Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  مسلما یکی از مشخصه‌های ظاهری که می‌تواند یک خودروی آفرودی را از سایر شاسی‌بلند‌های شهری متمایز کند، همان لوله مشکی‌رنگ پلاستیکی بیرون‌آمده از یک گوشه درب موتور است که معمولا از کناره ستون جلو تا ارتفاعی بالاتر از سقف امتداد می‌یابد. این لوله دودکش‌مانند مشکی‌رنگ، همان اسنورکل یا لوله تنفس خودرو‌های آفرود است که هوای مورد نیاز پیشرانه این‌گونه وسایل نقلیه را به نحوی مطلوب تامین خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک، به سراغ اسنورکل خودرو‌های آفرود رفته‌ایم و قصد داریم شما مخاطبین گرامی را با انواع اسنورکل آشنا کنیم؛ لطفا تا پایان مطلب همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید

چگونه خودرو خود را حرفه‌ای پولیش کنیم؟

دلیل استفاده از اسنورکل در خودرو‌های آفرود

همان‌طور که اطلاع دارید، خودرو‌های شاسی‌بلند چهارچرخ محرک یا آفرود، معمولا از مسیر‌های طبیعی و خاکی سرشار از گل‌ولای، گردوغبار، رودخانه، گودال آب و… عبور می‌کنند.

در این میان، گاهی اوقات ممکن است لازم باشد یک خودروی آفرود از رودخانه یا گودال آب نسبتا عمیقی عبور کند؛ بنابراین باید سیستم برق‌رسانی درون محفظه موتور و مجاری تنفسی خودرو واقع در جلوپنجره به‌طور کامل مورد آب‌بندی قرار بگیرند تا پیشرانه اتومبیل بتواند در این‌گونه مواقع بدون کوچک‌ترین وقفه‌ای به عملکرد خود ادامه دهد و خودرو از حرکت بازنایستد.

واضح است که در اثر آب‎‌بندی محفظه موتور، باید حفره ورود هوا از سمت جلوپنجره بسته و مسیر ورودی دیگری برای هوای مورد نیاز موتور در نظر گرفته شود. بنابراین، هم‌چون لوله تنفس غواصان، از یک مجرای پلاستیکی امتدادیافته تا سقف خودرو موسوم به اسنورکل جهت تامین هوای موردنیاز پیشرانه خودرو‌های آفرود استفاده می‌شود تا ورود هوا به موتور، حالتی پایدار داشته باشد.

اسنورکل خودرو‌های آفرود

هم‌چنین ازآن‌جایی‌که معمولا خودرو‌های آفرود در مسیر‌های خاکی تردد می‌کنند، ذرات گردوخاک در ارتفاع پایین‌تر غلظت بالاتری دارند و ممکن است به مقدار بیشتری وارد مجرای هواکش موتور واقع در جلوی خودرو شوند. اما هوا در ارتفاع بالاتر کیفیت بهتری دارد و بدین ترتیب، میزان گردوغبار ورودی به اسنورکل کمتر از هواکش عادی پیشرانه خواهد بود. این موضوع می‌تواند به رسیدن هوای باکیفیت‌تر به موتور و افزایش طول عمر آن منجر شود.

انواع اسنورکل خودرو‌های آفرود
اسنورکل خودرو‌های آفرودبه‌طور کلی، دو نوع اسنوکر برای خودرو‌های آفرود طراحی شده و اساس تفاوت این دو مدل نیز، بر نحوه جداسازی ذرات آب و گردوغبار از هوای ورودی استوار است. در ادامه، به معرفی این دو نوع اسنورکل و عملکرد آن‌ها در خودرو‌های آفرود می‌پردازیم:

اسنورکل رم ایر (Ram Air)
اسنورکل رم ایر معمولا با یک کلاهک صاف شناخته می‌شود و دهانه ورودی این‌گونه اسنورکل‌ها، زاویه شکستی در حدود ۹۰ درجه دارد. نیروی مکش ایجادشده توسط پیشرانه، هوا را با فشار به درون دهانه اسنورکل می‌مکد.

پس از ورود هوا به دهانه اسنورکل، عمده ذرات آب و گردوغبار به دلیل سنگین‌تربودن، به دیواره برخورد می‌کنند و از آن‌جا بیرون می‌روند؛ هوای نسبتا پاک‌تر نیز پس از عبور از فیلتر‌های تعبیه‌شده در مسیر، با درصد خلوص بالا به سمت پیشرانه حرکت می‌کند.

اسنورکل ورتکس (Vortex Snorkel)
نوع دیگر اسنورکل با نام ورتکس شناخته می‌شود. اسنورکل ورتکس دارای سر قارچی‌شکل است و داخل آن در ابتدای مسیر ورودی هوا یک توربین قرار دارد. مکش هوا تیغه‌های توربین را به چرخش درمی‌آورد و موجب گردابی‌شدن جریان هوا می‌شود. به دلیل نیروی گریز از مرکز ایجادشده، ذرات آب و گردوغبار به دیواره اسنورکل برخورد می‌کنند و به دهانه آن می‌چسبند. این هوای نسبتا پاک‌شده نیز بعد از عبور از فیلتر‌های معین، به درون موتور راه خواهد یافت.

جمع‌بندی
با توجه به مباحث ذکرشده در این مطلب، می‌توان به اهمیت بالای قطعه اسنورکل یا لوله تنفس خودرو‌های آفرود به‌طور کامل پی برد. در صورت فقدان این قطعه، عبور از گودال‌های مملو از آب امری بسیار خطرناک است و احتمال گیرافتادن خودرو در گودال یا رودخانه را به دنبال خواهد داشت؛ به‌ویژه اگر جریان آب رودخانه خروشان باشد، خاموش شدن خودرو در این هنگام احتمالا ضرر‌های مالی یا جانی فراوانی را در پی دارد.

بنابراین، اسنورکل یکی از اساسی‌ترین قطعات ویژه خودرو‌های آفرود است که می‌تواند ضمن کاهش خطرات گشت‌وگذار در طبیعت، به افزایش نسبی طول عمر موتور خودرو هم کمک کند. ناگفته نماند که اصلی‌ترین راه نگه‌داری صحیح از اسنورکل، تمیزکردن جداره‌ها و تعویض به‌موقع فیلتر‌های آن است؛ بدین ترتیب، نفس خودرو‌های آفرود حالا حالا‌ها چاق خواهد ماند.

منبع: همراه مکانیک

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت خودرو دانستنی های خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۵۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا

فرارو- L۹۰ ایرانی قرار بود زمستان پارسال روانه بازار شود، اما تازه کاتالوگ رسمی آن از سوی پارس‌خودرو منتشر شده است.

به گزارش فرارو؛ L۹۰ ایرانی اولین خودرو داخلی مجهز به موتور ME۱۶ است ولی از نظر طراحی ظاهری، تفاوت شگرفی با تندر ۹۰ ندارد. هنوز تاریخ جدید و رسمی درباره عرضه L۹۰ ایرانی به بازار اعلام نشده و کسی از قیمت L۹۰ ایرانی خبر ندارد. اما صحبت‌های مسئولان سایپا نشان می‌دهد، می‌توانیم L۹۰ ایرانی را رقیبی برای سدان‌های گرانقیمت ایرانخودرو از جمله تارا و دنا بدانیم.

L۹۰ ایرانی با چه موتوری وارد بازار می‌شود؟

L۹۰ ایرانی را باید اولین محصول مجهز به موتور ME۱۶ در کشورمان بدانیم. موتور جدیدی که شرکت سایپا به کمک مگاموتور طراحی کرده و قرار است به‌جز L۹۰ ایرانی روی شاهین پلاس استفاده شود.

L۹۰ ایرانی به‌کمک موتور ۱.۶ لیتری که دارد، می‌تواند ۱۱۳ اسب‌بخار و ۱۴۴ نیوتن‌متر گشتاور خروجی را از طریق گیربکس پنج‌دنده دستی به‌چرخ‌ها منتقل کند. خیلی‌ها موتور جدید سایپا را چیزی درحدواندازه موتور TU۵ پلاس ایرانخودرو می‌دانند. در قسمت مشخصات فنی L۹۰ ایرانی می‌توانیم به آیتم‌های دیگری مثل سایز ۱۵ تایرها، ترمز جلو دیسکی و ترمز عقب کاسه‌ای، ظرفیت باک ۴۷ لیتری و وزن تقریبا هزار و ۱۵۰ کیلویی اشاره کرد.

L۹۰ ایرانی با چه طراحی وارد بازار می‌شود؟

L۹۰ ایرانی مثل ساندرو روی همان پلتفرم اولیه L۹۰ یا به‌عبارت بهتر لوگان، ساخته شده است.

L۹۰ ایرانی در نگاه اول، از جلو بی‌شباهت به دنا ایرانخودرو نیست. در سال‌های گذشته هم نداشتن دید راننده نسبت به عقب خودرو یکی از ایراد‌های آن بوده است. با دیدن تصاویر L۹۰ جدید، اما به‌نظر می‌رسد تا حدودی این مشکل برطرف شده است.
L۹۰ ایرانی با این اوصاف در نمای عقب و جلو دستخوش تغییراتی شده است، اما داخل اتاق شاهد تغییر و تحول‌های جزیی هستیم. دقیقا از همان داشبورد قبلی در طراحی L۹۰ ایرانی استفاده شده و احتمالا طراحی فرمان به سبک D کات و استفاده از صفحه کیلومتر جدید، اوج خلاقیت دوستان در طراحی L۹۰ ایرانی است.

L۹۰ ایرانی با چند سال تاخیر وارد بازار می‌شود؟

L۹۰ ایرانی قرار بود زمستان پارسال روانه بازار شود، اما بعد تقریبا پنج ماه از زمان اعلام‌شده، تازه کاتالوگ رسمی آن توسط پارس‌خودرو به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های سایپا منتشر شده است.

L۹۰ ایرانی البته برای اولین بار درجریان نمایشگاه تحول صنعت خودرو اواسط ۱۴۰۱ رونمایی شد و آن برهه، پایان همان سال، موعد ورود محصول جدید پارس‌خودرو به بازار معرفی شد. حالا بعد یک سال و چند ماه مشخصات فنی و آپشن‌های آن در دسترس مردم قرار گرفته و ایندفعه تاریخ جدیدی برای ورود به بازار تعیین نشده است. با همه این حرف‌ها، قرار شده تا پایان سال ۴۰ هزار دستگاه L۹۰ ایرانی به بازار تزریق شود. ان‌شاءالله.

L۹۰ ایرانی از جلو به دنا بی‌شباهت نیست و از عقب نسبت به تندر ۹۰ تفاوت‌هایی دارد

L۹۰ ایرانی با چه اسمی روانه بازار می‌شود؟

L۹۰ ایرانی اسمی است که در رسانه‌ها و فضای مجازی برای محصول جدید پارس‌خودرو استفاده می‌شود. بخشی از این اتفاق به‌خاطر تغییر پی‌در‌پی نام L۹۰ ایرانی است و آنطور که پیداست باید آن را باید با اسم P۹۰ بشناسیم

L۹۰ ایرانی یا همان P۹۰ در این سال‌ها قرار بوده با اسم‌هایی مثل داچیا، کادیلا و تندر ۹۰ ایرانی راهی بازار شود، اما حالا انگار طبق آخرین تصمیم‌ها با همان اسم P۹۰ در قالب کاتالوگ معرفی شده است.

L۹۰ ایرانی با چه آپشنی وارد بازار می‌شود؟

L۹۰ ایرانی با مانیتور هفت اینچی لمسی راهی بازار می‌شود. فهرست امکانات رفاهی L۹۰ ایرانی مشخص می‌کند محصول جدید پارس‌خودرو به دکمه‌های کنترلی روی فرمان مجهز شده و در این فهرست چیز‌هایی دیگری مثل سیستم پایش فشار باد لاستیک، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، تریم داخلی دورنگ، بالابر برقی شیشه، سنسور دنده عقب، مه‌شکن عقب و جلو، چراغ مخصوص روز، تنظیم‌کننده ارتفاع چراغ‌ها، سنسور باران و دوربین عقب و ... به‌چشم می‌خورد. اساسا طبق ادعای پارس‌خودرو، L۹۰ ایرانی مثل همه محصولات فعلی تولیدی، منطبق بر استاندارد‌های ۸۵ گانه است.

L۹۰ ایرانی با چه قیمتی وارد بازار می‌شود؟

قیمت L۹۰ ایرانی مشخص نیست و فعلا صحبت کردن درباره شرایط خرید و این حرف‌ها زود است. با این حال طبق وعده محمدعلی تیموری به‌عنوان مدیرعامل پیشین سایپا، قیمت L۹۰ ایرانی تقریبا نصف ساندرو‌های موجود در بازار خواهد بود. یعنی چقدر؟ کمتر از ۵۰۰ میلیون.

قیمت L۹۰ ایرانی در کارخانه با این اوصاف در دسته مدل‌هایی دیگری مثل دنا دنده‌ای و تارا دنده‌ای قرار می‌گیرد و به‌همین خاطر محصول جدید سایپا می‌تواند حداقل از نظر اقتصادی رقیبی برای سدان‌های گرانقیمت ایرانخودرو باشد.

مشخصات L90 ایرانی یا همان P90 در یک نگاه

پیشرانه

ME16

حجم موتور

1.6 لیتر

حداکثر قدرت

113 اسب‌بخار

حداکثر گشتاور خروجی

144 نیو‌تن‌متر

گیربکس

پنج‌دنده دستی

ظرفیت باک

47 لیتر

ترمز

جلو دیسکی/ عقب کاسه‌ای

سایز تایر

R15

وزن خالص

هزار و 155 کیلوگرم

استاندارد آلایندگی

یورو پنج

دیگر خبرها

  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • درباره خودرو اکستریم VX
  • با نواده پژو ۴۰۵ معروف آشنا شوید /عکس
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی اعلام شد + عکس
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • جذاب‌ترین موستانگ‌های شلبی تاریخ، از 1967 تا 2022 (+عکس)
  • ببینید | رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟