Web Analytics Made Easy - Statcounter

الهه خداشناس گفت: متاسفانه در حوزه تجارت گیاهان دارویی در کشور نیز غفلت شده است، در حالی که با وجود ظرفیت های کشور در زمینه گونه های گیاهی خاص، قابلیت برابری با ذخایر ملی کشور را دارد که در حوزه صادرات نیز هیچ گونه حرکت خاصی انجام نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ الهه خداشناس، کارشناس گیاهان دارویی و کارشناس ارشد بیوتکنولوژی در گفتگو با خبرنگار عصراترک با اشاره به اینکه طی سال های اخیر مردم به استفاده از گیاهان دارویی روی آورده اند، اظهار داشت: اغلب افرادی که به طب سنتی سوق پیدا می کنند، از روش درمانی در طب نوین تاثیر کمتری دریافت کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور 98 رشته تحصیلی در شاخه طب سنتی و گیاهان دارویی فعال شده است، گفت: بخش اساسی گیاهان دارویی به مبحث بیوتکنولوژی، کشت و پرورش گیاهان دارویی و باغبانی گیاهان دارویی مرتبط است.

خداشناس به حمایت نشدن طب سنتی و گیاهان دارویی از سمت دولت و مظلوم واقع شدن کشور در این زمینه اشاره کرد و گفت: این در حالی است که کشورهایی همچون آلمان، اتریش و کشورهای عربی در زمینه طب سنتی، طب ایرانی را موثر می دانند و کشورهای قطر، فنلاند جهت ایجاد مراکز طب سنتی در کشورشان پیگیر شده اند.

این کارشناس گیاهان دارویی قدمت طب گیاهان دارویی یا طب بوعلی  در کشور ایران را چندین قرن خواند و گفت: بخشی از نپذیرفتن طب سنتی از سوی دولت و بها ندادن به طب سنتی به بازار رقابتی، داروهای شیمیایی برمی گردد.

گیاهان دارویی قابلیت برابری با ذخایر ملی کشور در حوزه صادرات را دارند

وی با بیان اینکه پایه بسیاری از داروهایی شیمیایی، گیاهان دارویی هستند، اضافه کرد: اگر دولت تمام حمایت دارویی را در گروه طب سنتی قرار دهد، قطعا تجارت دارویی کشور آسیب می بیند، زیرا طب سنتی و طب نوین مکمل هم هستند و هر کدام به صورت جداگانه قطعا پاسخ نخواهند داد.

این کارشناس ارشد بیوتکنولوژی خاطرنشان کرد: متاسفانه در حوزه تجارت گیاهان دارویی در کشور نیز غفلت شده است، در حالی که با وجود ظرفیت های کشور در زمینه گونه های گیاهی خاص، قابلیت برابری با ذخایر ملی کشور را دارد که در حوزه صادرات نیز هیچ گونه حرکت خاصی انجام نشده است.

قاچاق پیاز زعفران ایران به افغانستان و توسعه کشت در این کشور

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر از ظرفیت صادرات گیاه زعفران بهره برداری می شود، گفت: طی سال های اخیر باتوجه به اینکه کشور افغانستان از لحاظ موقعیت خاک شرایط مناسبی را برای کشت گیاه آلوورا دارد، به صورت قاچاق این گیاه وارد کشور افغانستان شده است و توانسته در زمینه صادرات قدم بزرگی بردارد.

این کارشناس مسئول افزود: علاوه بر این پیاز زعفران نیز به صورت قاچاق وارد این کشور شده است و اکنون بسیاری  از کشورها، زعفرانی که پیاز آن از ایران وارد شده است را به نام زعفران افغانستان می شناسند و در حقیقت کشور ایران در زمینه تجارت این گیاه نیز موفق نبوده است.

خداشناس یادآور شد: با توجه به جنبه سودآوری مالی که برداشت و فروش گیاهان دارویی برای مردم داشته است، بخش زیادی از این برداشت کنندگان مردم هستند که اغلب به دلیل نداشتن آگاهی روش های جمع آوری متاسفانه با برداشت نامناسب فضا را به سمت نابودی کامل گیاه پیش می برند.

غفلت از طب سنتی در درمان بیماری کرونا

این کارشناس گیاهان دارویی اظهار داشت: در ایام کرونا با استفاده از طب سنتی تا 60 درصد از بیماران با مشکلات حاد تنفسی کرونا را درمان کردیم، زیرا گیاهانی وجود دارند که به صورت مستقیم بر پاکسازی ریه از عفونت تاثیر دارند اما همچون سایر موارد در بخش بیماری کرونا نیز طب سنتی و گیاهان دارویی نادیده گرفته شد.

  انتهای پیام/ 

منبع: دانا

کلیدواژه: حوزه صادرات گیاهان دارویی طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان