Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سال ۹۹ به روز‌های پایانی اش رسیده و با همه فراز و نشیب هایش در حال خاتمه است. به مناسبت فرا رسیدن سال نو با علیرضا آذر از شاعران کشورمان مصاحبه کردیم. در ادامه گفتگویمان را با این شاعر می‌خوانید:

سال ۹۹ با ادامه شیوع کرونا در کشور همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله چقدر روی کارتان تاثیر گذاشت؟

من هم مانند بسیاری از مردم از آسیب‌هایی که بیماری کرونا به جامعه زد، بی نصیب نبودم. دو بار به بیماری کرونا مبتلا شدم. خدا را شکر عمرمان به دنیا بود. تمام لایه‌هایی که به لحاظ هنری با هم کار می‌کردیم، موسیقیدان‌ها و حتی انتشاراتی‌ها در شرایط کرونایی فعالیت نمی‌کردند. حتی کسانی که از ما برای شعرخوانی دعوت می‌کردند، با وسواس و ترس این کار را انجام می‌دادند. حتی پیش نیامد کار‌ها با سرعت پیش برود.

من تعداد زیادی ترک آماده اجرا دارم که هنوز به دلیل اینکه از وضعیت استودیو‌ها اطمینان نداشتم، ضبط نشده. دانشگاه‌هایی هم که از ما برای شعرخوانی دعوت می‌کردند، این کار را انجام ندادند.

بدترین اتفاقی که در سال ۹۹ رخ داد، چه بود؟

خوشبختانه برای حلقه دوستان نزدیکم اتفاقی نیفتاد. عزیزان بسیار بسیار باارزشی را در سال ۹۹ از دست دادیم. فوتبالیست‌ها و ورزشکارانی دارفانی را وداع گفتند و این مسئله مرا بسیار متاثر کرد.

بهترین اتفاق در سال ۹۹ چه بود؟

یک حرفه تازه‌ای را در سال ۹۹ راه اندازی کردم. توانستم زندگی ام را به سمت دیگری حرکت بدهم. این حرکت جدید برایم تجربه خوبی بود. همین تغییر رویه در خط زندگی‌ام اتفاق خوبی بود. خوب است که در پایان یک سال خودمان را بررسی کنیم و ببینیم چقدر به مقام انسانیت نزدیک شده ایم. همین که در سال ۹۹ برای اطرافیانم آدم بدی نبودم. برای پدر و مادرم فرزند بدی نبودم، برای همسر و فرزندم، همسر و پدر بدی نبودم  اتفاق بسیار خوبی در سال ۹۹ برایم بود.

اگر قرار باشد از میان سین‌های سفره هفت سین یکی را انتخاب کنید، کدام سین را انتخاب می‌کنید؟

من سبزه را انتخاب می‌کنم. به جهت اینکه نوید رویش مجدد، زندگی و طراوت است. برای تمام دوستان و آشنایانم، برای تمام آحاد مملکت طراوت و تازگی را آرزو می‌کنم.

برنامه تان برای سال آینده چیست؟

با توجه به اتفاقات غیرمترقبه‌ای که در سال ۹۹ روی داد فهمیدم چقدر در برابر خداوند ناچیز هستیم. برای همین شاید امکان نداشته باشد برای بلندمدت برنامه ریزی کنیم. دقیقا مصداق این بیت شدم که می‌گوید: چو فردا شود فکر فردا کنیم. آماده سازی و برنامه ریزی برای سال آینده ندارم.

چه کتابی را برای مطالعه در ایام نوروز به مخاطبانتان پیشنهاد می‌کنید؟

یکی از کتاب‌هایی که خیلی سودمند است کتاب «شرح شوکران» اثر سید علی صالحی است. سید علی صالحی در این کتاب چند قله رفیع را معرفی و توضیحاتی درباره هر شاعر را ارائه می‌کند که باتوجه به ضخامت و صفحاتش می‌تواند کتاب مناسبی برای مطالعه در ایام نوروز باشد.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری کرونا انتشار کتاب علیرضا آذر سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۴۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با شیوع بیماری کرونا بسیاری از ایرانی‌ها به دنبال واکسن کرونا بودند در این میان چند مدل واکسن در کشور وارد و توزیع شد، در این میان یکی از واکسن‌هایی که بسیاری از مردم ایران استفاده کردند آسترازنکا بود، در این میان از همان ابتدایی که واکسن آسترازنکا وارد کشور شد نظریه‌های مختلفی در مورد این واکسن در نشریه‌های مختلف منتشر می‌شد که قطعا واکسن آسترازنکا دارایی عوارضی است که می‌تواند به بدن گیرنده واکسن آسیب جدی وارد کند.

آسترازنکا چه نوع واکسنی است؟

واکسن آسترازنکا یک واکسن کووید ۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق می‌شود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx۱ شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شده‌است. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بوده‌است.

واکسن آسترازنکا، به‌صورت دو دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق می‌شود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد می‌رسد.

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید ۱۹ که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت‌های کم منجر شود.

واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است، اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی‌تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد، اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می‌شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی‌کند TTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

باید نگران واکسن آسترازنکا بود؟

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد عوارض واکسن آسترازنکا اظهار کرد: این واکسن از جمله واکسن‌هایی است که بر پایه وکتور و آدونا ویروس به شمار می‌رود که غیر فعال است و نسبت به سایر واکسن‌ها عوارض بیشتری دارد.

وی افزود: واکسن‌های برپایه وکتور عوارض بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها دارند و باید حداقل تا ۱۰ سال مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما با توجه به شرایط پاندمی کرونا بسیاری از واکسن‌ها خیلی زودتر وارد بازار شدند.

اکثر واکسن‌ها دارای عوارض هستند

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در نهایت برخی از واکسن‌های کووید ۱۹ باید بگیم دارای برخی عوارض خفیف یا بیشتر هستند؛ البته بیشتر واکسن ساز‌های داخلی عوارض واکسن را بررسی می‌کنند و افرادی که این واکسن هارا دریافت کردند باید مورد ارزیابی قرار بگیرند برای مثال واکسن پاستور از جمله واکسن‌هایی است که مورد ارزیابی پس از دریافت قرار می‌گیرند.

وی در مورد ایجاد لخته خون توسط واکسن گفت: احتمال ایجاد لخته‌ی خون برای همه‌ی افراد وجود دارد، اما بسیار بسیار کم بوده و حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر این عارضه خود را نشان می‌دهد که این عارضه نیز اغلب در زنان در سن باروری شایع است مخصوصا زنانی که از دارو‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آتیلا حجازی: حق بانوان ایران بیشتر از این است؛ ایران نبودم و برای خدمت به استقلال برگشتم!
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • تصویر شهریار شاعر نامدار ایرانی بر دستان هواداران تراکتورسازی
  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی
  • برگزاری مراسم گرامیداشت فردوسی ترکمن‌ها در همه شهرستان‌های گلستان
  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است