Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@23:29:04 GMT

راه جدید سنندج به مریوان سال ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۵۳۱۱۸

راه جدید سنندج به مریوان سال ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد

بهرام نصرالهی زاده در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: راه‌ها محور توسعه در هر جامعه‌ای بوده و به برکت انقلاب اسلامی شاهد تحولی بزرگ در عرصه راه‌های کردستان هستیم.

وی افزود: طی چند سال اخیر روند ساخت راه‌ها در کردستان شدت گرفته و مجموعه دولت نگاه ویژه ای به این مبحث در کردستان دارد به گونه‌ای که در سال ۱۴۰۰ شاهد به ثمر نشستن بخشی از این اقدامات خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان اعلام کرد: جاده سنندج به مریوان به عنوان یک مسیر مهر اقتصادی، ترانزیتی و گردشگری در حال ساخت بوده و تاکنون هفت هزار میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.

نصرالهی زاده خاطرنشان کرد: در قانون بودجه سال ۹۹ برای ادامه ساخت این محور ۳۹۰ میلیارد ریال مصوب شده بود که با نگاه ویژه دولتمردان تا امروز هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیصی داشته است.

وی افزود: با مصوب شدن هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال دیگر در جریان سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به کردستان این پروژه مهم زیرساختی به فضل الهی تا اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان در ادامه سخنان خود به رشد ۱۷ درصدی شاخص‌های بهره مندی راه‌های روستایی استان طی هشت سال اخیر اشاره کرد و گفت: تا چند سال قبل شاخص راه روستایی آسفالته استان تنها ۳۳ درصد بود اما با آسفالت ۹۵۰ کیلومتر راه روستایی طی چند سال اخیر این میزان به حدود ۵۰ درصد رسیده است.

وی اعلام کرد: پروژه بزرگ راه آهن همدان به سنندج از دیگر طرح‌های زیرساختی کردستان است که در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهد رسید.

نصرالهی زاده افزود: جاده کامیاران به مریوان نیز با توجه به اعتبارات تخصیص داده شده به آن از دیگر پروژه‌هایی است که در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری می‌رسد.

کد خبر 5172504

منبع: مهر

کلیدواژه: سنندج مریوان جاده مرز باشماق سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان ویروس کرونا حوادث چهارشنبه سوری انتخابات 1400 کرمانشاه انتخابات شورای شهر و روستا آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا گرگان انتخابات شوراي شهر اردبیل اراک چهارشنبه سوري چهارشنبه آخر سال سال ۱۴۰۰ به بهره برداری میلیارد ریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۳۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیش تولید سریال ماه‌شرف خانم در سنندج

مدیرکل صدا و‌سیمای استان کردستان از آغاز پیش تولید سریال ماه‌شرف خانم ملقب به مستوره اردلان خبر داد و گفت: این سریال در ۳۰ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای تولید و روی آنتن خواهد رفت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، علی مرادی ظهر امروز در جلسه قرارگاه رسانه‌ای استان که به مناسبت برنامه‌ریزی و پاسداشت روز دختر در صداوسیمای کردستان برگزار شد، اظهار داشت: تقویت فرهنگ رضوی و آشنای با جایگاه  فرهنگ‌ ایرانی و اسلامی با هدف هم‌افزایی و راهکارهای عملیاتی و پیشنهاداتی برای تولید محتوا در فضای رسانه تشکیل شود.

وی گفت: تبیین جایگاه حضرت معصومه(س) به عنوان الگوی بی‌بدیل در کمال، معرفت، علم و شایستگی برای دختران به عنوان مادران آینده ایران بسیار ارزشمند و پراهمیت است، لذا توجه به پرداختن موضوع حجاب و عفاف و الگو سازی دختر ان مسلمان کُرد یک ضرورت اساسی و بنیادی برای استان کردستان است.

مدیرکل صدا و‌سیمای استان کردستان تصریح کرد: تأثیرگذاری دختران کُرد با رویکرد الگو آفرینی، بصیرت افزایی، نشاط بخشی و تبین جایگاه دختران کُرد در دفاع از عزت ملی و مقاومت هوشمندانه تبلیغات دشمان با تأیید بر کرامت زن ایرانی ضرورت است. 

وی با بیان اینکه برنامه‌های متنوعی به صورت گسترده برای پاسداشت روز دختر و دهه کرامت تدارک دیده شده است، افزود: حضور پرنشاط و پرقدرت در فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی، ورزشی با رویکرد هویت قومی و ملی در تحقق این امر بسیار تأثیرگذار است.

مرادی عنوان کرد: امروز در نظام جدید حکمرانی دنیا قدرت رسانه تعریف شده و به عنوان قوه چهارم شناخته شده، رسانه‌های اجتماعی قوه چهارم با تأثیرگذاری هنری و فرهنگی تعریف کُرد و اهمیت حوزه رسانه برکسی پوشیده نیست.

وی درباره فعالیت قرارگاه قرارگاه رسانه‌ای استان توضیح داد: این قرارگاه براساس مصوبه شورای تامین استان تشکیل و با شکل‌گیری کارگروهای مربوطه نقش هم‌افزایی داشته و باید تمام توان خود را برای پیشبرد اهداف قرارگاه به‌کار بگیریم.

مدیرکل صدا و‌سیمای استان کردستان خطاب به اصحاب رسانه اظهار کرد: تلاش‌ها و خلاقیت‌های شما در مراسمات مختلف به ویژه انتخابات سال گذشته بسیار ارزشمند بود، مدیران فرهنگی و فعالان فرهنگی و عناصر رسانه‌ای در استان فرمانده‌های جنگ شناخته شده هستند و بسیار در این عرصه خوش درخشیده‌اند.

وی با یادآوری تولید و پخش سریال سنجرخان، از آغاز پیش تولید سریال ماه‌شرف خانم ملقب به مستوره اردلان خبر داد و افزود: این سریال در 30 قسمت 40 دقیقه‌ای تولید و روی آنتن خواهد رفت. عدم تعیین‌تکلیف شهرک سینمایی سنه‌دژ موجب تأخیر در تولید این سریال شده که هفته آینده استاندار پیگیری و تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل صدا و‌سیمای استان کردستان با اشاره به اینکه 58 شبکه ماهواره‌ای کُرد زبان تبلیغات منفی و جامعه ما را تهدید می‌کنند، یادآور شد: الگوسازی و توجه به ظرفیت‌های نمونه افراد شاخص کُرد و زبان فرهنگ و هنر به نوعی بازدارندگی خواهد داشت و می‌توان از این طریق بسیاری از مشکلات و آسیب‌های جامعه را کنترل کرد.

به گزارش تسنیم؛ ماه شرف خانم ملقب به مستوره اردلان در سال 1220 قمری، در زمان حکومت امان الله خان والی اردلان در خانواده‌ای اهل فرهنگ در سنندج به دنیا آمد. خانواده‌اش، برخلاف فرهنگ و سنت آن زمان، او را هم‌تراز با مردان به آموختن علوم آن زمان تشویق کردند و وی نیز با ذوق و قریحه شعری‌اش، به یکی از شاعران نامدار این دوره تبدیل شد و در تاریخ نویسی نیز برابر با سایر مورخان آن دوره جلوه کرد.

زبان‌های کُردی، فارسی و عربی را نزد پدرش ابوالحسن بیگ قادری آموخت.

اولین زن تاریخ نگار جهان در 17 سالگی به اجبار با خسرو خان، فرزند امان الله خان والی سنندج ازدواج کرد و بیشتر اوقات خود را به مطالعه و سرودن شعر و نوشتن تاریخ می‌گذرانید و چون خسرو خان نیز شاعر بود، بیشتر او را بدین کار تشویق می‌کرد، مستوره هم به خسروخان علاقه‌مند شد.

دوران خوشبختی و آرامش روحی مستوره چندان طولانی نبود، زیرا خسرو‌خان اردلان در سال 1250 هجری قمری به بیماری کبدی دچار شد و ‌در 29‌ سالگی درگذشت. مرگ همسر و داغ از دست‌دادن برادر جوان ناکامش ابوالمحمد، علاوه بر سلب نشاط و شادابی جوانی از مستوره، ضربات روحی زیادی که دو ماه پرستاری و شب‌زنده‌داری از همسرش تحمل کرده بود، او را به انزوا و عزلت و مطالعه کتب دینی و تألیف کتاب عقاید کشانید.

مستوره در سال 1263 سنندج را ترک کرد و به سلیمانیه رفت و در همان شهر دیده از جهان فروبست. از جمله آثار این بانو می‌توان به دیوان شعر با 2 هزار بیت در قالب‌های مثنوی و غزل، تاریخ اردلان که معروفیتش را دو چندان کرده و وی را در عرصه تاریخ نگاری پرآوازه کرد و عقاید و شرعیات که عقاید مستوره در مذهب اهل سنت شافعی است، اشاره کرد.

انتهای پیام/484/

دیگر خبرها

  • زمان واگذاری پروژه‌های نهضت ملی مسکن در کردستان+فیلم
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • روستایی در مریوان که میزبان لک لک های مهاجر است + فیلم و تصاویر
  • سهم شهرداری سنندج در اراضی الحاقی به شهر پرداخت شود
  • تقدیر بانوان از نیروی انتظامی کردستان در راستای اجرای طرح نور
  • گزارشی از نمایشگاه یک قرن اصالت و ماندگاری سنندج‌ + فیلم
  • آغاز پیش تولید سریال ماه‌شرف خانم در سنندج
  • تأمین زمین ۲۶هزارواحدی مسکن ملی در کردستان
  • بهره برداری از اولین خانه خلاق و نوآور مهارت کشور در کردستان
  • به روز کردن صندلی‌های پردیس سینما بهمن سنندج با اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی