Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون رونق تولید ارزش پول ملی را افزایش می‌دهد، قیمت کالا‌های اساسی در ۴ سال بین ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ تا ۴.۵ برابر شد، مدیرعامل تسلا چین را تهدید کرد، ورودی ارز به بانک مرکزی در سال ۹۹ درحد ۱۵درصد میانگین ۲۰ ساله است و مبارزه با فساد پیش‌نیاز اساسی برای رونق تولید را در بر دارد.

رونق تولید ارزش پول ملی را افزایش می‌دهد

روح اله متفکرآزاد با اشاره به نامگذاری سال 1400 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها»، گفت: مقام معظم رهبری با دقت و موشکافانه به راهکار اساسی رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور اشاره کردند، به این معنا که هر راه‌حلی به جز رونق تولید ابتر خواهد بود. نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود:  اگر به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی و کاهش تورم هستیم، راهکاری جز افزایش تولید ملی نداریم. عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به اینکه رونق تولید ارزش پول ملی را افزایش می‌دهد، اضافه کرد: همه چیز به جهاد ملی برای بهبود تولید متصل است. این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به ضرورت رفع موانع پیش روی تولید، ادامه داد: بسیاری از مشکلات ناشی از خودتحریمی ها در کشور است؛ در موارد بسیاری با وجود اینکه توان تولید کالایی در کشور وجود دارد اما واردات همان کالا آزاد است. متفکر آزاد با بیان اینکه برخی از موانع پیش روی تولید در حوزه تقنینی است که در مجلس یازدهم تلاش می شود با ریل گذاری مناسب این موانع برطرف شود، تصریح کرد: امیدوارم با روی کارآمدن دولت جدید شاهد تحرک جدی در فرآیند تولید باشیم، دولت فعلی نیز باید رونق تولید را با جدیت پیگیری کند.

سال ۹۹ با تورم ۳۶.۴ درصدی تمام شد

مرکز آمار گزارش رسمی تغییرات شاخص قیمت کالا و خدمات در اسفند ۱۳۹۹ را اعلام کرد. بر اساس این گزارش، نرخ تورم سالانه اسفند ماه برای خانوارهای کشور به ٣٦,٤ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ٢,٢ درصد افزایش نشان می‌دهد. منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.

نرخ تورم نقطه‌ای در اسفند ماه ١٣٩٩ به  ٤٨,٧ درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٤٨.٧ درصد بیشتر از اسفند ١٣٩٨ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده­اند. نرخ تورم نقطه‌ای اسفند ماه ١٣٩٩ در مقایسه با ماه قبل ٠,٥  واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی ها و دخانیات» با کاهش ٠,٢ واحد درصدی به ٦٦.٦ درصد و گروه «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» با افزایش ٠.٨ واحد درصدی به ٤٠.٥ درصد رسیده است.

این در حالی است که نرخ تورم نقطه‌ای برای خانوارهای شهری ٤٧,٨ درصد می‌باشد که نسبت به ماه قبل ٠,٦ واحد درصد افزایش داشته است. هم‌چنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٥٣,٣ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ٠,٣ واحد درصد کاهش داشته است. نرخ تورم ماهانه اسفند ١٣٩٩ به ١,٨ درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، ٠.٧ واحد درصد کاهش داشته است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» و «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» به ترتیب ١.٧ درصد و ١.٨ درصد بوده است.

موانع برای تیک آف هواپیمای تولید، هنوز برطرف نشده است

محمد خوش چهره با اشاره به شعار ۱۴۰۰ (جهش تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی) رهبری را بعنوان استراتژیست نظام عنوان کرد و افزود: با توجه به تغییرات پیش آمده، اولویت‌ها و جهت گیری‌ها تغییر می‌کند که رهبر انقلاب با نگاه به تغییرات جهانی و حوادث، این اولویت‌ها و جهت گیری‌ها را مشخص می‌کند. این کارشناس اقتصادی به درآمد ملی اشاره کرد و گفت: وقتی درآمد ملی بالا رود مردم منتفع می‌شوند معلمان، اساتید، کارمندان، کارگران، سرمایه گذاران هر کدام از این منابع استفاده می‌کنند و معاش مردم نیز تغییر خواهد کرد. پس درآمد ملی باید بالا رود که این امر تنها با تولید ملی ایجاد می‌شود البته درآمد افزایش داشته باشد رفاه اجتماعی هم بالا می‌رود. اگر معاش مردم برای مسئولان مهم است باید موانع را از سر تولید بردارند تا درآمد بالا رود و قشر‌های مختلف از این درآمد بالا، منتفع شوند ضمن اینکه تولید ملی، اشتغال را افزایش و بیکاری را کاهش می‌دهد. هواپیمای تولید با سرعتی کم در حال حرکت است و نیاز به جهش دارد تا از باند جدا شود بنابراین پیش از این هواپیمای روشن با حرکت آهسته را داشتیم، اما برای رسیدن به آن هدف و جبران عقب افتادگی ها، نیاز به جهش تولید داریم.

این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه جهش در سال گذشته در شعار سال بود، اما باعث جدا شدن هواپیمای تولید از باند نشد گفت: در نتیجه رهبر معظم انقلاب برای جبران کاستی‌ها و جهش تولید و جدا شدن از آهستگی حرکت، شعار امسال را به رفع موانع و پشتیبانی از تولید مطرح کرد. این نشان می‌دهد پیش از این، پشتیبانی از تولید مناسب نبوده، هواپیما با ظرفیت سوخت مناسب حرکت نکرده، بازدید فنی و برق و ظرفیت‌های پروازی مناسب نبوده است همچنین خلبان مشکل داشته که برای وضعیت جوی نامناسب که همان تحریم هاست خوب تجهیز نشد که امسال با یک بازنگری در لجستیک حمایت و پشتیبانی این هواپیما، می‌توان جهش لازم را داشت و بعد موانع در باند را برطرف کرد تا بتواند مسیر را در راه جهش ادامه دهد. خوش چهره یکی از مهم‌ترین موانع در تولید ملی را، پول ملی عنوان کرد و گفت: وقتی سوخت هواپیما (پول ملی) مناسب نباشد هواپیما در تولید نمی‌تواند تیک آف و جهش ایجاد کند. این کارشناس اقتصادی گفت: در نتیجه با توجه به شعار امسال هنوز در شرایط تیک آف قرار نداریم تا به هدف‌های بالاتری برسیم، پس پشتیبانی و رفع موانع باید هر چه زودتر صورت گیرد.

قیمت کالاهای اساسی در ۴ سال بین ۲.۵ تا ۴.۵ برابر شد

آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که از بین انواع برنج، ‌گوشت و شکر که وضعیت قیمت آن‌ها در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ منتشر شده، قیمت تمام کالاها بین ۳۵ تا ۱۲۲.۵ درصد نسبت به بهمن سال ۱۳۹۸ افزایش داشته و قیمت همین کالاها نسبت به بهمن سال ۱۳۹۶ بین ۲.۵ تا ۴.۵ برابر شده است. بر اساس این آمار بیشترین افزایش قیمت در دی ماه ۱۳۹۹  مربوط به برنج پاکستانی باسماتی بوده که قیمت آن با ۱۲۲.۵ درصد افزایش از ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان در بهمن سال ۱۳۹۸  به ۲۴ هزار و ۳۰۰ تومان در ماه مشابه سال جاری رسیده است. البته قیمت برنج تایلندی، طارم اعلا و داخلی هاشمی درجه یک نیز در این مدت به ترتیب ۱۱۶.۷، ۴۷.۱ و ۴۴.۳ درصد افزایش داشته و در بهمن ۱۳۹۹  به حدود ۱۶ هزار تومان، ۳۳ هزار و ۸۰۰ تومان و ۳۳ هزار تومان رسیده است. قیمت گوشت مرغ هم با ۷۷.۱ درصد افزایش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان در بهمن سال ۱۳۹۸ به حدود ۲۲ هزار و ۱۰۰ تومان در بهمن سال۱۳۹۹ رسیده است.

مدیرعامل تسلا چین را تهدید کرد

اسپوتنیک: هرچند که مقامات چین و آمریکا در آلاسکا با یکدیگر دیدار و بر سر کاهش تنش ها به توافق رسیدند، شرکت های بزرگ دو کشور هنوز هدف فشارها با هدف امتیاز گرفتن بیشتر در مذاکرات هستند و در یکی از همین تلاش ها هم گویا ارتش چین استفاده از خودروهای ساخت شرکت تسلا را برای پرسنل خود ممنوع اعلام کرده است. ایلان ماسک در واکنش به این تصمیم تهدید کرده است که اگر ثابت شود واحدهای تولیدی تسلا هدف عملیات های جاسوسی قرار گرفته اند، واحدهای تولیدی را در چین یا هر کشور دیگری که این اتفاق در آن رخ بدهد خواهد بست.  

وی در واکنش به انتشار گزارشاتی از به کارگیری خودروهای تسلا در واحدهای جاسوسی چین هم گفت در صورت اثبات این مساله واحدهای تولیدی در چین بسته خواهند شد اما بیش از هرچیزی لازم است تا ابتدا گزارشات موثقی پیدا کنیم. هرچند هنوز ارتش چین به طور رسمی خبر ممنوعیت استفاده از خودروهای تسلا برای پرسنل خود را تایید نکرده است اما برخی از منابع خبری به نقل از منابع آگاه در ارتش چین گفته اند این احتمال بسیار بالا است. دوربین های پانوراما و سنسورهای فراصوت به کار رفته در خودروهای این شرکت می توانند برای مکان یابی مورد استفاده قرار گیرند و همین مساله مورد توجه مقامات امنیتی چین قرار گرفته است.  

ورودی ارز به بانک مرکزی در سال ۹۹ درحد ۱۵درصد میانگین ۲۰ ساله است

بانک مرکزی بار دیگر تاکید کرد: ورودی ارز به بانک مرکزی ناشی از فروش نفت و گاز در سال ۹۹، در حد ۱۵ درصد میانگین ۲۰ ساله بوده است. بانک مرکزی مدعی است برخی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که ارز ورودی بانک مرکزی در سال گذشته، ۱۵ درصد از میانگین ۲۰ ساله کمتر بود.

واردات ۱۰ میلیارد دلار دارو و کالای اساسی به کشور

اسحاق جهانگیری در جلسه کارگروه تنظیم بازار و کالا‌های اساسی، صبر، بردباری و مقاومت مردم را در تحمل مشکلات و دشواری های ناشی از تحریم ها، بی‌نظیر توصیف کرد و ضمن تشکر از مردم ایران، که موجبات یأس و ناامیدی دشمنان را فراهم کردند و سیاست فشار حداکثری آمریکا را به شکست کشاندند، تصریح کرد: در ابتدای سال 99 برآوردهای بانک مرکزی این بود که امکان تأمین هشت میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو امکان پذیر نیست اما با همت مدیران بانک مرکزی و به فضل الهی به میزان 10 میلیارد دلار کالاهای اساسی و دارو به کشور وارد شد.

تنها راه برچیده شدن صف مرغ چیست؟

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبود عرضه مرغ ارتباطی به پروسه تولید ندارد، اظهار کرد: همه روزه مرغ به اندازه کافی در بازار عرضه می شود و تنها به علت ۲ نرخی بودن قیمت ها، در برخی مناطق شاهد ایجاد صف هستیم. وی تک نرخی شدن قیمت مرغ را تنها راه برچیده شدن صف دانست و افزود: قیمت مرغ باید به گونه ای اعلام شود که ضمن توجیه اقتصادی برای تولیدکننده به مصرف کننده هم فشار وارد نشود چرا که به رغم افزایش هزینه های تولید، نرخ ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی مرغ برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد. حجت متوسط قیمت مرغ زنده را ۱۷ هزار تومان اعلام کرد و گفت: باتوجه به نرخ فروش مرغ زنده، حداکثر قیمت مرغ گرم ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان باید باشد که متاسفانه در برخی فروشگاه ها ۳۵ هزار تومان به بالا عرضه می شود.

مبارزه با فساد پیش‌نیاز اساسی برای رونق تولید

علیرضا سلیمی نماینده مردم دلیجان و محلات در مجلس با اشاره به سخنرانی نوروزی رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه اگر جهش تولید در سال ۱۴۰۰ با جدیت دنبال شود یقینا تحولی در اقتصاد به وجود خواهد آمد، گفت: رونق تولید تنها یک شعار نبوده و با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری باید با تکیه بر آن به سمت خنثی‌سازی تحریم‌ها حرکت کنیم. وی با بیان اینکه راه خنثی سازی تحریم‌ها رونق تولید داخلی است، ادامه داد: هنگامی که غربی‌ها واردات بنزین به کشورمان را تحریم کردند، تولید این فرآورده نفتی تنها حرکتی بود که تحریم‌ها را در این زمینه شکست، البته در حوزه ‌های دیگری چون ادوات نظامی، ماهواره و نانو تکنولوژی هم شاهد چنین رویدادی بودیم که با رونق تولید و پیشرفت تحریم‌ها بی‌اثر شدند.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رونق تولید در شرایط فعلی کشور ضرورتی انکار ناپذیر است، تصریح کرد: باید با همدلی و تلاش بی‌وقفه برای تحقق شعار سال 1400 اعلامی مقام معظم رهبری در خصوص تولید،پشتیبانی‌ها و رفع موانع که امری ضروری و مهم است، اقدام کنیم، البته رونق تولید پیش نیازهایی داشته که مقام معظم رهبری در صحبت‌های خود به عمده آن‌ها اشاره کردند. این نماینده مردم در مجلس مبارزه با فساد را یکی از پیش‌نیازهای اساسی برای رونق تولید در کشور ارزیابی کرد و گفت: رونق تولید یقینا در بستر فساد محقق نمی‌شود از این رو باید ابتدا با فساد مبارزه کنیم. از طرفی تولید ملی نیازمند اراده ملی و جمعی بوده و برای رونق آن همه باید باهم تلاش کنیم و برای استفاده از تولیدات داخلی یک عزم جدی میان مردم ایجاد شود. وی با بیان اینکه بستر تولید داخلی به نحوی باید فراهم شود که تولید کننده برای اخذ کوچک ترین مجوز هفت خان رسم را طی نکند، اضافه کرد: یکی دیگر از پیش نیازها برای رونق تولید، حذف قوانین دست و پا گیر و تلاش برای تولید محصولات داخلی با کیفیت و ارزان است. از طرفی افزایش قدرت خرید مردم و افزایش ارزش پول ملی برابر با پول‌های دیگر کشور از جمله مواردی  است که باید به آن توجه شود البته تحقق آن نیازمند به میدان آمدن اقتصادانان، مجلس و دولت بوده تا با همکاری یک دیگر این مهم را محقق سازند. 

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه عیسی شریفی نوروز 1400 تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها اقتصاد ایران بورس اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه عیسی شریفی نوروز 1400 تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها نرخ تورم نقطه ای میانگین ۲۰ ساله مقام معظم رهبری برای رونق تولید هواپیمای تولید افزایش داشته میلیارد دلار نماینده مردم ارزش پول ملی درصد افزایش هزار تومان درصد رسیده بانک مرکزی جهش تولید واحد درصد تولید ملی رفع موانع بهمن سال پیش نیاز قیمت مرغ تحریم ها ماه قبل سال ۹۹ ۵ درصد تیک آف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۷۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟

درسال ۱۴۰۲ و با تمدید رویه وارداتی تلفن همراه در ازای صادرات خود ، بسیاری از شرکتهای واردکننده تلفن همراه برای تکمیل سبد کالایی خود و خروج از صف تخصیص نیمایی وارد این حوزه تجاری شدند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تلفن همراه حسب قانون یک کالای تخصصی محسوب میشود و قانونگذار برای واردات این کالا چند مولفه اصلی را درنظر گرفته است.

در همین خصوص مهدی عبقری با اشاره به اینکه، از سال 1401 با توجه به مشکلات ارزی کشور ، رویه واردات این کالا به دوبخش بالای 600 دلار و زیر 600 دلار تقسیم شد؛ گفت:  در مرحله اول بانک مرکزی بنابر اعلام توسعه تجارت ، سامانه دوم ارزی را برای آن درنظر گرفت ، باتوجه به مسائلی ازقبیل مشخص نبودن نرخ ارزی آن که بیشتر درجهت منافع صادرکنندگان گروه کالایی خاص درنظرگرفته شده بود باوجود هشدارهای اولیه شاهد دو مشکل عمده شدیم.

اولی مشکل حذف سقف و سابقه دراین رویه که باعث ثبت سفارش قریب به 10 میلیاردی و بی رویه انهم برای دو مدل گوشی تلفن همراه که دران زمان بالای 600 دلار بود شد و مورد بعدی امکان عرضه با قیمت سلیقگی را مهیا نموده بود که همین امر باعث افرایش قیمت نرخ ارز در بازار غیر رسمی ، شد. بر این اساس خیلی زود این طرح ملغی شد و بجای آن رویه واردات در ازای صادرات خود جای انرا گرفت.
درهمان زمان تغییر، یک بی نظمی سامانه ای پدیدار شد و باعث سواستفاده از منابع ارزی کشور برای واردات کالای بالای 600 دلار قرار گرفت.
در ماههای اولیه بسیاری از صادرکنندگان بدون تخصص و آشنایی با بازار تلفن همراه قدم در راه واردات تلفن همراه نهادند ، واردکنندگان سال 1401 بیشتر از خارج صنف تلفن همراه بودند اما درسال 1402 و با تمدید رویه وارداتی تلفن همراه در ازای صادرات خود ، بسیاری از شرکتهای واردکننده تلفن همراه بجهت استفاده از دو مزیت این رویه، یکی تکمیل سبد کالایی خود از کالای بالای 600 دلار(صحیحتر ایفون و دو مدل سامسونگ) و دیگری در صف انتظار نماندن برای تهیه ارز نیمایی و کسرشدن از سابقه شان  پای در این عرصه نهادند و با توجه به قوانین موجود بدنبال بهره مندی از مزایای آن شدند.
فارغ از اینکه به کرات تقاضای بهره مندی از ارز حاصل صادرات غیر مورد تقاضای فعالان این حوزه بود ولی بنظر میرسید با توجه به سابقه کوتاژ فروشی که مشکلات عدیده ای را دربرداشت و یا طراحی ایجاد سامانه جدید برای تامین ارزی که با سخنان و قوانین بانک مرکزی در سال گذشته منافات داشت این امکان میسر نشد.

باتوجه به جمیع موارد توضیحی شاید یکی از بهترین راهها که کلیات این مطالب را دربرگیرد، ایجاد رویه ای است که هم تخصص و دانش صنفی را دربرگیرد و هم مشکلات ارزی را دوباره بیشتر نکند
رویه پیشنهادی ایجاد ‌امکان واردات در قبال صادرات خود صرفا برای بازرگانان تلفن همراه میباشد امری که با توجه به ایجاد زیرساخت در خیلی از شرکتهای واردکننده تلفن همراه از رویه صادرات خود طی سال 1402 میسر شده است.
دراین روش شرکتهای واردکننده تلفن همراه در حالیکه کدفعالیت بازرگانیشان برای این حوزه بوده با امکان واردات از محل صادرات خود تنها میتوانند واردات موبایل داشته باشند و بعد از این شاهد تخلفات عامدانه و یا سهوی واردکنندگان خارج صنفی نخواهیم بود.
لازم بذکراست درحال حاضر صادرکنندگان خیلی از ردیف کالایی از صادرکننده پلیمرگرفته تا آبگرمکن و...  به صرف صادرات موبایل واردمیکند ‌شاید بهترین گواه نامه سازمان توسعه تجارت درسال گذشته و اعلان واردات کالای رفرش و ریپک باشد.

* مهدی عبقری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ |برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی