Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@04:48:51 GMT

از پایکوبی حاجی فیروز در شلوغی‌های شهر تا نحسی کرونا

تاریخ انتشار: ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۶۶۴۶۲

از پایکوبی حاجی فیروز در شلوغی‌های شهر تا نحسی کرونا

‍‍‍‍‍‍

دریافت 10 MB

خبرگزاری مهر؛ مجله مهر _ مرضیه کیان: اسفند تنها ماهی است که وارد شدن به آن و روزهای پایانی‌اش به ویژه ۲۹ اسفند، نیازی به نگاه کردن به برگه‌های تقویم ندارد؛ از هیاهوی شهر و بوی سبزه و ماهی عین روز روشن می‌شود که مثلاً امروز یک روز مانده به آغاز سال جدید یا دو روز: وقتی مغازه‌ها و پاساژها شلوغ باشد یعنی چند روزی وقت هست، اما وقتی سرچهارراه‌ها و جلوی گلفروشی‌ها شلوغ شود یعنی نزدیک شدیم به شنیدن صدای بمب آغاز سال نو.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

دیدن حاجی فیروز هم که همان مرد لاغراندام و سیاه‌رُخ با کلاه دوکی، گیوه‌های نوک‌تیز و لباس قرمز با دایره‌زنگی و تنبک لابلای ماشین‌هاست که مشغول حرکات موزون و شیرین‌کاری و خواندن آوازست، خاص همین روزهای آخر سال است.

تقریباً همه ایرانی‌ها تصورشان از روزهای قبل از نوروز همین تصاویر است و بعید به نظر می‌رسد که دو سال دور شدن از دیدن این صحنه‌ها که کرونا باعث و بانی آن شده، سبب فراموشی حس و حال روزهای آخر سال شود.

این وسط فقط سر بچه‌هایی که از سن حدود ۵ سالگی نقطه شروع ثبت خاطراتشان است بی‌کلاه مانده؛ یعنی متولدین سال ۹۲ یا ۹۳ مثلاً. کودکی که از نوروز ۹۷ که حال همه چیز رو به راه بود یا چیزی به خاطر ندارد یا به خاطر اینکه هنوز خیلی کوچولو بوده تنها تصاویری محو در یادش مانده.

حالا که دو سالی می‌شود رنگ روزهای پایانی سال، خاکستری شده و به احتمال زیاد لبخند از چهره‌هایی که نیم بیشتر آن پشت ماسک‌ها مخفی شده رخت بسته، حسرت تمام آن چیزهایی که در سال‌های قبل برای ناله کردن و ایراد گرفتن دستمان را باز گذاشته بود به دلمان نشسته؛ از انتظار کشیدن در صف‌های پیاده‌روها که در روزهای عادی سال، خلوت بود و در روزهای آخر اسفند جای سوزن انداختن نیست و چک و چانه زدن رهگذرها برای تخفیف گرفتن از دستفروش‌ها و گیر کردن نوک کفش به بساط مردی که گل مخصوص عید را با نظم و ترتیب در چند ردیف کنار پیاده‌رو چیده گرفته تا ساعت‌ها گیر افتادن در ترافیک‌های خسته‌کننده و دیدن رقص به نظر مضحک حاجی فیروز....

اگر کرونا شرش کنده نشود و دست از سردنیا برندارد معلوم نیست تا چه زمانی باید حسرت نوروزهای قبل را در کنار تمام چیزهایی که کرونا از ما گرفته با خود به دوش بکشیم.

علی‌الحساب در این فرصتی که دنیای مجازی برایمان فراهم کرده، حال و هوای روزهای خاطره شده را زنده کنیم تا هم کمی جبران حسرت‌ها شود و هم با نشان دادن آن‌ها به کودکان، تصویری از نوروز باستانی را در قالب عکس و موسیقی در ذهنشان ایجاد کنیم تا بیشتر از این اسیر فرهنگ غرب نشدند و تبلیغات غیراخلاقی هجوم نیاورده:

کد خبر 5166449 مرضیه کیان

منبع: مهر

کلیدواژه: حاجی فیروز نوروز عید نوروز ترافیک سفره هفت سین هفت سین موسیقی محلی ایران صفحه اول روزنامه ها مطبوعات ایران دکه روزنامه توییتر گرافیک ایران دفاع مقدس مقام معظم رهبری رژیم صهیونیستی فدراسیون فوتبال کاریکاتور گرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۶۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباس عبادی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت است .

 


وی با بیان اینکه تعداد محدودی از پرستارانی که در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند ، افزود: در حال حاضر، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول خدمت هستند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.
عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یکی از چالش‌های جهانی است، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • حواشی جدید و پرحاشیه سریال پایتخت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا