Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به عوامل موثر در کاهش صادرات ایران به عراق در سال جاری گفت: اما روابط تجاری دو کشور با توجه به هدف گذاری های انجام شده رو به رشد خواهد بود.

قدس آنلاین: فرزاد پیلتن در پاسخ به این سوال که وضعیت تجارت ایران و عراق در سال ۹۹ چگونه ارزیابی می کنید، گفت: بازار عراق با ۲۲ درصد سهم صادرات کشور در گروه کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایران در ۱۱ ماهه سال ۹۹ در رتبه اول بازارهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران قرار داشته و در میان گروه کشورهای هدف بعد از چین طی همین مدت در رتبه دوم قرار داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: ارزش صادرات جمهوری اسلامی ایران به عراق طی ۱۱ ماهه اول سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۳ درصد کاهش داشته و به ۶.۹ میلیارد دلار رسیده است.  

وی گفت: از نظر وزنی صادرات جمهوری اسلامی ایران به عراق در ۱۱ ماهه سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با ۷.۶ درصد افزایش روبرو بوده و به حدود ۲۴ میلیون تن رسیده است.  

پیلتن بیان داشت: محصولات صادراتی مانند پسته، روغن های سبک، گوجه فرنگی، آلومینیوم، کاتد مس، پروپان مایع، پلی اتیلن، آلومینیوم در ۱۱ ماه سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ رشد صادراتی داشته اما برخی کالا از جمله مس، مصنوعات آهن، شیرآلات بهداشتی، دوغ، شیرخام، پیاز، موسیر و سیر در ۱۱ ماهه سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ با کاهش صادرات مواجه بوده است.  

وی عمده دلیل کاهش صادرات نسبت به سال گذشته را در درجه اول تحریم های بین المللی عنوان کرد و گفت: تحریم ها همچنان باعث مزاحمت و محدودیت در توسعه روابط تجاری دو کشور شده است.  

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران به عامل دوم اثرگذار بر کاهش تجارت ایران و عراق اشاره کرد و گفت: شیوع ویروس کرونا تاثیری به مراتب بیشتر از تحریم ها بر کاهش تجارت دو کشور داشت بطوری که پس از شیوع این ویروس در ماه های ابتدایی ارتباطات تجاری و روابط اقتصادی ما با همه کشورها و بویژه عراق به مدت حدود ۵ ماه دچار افت شدید شد.  

وی بیان داشت: با توجه به محدودیت در صادرات محصولات کشاورزی به عراق  پس از شیوع ویروس کرونا روند صادرات رو به رشد به کشور عراق در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ با کندی و کاهش مواجه شد.  

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران در ارتباط با چشم انداز تجاری دو کشور نیز بیان داشت: با کاهش سایه تحریم ها و  رفع عامل شیوع ویروس کرونا  پیش بینی می شود از سال آینده روابط ایران و عراق حرکت رو به رشدی داشته باشد و به سمت افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور حرکت کنیم.  

*جزئیات برنامه های ایران برای افزایش روابط تجاری با عراق در سال ۱۴۰۰

پیلتن با بیان اینکه پیش بینی می شود که روابط تجاری دو کشور ایران و عراق در سال آینده نسبت به سال جاری افزایشی باشد، گفت: سازمان توسعه تجارت ایران هم برای این رشد برنامه ریزی کرده است و به دنبال فراهم کردن زمینه برای حضور هر چه بیشتر فعالان اقتصادی مان در کشور عراق است.  

پیلتن افزود: به عنوان نمونه ما برنامه ریزی کرده ایم که سال آینده در کلیه نمایشگاه های مهم بین المللی عراق در بخش عربی و کردی (اقلیم کردستان) مشارکت داشته باشیم.  

وی افزود: برنامه های مختلف دیگری نیز پیش بینی شده لذا برای حمایت از تاسیس مراکز تجاری و دفاتر تجاری توسط شرکت های صادراتی جمهوری اسلامی ایران برنامه ریزی کرده ایم  و تسهیل صدور ویزا برای تجار دو کشور نیز یکی از برنامه ها است.  

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت به برخی دیگر از اقدامات مورد نظر برای توسعه روابط تجاری و کشور اشاره کرد و گفت: برای اعزام هیات های تجاری برنامه ریزی هایی انجام شده و برگزاری همایش های معرفی بازار عراق و برگزاری جلسات میز کشور عراق در سازمان توسعه تجارت برای هماهنگی میان دستگاه های دولتی و بخش های خصوصی نیز در دستور کار قرار دارد.  

وی افزود: برنامه پیگیری حل مشکلات و مطالبات شرکت های ایرانی در عراق از طریق تشکیل کارگروه مشترک فنی نیز از دیگر برنامه های ما است.  

پیلتن گفت: تسهیل حمل و نقل و پیگیری کاهش مشکلات پایانه ها و بازارچه های مرزی بین دو کشور از جمله برنامه هایی است که در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران در مورد عراق است.  

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایران عراق تجارت ایران و عراق سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه جمهوری اسلامی ایران تجاری دو کشور ایران و عراق روابط تجاری برنامه ریزی عراق در سال برنامه ها تحریم ها ۱۱ ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۱۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: تجارت با اسرائیل را ندیده گرفتیم و این در را بستیم

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی گفت: بین ما ۹.۵ میلیارد دلار تجارت بود که ما این حجم تجارت را ندیده گرفته و درها را بستیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه طی سخنانی با اشاره به تعلیق روابط تجاری بین ترکیه و رژیم صهیونیستی گفت: درباره تحولات بین اسرائیل و فلسطین هیچ چیزی قابل قبول نیست. اسرائیل تاکنون 40-45 هزار فلسطینی را با بی رحمی کشته است. به عنوان یک مسلمان نمی توانیم تماشاگر این ماجرا باشیم.

وی با طرح این سوال که چه گامی باید برمی داشتیم، اظهار داشت: نتانیاهو با بی رحمی که کودکان، زنان و سالخوردگان را شامل می شود رفتار کرد. او امکاناتی در اختیار ندارد بلکه همه غرب برای اسرائیل کار می کند. در راس آنها آمریکاست. فلسطینی ها بصورت غریبانه در زیر این بمباران ها به مرگ محکوم شده اند. در مقابل این اقدام ما دیگر نمی توانستیم صبر کنیم. گامهایمان را برداشتیم.

رئیس جمهور ترکیه ادامه داد: بین ما 9.5 میلیارد دلار تجارت بود که ما این حجم تجارت را ندیده گرفته و درها را بستیم. 

به گزارش تسنیم رسانه های ترکیه اعلام کردند که این کشور همه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق در آورده است.

پس از آنکه وزیر تجارت ترکیه در تاریخ 9 آوریل اعلام کرد، تصمیم بر این شده که روابط تجاری با رژیم اسرائیل کاهش یابد، روز پنجشنبه اعلام شد که کلیه روابط تجاری اعم از صادرات و واردات سرزمین های اشغالی قطع شده است. 

بر اساس بیانیه صادر شده، ترکیه اعلام کرده که تصمیمات جدید را قاطعانه و جدی دنبال خواهد کرد. این روند تا زمان ایجاد آتش بس پایدار، امکان ارسال مواد غذایی و امدادی به شکل مستمر و تشکیل دو دولت در منطقه دنبال خواهد شد.

همچنین برای متاثر نشدن ملت فلسطین از این تصمیم، وزیر تجارت ترکیه با وزیر اقتصاد دولت خودگردان فلسطین در ارتباط و هماهنگی است.

روز گذشته نشریه بلومبرگ از قول دو مقام ترکیه ای اعلام کرده بود که این کشور کلیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق در آورده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • اولین اظهارات اردوغان پس از قطع روابط تجاری با اسرائیل/ نتانیاهو بی‌رحم است
  • تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود/ نتانیاهو بی‌رحم است
  • اردوغان : دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان: تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود
  • اردوغان: تجارت با اسرائیل را ندیده گرفتیم و این در را بستیم
  • این کشور همه فعالیت‌های تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود