Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حجت الاسلام مصطفی باقری‌بنابی در خطبه‌های آخرین نماز جمعه شهرستان بناب در سال 1399 با اشاره به آیاتی از قرآن کریم اظهار کرد: بر اساس آنچه خداوند در آیات قرآن نیز به آن اشاره می‌کند، چشم دوختن و وابستگی به دیگران از نظر قرآن خطای بزرگی است و یکی از مهم‌ترین عوامل سقوط جوامع این است که به دیگران چشم بدوزند و قطعاً آن ملت نمی‌تواند ثمرات کافی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بی‌چیزی بلای مهلکی است بر فرد، جامعه و یک کشور و قطعاً وجود فقر به تمام جامعه آسیب می‌رساند.

خطیب جمعه شهرستان بناب با بیان اینکه مقام معظم رهبری می‌گویند که دشمن در جبهه اقتصادی وارد کارزار شده است، از این رو باید در این جبهه مقاومت و تدبیر کنیم.

باقری‌بنابی اذعان کرد: جنگ دشمن با جمهوری اسلامی جنگ اقتصادی و فرهنگی است؛ پس نباید جبهه را عوضی گرفت و دچار اشتباه شد. مقام معظم رهبری راه را ترسیم کردند و بر دولتمردان و ارکان دولت فرض است که با عمل به وظایف خود در راستای تحقق اهداف مقام معظم رهبری گام برداشته و با اقدامات مناسب به مقابله با توطئه‌های دشمنان قدم بردارند.

وی تصریح کرد: از این رو آنچه در این مقطع حساس کنونی کشور راهگشا و کارساز است، هوشیاری آحاد جامعه در مقابله و شناسایی این توطئه‌ها است و قطعاً وجود هزاران پلیس، ناظر، پرونده و مجازات بدون اقدام ملی و عملی مردم کارساز نیست و آحاد مردم باید پای کار بیایند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان بناب با انتقاد از سفرهای غیرضروری مردم به کشور ترکیه و کشورهای این چنینی در سال اخیر تصریح کرد: انجام این سفرها غیر از اینکه به اقتصاد کشور ضربه وارد می‌کند عایدی دیگری برای کشور و مردم ندارد.

وی ادامه داد:  هر سال در کشور ما در بحث استفاده از ترقه ضمن اینکه خسارت‌های جانی فراوانی به هموطنان وارد می کنند، خسارت های مالی میلیاردی نیز در پی دارد و این اقدام به ظاهر شادی خانواده های زیادی را با مشکل مواجه می کند و خسارت های جانی در پی داشته و میلیاردها به ثروت ملی آسیب می رساند.

باقری‌بنابی با تأکید بر اینکه شرایط فعلی جامعه ایجاب نمی‌کند که دنبال خرید خودروهای لوکس و گران قیمت باشیم؛ گفت: قطعاً هیچ دولتی نمی‌تواند کاری را پیش ببرد مگر اینکه مردم مسئولان را همراهی کنند.

وی در ادامه خطبه های نماز جمعه بناب با اشاره به افزایش مبتلایان به ویروس کرونا و تشدید این ویروس از مردم خواست در ایام نوروز جداً از مسافرت‌ها و مهمانی‌های خانوادگی پرهیز و اجتناب کنند و با تعطیلی دید و بازدیدهای نوروزی به کمک کادر درمان بشتابیم و تبریکات عید را امسال از طریق تلفن انجام دهیم تا خدای ناکرده خانواده‌ها در عزای عزیزان خود گرفتار نشوند.

امام جمعه بناب اعیاد شعبانیه را تبریک گفت و از نمازگزاران خواست از انجام اعمال شعبانیه غافل نباشند.

انتهای پیام/60001

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه قرآن کریم امام جمعه قرآن امام جمعه بناب بناب کادر درمان خبرگزاری فارس فارس تبریز ایام نوروز دید و بازدید نماز جمعه سفر به ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۳۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!

«چهلم نوروز» مصادف با دهم اردیبهشت‌ماه از جمله آیین‌های وابسته به نوروز است. آیینی که در روزگار فعلی احتمالا نام آن به گوش کمتر کسی خورده است اما هنوز هم می‌توان ردپایی از آن را در نقاط مرکزی ایران و شهرهایی مانند شیراز و کرمان دید.

به گزارش ایسنا، در ایرانِ باستان تحویل بهار مانند روزگار فعلی تنها با رسومِ پیش از این اتفاق شناخته نمی‌شد. نوروز یکی از مهم‌ترین آیین‌ها قلمداد می‌شد که ایرانیان برای پیش و پس از آن خود را آماده می‌کردند و کارها و مناسک خاصی انجام می‌دادند. بنابراین رسوم نوروزی مانند امروز تنها به جشن‌هایی مانند چهارشنبه‌سوری، خانه‌تکانی، سبز کردن دانه‌ها، نوروزخوانی، جشن گلدان، تکم‌گردانی و... محدود نبود و تا مدتی بعد از نوروز هم ادامه داشت.

به همین علت است که برخی نوروز را نه یک روز و نه سیزده روز می‌دانند؛ به اعتقاد آنها نوروز یک بازه زمانی است. در این زمینه شبان میرشکرایی - مدیر اجرایی پرونده جهانی نوروز در یونسکو پیش از این به ایسنا، گفته بود: «از وقتی که این تحول طبیعی اتفاق می‌افتد، در نقاط گرمسیرتر به میانه زمستان می‌رسد و در نقاط سردسیر به میانه بهار. اشعاری هم داریم به این شرح که «اینک بیامده است به پنجاه روز پیش/جشن سده طلایه جشن نوروز روشنی»، یعنی جشن سده را طلایه‌دار نوروز و نوبهار دانسته‌اند. از آن طرف در حوزه فرهنگی شمال غرب ایران در منطقه آذربایجان تفسیری است که تا وقتی توت از درخت نیفتاده، نوروز است و زمان آن تا اواخر اردیبهشت‌ماه است؛ یعنی یک بازه سه‌ماهه برای نوروز داریم. هرکسی در این بازه سه‌ماهه به سبک و سیاق، رنگ و آیین خودش نوروز را پاس می‌دارد و نمی‌توانیم او را محدود به یک بازه زمانی کنیم.»

بر این اساس آداب و آیین‌های مربوط به نوروز (بر اساس تعریف امروزی از این مناسبتِ ۱۳ روزه) در سه گروه پیشانوروزی، هنگام نوروز و پسانوروزی طبقه‌بندی می‌شود؛ موضوعی که بنابر آنچه گفته شد احتمالا در گذشته‌های دور اینگونه نبوده است.

بخت‌گشایی با توسل به ماهی دندان‌طلا!

برای چله نوروز در شیراز دو جشن آب و گل‌های محمدی و جشن بخت‌گشایی برگزار می‌شد. جشن آب و گل‌های محمدی که تا دوره قاجار تداوم داشت در باغ دلگشا به مدت یک هفته برگزار می‌شد.

جشن بخت‌گشایی نیز در آرامگاه سعدی برپا می‌شد و آداب خاص خود را داشت. طبق این رسم، دخترانی که می‌خواستند بختشان باز شود و یا آرزو داشتند بچه‌دار شوند، باید تورهایی به رنگ سبز روی سر خود می‌انداختند و روی آن نُقل می‌گذاشتند و به شکلی که نقل از روی سرشان نیفتد از پله‌ها پایین می‌رفتند و مقابل حوضِ آرامگاه سرشان را خم می‌کردند تا نقل درون دهان ماهی دندان طلا بیفتد!

در این باور فرقی نمی‌کرد که اصلا ماهی دندان‌طلا وجود دارد یا نه و یا حتی اگر نمونه‌ای نادر از آن پیدا شود، هدف‌گیری فرد باید چقدر دقیق باشد که نقل دقیقا در دهان ماهی بیفتد. احتمالا تنها موضوع مهم این بود که اجرای این رسم خیال دختران را راحت می‌کرد که آرزویشان برآورده می‌شود.

شیرازی‌ها در کنار اجرای این مناسک یا نوعی آش به نام «دیگ جوش» می‌پختند و یا مشغول خوردن آش سبزی و کاهو می‌شدند.

جشنی برای درخواست سلامتی 

چهلم نوروز در کرمان آداب و آیین‌های خاص خود را دارد که همچنان هم برخی به اجرای آن پایبند هستند. این آیین‌ها در سال ۱۳۸۸ با عنوان «چهلم بهار» در فهرست میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده است. کرمانی‌ها «آیین تندرستان» یا «تندرستون» را اصلی‌ترین بخش جشن چهلم بهار می‌دانند که هدف آن درخواست سلامتی و تندرستی است و هنوز به شکل جدی در این منطقه از کرمان برگزار می‌شود.

این جشن در یکی از مهم‌ترین مناطق کرمان به نام «شیوشگان» به معنای محل شیون و زاری برگزار می‌شود. دعا برای گشایش بخت، بریدن چادر عروس در این روز، آب چهل ریختن برای زنان حامله یا زائو، پختن و خوردن آش اوماج و نواختن موسیقی از جمله آیین‌های این جشن است.

جشن تندرستان در کرمان  جشن تندرستان در کرمان

در کوه شاه‌خیرالله منطقه پاریز کرمان نیز زیارتگاهی وجود دارد که در این روز مردم آنجا کنار یکدیگر جمع می‌شوند. عشایر در این روز با ظرف‌های شیر که از شب قبل دوشیده‌اند در دامنه کوه مستقر می‌شوند و با آن آش شیر می‌پزند تا در میان مردم تقسیم کنند.

سایر افراد هم زیرانداز می‌اندازند، چای درست می‌کنند و شیرینی‌هایی که از دوران دید و بازدیدهای نوروز باقی مانده را به یکدیگر تعارف می‌کنند. پس از آن هرکس که خواسته‌ای دارد راهی زیارتگاه می‌شود.

با این حال این روزها جشن «چهلم نوروز» مانند گذشته رونق ندارد و تنها در مناطقی محدود، افراد خود را پایبند به اجرای آن می‌دانند، موضوعی که باعث می‌شود این فرهنگ کهن بیش از پیش به دست فراموشی سپرده شود و احتمالا تا چند سال آینده تنها فقط نامی از آن در فهرست میراث ناملموس ملی باقی بماند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول بعضی روزنامه‌ها
  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول برخی روزنامه‌ها
  • تعطیلی سینما‌های سراسر کشور در روز شنبه
  • سینماهای سراسر کشور از عصر جمعه تعطیل است
  • توسعه همکاری‌های فناورانه ایران و ترکیه نتایج خوبی را برجای می‌گذارد
  • بازدید امام جمعه شهر لکهنو هند از مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (ع)
  • کشف ۱۰ تن خمیر مایه در بناب
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور
  • نگذارید قصه کاظم صدیقی، استخوان لای زخم بماند /حضورش در نماز جمعه و توجیهات طلبکارانه اش، سوءتفاهم ها را افزایش داد