Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-02@22:49:25 GMT

برای مردم فرقی نمی کند چه کسی رییس جمهور شود

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۶۵۲۱۱

توسعه خواه بودن یک دولت، اگر چه لازم اما کافی نیست و این ساختار سیاسی است که نقش اصلی روا ایفا می‌کند. باید منتظر بود و دید چنانچه دولت آینده توسعه خواه باشد، آیا شانس سیاست‌گذاری و اثرگذاری در نهاد سیاسی فراتر از خود را پیدا می‌کند یا خیر؟ باید منتظر بود و دید آیا قواعد بازی در نهاد سیاسی به نفع باز کردن فضای اقتصادی و گشودن بال‌های کنشگران اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تغییر خواهد کرد یا نه؟ باید منتظر بود و دید آیا دولت آینده اعتقادی به آمار و نمرات و رتبه‌بندی‌های جهانی دارد یا هنوز سخن گفتن و بهره‌گیری از آمار برای بهبود سیاست‌گذاری در ایران خوش‌بینانه است؟.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 یافته‌های ما از تحلیل 13 کلان شاخص توسعه، 124 زیرشاخص و 734 نماگر توسعه نشان می‌دهند حوزه‌های سیاسی و اقتصادی به ترتیب از ناسیاست‌گذاری یا سیاست‌گذاری معیوب رنج می‌برند. در حوزه اجتماعی در حالیکه به لحاظ ایمنی و امنیت اجتماعی وضعیت بدی نداریم، در سرمایه اجتماعی و برابری اقلیت‌های اجتماعی رکورد بدی زده‌ایم. در حوزه محیط زیست از نظر آماری در مقایسه با دیگر کشورها نه خوب عمل کرده و نه بد عمل کرده‌ایم و در حوزه توانمندی فردی دو شقه شده‌ایم! به این صورت که در نماگرهای طول عمر و سلامتی، آموزش ابتدایی و پیشرفته، و دسترسی به برخی نیازهای ضروری نظیر سرپناه، و زیرساخت‌های آب و برق نزدیک به عملکرد فتح کنندگان آخرین پله نردبان توسعه عمل کرده‌ایم، اما در حوزه حقوق فردی و آزادی‌های فردی تا سر حد پله اول سقوط کرده‌ایم! شاخص توسعه انسانی تنها شاخصی بوده که در ۴۰ سال اخیر روندی نسبتا یکنواخت و مثبت را طی کرده است. بهتر شدن وضعیت ایران در این شاخص و بدتر شدن آن در شاخص‌های دیگر زنگ خطری ست که نباید به سادگی از آن گذشت. این شاخص در برگیرنده مجموعه نمره درآمد سرانه، آموزش (تعداد سال‌های تحصیل) و طول عمر بوده است. ماحصل این وضعیت جمعیتی است که زیاد عمر می‌کند، درس هم زیاد می‌خواند اما زندگی نمی‌کند. چون در دیگر حوزه‌های زیست فردی و اجتماعی نظیر حقوق فردی، حقوق مالکیت، آزادی‌های سیاسی،و شرایط کسب و کار حمایت نمی‌شود؛ نهاد سیاسی و اقتصادی دست در دست هم علیه کنشگری متحد شده‌اند. توجه به کاهش 10 درصدی در نمره، 6 رتبه بدتر شده است. در حقوق مالکیت 6 رتبه، در کامیابی یک رتبه و در شکنندگی دولت 8 رتبه سقوط کرده‌است. در صلح، شادی، و شدت انرژی تغییر ویژه‌ای نداشته‌است. در شاخص سهولت کسب و کار ایران از رتبه 103 به رتبه 127 سقوط کرده، و در پیشرفت اجتماعی نیز از 86 به 93 تنزل رتبه داشته‌است. در این دو شاخص بخشی از این سقوط در رتبه به خاطر افزایش تعداد کشورهای مورد محاسبه در سال اخیر بوده‌است. در رقابت پذیری اما ایران 4 رتبه صعود را تجربه کرده‌است.

مجموع نمرات ایران در نماگرهای توسعه نشان می‌دهد ما دوسال است که از ریل حرکت رو به جلو خارج شده‌ایم و روند نزولی را در پیش گرفته‌ایم. هرچند از سال 2013 تا 2018 حرکت ما در مسیر توسعه (در مجموع و نه در تک تک شاخص‌ها) کند بوده، اما این روند رو به جلو بوده است. با این حال ما در طول این سال‌ها به دلیل کند بودن حرکت و ناموزون بودن پیشرفت، از بقیه کشورهای رقیب عقب افتاده‌ایم، اما در مقایسه با خودمان رو به جلو بوده‌ایم. اما نکته بسیار مهم این است که در طول دو سال گذشته یعنی 2019 و 2020 حتی در مقایسه با خودمان نیز رو به جلو و در مسیر توسعه حرکت نکرده‌ایم و از ریل خارج شده‌ایم. آمار می‌گوید:سوزنبان خواب است و قطار توسعه به سمت ناکجا آباد سرازیر شده است.

سایت پویش فکری توسعه

سال 1399 در حالی خاتمه می‌یابد که دولت حسن روحانی نیز نفس‌های آخر خود را می‌کشد. مرور کارنامه توسعه ایران در سال‌های اخیر معادل مروری بر عملکرد حسن روحانی در این سال‌هاست. طبق گزارش‌های جهانی از نماگرهای توسعه در ایران، هیچ دولتی به اندازه دولت دوم حسن روحانی در تاریخ انقلاب اسلامی شکنندگی و آسیب‌پذیری را تجربه نکرده‌است. این دولت ازجهت اعتراضات سیاسی، رویگردانی اقشار حامی، اختلافات و چند دستگی‌های سیاسی درون طیفی و بین طیفی، فشارهای اقتصادی، همه‌گیری کووید 19، رواج شبکه‌های اجتماعی به مثابه رسانه‌های آزاد و فشار از سوی مردمی که از همیشه آگاه‌تر شده‌اند، خطر استیضاح، تهدیدات خارجی، نزول شدید ارزش پول ملی، کاهش شدید قیمت نفت، افزایش شدید نرخ تورم،و افت‌وخیزهای بازار بورس تحت فشار بوده‌است که خود در برخی از آنها سهم داشته و در برخی دیگر کمتر نقش داشته‌است.اما این تنها دولت نبوده که از ناامنی سیاسی و اقتصادی رنج برده‌است. ملت ایران بیش از همیشه از عدم اطمینان، پیش‌بینی‌ناپذیری آینده و ناامیدی اجتماعی رنج می‌برد. در حالیکه اقتصاد و دولت ایران انزوای جهانی را تجربه کرده‌است، مردم ایران بیش از همیشه از صحنه کسب و کار متواری شده‌اند و کنشگری اقتصادی به حاشیه رانده شده‌است. به عبارت دیگر، کنشگری اقتصادی هم به کنشگری سیاسی و اجتماعی پیوسته‌است!

بیایید مروری بر تغییرات جایگاه ایران در شاخص های جهانی توسعه در سال گذشته داشته‌باشیم. این مقایسه‌ها نه تنها ایران را با خودش مقایسه می‌کند بلکه ایران را در بستر جهانی و در میان بقیه کشورها هم ارزیابی می‌کند. طبق شاخص‌های جهانی: ایران با وجود رشد در توسعه انسانی، 5 رتبه سقوط را تجربه‌کرده‌است و از رتبه 65 به 70 تنزل داشته است. در شاخص نوآوری نیز با

تا 16 اردیبهشت‌ماه 1400 و انتشار گزارش شاخص ملی توسعه با ما باشید تا روند توسعه ایران در دهه‌های اخیر را با هم رصد کنیم.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد رو به جلو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۵۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منصوری: در ۵۰ شاخص اقتصادی مهم روندی رو به رشدی داریم

معاون اجرایی رئیس جمهور‌ گفت: ایران اسلامی در ۵۰ شاخص اقتصادی از جمله کنترل نرخ بیکاری و نقدینگی روند رو به رشدی دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، محسن منصوری دوشنبه شب در اجلاسیه شهدای کهگیلویه اظهار داشت: ایران اسلامی با همت و حمیت کارگزاران در بخش‌های مختلف و همچنین همراهی خوب مردم در 50 شاخص اقتصادی مهم و بخش‌های مهمی از جمله افزایش تولید، کنترل نقدینگی و کاهش بیکاری روندی رو به رشد و پیشرفت دارد.

وی با تاکید بر اینکه با وجود تلاش کارگزاران نظام هنوز مردم سختی‌ها و مشکلات از جمله تامین معیشت دارند، عنوان کرد: امیدوارم با تلاش شبانه‌روزی مسئولان دولتی شاهد کاهش مشکلات و رضایت نسبی مردم به عنوان ولی نعمتان انقلاب اسلامی باشیم.

منصوری ابراز کرد:  در راه رسیدن به قله تلاش می‌کنیم و البته کم و کاستی هایی وجود دارد، اما برای رسیدن به اهداف، ظرفیت‌ها و ابزارهای لازم وجود دارد و در واقع همه ابزارها برای پیشرفت و توسعه کشور را در اختیار داریم که نیروی انسانی قوی و خلاق از مهم‌ترین سرمایه‌های ایران اسلامی بوده که باید به بهترین شکل از آن استفاده شود.

معاون اجرایی رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه ایران اسلامی امروز مقتدرانه میدان‌داری می‌کند، افزود: عملیات وعده صادق نشات گرفته از فرهنگ شهید و شهادت بود که دل تمام آزادی خواهان جهان را شاد کرد و همچون شمیری زهرآگین در قلب دشمنان اسلام فرو نشست.

منصوری با اشاره به رشادت‌های مردم کهگیلویه و بویراحمد در دوران 8 ساله دفاع مقدس ادامه داد: دور‌اندیشی و بصیرت مردم این دیار ثابت شده ‌که در آخرین عرصه یعنی انتخابات مجلس دوازدهم با به دست آوردن رتبه اول مشارکت، برگ زرین دیگری از افتخارات این دیار را رقم زدند.

وی تاکید کرد: به واسطه شهدا الگوهای موفقی به منصه ظهور گذاشته شد و کشور ما سرشار از اسطوره‌هاست و احترام به مقام شهدا و این ارزش‌های والا ضروری بوده و در واقع شهید حق شفاعت دارد.

منصوری خواستار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه بویژه بین نسل جوان شد و افزود: این سرمایه معنوی شیعه باید مورد توجه قرار بگیرد و قرار گیری در این مسیر به معنای ایستادن در جای درست است.

وی گریزی هم به تحولات دنیا و منطقه زد و گفت: روز به روز بر قدرت جبهه مقاومت با محوریت ایران افزوده می‌شود و این یک واقعیت غیر‌قبال انکار برای زورگویان عالم است و همین نیز سبب آشفتگی در اردوگاه آنان شده ‌و واقعیت امر امروز شاهد شکل‌گیری آرایش متفاوتی در جهان هستیم و در مسئله غزه، وعده صادق و طوفان‌الاقصی اقدامات متفاوتی را دیدیم و تحولاتی در حال شکل‌گیری بوده که رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان نظم نوین یاد کردند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • معاون سیاسی استانداری اصفهان در مدرسه دوران تحصیل خود حضور یافت
  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را از رییس جمهور دریافت کرد
  • حدود ۳۰ درصد مدارس گناباد نیازمند بازسازی است
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • منصوری: در ۵۰ شاخص اقتصادی مهم روندی رو به رشدی داریم
  • وزیر تعاون: تمام دغدغه رئیس جمهور معیشت مردم است
  • افتتاح ۱۶ پروژه شاخص در مجموعه صفه، اقدامی موثر در ارتقای صنعت گردشگری