Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: کشت فراسرزمینی راهکار موثری برای مقابله با بحران بی آبی در استان است .

اکبر فتحی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار داشت: روز بیست و دوم مارس برابر با دوم فروردین در راستای آگاه ساختن جهانیان به اهمیت روزافزون آب از سوی سازمان ملل به عنوان روز جهانی آب تعیین شده است که هر سال یک شعار جدید از سوی این سازمان در جهت جلب توجه افکار جهانی به مسائل حیاتی مرتبط با آب برگزیده می‌شود که شعار امسال " ارزش دهی به آب" انتخاب شده است که البته فراتر از ارزش گذاری مادی می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ایران جزو کشورهای کم‌آب و خشک و دارای منابع محدود آب است ؛ از یک سو حجم پایین نزولات جوی و حجم بالای تبخیر و از سویی دیگر برداشت و استفاده  بی‌رویه از منابع آبی به شکل گیری بحران کم آبی انجامیده است که بخش کشاورزی  به عنوان یکی از سه بخش عمده اقتصادی کشور با داشتن جمعیت بسیار بالایی که در این بخش مشغول به کار هستند، به شدت از بحران کنونی آب متاثر می گردد. لذا توجه به بهره وری آب کشاورزی به قطع یقین از اساسی ترین ضروریات است.

فتحی گفت: در آبیاری سنتی بهره وری آب یا همان کارآیی مصرف آب بسیار پایین است از این رو برای رفع این مشکل یک سری اقدامات زیرساختی در زیربخش های مختلف کشاورزی اعم از اصلاح سیستم های آبیاری، ایجاد شبکه های آبیاری از جمله کانال های انتقال آب، انتقال آب با لوله و اصلاح سیستم های آبیاری سنتی به آبیاری صنعتی مانند آبیاری قطره ای و بارانی بایستی انجام می شد که خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی در این زمینه طی سالهای اخیر در سطح کشور و استان آذربایجان شرقی به ویژه در حوضه دریاچه ارومیه صورت گرفته است. 

وی اضافه کرد: اصلاح الگوی کشت و استفاده از گلخانه ها از سایر اقدامات ضروری در راستای افزایش کارآیی مصرف آب در کشاورزی استان است.  همچنین کشت فرا سرزمینی در اورآسیا را به عنوان فرصت دیگری در این زمینه می توان ارزیابی کرد که از منابع، عوامل، ظرفیت‌ها و امکانات سایر کشورها برای تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز برای حفظ منابع پایه تولید و ارتقای امنیت غذایی استفاده می گردد. 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی  تصریح کرد: از این رو حمایت و هدایت کشاورزان وسرمایه‌گذاران برای کشت فراسرزمینی در استان آذربایجان شرقی راهکار مطلوبی جهت حفاظت از منابع طبیعی و مقابله با بحران بی آبی در استان آذربایجان شرقی است  بدین معنی که افزایش مصرف سرانه محصولات غذایی ناشی از افزایش جمعیت و محدودیت منابع آب وخاک برای تولید و نیازهای غذایی، کشور را به کشت و تولید مشترک محصولات کشاورزی مورد نیاز خود در محدوده سرزمینی کشوری دیگر سوق می دهد تا بتوان ضمن حفظ منابع طبیعی خود با امکانات و پتانسیل‌های اقلیمی کشور دیگر به وسیله کشاورزان، متخصصان و سرمایه‌گذاران بومی خود، ضریب خود کفایی را در زمینه محصولات کشاورزی ارتقاء داد.

 

برچسب ها: اکبر فتحی ، فتحی ، وزارت جهاد لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NhL

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: فتحی وزارت جهاد استان آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۶۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی وارد آذربایجان شرقی می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی رئیس گروه پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اعلام کرد: بر اساس نقشه‌های پیش یابی هواشناسی و آخرین تصاویر ماهواره‌ای، از امروز چهارشنبه به تدریج سامانه بارشی وارد استان می‌شود و از نظر وضعیت دمایی نیز تا پایان هفته دما به طور نسبی در استان افزایش می‌یابد.

دیروز هم در برخی مناطق استان به ویژه در نواحی غربی و جنوبی بارش پراکنده باران و باد رخ داد و امروز هوای بیشتر مناطق استان ابری است.

آذربایجان شرقی منطقه‌ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی‌های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می‌آید.

آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم‌های متفاوتی برخوردار است.

 

دیگر خبرها

  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز
  • ورود سامانه بارشی به آذربایجان شرقی
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • سامانه بارشی وارد آذربایجان شرقی می‌شود
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج