Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهادی از سازمان بورس و نمایندگان مجلس تقاضا کرد که پروژه جامع برگرداندن اعتماد را بنویسند و اجرایی کنند چراکه با تصمیمات جزیره‌ای و محکوم کردن یکدیگر هیچ اتفاقی در بازار رخ نخواهد داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،‌ آرش فرهادی مدیر حقوقی سابق بورس درمورد چالش‌های آئین نامه تعیین مصادیق مجرمانه در بورس با برنامه «گفتگوی اقتصادی» مصاحبه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهادی گفت: معمولاً در بازارهای مالی، مجموعه مقرراتی توسط متولیان و سازمان‌های ناظر تصویب می‌شود تا ضمن کنترل اتفاقات این بازارها و جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی و پیشامدهای ناگوار، بازار را به مسیر صحیح خود هدایت کنند.

وی افزود: اگرچه بخشی از هجوم غیرقابل باور مردم به سمت بورس به دلیل حفظ ارزش پول و سرمایه خود بود اما این موضوع ریشه‌های روانشناسی و فرهنگی و البته اقتصادی نیز داشت.

مدیر حقوقی سابق بورس، ورود موفق افراد به بازار سرمایه را نیازمند مطالعه، آموزش، آگاهی و تدبیر دانست و گفت: اگر ما صفت طمع را در هر حوزه‌ای کنترل نکنیم احتمالاً بیشتر ضرر می‌کنیم.

فرهادی با اشاره به اینکه بازار سرمایه از سال 92 تا اواخر 98 یک بازار متعادل و روتینی بود گفت: علت اتفاقات بدی که در سال 98 برای این بازار افتاد ناشی از دعوت‌های پیاپی و سخنرانی‌ها و دخالت‌ها و مصاحبه‌های رادیویی و تلویزیونی عده‌ای بود که می‌خواستند بهره برداری سیاسی کنند.

وی ریزش شدید بازار سرمایه در مردادماه را نتیجه استقبال زیاد از این بازار و به دنبال آن تصمیمات و آئین نامه‌ها و مقررات مسئولان دانست و بیان کرد: در حقیقت اتفاق اصلی، اعتماد مردم بود زیرا وقتی اعتماد مردم به بازار از دست می‌رود همه چیز آسیب می‌بیند.

مدیر حقوقی سابق بورس تصریح کرد: وقتی دستورالعمل‌ها و مقررات بازار سرمایه برای بازسازی اعتماد مردم تلاشی نکند قطعاً تاثیری هم نخواهد داشت.

فرهادی با طرح سوالی درمورد ساختار بازار سرمایه گفت: آیا نمایندگان مجلس قدرت و امکانات لازم را در اختیار شورای عالی بورس و سازمان بورس و اوراق بهادار قرار داده‌اند که از آنها توقع مدیریت و کنترل بازار را دارند؟ !
امکانات شورای عالی بورس کافی نیست و ابزارهای لازم را در اختیار ندارد و مقررات مجلس نیز اقتدار کافی را به سازمان بورس نداده تا بتواند تصمیمات لازم را بگیرد.

مدیر حقوقی سابق بورس شفافیت، پیشگیری، انضباط مالی، تقویت کنترل‌های داخلی، افشای اطلاعات و قابل اتکا بودن این اطلاعات را از ضروری ترین راهکارها برشمرد و بر آن تأکید کرد.

فرهادی از سازمان بورس و نمایندگان مجلس تقاضا کرد که پروژه جامع برگرداندن اعتماد را بنویسند و اجرایی کنند چراکه با تصمیمات جزیره‌ای و محکوم کردن یکدیگر هیچ اتفاقی در بازار رخ نخواهد داد.

وی از فعالیت شبکه‌های موازی و خارج از بورس خبرداد که با سیگنال دادن، بازارهای غیررسمی و موازی با بورس را تشکیل می‌دهند و از مسئولان نیز درخواست کرد که این شبکه‌ها را شناسایی و با آن‌ها برخورد کنند.
مدیر حقوقی سابق بورس معتقد است که ایجاد تشکل‌های خود انتظام نیز می‌تواند برای تقویت نظارت‌ها به سازمان بورس کمک شایانی کند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: فرابورس معاملات بورس بورس بازار سرمایه اعتماد مردم سازمان بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۳۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته

یک کارشناس بازار سرمایه روند این بازار در هفته سوم اردیبهشت را متعادل مثبت دانست و صنایع فولادی، پالایشی و همچنین نماد‌های تک‌سهم را به عنوان پیشتازان این هفته بورس معرفی کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «بهنام صمدی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند این بازار در هفته سوم اردیبهشت ماه اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود که بورس در این هفته روند متعادل مثبتی را تجربه خواهد کرد.


این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: در طول هفته‌های اخیر شاخص کل بورس موافق شد که از محدوده مقاومتی ۲ میلیون ۲۷۰ هزار واحد عبور کند. با تحقق این مسئله اصلاح قیمت در این محدوده تکمیل شد و اکنون بورس آمده است که یک روند صعودی را در پیش بگیرد. حال باید دید که اخبار بنیادین تا چه حد می‌تواند بر این مسئله موثر واقع شود.


وی اخبار مربوط به احتمال تغییر نرخ ارز نیمایی را به عنوان یکی از اخبار موثر بر این بازار عنوان کرد و درباره آن گفت: در حال حاضر این مسئله یکی از اخبار مهم و در عین حال موثر بر بازار سهام است. تاکنون نامه‌نگاری‌های متعددی برای تحقق این موضوع صورت گرفته است.


صمدی همچنین درباره اثرگذاری نامه‌نگاری برخی از انجمن‌های تولیدی کشور با مقام معظم رهبری برای تغییر نرخ ارز نیمایی بر روند بازار سرمایه گفت: این نامه خود به تنهایی اثری بر بازار نخواهد گذاشت، بلکه این تصمیم بانک مرکزی درباره تغییر نرخ ارز نیما است که می‌تواند وضعیت بازار سهام را بهتر کند.


این کارشناس سرمایه اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ را به عنوان یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر بورس دانست که تعیین تکلیف آن می‌تواند شرایط مثبتی را برای این بازار رقم بزند.


وی در پایان پیرامون نماد‌های پیشتاز بازار سهام در هفته سوم اردیبهشت ماه هم توضیح داد: با توجه به اخبار مربوط به تغییر نرخ ارز نیمایی، انتظار می‌رود که در این هفته صنایع فولادی، پالایشی و همچنین تک سهم‌ها از وضعیت خوبی نسبت به سایر صنایع و یا نماد‌های بورسی برخوردار شوند.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار سرمایه ، بازار سهام ، بازار بورس ، بهنام صمدی ، نماد بورسی ، شاخص بورس لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA5

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳