Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@18:21:09 GMT

تولید مدل جنین اولیه با استفاده از سلول‌های پوست

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۵۸۸۵۶

تولید مدل جنین اولیه با استفاده از سلول‌های پوست

محققان استرالیایی با استفاده از سلول‌های پوست انسان برای نخستین بار موفق به بازتولید ساختار اولیه جنین موسوم به بلاستوسیست شدند.

به گزارش مهر، فرصت انسان‌ها برای مطالعه بر روی اشکال اولیه جنین بسیار کم است، زیرا جنین بعد از شکل‌گیری به سرعت رشد کرده و تکامل می‌یابد. اما پژوهشگران با مدل سازی جنین در ابتدای شکل‌گیری می‌توانند بر روی موضوعات مهمی مانند ناباروری و بیماری‌های مادرزادی تحقیق کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنین اولیه ای که با استفاده از سلول‌های پوست تولید شده ساختار و جزئیات کاملی دارد و از آن می‌توان برای مطالعه بر روی عوامل مختلفی که شکل‌گیری انسان‌ها در جنین مادر را تحت تأثیر قرار می‌دهند، استفاده کرد.

مدل سه بعدی تولید شده از جنین اولیه متشکل از لایه درونی و یک لایه حفاظتی بیرونی است. با توجه به محدودیت‌های حقوقی و اخلاقی در زمینه مطالعه بر روی جنین نوزادان، این مدل سازی تحقیق بر روی جنبه‌های مختلف بارداری در محیط آزمایشگاهی را نیز تسهیل می‌کند. همچنین به این شیوه می‌توان بر روی ویژگی‌های ژنتیکی جنین که بر روی رفتار انسان‌ها تأثیر می‌گذارد نیز مطالعاتی را نیز انجام داد.

برای طراحی این جنین سلول‌های پوست انسان در درون یک داربست زیستی ژله ای قرار گرفت و بلوک‌های سازنده بلاستوسیست نیز به آن اضافه شد. البته این جنین فاقد غشای خارجی جنین طبیعی موسوم به زون پلوسیدا است و بعد از چند روز تکامل متوقف شده و از کار می‌افتد، ولی فعالیت ۱۴ روزه آن برای انجام مطالعات مد نظر محققان کافی است.

لینک کوتاه: asriran.com/003Fr7

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سلول های پوست بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۸۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است.

سیداحمدرضا سیدعلیان ۸ اردیبهشت ماه در بازدید از یک شرکت دامداری، استفاده از بقایای بخش کشاورزی را فرصتی برای افزایش بهره‌وری دانست و بر اهمیت و جایگاه آب در تولید تأکید کرد.

وی اظهار کرد: به جای کلمه ضایعات و زائدات بخش کشاورزی بهتر است از کلمه بقایا و پسماندهای این بخش استفاده کنیم، این بقایای بخش کشاورزی و حتی خانگی می‌تواند در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام شوند.

مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه به صورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است.

وی با بیان اینکه کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا و بازماندهای این بخش دارد، افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه ضمن تأکید بر ایجاد زنجیره تولید شیر توسط دامداری‌های صنعتی گفت: با توجه به ظرفیت‌های تعاونی دامداران نیشابور در بخش تولید شیر به منظور خدمات‌دهی بهتر به گاوداران، تکمیل زنجیره شیر این تعاونی با سرمایه‌گذاری در حوزه لبنیات می‌تواند قدم مؤثری برای اعضای تعاونی و دامداران شهرستان باشد.

احمد داوطلب زرقی گفت: پیش‌روی گاوداران صنعتی و سنتی استان در خصوص سامانه بازارگاه برخی مشکلات وجود دارد که نیازمند توجه بیشتر است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در این بازدید با اشاره به اینکه نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام استان است، به تقدیر از خدمات ارزنده‌ تشکل‌های بخش دامی شهرستان پرداخت و گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار رأس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم را دارد.

علی مبارکی با تأکید بر اینکه یکی از عوامل محدودکننده توسعه بخش کشاورزی تولید نهاده است، افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم که قسمت عمده آن یا سوزانده و یا دور ریخته می‌شود.

وی با بیان اینکه هر چند دور ریختن بقایا باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود اما از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور داریم، گفت: لازم است در خصوص صدور مجوزها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماندها به چرخه خوراک دام که منجر به کاهش قیمت آن و تأمین امنیت غذایی می‌شود اقدام عاجل صورت پذیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علت عمده «سقط جنین» چیست؟
  • علت عمده سقط جنین مسایل فرهنگی و اقتصادی است
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • تیراندازی و رعب و وحشت در فرحزاد
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • (ویدئو) صداگذارى خلاقانه روى يك بازى ويدئويى
  • انسان مدرن اولیه تک‌شاخ سیبری را دیده بود
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی