازیگران و عروسک گردان‌های این اثر نمایشی زهرا وحیدی فر، نیایش نیکوکاران، سید مسعود موسوی، احسان رحمانی، مجتبی لاله‌زاری، سعید خبیری، نیلوفر عبدالعلیان، هومن قاسم خانی، هانیه مهر افزون، جواد توکلی، طاها دهقان، فرهاد زارع و کتایون محمدی هستند و موضوع نمایش هم از این قرار است که چنگ و کمانچه به یکدیگر دلبسته‌اند اما پدر چنگ یعنی ویولن آقای کمانچه را از جنس خود نمی‌داند و با پیوند دخترش و او مخالفت می‌کند.
‌فصل‌ تازه تماشاخانه‌های خصوصی
علاوه بر تماشاخانه‌های دولتی، برخی از سالن‌های خصوصی نیز در حال آماده کردن اجراهای نوروزی هستند. مهرگان با 2سالن خود اجراهایش را آغاز خواهد کرد. «زیر آسمان پاریس» عنوان نمایشنامه‌ای است که در سالن شماره2 مهرگان از ۸ فروردین اجرا می‌شود. پیروز میرزایی این نمایش را کارگردانی کرده است. میثم ترکمند هم در سالن شماره2 «رؤیای یک نویسنده» را اجرا خواهد کرد؛ نمایشی که گروه برای تماشایش رده سنی زیر ۱۶ سال را ممنوع کرده است. کهبد تاراج هم که این روزها «یاماها» را در تئاترشهر دارد، قصد دارد نمایش «مشتبا داداش صیغه‌ای حسین آدیداس» را از فروردین ماه در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه ببرد. تاراج درباره اثر نمایشی جدیدش گفته که حمید پورآذری طراحی صحنه نمایش را برعهده خواهد داشت و بهروز پناهنده و ارسطو خوش‌رزم نیز بازیگران آن هستند. همزمان با اجرای این نمایش، رضا بهرامی هم نمایش «سگک» را که کهبد تاراج نویسندگی آن را به عهده داشته در سالن سمندریان روی صحنه خواهد برد.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مجموعه تئاتر روی صحنه مرگ گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۱۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، دهمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» اختصاص دارد.

فیلم تئاتر «عروسی خون» (محصول ۱۹۸۱ اسپانیا/ ۶۷ دقیقه) به کارگردانی کارلوس سائورا بر مبنای نمایشنامه‌ای نوشته فدریکو گارسیا لورکا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

پس از نمایش این فیلم تئاتر نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و محمودرضا حبیبی (منتقد تئاتر) برگزار می‌شود.

در رابطه با خلاصه داستان این نمایش آمده است: «در استودیوی رقص «آنتونیو گادس» (گادس)، اعضای گروه در حال گریم و آماده شدن برای اجرای برنامه هستند. پس از آنکه گادس به‌عنوان رقصنده اصلی و طراح رقص توضیحاتی به اعضا می‌دهد، اجرای «عروسی خون» آغاز می‌شود: لئوناردو (گادس) دل‌باخته زنی (هویوس) در آستانه ازدواج است. پس از یک صحنه پُرتنش در مراسم عروسی، همه متوجه می‌شوند که عروس نیز دل‌باخته لئوناردو است. عروس و داماد (خیمه‌نز) سوار بر اسب مراسم را ترک می‌کنند و لئوناردو نیز آنان را تعقیب می‌کند. ۲ مرد در نزاعی خونین، با چاقو یکدیگر را از پا در می‌آورند و عروس تنها و مغموم کنار ۲ جسد می‌گرید.»

سائورا پس از ساختن چند فیلم متأثر از اینگمار برگمان، با «عروسی خون» به دوره جدید و پویای فیلمسازی‌اش گام می‌گذارد. حاصل کار، فیلمی‌ خاص است که بدون تردید یکی از بهترین آثار سینمای اسپانیا در دهه ۱۹۸۰ است. ایده ساخت یک نمایشنامه مشهور فولکلوریک در سالنی خالی از تماشاگر از سوی گادس و تبدیل شدن آن به مایه و داستان اصلی سائورا، از آن رویکردهای درخشان و جریان‌ساز پست‌مدرنیستی است که دنیای متن و بیرون از متن را با هم درمی‌آمیزد.

به‌رغم بومی بودنِ دست‌مایه و حتی اجرا که درک جزییات رقص‌ها و موسیقی آیینی فلامنکو را تنها برای اسپانیایی‌ها ممکن می‌کند، فیلم از چنان زبان نمایشی برخوردار است که هر تماشاگری را با خود همراه می‌کند. کارِ سائورا، از سوی دیگر، تنها ضبط و عرضه این باله‌های باشکوه نیست بلکه او با دوربینش، تأویلی از «عروسی خون» ارایه می‌دهد. با «عروسی خون»، سائورا ژانر موزیکال را وارد عرصه‌ای تازه و غیر آمریکایی می‌کند.

کد خبر 6095577 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • جدیدترین همکاری افشاریان و خاکزاد
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد/ آغاز اجرا از ۲۵ اردیبهشت
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • عکس| جدیدترین عکس سجاد افشاریان در پشت صحنه تئاتر