Web Analytics Made Easy - Statcounter

زاهدان به عنوان مرکز سیستان و بلوچستان اگرچه یکی از جوانترین شهرهای کشور به لحاظ تاسیس محسوب می شود اما چندین اثر تایخی مربوط به دوره معاصر دارد که بازدید حضوری و مجازی از آن خالی از لطف نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ار عصرهامون، بازارچه سرپوش در مرکز زاهدان حدفاصل خیابان های طالقانی و امام خمینی (ره) قرار گرفته است و تاریخ ساخت آن به زمان شکل گیری زاهدان بازمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کار ساخت این مجموعه در سال ۱۳۰۸ هجری شمسی شروع و در ۱۳۱۱ به پایان رسید و در سال ۱۳۱۴ توسط شخصی به نام استاد معمار خلافی یزدی تکمیل شد، این بنا سبک رایج بازارچه های سنتی کشور را داراست که در ساخت آن از مصالح خشت و گل استفاده شده است، این بازارچه به صورت حرف L بوده و دارای ۲۵ حجره است.
    خانه شمسی 

خانه قدیمی شمسی یکی از نمونه‌های معماری سبک یزدی در بافت اولیه زاهدان است که فضاهای معماری سنتی همچون هشتی، حمام، مطبخ، طاق نماهای هلالی شکل، انبارها و اتاق ها با مصالح عمده خشت و گل در جرزها و آجر در نماد یا طاق ضربی را دارد.
 
ساختمان دادگستری

ساختمان قدیمی دادگستری در تقاطع خیابان‌های امام خمینی (ره) و آیت الله کفعمی واقع شده، این بنا در اوایل دوره پهلوی اول در حوالی سال ۱۳۱۰ هجری شمسی به منظور تثبیت غله در زاهدان احداث و پس از انقلاب اسلامی مدتی به عنوان ساختمان دادگستری زاهدان کاربری داشت.

این بنا از جمله اولین بناهای شکل گرفته در شهر نوپای زاهدان محسوب می‌شود که در دو طبقه با مصالح عمده خشت در جرز و آجر در نما استفاده شده است.
 
ساختمان ابویی
 
ساختمان قدیمی ابویی در بافت تاریخی زاهدان در خیابان شریعتی اول واقع شده و زمان احداث این بنای تاریخی همزمان با شکل گیری هسته اولیه شهر به دوره پهلوی اول برمی گردد، از خصوصیات بارز این بنا می‌توان به بادگیرها و حوضخانه آن اشاره کرد.
 
گاراژ ملک در زاهدان تقاطع کوچه حافظ و خیابان آیت الله کفعمی واقع شده، در بافت قدیمی شهر قرار دارد و متعلق به دوره پهلوی است.

سبک معماری بومی محلی، تزیینات آجرکاری و وجود دروازه ورودی این بنا از ویژگی‌های منحصر به فرد آن است، طاق نماها و آجرکاری های ورودی بنا و تزیینات آجرکاری در حاشیه فوقانی سر در ورودی اتاق ها از عوامل تزیینی آن بوده که تاثیر گرفته از معماری سنتی و بومی منطقه است.
   
  کتابخانه استاد کامبوزیا

امیر توکل کامبوزیا (زاده ۱۲۸۳ تهران و درگذشته ۲۴ مهر ۱۳۵۳ زاهدان) نویسنده، حقوقدان، محقق ایرانی و از مخالفان سلطنت پهلوی بود که در جریان نبرد ۹ مهر ۱۳۹۰ اسیر و به بیرجند و سپس برای همیشه به زاهدان تبعید شد.

وی در جوانی از یاران نزدیک و مورد اعتماد کلنل محمدتقی خان پسیان بود و از جانب وی در فروردین ۱۳۶۰ به ریاست تلگراف و رموزات ایالت خراسان گماشته شد، در بیرجند تا سال ۱۳۱۲ به تدریس زبان فرانسه در مدرسه شوکتی پرداخت و پس از آن تا پایان عمر به مطالعه تحلیل و کشاورزی در باغ که خود در حوالی زاهدان بنا کرده بود مشغول شد که امروزه به کلات کامبوزیا شهرت دارد.

همچنین در کنار مزرعه اش کتابخانه‌ای به منظور ایجاد محیطی مناسب برای تحقیق و پژوهش و کانونی برای گردهمایی روشنفکران و مبارزان سیاسی و تشکیل جلسات بحث و گفتگو درباره موضوعات مختلف تأسیس کرد.

در آغاز تبعید در زاهدان انجمن حقایق اسلامی که یک انجمن سیاسی مخفی بود را اداره می‌کرد و انجمن دانشمندان جهان اسلام را بنا گذاشت، در کشاورزی نیز به دستاوردهای قابل توجهی رسیده بود.

سرانجام امیر توکل کامبوزیا در ۲۴ مهر ۵۳ در حالی که به گفته خانواده‌اش در سلامت کامل به سر می‌برد در سن ۷۰ سالگی و به دلیل مسمومیت به مردی مرگ مشکوک دچار شد و مدفن او طبق وصیتش در کتابخانه شخصی وی قرار دارد که امروزه کتابخانه عمومی استاد کامبوزیا نام دارد و با بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب میزبان علاقه‌مندان است و از جانب جاذبه های گردشگری زاهدان محسوب می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۶۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دانشجویان درس «آشنایی با دفاع مقدس» دانشگاه آزاد اسلامی یزد از باغ موزه دفاع مقدس یزد بازدید کردند.

در این بازدید که به همت امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی یزد صورت گرفت، جمعی از دانشجویان این دانشگاه در قالب درس «آشنایی با دفاع مقدس» به همراه استادان خود از باغ موزه دفاع مقدس استان یزد بازدید و کلاس درس خود را در آنجا برگزار کردند.

این بازدید با هدف آشنایی دانشجویان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد از آثار و مواریث فرهنگی، تاریخی هشت سال دفاع مقدس با هدف جریان‌سازی فرهنگی، آشنایی نسل امروز با حماسه هشت سال دفاع مقدس و تقویت روحیه خودباوری و تقویت اقتدار ملی و هویت اسلامی ایرانی برگزار شد.

در این رویداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد با حضور استاد درس «آشنایی با دفاع مقدس» ضمن بازدید از تجهیزات و ادوات نظامی به کار گرفته شده در دوران هشت سال دفاع مقدس از تالار‌های باغ موزه دفاع مقدس در حضور کارشناسان هر تالار که خود از حماسه‌سازان دفاع مقدس هستند، بازدید کردند.

در این موزه با استفاده از تکنولوژی‌های دیجیتال برای انتقال مفاهیم تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و نقش مردم تلاش شده است.

به گزارش آنا، مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان یزد در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع کنار پارک آزادگان صفائیه احداث شد و شامل سه بخش محوطه، دو طبقه گالری نمایشگاهی و مفهومی و ساختمان اداری است.

زیربنای باغ موزه دفاع دفاع مقدس استان یزد با ۱۶ هزار مترمربع زیربنا احداث شد که زیربنای ساختمان اصلی آن سه هزار و ۸۰۰ مترمربع است.

همچنین در گالری این مرکز، اسناد و مدارک و آثار حجمی از دوران دفاع مقدس به نمایش گذاشته شد.

استان یزد ۳ هزار و ۸۵۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرد، ۳۰۰ هزار بسیجی و افزون بر ۳۰ هزار رزمنده دارد که در دوران دفاع مقدس در جبهه‌های غرب و جنوب کشور حضور داشته‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرمانشاه
  • چهارمین پیش‌نشست دوازدهمین همایش فلسفۀ دین معاصر در دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در بیرجند
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • آشنایی با ۸ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در تبریز
  • آشنایی با ۸ کاندیدای راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در تبریز
  • برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر