Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@05:14:44 GMT

ساخت کوچک‌ترین پرنده اریگامی با کمک نانوفناوری خودتاشو + فیلم

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۷۶۱۷۱

ساخت کوچک‌ترین پرنده اریگامی با کمک نانوفناوری خودتاشو + فیلم

به گزارش گروه علم و فناوری باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز) ، دانشمندان برای ساخت روبات‌هایی با ابعاد نانو، باید از فناوری‌های مختلفی از مدارهای الکترونیکی پیچیده و فتوولتائیک گرفته تا حسگرهای و آنتن استفاده کنند. اما ماجرا به همینجا ختم نمی‌شود، اگر قرار باشد این روبات حرکت کند، به همان اندازه فناوری نیاز دارند تا به روبات امکان تا شدن بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان دانشگاه کورنل در آمریکا عملگرهای مکانیکی (اکتواتور) حافظه‌ای به ابعاد میکرون طراحی کرده‌اند که به مواد دوبعدی اتمی و نازک کمک می‌کند خود را تا بزنند و به اشکال مختلف سه‌بعدی درآیند. تنها منبع انرژی آنها نیز یک ولتاژ سریع و ناگهانی است و زمانی این ولتاژ حذف می‌شود، شکل خود را کاملا حفظ می‌کنند. این تیم پژوهشی در آزمایش‌های خود توانستند کوچک‌ترین پرنده اریگامی خودتاشو را بسازند.

نتایج تحقیقات این دانشمندان هفته گذشته در مجله «ساینس روباتیکز» منتشر و عکس مربوط به آن روی جلد نشریه چاپ شد. این تیم متشکل از چند محقق فیزیک، مهندسی مکانیک، شیمی و علوم مواد هستند.

آنها می‌گویند: مشخصه ما انسان‌ها این است که یاد گرفته‌ایم چگونه سیستم‌ها و ماشین‌های پیچیده را در مقیاس‌های انسانی و عظیم بسازیم. اما چیزی که یاد نگرفته‌ایم، ساخت ماشین‌هایی در مقیاس بسیار کوچک است و این تحقیق گامی در تحول و اساس کارهایی خواهد بود که ما را به ساخت ماشین‌هایی به اندازه یک سلول سوق خواهد داد.

هدف این دانشمندان ساخت روبات‌هایی است که ابعاد میکروسکوپی دارند، اما دارای مغز هستند؛ به این معنا که نیاز به قطعات ریزی داریم که توسط ترانزیستورهای نیمه‌هادی فلز اکسید هدایت می‌شوند. این قطعات ریز یک تراشه کامپیوتری هستند که روی روباتی تعبیه می‌شوند که ابعاد آن فقط ۱۰۰ میکرون است.

دانشمندان می‌گویند: تصور کنید که یک میلیون روبات میکروسکوپی از یک ویفر الکترونیک ساخته شده که خودشان را تا می‌زنند و به اشکال مختلف تبدیل می‌شوند و ماموریتی را انجام می‌دهند که برایشان تعریف شده است. ویفر یک برش نازک از یک نیمه‌رسانا مانند سیلیکون بلورین است که در ساخت تراشه‌های الکترونیک و در فتوولتائیک برای ساخت سلول‌های خورشیدی کاربرد دارد.

این اکتواتورها یا عملگرهای مکانیکی می‌توانند با شعاع انحنای کوچک‌تر از یک میکرون خم شوند. هر چقدر این تا شدن‌ها محکم‌تر باشد، چین‌ها کوچک‌تر و جای تا خوردگی در ماشین ریزتر است. همچنین مهم است که این تا خوردن‌ها توسط روبات نگه داشته شود تا مصرف انرژی را به حداقل برساند.

دانشمندان از روش واکنش الکتروشیمیایی استفاده کرده‌اند تا مواد بتوانند به راحتی تا شوند و حالت خود را حفظ کنند.

این روبات‌ها می‌توانند در عرض ۱۰۰ میلی‌ثانیه خود را کاملا جمع کنند. همچنین می‌توانند هزاران بار خود را صاف و یکدست کنند و برای این کار فقط به یک ولت انرژی نیاز دارند.

این تیم قبلا توانسته بود با ساخت کوچک‌ترین روبات هواپیما رکورد گینس را به نام خود ثبت کند. اما هم‌اکنون امیدوارند که رکورد دیگری را برای ساخت این پرنده اریگامی خودتاشو که عرض آن فقط ۶۰ میکرون است، ثبت کنند.

در ادامه می‌توانید ویدئوی مربوط به کوچک‌ترین پرنده اریگامی را که به کمک نانوفناوری خودتاشو طراحی شده، تماشا کنید:

کد خبر: 1091486 برچسب‌ها ربات روبات پرنده اریگامی تراشه‌ فتوولتائیک فناوری نانو ویفر نیمه رسانا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ربات روبات پرنده اریگامی تراشه فتوولتائیک فناوری نانو ویفر نیمه رسانا کوچک ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۶۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقات شرعی اهواز، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۸ شوال ۱۴۴۵ هجری قمری و ۲۷ آوریل سال ۲۰۲۴ میلادی است.
 
اوقات شرعی امروز به شرح زیر است:
 
اذان ظهر در اهواز ساعت ۱۲ و ۱۳ دقیقه به گوش می‌رسد و غروب آفتاب ساعت ۱۸ و ۵۲ دقیقه خواهد بود.
 
صدای روحبخش اذان مغرب نیز در ساعت ۱۹ و ۱۰ طنین انداز می‌شود و نیمه شب شرعی ساعت ۲۳ و ۲۹ دقیقه است.
 
اذان صبح فردا، یکشنبه ۹ اردیبهشت ساعت ۴ و ۷ دقیقه و طلوع آفتاب ساعت ۵ و ۳۳ دقیقه خواهد بود.
  
ذکر روز شنبه:
 
یا رب العالمین
 
به معنای "ای پروردگار جهانیان" است که ۱۰۰ مرتبه خوانده می‌شود و باعث بی‌نیازی خواهد شد.
 
ذکر روز شنبه به نام پیامبر اکرم (ص) است و روایت شده که در این روز زیارت حضرت رسول الله (ص) خوانده شود.
 
حدیث روز را بخوانید:

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: مَن قَـبَّلَ وَلَدَهُ کَـتَبَ اللّه عَزَّوَجَلَّ لَهُ حَسَنَةً و َمَن فَرَّحَهُ فَرَّحَهُ اللّه یَومَ القیامَةِ، و َمَن عَلَّمُهُ القُرآنَ دُعىَ بِالابـَوَینِ فَیُکسَیانِ حُلَّتَینِ یُضى ءُ مِن نورِهِما وُجوهُ اَهلِ الجَنَّةِ.

هر کس فرزندش را ببوسد، خداوند عزّوجلّ براى او ثواب مى نویسد و هر کسى که او را شاد کند، خداوند روز قیامت او را شاد خواهد کرد و هر کس قرآن به او بیاموزد، پدر و مادرش دعوت مى شوند و دو لباس بر آنان پوشیده مى شود که از نور آنها، چهره هاى بهشتیان نورانى مى گردد. (کافى (ط-الاسلامیه) ج ۶، ص ۴۹)

سخنان آموزنده:

منتظر نمان پرنده‌ای بیاید و پروازت دهد، در پرنده شدن خویش بکوش. (دکتر علی شریعتی)


احکام شرعی امروز:
 
سؤال: اگر کسى ملکى را اجاره کرد و پس از مدت تعین شده تخلیه نکرد چه حکمى دارد؟
 
جواب: بدون اجازه مالک، بعد از مدّت اجاره، حکم غصب را دارد. (استفتائات مقام معظم رهبری)

دیگر خبرها

  • الماس‌هایی که دو ساعته تولید می‌شوند؛ دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟
  • رونالدو مغلوب پرنده سعودی شد!
  • (ویدئو) اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان (فیلم)
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اوقات شرعی اهواز، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • (ویدئو) تصاویر روباتی که حرکاتش شما را انگشت به دهان می کند!