Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@11:10:17 GMT

اخلالگر های نیروی زمینی ارتش را بشناسیم

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۶۳۵۱۵

اخلالگر های نیروی زمینی ارتش را بشناسیم

به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران چندین سال است با توجه به تهدیدات موجود در پیرامون ایران اسلامی و فرامنطقه اقدام به طراحی و ساخت تجهیزات جدید و نوسازی و حتی بهینه سازی تجهیزات جدید اقدام کرده اند. جنگ الکترونیک به طور اختصار جنگال نامیده می شود یکی از مهم ترین حوزه هایی است که از ابتدای ورود الکترونیک و دیجیتال به عرصه های نبرد این حوزه نیز اهمیت بسیاری پیداکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

جنگال چیست و چه کاربردی دارد؟

جنگال یعنی این که با استفاده از تجهیزات مناسب این حوزه در کارکرد برخی از تجهیزات الکترونیک نظامی دشمن اختلال ایجاد کنیم. البته این کار می تواند در دو جنبه دفاعی و تهاجمی اجرا شود، جنبه تهاجمی یعنی که تجهیزات الکترونیک دشمن را مختل کنیم و جنبه دفاعی نیز به معنای انجام حفاظت از تجهیزات خودی در برابر  حملات الکترونیک دشمن است. به همین دلیل هم در سال های اخیر حوزه جنگال یکی از حوزه هایی است که همواره مورد توجه فرماندهان قرار دارد و تجهیزات جنگال بر روی انواع جنگنده‌ها، ناوشکن‌ها، زیردریایی‌ها، سامانه‌های پدافندی و موشکی نصب می شود.

چرا ایران به سوی حوزه جنگال رفت؟

همان طور که در بالا هم اشاره شد حوزه جنگال یا جنگ الکترونیک به دلیل اهمیت بالای خود در ایران نیز همانند سایر کشورهای جهان مورد توجه قرار دارد. نیروی زمینی ارتش را می توان یکی از نیروهایی دانست که در این حوزه فعالیت های و دستاوردهایی داشته است. هنگامی که دشمنان بخواهند از تسلیحات خود برای ضربه زدن به کشورمان استفاده کنند، ما باید از تجهیزاتی بهره ببریم که آن‌ها را از طریق پدافندی مختل کنیم. اما این اختلال از طریق نظامی نبوده و با تجهیزاتی به نام اخلالگر‌ها باید این مهم را به سرانجام برسانیم.

نیروی زمینی ارتش و ساخت دستاوردهای نوین

سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان مغز متفکر تحقیقات این نیرو فعالیت هایی را در این حوزه آغاز و دستاوردهایی هم داشته است. 

اخلالگر باند S، نخستین گام ساخت اخلالگر در ارتش

 آذرماه سال ۹۵ و در جریان برگزاری رزمایش محمد رسول الله (ص) بود که نیروی زمینی ارتش اولین اخلالگر خود برای مقابله با تهدیدات پهپادی را رونمایی کرد. این اخلاگر با برد ۳ کیلومتری و فعالیت آن در باند S قادر است تا در محدوده فرکانس ۲.۳ تا ۲.۵ گیگاهرتزی فعالیت کند. اخلالگر باند S می‌تواند در هنگام فعالیت با ایجاد ۳۰ وات تشعشع پهپاد‌های مهاجم را مختل کند. مهم‌ترین مزیت این اخلالگر را می‌توان دارابودن قابلیت به زمین نشاندن پهپاد‌ها و پرنده‌های کوچک دانست.

اخلالگر شاهین، اخلالگر سه منظوره نزاجا

سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش ۳۱ فروردین ماه سال ۱۳۹۷ پروژه خانواده شاهد را رونمایی کرد. خانواده اخلاگر‌های شاهین یکی از پروژه‌هایی بود که تحت پروژه شاهد در سه نوع کوله‌ای، استقراری و دستی رونمایی و به یگان‌های عملیاتی ارتش تحویل شد. برد این اخلالگر‌ها در محدوده ۲ تا ۱۰ کیلومتر برآورد می‌شود. دیگر توانایی اخلالگر‌های شاهین این است که با ایجاد اخلال بر روی امواج ماهواره‌ای قادر است تا با انحراف پهپاد‌های مهاجم آن‌ها را از چرخه عملیاتی خارج کند.

اخلاگر شاهین، از نظر ظاهری به سلاح‌های انفرادی شباهت دارد و برد آن با نصب یک دوربین پیشرفته افزایش پیدا می‌کند.

اخلالگر ارتباطی محمول بر پهپاد دیگر عضو این خانواده است که روز ۴ مهرماه ۹۷ رونمایی شد. این اخلالگر قادر است تا علاوه بر انجام عملیات‌های متفاوت علیه پهپادها، مولتی روتور‌های جاسوسی و بمب‌افکن‌ها در محدوده فرکانسی ۲۰ تا ۵۲۰ مگاهرتز این تجهیزات را از کار بیندازند.

وقتی اسلحه ژ-۳ مدرن می‌شود

اخلالگر‌های تورپران انواع دیگری از اخلالگر‌های بومی هستند که با نصب بر روی اسلحه ژ-۳ این امکان را ایجاد می‌کنند تا با پرتاب یک تور به مساحت ۲۰ متر مربع انواع پهپاد‌های مهاجم را تا برد ۱۵۰ متری مختل کنند.

اخلالگر گنبدی و جهتی شاهد؛ رصد تصویری تحرکات دشمن

دیگر سامانه اخلالگر نیروی زمینی اخلالگر گنبدی جهتی شاهد نام دارد که از دو سامانه مرتبط با هم در ۲ خودرو تشکیل شده است. یکی از خودرو‌ها مجهز به سامانه‌های کشف و الکترواپتیکی برای کشف اهداف پرنده و خودروی دیگر نیز مسئولیت ارسال امواج الکترونیکی را برعهده دارد تا هیچ ریزپرنده‌ای نتواند به محدوده حفاظتی وارد شود.

اخلالگر شاهد پس از استقرار در محل‌های مشخص شده قادر است تا اهداف متخاصم را به صورت تصویری کشف کند.  این سامانه همچنین قادر است تا با ارسال فرکانس‌هایی با طول موج بالا، گنبدی را برای محافظت از یک منطقه در برابر ورود ریزپرنده‌ها و پهپاد‌ها در باند‌های فرکانسی مختلف ایجاد کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جنگال ارتش نیروی زمینی ارتش ارتش جمهوری اسلامی ایران نیروی زمینی ارتش اخلالگر ها پهپاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۳۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقه‌ای برای کلاه‌سبزان نیروی دریایی

مسابقه «اس بی اس» یا نیروی عملیات ویژه دریایی، رقابت دیدنی کلاه سبز‌های دریادل ارتش جمهوری اسلامی را شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۸ به تصویر می‌کشد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مسابقه «اس بی اس» یا نیروی عملیات ویژه دریایی، رقابت کلاه سبز‌های ارتش جمهوری اسلامی را به تصویر می‌کشد.


در قسمت اول «اس بی اس»، ۱۵۰ تکاور نیروی دریایی با هم رقابت می‌کنند که پس از گذراندن مراحل مختلف، ۹ نفر به مرحله بعدی راه پیدا خواهند کرد. از بین این ۹ نفر، ۶ نفر منتخب نهایی خواهند بود که در سه تیم ۲ نفره رقابت را تا روز پایانی در آیتم‌های رئال و برگرفته از عملیات‌های واقعی نیروی دریایی ارتش ادامه می‌دهند.


تصویربرداری این مسابقه در زمستان سال ۹۶ در جزیره هرمز و بندرعباس انجام شده است. مجید بهرامی با کمک کماندو‌های نیروی دریایی طراحی آیتم‌های اس بی اس را برعهده داشتند. تمامی تیراندازی ها، انفجار‌ها و فشنگ‌ها واقعی هستند و شرکت کنندگان در مسابقه هم همگی از نیرو‌های ویژه و آموزش دیده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی هستند.

مسابقه «اس بی اس» در ۱۰ قسمت ۴۰ دقیقه ای، از امشب شنبه ۸ اردیبهشت روی آنتن افق سیما می‌رود.

علاقه‌مندان می‌توانند تکرار این مجموعه مسابقه را روز بعد ساعت ۱۲ بامداد، ۷ صبح و ۱۳:۳۰ از قاب افق به تماشا بنشینند.

دیگر خبرها

  • روش ویژه سرباز روس برای فرار از پهپاد قاتلی که به سراغش آمد | فیلم
  • شهید شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه
  • سیرسکی: اوضاع اوکراین وخیم است
  • روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند
  • مسابقه‌ای برای کلاه‌سبزان نیروی دریایی
  • تغییر در پیشنهاد آتش‌ بس رژیم صهیونیستی پس از موضع قاطع مقاومت
  • حمله به رفح برای اسرائیل فاجعه‌بار خواهد بود
  • اعتراض باشگاه نیروی زمینی به همزمان نبودن ساعت بازی‌ها
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان