Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@05:50:46 GMT

مخالفت مجلس با اجباری شدن غربالگری در دوران بارداری

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۵۹۵۹۹

مخالفت مجلس با اجباری شدن غربالگری در دوران بارداری

به گزارش جماران؛ ایسنا نوشت: پیش‌تر در اخباری که از بررسی‌های طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در مجلس منعکس می شد شائبه‌هایی مبنی بر ممنوع شدن غربالگری مطرح شد که رییس کمیسیون ویژه جمعیت مجلس توضیحاتی را درباره آن ارائه کرد.

امیر حسین بانکی پور فرد با اشاره به موضع طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده نسبت به موضوع غربالگری عنوان کرد: در این خصوص نگاه طرح این است که غربالگری الزامی نباشد و صرفا به صورت اختیاری انجام شود، چنانچه خانواده داوطلب باشد و پزشک متخصص هم تشخیص دهد طبق پروتکل های مشخص شده این کار را انجام دهند، البته این موضوع باز هم مشروط به این است که وزارت بهداشت آزمایشگاه‌ها را با توجه خطاهای قبلی که در این حوزه داشتند استاندارسازی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص شائبه‌های پیش آمده در باره ممنوع شدن غربالگری توضیح داد: پیش تر در صدر ماده مربوطه در طرح نوشته بودیم "حذف برنامه غربالگری در شبکه سلامت" به همین دلیل این تعبیر ایجاد شده بود که ما قصد داریم بگوییم که کلا غربالگری ممنوع است، ما هم به دلیل برداشت های اشتباهی که از آن می شد جمله را اصلاح کردیم، در واقع ما نگفتیم غربالگری ممنوع است صرفا با اجباری بودن آن مخالفت کردیم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس دراین باره تصریح کرد: به هر شکل آن جمله را اصلاح کردیم تا مشکل هم برطرف شود، ما آقای شهریاری رییس کمیسیون بهداشت، آقای فرهنگی و دوستانی که نسبت به این موضوع ابهام داشتند را در جریان این اصلاح قرار دادیم و آن ها نیز نسبت به ماده اصلاح شده اعلام موافقت کردند.

بانکی پورفرد بیان کرد: پیش تر از اینکه ما بخواهیم به موضوع غربالگری ورود کنیم خود وزارت بهداشت از دو سال گذشته متوجه ایرادات جدی روند غربالگری در کشور شده بود و خود وزارتخانه اقدامات خوبی هم آغاز کرده بود، برهمین اساس ما قصد داشتیم این موضوع را قانونمند کنیم که این کار هم انجام شد.

وی در پایان با اشاره به موضع طرح نسبت به موضوع دسترسی به وسایل جلوگیری از بارداری عنوان کرد: در خصوص اقلام پیشگیری هم وزارت بهداشت خیلی پیش تر این دستور را ابلاغ کرده بود که این اقلام به صورت رایگان توزیع نشود و تاکید کرد اقلام این حوزه که به صورت یارانه ای در مراکز بهداشتی وجود دارد جمع آوری و دپو شود، ما هم این دستوری که از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شده بود را قانونمند کردیم.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 غربالگری ممنوع شدن غربالگری غربالگری در دوران بارداری غربالگری پیش از بارداری سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 وزارت بهداشت پیش تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۹۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاز N۲O در قلیان اکسیژن لقب روانگردان نیز دارد

سخنگوی سابق وزارت بهداشت گفت: قلیان اکسیژن یک اسم شبهه‌ناک است زیرا ماده مورد استفاده در این دستگاه فقط گاز اکسیژن نیست و ماده دیگری به نام N۲O یا نیتروز اکسید استفاده می‌شود که گاهی به آن لقب "روانگردان" نیز می‌دهند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کیانوش جهانپور؛ سخنگوی سابق وزارت بهداشت در واکنش به خبر تایید قلیان اکسیژن در قالب یک طرح مطالعتی از سوی وزارت بهداشت اظهار کرد: آن‌چه در سالهای اخیر در ایران تحت عنوان قلیان اکسیژن شناخته می‌شود به نوعی الگوبرداری و تغییر فرم چیزی است که در کشورهای دیگر تحت عنوان "اکسیژن کلاب" شناخته می شود؛ یک اسم شبهه‌ناک است چرا که ماده مورد استفاده در این دستگاه، صرفاً گاز اکسیژن نیست و ماده دیگری به نام N2O یا نیتروز اکسید استفاده می‌شود که به‌عنوان گاز خنده نیز شناخته می‌شود.

سرو آزادانه قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند

سخنگوی سابق وزارت بهداشت متذکر شد: این گاز کاربردهایی در حوزه پزشکی و صنایع غذایی و شیمیایی دارد؛ پس اصل موضوع جدید نیست اما الگوی مصرف به سمت استفاده نابجا از این ماده رفته و به عنوان سرگرمی رفته است و گاهی به آن لقب "روانگردان" نیز می‌دهند البته باید در نظر داشت اثر تخریبی و روانگردان آن مشابه بسیاری از موادمخدری که مرسوم است نیست.

جهانپور گفت: گاز خنده‌آور در برخی از کشورها مجاز و در برخی کشورها نیز به طور کلی این نوع استفاده از آن، ممنوع است و بیشتر در صنایع دارویی استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • وزارت بهداشت فلسطین: جان تمامی شهروندان نوار غزه در خطر است
  • اعلام زمان برگزاری آزمون غربالگری درون دانشگاهی شانزدهمین المپیاد علمی وزارت بهداشت
  • افزایش شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۳۵۶ نفر
  • افزایش شمار شهدای نوار غزه به 34 هزار و 356 نفر
  • سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • ارایه خدمات رایگان به دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه شهر سنندج
  • گاز N۲O در قلیان اکسیژن لقب روانگردان نیز دارد
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم