Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@16:19:44 GMT

یک کاسه شدن مسئولیت‌های شهر

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۵۲۶۶۹

ناهماهنگی میان نهاد‌ها و سازمان‌های دخیل در اداره کلانشهری مانند تهران میوه‌ای جز سردرگمی و پریشان حالی برای شهر به بار نخواهد آورد. اگر قرار باشد شهرداری خیابانی را آسفالت کند و فردایش شرکت‌های آب و فاضلاب، برق، گاز، مخابرات خیابان را برای کار گذاشتن سیم یا لوله‌ای بشکافند فزاینده شدن نارضایتی عمومی امری محتوم خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان- این طرح در مجلس آماده شده و درحال انجام است. مجلس از دو یا سه ماه پیش مشغول کار بر روی این طرح بوده و به زودی از طرف کمیسیون شورا‌ها به صحن مجلس خواهد آمد و این یک اتفاق بزرگی است که رخ خواهد داد. براساس این طرح همه نهاد‌ها و دستگاه‌هایی که در یک شهر مشغول کار هستند باید زیر نظر شهرداری باشند. هر سازمان یا نهادی که در شهر به انجام مسوولیت هایش می‌پردازد لازم است که زیر نظر شهرداری باشد. اما وظایف حاکمیتی هر نهادی هم سر جای خودش خواهد بود. این یک موضوع قابل قبول محسوب می‌شود.

گفتار بالا سخنانی بود که اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره طرح مدیریت یکپارچه شهری به میزان گفت. شاکری که خود پیشتر عضو شورای شهر تهران بوده و حالا ردای نمایندگی مجلس را بر دوش دارد ارزیابی انتقادی اش از شیوه عمل دوره کنونی مدیریت شهری را با دغدغه‌ای که برای حفظ و ارتقای جایگاه مدیریت شهری دارد با هم یک کاسه نمی‌کند. او منتقد مدیران شهری است، اما دفاع از نهاد مدیریت شهری و لوازم و اسبابش را بر خود فرض گرفته است.

صحبت‌های عضو کمیسیون عمران مجلس درباره آماده شدن طرح مدیریت یکپارچه شهری را که شنیده ایم کنجکاو می‌شویم از محتوای این طرح هم مطلع شویم. شاکری، اما صحبت در مورد این موضوع را به زمان نامشخصی در آینده حواله می‌کند.

ما که برای کسب اطلاع درباره محتوای طرح مدیریت یکپارچه شهری از گفتگو با اقبال شاکری طرفی نبسته ایم سراغ مهدی چمران رئیس سابق شورای اسلامی شهر تهران می‌رویم تا شنوای ارزیابی او در این باره باشیم. رئیس سابق شورای شهر، اما منکر اصل قضیه می‌شود. وقتی می‌شنود منبع خبر ما همکار سابقش اقبال شاکری بوده باز بر موضع خود می‌ماند: فکر نمی‌کنم این طرح در مجلس در دست تصویب باشد. ممکن است در دست بررسی باشد، اما درحال تصویب شدن نیست. چون من این را در دستور کار کمیسیون شورا‌ها ندیدم. البته یک مقدار اصلاحات دیگری هست که قرار بود برای موعد انتخابات انجام شود که فکر نمی‌کنم تا آن زمان انجام شود. ولی این طرح مدیریت یکپارچه اگر انجام شود بسیار طرح مهم و فراگیر و پیچیده‌ای است. اما من این طور فکر می‌کنم که در حال حاضر در دستور کار مجلس نیست. البته ممکن است در دست بررسی دوستان ما در مجلس باشد.   بیشتر بخوانید: تصویب لایحه ادغام ۲ معاونت شهرداری تهران

مزاج چمران برای عملی شدن طرح یکپارچه سازی مدیریت شهری مساعد است. این را از پاسخش به پرسش ما درباره چرایی عدم تابعیت سازمان‌های گوناگونی نظیر آب و برق و تلفن از مدیریت شهری می‌توان دریافت: قاعدتا مدیریت واحد یا هماهنگ برای اداره شهری مثل تهران ضرورت دارد، اما مشکلاتی هم وجود دارد. چون ما مطالعاتی داشتیم که در شهر‌های خیلی بزرگ اگر بخواهند این کار را انجام دهند و مثلا آب و برق و تلفن و میراث فرهنگی را تابع شهرداری تهران کنند مسوولیت خطیری خواهد بود. چون این‌ها بیست و دو یا بیست و سه مسوولیت است.

رئیس سابق شورای شهر به یاد می‌آورد زمانی یکی از دولت‌ها اقدامی ناتمام برای واگذاری اختیارات به شهرداری داشته: یک بار هم در یکی از دولت‌های گذشته خودشان تصویب کردند که اداره این نهاد‌ها را به شهرداری‌ها بدهند، اما بعدا پشیمان شدند و این طرح را رها کردند. این بیست و دو مسوولیت که باید به شهرداری‌ها سپرده شود مسوولیت‌های مهمی است. اگر واقعا قرار باشد مسوولیت مستقیم این موارد به شهرداری داده شود شهرداری تبدیل به چند وزارتخانه گردن کلفت می‌شود که اداره اش خیلی مشکل خواهد بود. اگر به صورت مدیریت هماهنگ، یکپارچه یا چیزی شبیه این‌ها باشد منطقی‌تر خواهد بود.

او البته فراموش نمی‌کند در دوران حضورش در راس شورای شهر تلاش‌های ناکامی برای عملیاتی کردن مدیریت یکپارچه شهری در جریان بوده: یک زمانی ما برای سازوکار‌های مدیریت یکپارچه فکر کردیم. اما چیزی که الان در دست بررسی است را من نمی‌دانم که چیست. چون دولت هم روی این موضوع کار کرد. موقعی که ما در شورای شهر بودیم در دولت وقت این موضوع مطرح بود. بعد که رفت برای تصویب در هیات دولت وزرا مخالفت کردند و چیز دیگری تصویب شد. الان دولت دو لایحه اصلی دارد که در ارتباط با شورا‌ها باید به مجلس ارائه کند. یکی همین مدیریت هماهنگ است و دیگری درآمد‌های پایدار.

چمران مجلس و دولت را برای رسمیت دادن به جایگاه مدیریت شهری تشویق می‌کند. او البته خطیر بودن اقدام‌هایی از این دست را فراموش نمی‌کند. اما وضع رقت بار شهرداری‌ها را نشانه‌ای برای ضرورت پیش بردن این طرح می‌داند: مجلس و دولت اگر بخواهند واقعا شهرداری‌ها را به جایگاهی که باید داشته باشند برسانند این دو لایحه را باید به مجلس بدهند و تصویب کنند. تا دیگر شهرداری‌ها دنبال کمیسیون ماده صد و دلایل این موضوع نباشند و همینطور درآمدهایشان پایدار باشد. در حال حاضر بیشتر شهرداری‌ها بدهکار هستند. خود شهرداری تهران به میزان بسیار بالایی بدهی دارد. رقم این بدهکاری را از پانزده هزار میلیارد برآورد می‌کنند تا رقم‌های بالاتر. شهرداری‌های دیگری هم هستند که ممکن است حتی در این یکی دو ماه اخیرحقوق کارمندانشان را هم نتوانسته باشند پرداخت کنند. چون مشکل دارند؛ بنابراین لوایح مربوط به درآمد‌های پایدار و مدیریت یکپارچه باید به صحن مجلس برده شود تا بتوان همه این‌ها را هماهنگ کرد. البته کار مشکل و پیچیده و سختی است. اما به نفع شهر خواهد بود.

انتهای پیام/ برچسب ها: مدیریت یکپارچه شهری کارآمدی مدیریتی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مدیریت یکپارچه شهری کارآمدی مدیریتی مدیریت یکپارچه شهری طرح مدیریت یکپارچه مدیریت شهری شهرداری ها شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۲۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز

شهردار شیراز گفت: دوازدهمین ایستگاه بازدیدهای نظارتی شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری شیراز در شهرداری منطقه ۲ شیراز برگزار شد و اعضای شورای شهر شیراز بر ضرورت نگاه ویژه‌تر مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میزهای خدمت تاکید داشتند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمدحسن اسدی در دوازدهمین بازدید نظارتی شورای اسلامی و شهرداری شیراز در منطقه ۲ که با هدف تکریم ارباب رجوع، خدمت‌رسانی بهتر و ایجاد امیدآفرینی برگزار شد، اظهار کرد: دیدار چهره به چهره با شهروندان رفع مشکلات و مسائل شهروندان را به دنبال دارد.

وی افزود: دوازدهمین مرحله بازدید از مناطق و برگزاری میز خدمت در منطقه ۲ شیراز بود که این میز خدمت به اتفاق رئیس، ناظر و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و همکاران شهرداری در حوزه ستادی و برخی از معاونین در این منطقه برگزار شد.

شهردار شیراز تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی بازدید و سرکشی از مناطق برگزاری میز خدمت با حضور شهروندان مناطق است که شهروندان منطقه ۲ به جهت رفع مسائل و مشکلات خود تقاضای برگزاری میز خدمت و گفت‌وگو با مدیران شهری را داشتند.

اسدی تاکید کرد: با موضوعات و مسائل مطرح شده از سوی یاوران شورا و شهروندان در این میز خدمت به تقاضا و موضوعات رسیدگی شد و ارجاعات و دستورات لازم صادر شد.

وی ادامه داد: در این بازدید و میز خدمت با پرسنل و کارکنان شهرداری منطقه ۲ دیدار و گفت‌وگو صورت گرفت و مسائل و موضوعات مطرح شد.

شهردار شیراز با بیان اینکه باز خورد بسیار خوبی از بازدید منطقه ۲ داشتیم، ابراز امیدواری کرد: این دیدار بی‌واسطه و چهره به چهره که از سال گذشته توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز شروع شد، بتواند در سال جاری نیز استمرار داشته باشد، چرا که در وهله باعث رضایت مراجعین و شهروندان به جهت رفع مشکلات و مسائل آن‌ها باشد و پس از آن بتوان مشکلات پرسنل شهرداری این منطقه را در حداقل ممکن رفع کرد.

ارائه گزارش عملکرد شهردار منطقه ۲ و طرح راهکار به شهردار و معاونین وی از دیگر موضوعات مورد اشاره شهردار شیراز در این بازدید بود.

ضرورت نگاه ویژه‌تر مدیریت شهری به منطقه ۲ شیراز

سیده مریم حسینی عضو شورا و رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز در دوازدهمین بازدید نظارتی با حضور در منطقه ۲ شهرداری شیراز اظهار کرد: منطقه ۲ شهرداری شیراز یکی از مناطقی است که بیشترین تعداد محلات محروم را دارد و در سطح محلات برای احصا و رفع مشکلات همواره از یاوران شورا، رابطین و ظرفیت آن‌ها استفاده شد و کار محرومیت‌زدایی در این منطقه از محلات از مردم محله برای مردم محله اولویت‌بندی می‌شود.

وی افزود: نیاز است از سوی مدیریت شهری به صورت ویژه به این منطقه نگاه شود و این موضوع با در نظر گرفتن بودجه و کارمندانی که دغدغه رفع مشکلات مردم را دارند مد نظر است.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: کارمندان شهرداری منطقه دو در این منطقه همواره معتقد هستند نهایت رأفت قانونی در برخورد با شهروندان در این منطقه صورت می‌گیرد تا مشکلات آن‌ها رفع شود و این اقدام به معنای نگاه یک شهروند به شهروند دیگر نه نگاه یک مسئول به یک شهروند است.

حسینی ابراز امیدواری کرد: با تنوع فعالیت‌هایی که در این منطقه صورت می‌گیرد روز به روز در رفع محرومیت برای مردم این منطقه گام‌های بیشتری برداریم.

منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد

ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این بازدید اظهار کرد: پس از پایان تعطیلات نوروزی در روز پنجم اردیبهشت ماه جاری این توفیق عنایت شد تا جلسه میز خدمت در شهرداری منطقه ۲ برگزار شود.

وی افزود: منطقه دو ویژگی خاص خود را دارد علاوه بر نقاط قوت بسیار زیاد که قابل مقایسه با سایر مناطق نیست، اما این منطقه مسائل و مشکلات ویژه‌ای دارد که این موضوعات به بافت فرسوده و قدیمی بودن آن بر می‌گردد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: بخشی از این منطقه به عنوان شناسنامه شیراز است. همچنین با ظرفیت اقتصادی که این منطقه دارد این بخش در سایر مناطق نیست. از سوی دیگر با بخش‌های فرهنگی که این منطقه دارد یک سوم دانشگاه فرهنگیان در این منطقه قرار دارد اما برخی از آن بی اطلاع هستند.

حسینی با اشاره به اینکه منطقه ۲ شیراز استعدادهای خاص خود را دارد، ادامه داد: این درخواست را مطرح کردیم که معاونین شهردار شیراز بخش‌های مختلف آن را فعال کنند و آن را به شکوفایی برسانند.

وی در خصوص عملکرد اجرایی شهرداری در این منطقه گفت: اقدامات مدنظر و قابل پیگیری که از سوی شهرداری و ناظر شورا در این منطقه صورت گرفته است، رضایت‌بخش بوده و پیشرفت منطقه صعودی است و رضایت‌مندی مردم از مجموعه اقدامات بسیار بالا است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در پایان ضمن قدردانی از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، شهردار منطقه و پرسنل و یاوران شورا این منطقه، خاطرنشان کرد: با اقداماتی که در دستور کار است افق مناسبی را در این منطقه شاهد هستیم و امید است شاهد شکوفایی و پیشرفت در این منطقه باشیم. چرا که این منطقه مستعد بهترین ارائه خدمات است.

مشارکت مردم در حوزه مدیریت شهری تداوم یابد

محمود صفایی نایب رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمند سازی شورا در این بازدید اظهار کرد: اولین میز خدمت در سال جاری در منطقه ۲ برگزار شد و حضور شهردار شیراز و سایر مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر شیراز منجر به کاهش، رفع مشکلات و مسائل مطرح شده از سوی شهروندان این منطقه شود.

وی ادامه داد: شهروندان در این منطقه مسائل عمده‌ای مطرح داشتند که اغلب موضوعات در خصوص زمین و تملکات بود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: برخی از یاوران شورا موضوع خدمات زیر بنایی را در محلات خود مطرح کردند و دستورات لازم از سوی شهردار شیراز و رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ابلاغ شد.

صفایی خاطرنشان کرد: برخی از مشکلات شهروندان در این میز خدمت رفع شد و برخی از مسائل دیگر مقرر شد در جلساتی که در شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز برگزار می‌شود پیگیری شود.

وی ابراز امیدواری کرد: همچون سال گذشته جلسات میز خدمت به صورت مستمر با حضور مدیران شهری و مردم برگزار شود تا علاوه بر رفع مشکلات شهروندان، مشارکت مردم در حوزه مدیریت شهری تداوم یابد.

استقبال خوب شهروندان از برگزاری میزهای خدمت مشهود است

محمد تقی تذروی عضو و ناظر شورای اسلامی شهر شیراز در شهرداری منطقه ۲ شیراز در این بازدید تصریح کرد: اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و شهردار شیراز در دیدار مردمی و میز خدمت منطقه ۲ بودند.

وی افزود: در یازده نشست گذشته استقبال بسیار خوبی از سوی مردم صورت گرفت و با توجه به اینکه در برخی مواقع ملاقات و گفت‌وگوی مستقیم و بی واسطه با مدیران شهری و اعضای شورای امکان با دشواری و یا تأخیر همراه است، لذا در این میز خدمت‌هایی که برگزار می‌شود دیدار و گفت و گوی بی واسطه مردم با اعضای شورا و مدیران شهری فراهم می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری چنین نشست‌هایی ارتباط چهره به چهره با مردم است و در موضوعاتی که نیاز است شهردار شیراز دستورات را مستقیم اعلام کند، این اقدام صورت می‌گیرد تا مشکلات شهروندان حل و فصل شود.

تذروی اضافه کرد: در بسیاری از مواقع مردم با حضور خود در میز خدمت‌ها، بسیاری از مشکلات و موضوعات را اطلاع رسانی می‌کنند.

وی ضمن قدردانی از یاوران شورا منطقه ۲ که مسائل و مشکلات این منطقه را با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز مطرح داشتند، گفت: با برنامه‌ریزی برای آینده و تخصیص بودجه، مسائل و مشکلاتی که از سوی شهروندان در این منطقه مطرح می‌شود اقدامات تأثیر گذار خواهد بود.

عضو و ناظر شورای اسلامی شهر شیراز در منطقه ۲ همچنین با قدردانی از شهردار منطقه اظهار کرد: در اوایل این موضوع را شاهد بودیم که مراجعات مردمی بسیار زیاد بود اما با دیدار چهره به چهره و رفع مشکلات شهروندان در این منطقه، مراجعه شهروندان نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است و این موضوع نشان از اثرگذاری ارتباط مردمی بین مسئولین و مردم است.

به گزارش ایمنا، در این بازدید چندساعته، گفت و گو با مدیران و کارکنان با هدف تکریم و دریافت نقطه نظرات و پیشنهادات آن‌ها و جلسه بررسی مسائل منطقه به جهت آشنایی با ظرفیت‌ها، کاستی‌ها و چالش‌ها و موانع موجود و آگاهی از روند پیشرفت برنامه‌ها و پروژه‌های این منطقه؛ از مواردی بودند که در این بازدید نیم‌روزی، مطابق بازدیدهای نظارتی شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری شیراز انجام گرفت.

کد خبر 748027

دیگر خبرها

  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • ساخت و ساز غیرمجاز خط قرمز مدیریت شهری مشکین‌دشت
  • پیگیری ویژه جهت تصویب نخستین طرح هادی شهری پیربازار
  • تعامل مسئله‌محور می‌تواند راه نجات سازمان‌ها و رسانه‌ها باشد
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • برند شهر اصفهان باید حفظ شود/ آماده تعامل با رسانه‌ها هستیم
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • شهردار مشهد: سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود