Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@00:38:17 GMT

بلایی که سیگار برسر پوست بانوان می‌آورد

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۷۶۳۵۷

بلایی که سیگار برسر پوست بانوان می‌آورد

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،سیگار کشیدن علاوه بر این که قلب را ضعیف می‌کند، بر روی ریه‌ها و استخوان تاثیر می‌گذارد، احتمال ناباروری و سکته مغزی را افزایش می‌دهد، عارضه مهم دیگری هم دارد و آن تغییراتی ناخوشایند در پوست و مو است. آمار نشان می‌دهد که میزان سیگار کشیدن زنان در ایران در حال افزایش است و این مسئله به خصوص در مورد دختران و زنان جوان جدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر شما هم از دسته زنان و دختران جوانی هستید که هشدار‌ها را جدی نمی‌گیرید و راحت سیگارشان را روشن می‌کنند، لطفا این مطلب را با دقت تا انتها بخوانید.

عوارض سیگار برای زن‌ها ده برابر بیشتر از مرد‌ها است

مشکلات تناسلی – جنسی جدای تمام عوارض قلبی، ریوی و عروقی است که در زنان سیگاری بر جای خود است. عوارضی مانند سرطان پستان و مثانه بر قوت خود باقی است. همه عوارضی که مرد‌ها دارند هم زن‌ها دارند؛ و باید بگویم که عوارض سیگار در زن‌ها ده برابر شدیدتر از مردان است.

افتادگی و چین و چروک پوست

دود تنباکو حاوی بیش از ۴ هزار ماده شیمیایی سرطان زا است. این مواد همچنین به کلاژن و آلاستین دو جزء اصلی پوست آسیب می‌رسانند. حتی قرار گرفتن در معرض دود سیگار و سیگاری‌های دست دوم نیز می‌توانند این ضایعات پوستی را تجربه کنند؛ یعنی افتادگی و چین و چروک‌های عمیق پوست.

سنتان را از آنچه هست بیشتر نشان می‌دهد

افراد سیگاری به علت درون دادن مرتب دود سیگار در اطراف دهانشان خطوط چروک را تجربه می‌کنند، اما آسیب به همین جا ختم نمی‌شود. نیکوتین موجود در سیگار، پوست را ضعیف می‌کند که در نتیجه نقاط مختلف پوست از جمله پیشانی، چشم ها، گردن و قفسه سینه دچار چین و چروک می‌شود. متخصصان می‌گویند سیگار سرعت پیری پوست را افزایش می‌دهد طوری که حتی افراد جوان سیگاری دو سال بیشتر از سن واقعیشان نشان می‌دهند.

زنان سیگاری ده برابر بیشتر مستعد سرطان‌ها

بدترین نوع دخانیات قلیان است و متاسفانه زیادند زنانی که امروز قلیان تدخین می‌کنند. هر یکبار قلیان کشیدن (متوسط ۱۵ دقیقه) معادل ۷۰ تا ۱۰۰ سیگار است. توجه کنید که عارضه تخمدان کمترین عارضه سیگار برای زنان است. عارضه‌های اصلی سرطان ها‌ی دهان و زبان، مری، ریه، مثانه و معده و سکته‌های مغزی و قلبی است.

پوکی استخوان در زنان سیگاری بیشتر است

پوکی استخوان عارضه‌ای است که با بالا رفتن سن به وجود می‌آید و در نتیجه از استحکام بافت و املاح استخوانی کم شده و در نتیجه از مقاومت آن کم می‌شود و به تدریج در سنین بالاتر با سرعتی کم، از تراکم استخوان‌ها کم شده و با بالارفتن سن، پوک می‌شوند. در زنان بعد از سن یائسگی به علت توقف ترشح هورمون‌های زنانه که نقش مهم این هورمون‌ها در استحکام استخوان‌ها را دارد، شیوع پوکی استخوان زیادتر می‌شود.

این متخصص تغذیه اضافه کرد: پوکی استخوان در بین زنان بعد از سن یائسگی بسیار شایع است و زنان بیش از مردان به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند و مصرف سیگار و قهوه زیاد هم، در پوکی استخوان موثر است. همنشینان افراد سیگاری هم در معرض پوکی استخوان زودرس هستند و زنانی که سیگار می‌کشند، دچار پوکی استخوان شدیدتری می‌شوند.

ناهمواری پوست

سیگار کشیدن روی رگ‌های خونی اثر می‌گذارد، رگ‌هایی که اکسیژن و مواد مغذی را به کل بدن می‌رسانند. موقعی که پوست از نظر این مواد مغذی محروم می‌شود، حتی در سنین پایین تغییراتی در آن ایجاد می‌گردد. افراد سیگاری اغلب رنگ پریده هستند.

چین و چروک در اطراف لب

آسیب به آلاستین روی پوست اطراف دهان نیز تاثیر می‌گذارد و منجر به پیری زودرس با ایجاد خطوط عمیق در اطراف پوست لب می‌شود. همانطور که اخم زیاد موجب چین خوردگی روی پیشانی می‌شود، عضلات اطراف لب نیز که در اثر پک زدن دائم جمع و کشیده می‌شوند، موجب چروکیدگی پوست اطراف لب می‌شوند که به مرور زمان و تداوم سیگار کشیدن این چروک‌ها دائمی خواهند شد.

ریزش مو

سیگار می‌تواند منجر به فرایند ریزش مو شود و این روند با بالاتر رفتن سن وخیم‌تر می‌گردد. زنان افراد سیگاری معمولا مو‌های نازک‌تر و ضعیف‌تری دارند، چون مواد شیمیایی سمی موجود در سیگار به DNA فولیکول‌های مو آسیب می‌رسانند. سیگار همچنین رادیکال آزاد آسیب رساننده به سلول تولید می‌کند که نه تنها باعث نازک و ضعیف شدن مو می‌شود، بلکه باعث خاکستری شدنشان هم می‌شود.

سیگار پسوریازیس را وخیم‌تر می‌کند

مطالعات حاکی از آن است که افراد سیگاری، در برابر بیماری پسوریازیس آسیب پذیرتر می‌باشند، چرا که این عادت آنان، بر فعالیت دفاعی بدن آن‌ها تاثیر می‌گذارد. سیگار خطر پیشرفت بیماری پوستی وابسته به سیستم ایمنی به نام بیماری صدف یا پسوریازیس را دو تا سه برابر می‌کند. پسوریازیس یک بیماری مزمن و التهابی پوستی به شمار می‌رود.

چین و چروک چشم

چروک‌های پوستی دائمی از پیامد‌های مهم سیگار کشیدن هستند. نیکوتین عروق خونی را تنگ می‌کند و در نتیجه مانع از رسیدن ذخیره اکسیژنی به پوست می‌شود. هرچند بروز چین و چروک‌های پوستی در دوران سالخوردگی اجتناب ناپذیر است، اما سیگار باعث می‌شود این چروک‌ها زودتر و در سنین پایین‌تر روی پوست نمایان شوند. این چین و چروک‌ها اگرچه با افزایش سن ایجاد می‌شود، اما در سیگاری‌ها بسیار عمیق‌تر است.

لکه‌ها روی ناخن و انگشتان

توتون و تنباکو منجر به بروز لکه‌هایی روی ناخن‌ها و پوست دست می‌شود. این اتفاق می‌تواند ناشی از سیگار کشیدن مزمن باشد. خوشبختانه بعد از ترک سیگار این تغییرات محو می‌شود.

بهبود ظاهر بعد از ترک

بعد از این که شما سیگار را ترک می‌کنید، جریان خون بهبود می‌یابد در نتیجه پوست شروع به دریافت اکسیژن بیشتر می‌کند. دندان‌ها نیز ممکن است سفید‌تر شوند ضمن این که لکه‌های انگشتان و ناخن‌ها نیز با ترک سیگار کم رنگ‌تر می‌شود.

هر زمان که سیگار را ترک کردید، برای مقاومت در برابر نشانه‌های پیری پوست می‌توانید از کرم‌های موضعی و حاوی آنتی اکسیدان برای بهبود ظاهر پوست استفاده کنید. استفاده از کرم‌های ضد آفتاب هنگام خروج از منزل برای شما بسیار ضروری است. برخی پزشکان نیز توصیه می‌کنند برای از بین بردن نشانه‌های پوستی ناشی از سیگار، از روش‌های درمانی لیزر و لایه برداری پوست بهره ببرند.

منبع:برترین ها

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیگار سلامت پوست پوکی استخوان افراد سیگاری سیگار کشیدن چین و چروک چروک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۶۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوسانو چگونه از دنیا رفت و جومونگ چه بلایی سر او آورد؟

در جومونگ ۱ مخاطبان با سرنوشت بانو سوسانو تا جایی که عالیجناب جومونگ را ترک کرد، آشنا شدند. اگر می‌خواهید بدانید بعد از ترک گوگوریو چه بر سر سوسانو، بیریو و اونجو آمد؛ این بخش را مطالعه نمایید.

به گزارش ایلنا، سوسانو یا سوسونو با نام کامل یون سوسانو دختر ارشد گومسئو دانگون (یون تابال)، فرمانروای جولبون و فرمانده قبیله گیرو بود که بعد از مرگ همسرش ووتائه به همسری جومونگ درآمد و ملکه گوگوریو شد، اما پس از بازگشت همسر اول جومونگ همراه پسرش یوری در سال ۱۷ قبل از میلاد، سوسانو برای جلوگیری از درگیری احتمالی میان پسرانش بیریو و اونجو و یوری بر سر جانشینی گوگوریو از مقامش کناره گیری کرد و گوگوریو را همراه با فرزندانش و پدرش یون تابال و عده‌ای از مردم ترک کرد.

گرچه حکومت گوگوریو معتقد بود سوسانو و فرزندانش با میل خود از گوگوریو رفتند، اما مردم باکجه معتقد بودند که سوسانو با میل خود گوگوریو را ترک نکرد و توسط جومونگ از گوگوریو رانده شد.

سرانجام سوسانو و گروهش پس از ۱۸ ماه به جنوب رسیدند و اونجو در هانام و بیریو در میچوهول، که تصور می‌شود اینچئون، کره جنوبی امروزی باشد، ساکن شدند. سرزمین میچوهول غیرقابل سکونت بود، بنابراین بیریو و مردمانش به پیش اونجو رفته و خواستار پادشاه شدن بیریو برای حکومت در آنجا شدند، اما اونجو مخالفت کرد و بیریو به هانام حمله کرد و پس از شکست اقدام به خودکشی کرد و حکومت باکجه شکل گرفت، سوسانو در بنیان گذاری حکومت باکجه نقش اساسی داشت.

بانو سوسانو در سال ۶ قبل از میلاد در سن ۶۱ سالگی از دنیا رفت. برخی مرگ سوسانو را طبیعی و برخی دیگر مسمویت توسط تسو (دائه سو) می‌دانند.

دیگر خبرها

  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • سوسانو چگونه از دنیا رفت و جومونگ چه بلایی سر او آورد؟
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • ویپ؛ وسیله‌ای برای ترک اعتیاد! و یا وسیله‌ای اعتیاد آور + فیلم
  • مشارکت زنان روستایی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
  • قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور
  • خواص ظرف های ضد سرطانی