Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@23:12:45 GMT

عجیب‌ترین موجودات افسانه‌ای در قرون وسطی + تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۵۹۱۴۰

عجیب‌ترین موجودات افسانه‌ای در قرون وسطی + تصاویر

به گزارش باشگاه خبرنگاران، فولکلور‌های اروپا در قرون وسطی، ترکیبی از افسانه‌های منابع مختلف بودند. اینکه بگویم مردم به این موجودات اعتقاد دارند یا خیر بسیار سخت است، اگرچه مسئله اصلی باور یا عدم باور این فولکلور‌ها نیست بلکه هدف آن‌ها تصویر سازی مسائل اخلاقی و اهمیت‌های اجتماعی بوده است تا اینکه جهان طبیعت را به طور دقیق نمایش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اینجا با تعدادی از جانوران عجیب در فولکلور قرون وسطی آشنا می‌شوید.

Hircocervus

این موجودات که از زمان باستان طرح‌هایی از آن‌ها دیده شده است، سری شبیه گوزن و اندامی همانند انسان‌ها دارد. هم ارسطو هم پلاتو در فلسفه خود راجع به این موجود بحث کرده اند با این تفاوت که ارسطو معتقد است این موجود کاملا خیالی است. اولین باری که از این موجودات به صورت انگلیسی نام برده شد به یک نسخه خطی در سال ۱۳۹۸ میلادی بار می‌گردد.

مانتیکور


ریشه افسانه مانتیکور در ایران است که با نام مردخوار شناخته می‌شود. این موجود مثل بسیاری دیگر از هیولا‌ها از طریق پیلینیوس (پلینی بزرگ) طبیعیدان، فیلسوف طبیعی و نویسندهٔ رومی به اروپای قرون وسطی رسید. در نوشته‌های پلینی از شاهان، شهرها، طوایف و وضع طبیعی ایران بسیار یاد شده‌است. این موجود اینگونه توصیف شده است که چهار پا دارد، سر آن مانند کله انسان است، اما جثه آن به اندازه یک شیر است.

پری دریایی
اولیه‌ترین اشاره‌ها به پری دریایی مربوط به فولکلور آشوری است. به مرور این موجود با اقتباس یونانی‌ها از افسانه‌های آشوری در اروپا هم معروف شد. این موجودات گاهی به عنوان شیطان هم به نمایش گذاشته می‌شدند.

اوگر


اوگر‌ها در فولکلور‌های فرهنگ‌های مختلفی دیده شده است و معمولا به عنوان موجودی عظیم به تصویر کشیده می‌شوند که چهره‌ای زشت دارند. ویژگی آن‌ها نیز اینگونه توصیف می‌شود که به گوشت انسان‌ها علاقه دارند از این رو ممکن است الهامی از همنوع خواری باشد که در واقعیت نیز وجود دارد.

تک شاخ

تک شاخ‌ها نیز برای نخستین بار در نوشته‌های پلینی دیده شدند و به عنوان جانورانی توصیف شدند که بدن یک اسب، کله یک گوزن و پا‌های فیل و دم یک گراز را دارند. همچنین یک شاخ سیاه نیز روی سر آن‌ها قرار داشت. اسم تک شاخ (Monoceros) گاهی به عنوان جایگزین کلمه یونی کورن (Unicorn) استفاده می‌شود.

پارد


باور‌ها بر این بود که پارد یک گربه خالدار عظیم الجثه است که می‌تواند در سرعت بالایی حرکت کند. این موجود شباهتی به یوزپلنگ دارد. در باور‌های عامیانه تصور می‌شد این موجود با شیر‌ها جفت می‌شوند و پلنگ‌ها (Leopard) به وجود می‌آیند.

سمندر


با وجود اینکه سمندر یک جانور واقعی است، اما در اسناد مربوط به قرون وسطی معمولا آن‌ها به عنوان موجودی غیر واقعی و خیالی محسوب می‌شدند. این موجود معمولا با بال‌هایی از جانوران دیگر به تصویر کشیده می‌شدند. عموما اینگونه تصور می‌شد که این موجود بر روی آتش کنترل دارد. امروزه نیز نام دیگر سمندر آتش خوار است.

مونوپاد

امروزه کلمه مونوپاد را به عنوان یک وسیله عکاسی می‌شناسیم که بی ارتباط با یک موجود افسانه‌ای به همین نام نیست. مونوپاد‌ها نیز به وسیبه پلینی به فولکلور اروپایی آورده شدند و همانطور که از نامش پیداست به موجودی گفته می‌شود که یک پا بیشتر ندارد و آن یک پا هم عموما اندازه بزرگتری نسبت به بدن دارد.

اژد‌های دو پا
اژد‌های دو پا یا وایورن، بدنی مانند بدن خزندگان و سر و بال‌های یک اژد‌ها را دارد، اما با این تفاوت که تنها دو پا دارد. در تصاویر، معمولاً دُم این نوع اژد‌ها انتهایی لوزی‌شکل یا پیکان‌مانند دارد.

یاله


باز هم پلینی شخصی است که ظاهر موجودی به نام «یاله» را وارد افسانه‌های قرون وسطی کرد. این جانور، موجودی بین شاخ دراز‌ها و بز‌ها توصیف می‌شود؛ همیشه نیز شاخ‌هایی بزرگ برای آن در نظر گرفته می‌شود. یاله‌ها یکی از مهمترین حیوانات در نشان شناسی سلطنت انگلیس از زمان پادشاهی هنری هفتم بوده است.

سینوسفالی


معنای واقعی کلمه سینوسفالی «مردی با سر یک سگ» است، اما این به‌طور آشکار به بدن انسان با سر یک سگ اشاره دارد. همچنین سینوسفالکس در اساطیر بسیاری از نقاط جهان، از جمله مصر باستان، هند، یونان و چین شناخته شده‌است. در فرهنگ عامه مدرن، سینوسفالکس همچنین به عنوان شخصیت در کتاب‌ها، کمیک‌ها و رمان‌ها آورده شده است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: قرون وسطی اژد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۹۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ واردات لوکوموتیو آری یا خیر؟

تین نیوز

تولیدکنندگان لوکوموتیو داخلی می گویند قادر به تامین لوکوموتیو مورد نیاز کشور هستند و نیازی به واردات لوکوموتیو نیست.

به گزارش تین نیوز، در مناظره ای تلویزیونی که بین مهدی اسلامی مدیرعامل مپنا لکوموتیو و رضا  رستمی رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران و دبیر  کانون شرکت های حمل و نقل کالای کشور صورت گرفت، موضوع واردات لوکوموتیو بررسی شد.

مهدی اسلامی در این گفت و گو عنوان کرد که در حال حاضر نیاز کشور به لوکوموتیو از طریق تولیدکنندگان داخلی برطرف می شود.

وی گفت: ما در دو سال گذشته حدود ۵۰ دستگاه لوکوموتیو به ناوگان ریلی کشور اضافه کردیم و این اقدام ادامه دار نیز است.

اسلامی نیاز فعلی کشور را به لوکوموتیو جدید در بخش حمل و نقل ریلی در صورت تعمیر و نگهداری لوکوموتیوهای موجود ۲۵ تا ۳۰ دستگاه دانست که ظرفیت تولیدکنندگان داخلی برای تولید این تعداد لوکوموتیو کفایت می کند. 

به گفته وی در بخش مسافری نیز فعلا لوکوموتیوهای موجود در صورتی که همه لوکوموتیوها به ناوگان وارد شود، کافی است.

اسلامی در مورد اظهارات دولتمردان به نیاز کشور به واردات ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ دستگاه لوکوموتیو گفت: در حال حاضر تعداد کل لوکوموتیوهای بخش خصوصی و دولتی ۵۰۶ دستگاه است که با همین تعداد طبق گفته مدیرعامل راه آهن رکورد ترانزیت بار ریلی شکسته شده است.

او افزود: اکنون ما می خواهیم این تعداد را دو برابر کنیم که این سوال مطرح است آیا برا این تعداد لوکوموتیو بار موجود است.

اسلامی تاکید کرد: برای این تعداد لوکوموتیو حتی لوکوموتیوران هم موجود نیست. برای هر لوکوموتیو چندین نیروی انسانی نیاز هست که هریک از آنها هم باید حداقل پنج سال آموزش ببینند.

برای دیدن فیلم کامل مناظره اینجا کلیک کنید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تانک M2 بردلی: بررسی جامع تانک افسانه‌ای ایالات متحده (+عکس)
  • اطلاعاتی جالب درباره جفت‌گیری عجیب‌ترین موجود جهان!
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!
  • ببینید | پاسخ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد ثروت افسانه‌ای
  • امام جمعه اردبیل به سفیر اسرائیل در آذربایجان /ظاهرا آذری‌ها را موجودات نادانی فرض کرده که می‌تواند دروغ هایش را به ما بفروشد
  • «وعده صادق» افسانه شکست ناپذیری اسرائیل را در هم شکست
  • طرح کالابرگ فجرانه در قزوین روزانه ۱۰ هزار تراکنش دارد
  • این قورباغه‌ طلایی سمی‌ترین موجود جهان است
  • این قورباغه‌های زیبا، سمی‌ترین موجود جهان هستند (فیلم)
  • ◄ واردات لوکوموتیو آری یا خیر؟