Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@06:32:33 GMT

دیپلماسی ایران در بخش اقتصادی فعال نیست

تاریخ انتشار: ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۷۱۰۱۰

دیپلماسی ایران در بخش اقتصادی فعال نیست

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جمال رازقی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی ما در مسیر خودش حرکت می‌کند و به جراحی بزرگی نیاز دارد، اظهار کرد: اقتصاد کشور ما به یک جراحی عمیق و تعویض ریل نیاز دارد؛ اما این ریل‌گزاری منحصر به دولت نیست و همه مردم و قوای کشور باید بخواهند این اتفاق بیافتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او به سطح ارتباط و همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز و دفتر نمایندگی وزارت خارجه در این شهر برای دستیابی به بازار‌های جدید صادراتی هم اشاره و این رابطه را مطلوب ارزیابی کرد.

رئیس اتاق بازرگانی فارس افزود: به نظر می‌رسد آقای ظریف با انتصاب معاونت اقتصادی در وزارت خارجه تلاش کرده تا موضوع صادرات مورد توجه بیشتری قرار گیرد و سفارتخانه‌ها نیز در این زمینه نقش پررنگ تری داشته باشند.

رازقی ضمن اینکه باید دست از سیاسی کاری و جناح بازی در حوزه اقتصاد برداریم و به فکر رفاه و آسایش مردم باشیم، سال ۹۹ را سال سختی برای فعالان اقتصادی، تجار، بازرگانان، تولیدکنندگان و تمام فعالان بخش خصوصی دانست و گفت: متاسفانه به این مشکلات کم توجهی شد به گونه‌ای که در سطح کشور گره‌گشایی خاصی در این حوزه انجام نشد.

رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه در سال ۹۹ سیاست پولی فرمان تجارت خارجی را در دست گرفته بود، اظهار کرد: این در حالی است که به طور اتوماتیک وار باید فرمان سیاست پولی در دست تجارت اقتصادی باشد، اما متاسفانه در سالی که گذشت این وضعیت کاملاً برعکس بود.

رازقی همچنین با بیان اینکه یک همدلی بی نظیری در فارس شکل گرفته که در سال‌های اخیر بی سابقه است، گفت: این همدلی منشا اتفاقات بسیار بزرگی بود که از تعطیلی بسیاری از واحد‌های تولیدی فارس جلوگیری کرد و چرخ کارخانجات تعطیل را به حرکت در آورد.

او ادامه داد: به صراحت اعلام می‌کنم فارس در این زمینه کیلومتر‌ها از استان‌های دیگر جلوتر بود که جا دارد از طریق رسانه‌ها از تمام مقامات استان به خصوص نماینده مقام معظم رهبری در فارس، رئیس کل دادگستری فارس و استاندار فارس تقدیر کنم.

رئیس اتاق بازرگانی فارس همچنین با تاکید بر اینکه وضعیت فعلی استان، ما را امیدوار به آن می‌کند که سال ۱۴۰۰ عقب ماندگی‌ها تا حد زیادی جبران شود، گفت: امسال به دستور رئیس کل دادگستری فارس، صدور اجراییه علیه واحد‌های تولیدی بدهکار به بانکها، توسط اداره ثبت متوقف شد و اداره ثبت نمی‌تواند رأسا بدون آنکه دبیرخانه فرماندهی اقتصاد مقاومتی مجوزی صادر کنند، نسبت به صدور اجراییه اقدام کند.

رازقی افزود: همچنین با دستور رئیس کل دادگستری فارس محاسبه سود بانکی و جرائم وام فعالان اقتصادی بدهکار به بانک‌ها از اختیار بانک‌ها خارج شده و اختیار این محاسبه بدون طی روال قضایی به اداره ثبت اسناد سپرده شده است.

به گفته او، بانک‌ها هر رقمی را به عنوان مطالبه محاسبه به عنوان بدهی فعالان اقتصادی محاسبه کنند، مرجع تصمیم گیری قرار نمی‌گیرد و اداره ثبت مستقلاً نسبت به محاسبه سود و جرایم بانک‌ها بر اساس جداول قانون اقدام می‌کند.

رازقی تاکید کرد: همچنین با مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دیگر امکان ممنوع الخروجی تجار و فعالان اقتصادی به دلیل بدهی‌های بانکی و دیگر بدهی‌های متعلقه وجود ندارد و ممنوع‌الخروجی این افراد تنها با اجازه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی امکانپذیر است.

او همچنین در پاسخ با سوالی مبنی بر اینکه روابط خوب بین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز و نمایندگی وزارت خارجه در این شهر آیا به لحاظ ایجاد ارزش افزوده هم برای استان فارس هم خروجی قابل قبولی داشته یا خیر عنوان کرد: دستیابی به این مهم نیازمند این است که وزارت خارجه بتواند ریل‌گزاری مناسب را در مسیر تجارت خارجی انجام دهد، در غیر اینصورت نمی‌توان انتظار داشت دفاتر نمایندگی بتوانند در این حوزه آنچنان که باید موفق عمل کنند.

رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به اینکه گزارش‌های اقتصادی را دفتر نمایندگی وزارت خارجه از قطر، عراق و برخی کشور‌های اروپایی ارسال کرده و مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: اگر بخواهیم به اینکه وزارت خارجه نیازمندی‌های خارج از کشور را منتقل و تسهیل کند از صد نمره بدهیم، شاید حداکثر نمره ما ۱۰ تا ۱۲ باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اتاق بازرگانی فارس دیپلماسی ایران اقتصاد ایران رئیس اتاق بازرگانی فارس فعالان اقتصادی وزارت خارجه اداره ثبت بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۱۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

به گزارش صدای ایران از ایرنا، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • دیپلماسی و میدان، پای کار «آبیِ ایرانی»/ نگاهی به مواضع مقامات کشوری و لشکری در روز خلیج فارس
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • سفر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه به ریاض
  • یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای هستیم
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد