Web Analytics Made Easy - Statcounter

متأسفانه پدیده زمین خواری، گسترش ریزگردها، فرسایش خاک و نابودی منابع آبی، ایران را در معرض تهدید و بیابانی شدن قرار داده و راهکار اساسی، حفظ منابع طبیعی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم       «پرونده معجزه آبخیزداری»      ؛ خداوند عالم آسمان ها و زمین را آفرید و انسان را به عنوان خلیفه خود قرار داد و در سکونتگاه او، از هر چیزی به صورت متعادل و متوازن خلق کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروردگار عالم، منابع طبیعی یعنی هر آنچه در زمین و محیط زندگی می بینیم را ودیعه ای برای نسل های انسان قرار داد تا بنی آدم با تدبیر از آن بهره برداری نمایند.

آری خالق یکتا، انسان را از خاک آفرید و پرورش داد و او را مأمور آبادانی آن قرار داد. حکمت خداوند تبارک و تعالی در آفرینش زمین به گونه ای است که حیات و تداوم نسل بشر به حیات و ممات منابع طبیعی تجدیدپذیر گره خورده است. به نحوی که مدیریت این کره خاکی را به وی سپرده است تا با مصرف و بهره برداری منطقی از منابع طبیعی آن، زندگی نسل های آتی خود را نیز تأمین کند.

فرقی نمی کند چقدر در کره خاکی عمر می کنیم، کجا زندگی می کنیم، دارایی ما چقدر است و یا شغل و حرفه و عنوان ما چیست. مهم این است که یادمان باشد همه ما در این دنیا در یک کشتی سفر می کنیم و تخریب قسمتی از آن همه ما را غرق می کند. مهم این است که نسبت به طبیعت پیرامون خود بی تفاوت نباشیم و به آنچه در آن رخ می دهد حساس باشیم. این قدم اول حمایت از منابع طبیعی است. احترام به طبیعت، احترام به زندگی مان است. مسئولیت انسانی و اجتماعی حکم می کند که در کلیه شئون زندگی خود اعم از زندگی شخصی و خانوادگی و زندگی شغلی خود، حفظ طبیعت را در اولویت قرار دهیم.

ولی متاسفانه اکنون تن رنجور منابع طبیعی کشورمان آخرین نفس های خود را می کشد و تخریب و تجاوز به عرصه های منابع طبیعی به حد اعلای خود رسیده است. پدیده زمین خواری، گسترش ریزگردها، فرسایش خاک و نابودی منابع آبی در اکثر نقاط کشور بلای جان انسان های ساکن آن مناطق شده و کشورمان در معرض تهدید و بیابانی شدن قرار گرفته است.

از طرف دیگر کاهش حمایت و کم لطفی دولت و مجلس شورای اسلامی از سازمان متولی منابع طبیعی روز به روز شدت بیشتری به خود می گیرد. اعتبارات سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری با مقایسه با سایر دستگاه های اجرایی به قدری کم و ناچیز می باشد که انسان خجالت می کشد از آن نام ببرد. دیگر خبری از اجرای طرح های وسیع آبخوانداری، بیابان زدایی و تثبیت شن های روان و احیاء  و اصلاح مراتع نیست. جنگل کاری دولتی هم تعطیل شده است. بهره برداری بی رویه از جنگل های شمال و قاچاق چوب معضلی شده که دست اندرکاران توان مقابله با آن را ندارند.

جنگل های زاگرس هم حال و روز خوبی ندارند، به طوری که 18 میلیون اصله از درختان بلوط از بین رفته و فرسایش خاک بیداد می کند. رتبه اول مراتع در جهان، دیگر توان تأمین علوفه 80 میلیون رأس دام را ندارد و روز به روز فرسوده تر می شود. دیگر کسی از مرتعداران حمایت نمی کند و همه از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کنند. حال ای کاش تصمیم گیران تراز اول کشور بیش از پیش مقوله حفظ منابع ملی را در دستور کار خود قرار بدهند و نگذارند این موهبت الهی بیش از این مورد هجوم و نابودی قرار گیرد و این ثروت تجدیدپذیر خدادادی را از انهدام نجات دهند. چرا که اگر آب و خاک و جنگل و مراتع بمیرند ما نیز نابود و خواهیم مرد. در یک کلام می توان گفت که منابع طبیعی سبز مساوی است با زندگی سبز.

مرتضی عیوضی

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

«معجزه آبخیزداری»| باغ قرآنی؛ بهترین راه مقابله با چالش های زیست محیطی/اثرات زیبانبار کاشت درختان غیرمثمر مضر چیست؟«معجزه آبخیزداری» |چرا قانون آبخیزداری باید در مجلس شورای اسلامی تصویب شود؟«معجزه آبخیزداری»|هند چگونه غذای 1.3 میلیارد نفر را تامین می‌کند؟«معجزه آبخیزداری» | دهشتناک­‌تر از ویروس کرونا«معجزه آبخیزداری»| مشکل پدیده گردوغبار را چگونه حل کنیم؟ صرفه‌جویی چند ده میلیون دلاری با آبخیزداری«معجزه آبخیزداری»| 120 میلیون هکتار در کشور مستعد آبخیزداری؛ مجلس جدید ورود کند«معجزه آبخیزداری»|چگونه مشکل کمبود آب شرب را حل کنیم؟ امکان احداث 300 سد زیرزمینی با ظرفیت 25میلیارد مترمکعب«معجزه آبخیزداری»| هزینۀ احیای «کل قنات‌های کشور» فقط به‌اندازۀ «یک سد»/7میلیارد مترمکعب آب را از دست ندهیم«معجزه آبخیزداری»| ضرورت تصویب قانون مدیریت جامع حوزۀ آبخیز در مجلس«معجزه آبخیزداری» | "مناطق آبخیزداری‌شده" از سیل اخیر کرمان مصون ماند«معجزه آبخیزداری» | جهش تولید و مهار سیل، دو ثمرۀ "آبخوان‌داری"«معجزه آبخیزداری» | عضو فرهنگستان علوم عوامل تشدید سیلاب‌ها در سال‌های اخیر را بررسی کرد«معجزه آبخیزداری» | انقلاب در کشاورزی و دامداری کشور با آبخوان‌داری«معجزه آبخیزداری»|آمریکا چگونه تالاب‌هایش را احیا کرد؟«معجزه آبخیزداری» |آبخیزداری؛ اولویت قانونگذاری در مجلس شورای اسلامی«معجزه آبخیزداری»|افزایش 10 برابری روزهای گردوغباری در ایران؛ راه حل چیست؟«معجزه آبخیزداری»|انجام طرح های آبخیزداری مهاجرت به شهرها را در استان زنجان کاهش داد«معجزه آبخیزداری»|دیدگاه 10 نفر از اساتید دانشگاه درباره اهمیت آبخیزداری

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معجزه آبخیزداری منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۰۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت

ایرج عالی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان داشت: از این میزان اعتبار ۳۲ میلیارد تومان ملی، ۱۵ میلیارد تومان استانی، ۵ میلیارد تومان مدیریت جامع و هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز از محل تملک دارایی استان است.

وی بیان اینکه تاکنون کار مطالعات طرح تفصیلی آبخیزداری در سطح ۶۳ حوزه شامل ۶۵۰ هزار هکتار (نزدیک به ۳۴ درصد از مساحت کل استان) انجام شده است، افزود: این مطالعات منجر به اجرای عملیات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی شده است.

عالی با اشاره به اینکه استان ایلام یکی از استان های موفق در اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری است، عنوان کرد: اجرای طرح های آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از فرسایش بی‌رویه خاک و تغذیه سفره‌های آب‌های زیرزمینی، نقش موثری در هدر رفت آب‌های روان، تغذیه و احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی دارند.

وی به تفاهم نامه سه جانبه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، استانداری ایلام و سازمان مدیریت برنامه ریزی استان در سال گذشته اشاره کرد و اضافه کرد: در یک دوره سه ساله یعنی از سال ۱۴۰۲ تا سال ۱۴۰۵ در سطح ۵۱۱ هزار هکتار از مناطق مطالعه شده در کل استان طرح‌های آبخیزداری با اعتبار ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا می شود که قرار است اعتبارات مورد نیاز در این قرارداد از محل مولد سازی و تهاتر نفت تامین و تخصیص داده شود.

وی تصریح کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری از مهمترین برنامه‌های موفق پیشگیری از تخریب عرصه‌های مرتعی، جنگلی و مخاطرات ناشی از جاری شدن سیل های مخرب در مناطق شهری و روستایی است.

معاون آبخیزداری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام با اشاره به تغییرات و شرایط اقلیمی افزود: اجرای طرح های آبخیزداری یکی از بهترین فرصت‌ها و مهم ترین راهکار عملی و موثر، برای جبران کم آبی و عبور از بحران خشکسالی است.

وی اظهار داشت: اجرای پروژه های آبخیزداری از جمله عملیات خاکی ذخیره نزولات و پخش سیلاب در مناطق مستعد و بالادست اراضی کشاورزی, عملیات مکانیکی و بیومکانیکی و نیز با اتمام مطالعات تفصیلی اجرایی پارک آبخیز حوزه شهر دهلران ایجاد پارک آبخیز ازجمله برنامه های است که در سال جاری در شهرستان دهلران جانمایی و اجرا می شوند.

کد خبر 6092659

دیگر خبرها

  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • احیای ۲۳۰ هکتار از مراتع شیروان
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • ۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند