Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@22:20:30 GMT

علی ربیعی از سال بدون تحریم گفت اما نگفت چگونه

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۷۷۷۴۱

بااین همه  علی ربیعی سخنگوی دولت با اعتراف  به این که سال گذشته "سالی سخت و پررنج برای مردم" بود اطمینان داد امسال تحریم‌ها ادامه نمی‌یابد.  اما سخنگوی دولت به طور شفاف نمی گوید امسال با کدام سازوکار قرار است  سایه تحریم ها ازسر اقتصاد ایران دور شوند.  از طرف دیگر عضو اتاق بازرگانی می‌گوید بدون "ارتباط منطقی"  با دنیا باید منتظر تورم ۶۵ درصدی باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری و سخنگوی دولت مانند دیگر کارگزاران جمهوری اسلامی تحریم‌های آمریکا را یک جنگ تمام عیار اقتصادی خواند و گفت برای این که "کام مردم تلخ نشود" ابعاد این جنگ تشریح نشد.به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، علی ربیعی اول فروردین گفت: «کنار تحریم‌ها، انتقادات تند و اتهامات غیرمنصفانه زیادی به دولت وارد شد. بسیاری از این حرف‌های غیرمنصفانه را در حالی تحمل کردیم که سال ۹۹ تنها ۱۰ درصد متوسط ارز دولت‌های قبل در ۱۵ سال اخیر را در اختیار داشته‌ایم.»گرچه سخنگوی دولت از پنهان کردن ابعاد تاثیر تحریم‌ها سخن می‌گوید نابسامانی اقتصادی، افزایش روزافزون قیمت‌ها، کاهش شدید ارزش پول ملی و وضعیت بحرانی ایران در حرکت‌های اعتراضی قشرهای مختلف مانند بازنشستگان، کارگران و معلمان قابل مشاهده است و صف‌های طولانی خرید مرغ و تخم‌مرغ به قیمت دولتی هم شاهد دیگری بر بدتر شدن وضعیت معیشتی مردم است.

بیکار شدن یک میلیون نفر در بخش خدمات

به گفته ربیعی سال گذشته کمبود درآمدهای ارزی با پاندمی کرونا و شیوع بیماری کووید۱۹ نیز همراه شد که در نتیجه آن شغل‌های زیادی از بین رفت و تنها در بخش خدمات بیش از یک میلیون نفر بیکار شدند.گرچه ربیعی علت بازگو نکردن واقعیت تاثیر تحریم‌ها را تلخ‌کام نکردن مردم عنوان می‌کند، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری تابستان سال پیش گفته بود پنهان کردن این مسئله "به دلیل رعایت منافع کشور" است.سخنگوی دولت روز یک‌شنبه گفته است: «یکی از برنامه‌ها در سال ۱۴۰۰ عقب راندن تحریم است. امیدوارم همگان از این موضوع حمایت کنند و برخی این تحلیل ساده را نداشته باشند که رفع تحریم بر یک گروه یا جناح تاثیر می‌گذارد بلکه تاثیر آن روی همه ملت است.»

پایان تحریم در دولت روحانی؟

علی ربیعی در بخش دیگری از اظهاراتش اطمینان داد که در سال ۱۴۰۰ تحریمی وجود نخواهد داشت زیرا به باور او "تحریم راهی جز شکست ندارد".دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری درباره چگونگی رفع یا شکست تحریم‌ها توضیح بیشتری نداد اما ادعا کرد: «با حفظ عزت مردم ایران در همین دولت باید تحریم‌ها را به عقب برانیم.»آیا منظور ربیعی این است که دولت حسن روحانی می‌تواند در حدود همین چهار ماهی که از عمرش باقی است "با حفظ عزت مردم ایران" با آمریکا وارد مذاکره شود و مسیر برداشته شدن تحریم‌ها را هموار کند.یک سال پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌های لغو یا تعلیق شده علیه جمهوری اسلامی، ایران در پنج مرحله اجرای تعهدات خود مطابق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را کاهش داد و این روند را همچنان ادامه می‌دهد.دولت جو بایدن شرط برداشتن تحریم‌ها را بازگشت ایران به تعهدات برجامی و مذاکره بر سر یک توافق جامع‌تر اعلام کرده است. جمهوری اسلامی در مقابل مذاکره بر سر مسائل غیر هسته‌ای را نمی‌پذیرد و شرط اجرای تعهدات را رفع تحریم‌ها عنوان می‌کند.

خطر تورم ۶۵ درصدی و دلار ۳۵ هزار تومانی

با وجود این وضعیت که چشم‌انداز آینده را بسیار مبهم کرده بسیاری از ناظران معتقدند ادامه شرایط کنونی نیز به سادگی قابل تصور نیست و خطر فروپاشی اقتصاد ایران را تهدید می‌کند.یک عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران می‌گوید اگر توافقی در سطح بین‌المللی صورت بگیرد و روابط بهبود پیدا کند سال ۱۴۰۰ می‌تواند برای اقتصاد، کسب و کار و تجارت ایران سال بهتری باشد.

افشین کلاهی اول فروردین به خبرگزاری ایلنا گفت: «بیشتر مشکلات اقتصاد ما مربوط به موضوع تحریم‌ها و مشکلات بانکی است. اگر ما به سمت بهبود روابط بین‌المللی خود نرویم ضربه‌های بزرگی به اقتصاد کشور وارد می‌شود. در این مورد، موضوع این است که می‌توانیم یک ارتباط منطقی با کشورهای دنیا داشته باشیم.»این فعال بخش خصوصی معتقد است اگر این اتفاق نیفتد پیش‌بینی می‌شود که ایران در پایان سال ۱۴۰۰ تورم ۶۵ درصدی و دلار بالای ۳۵ هزار تومان را تجربه کند.کلاهی همچنین گفته است که با توافق‌های بین‌المللی هم "اتفاق عجیبی" در اقتصاد ایران نمی‌افتد. او در توضیح این پیش‌بینی افزود: «در چند سال گذشته ما عقب‌گرد بسیار زیادی داشتیم و زمانی طول می‌کشد که به جایی که سال ۹۴ یا ۹۵ بودیم باز گردیم.»میزان صادرات نفت ایران پیش از بازگشت تحریم‌های آمریکا به روزی دو و نیم میلیون بشکه در روز هم می‌رسید و در ماه‌های اخیر به کمتر از ۳۰۰ هزار بشکه در روز هم کاهش یافت. معضل دیگر ایران تحریم‌های بانکی و مالی است که دسترسی به منابع حاصل از فروش همین مقدار نفت را نیز دشوار می‌کند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد سخنگوی دولت تحریم ها علی ربیعی سال ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۷۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست

نماینده منتخب مردم گناباد و بجستان گفت: تا اقتصاد را آرام نکنیم این اسب سرکش اجازه توسعه و رونق و حتی امکان آسفالت و خشت روی خشت گذاشتن نخواهد داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،هادی محمدپور در نخستین همایش وحدت و همدلی گنابادی ها و بجستانی های مقیم مشهد که با حضور پرشور گنابادی ها و بجستانی های مقیم مشهد در محل تالار همایش ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان برگزار شد،اظهارداشت: دولت و مجلس باید اولین اولویت کاری را بهبود اقتصاد و وضعیت معیشت مردم و مهار گرانی قرار دهد.

وی ضمن اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه و معرفی برنامه‌های خود، از برگزاری این همایش تشکر کرد و افزود: حضور شما مردم شریف گناباد و بجستان در این همایش نشانه دغدغه‌مندی نسبت به توسعه موطن و زادگاه است.

نماینده منتخب مردم با اشاره به اینکه یازدهم اسفند ماه طی انتخابات با شکوهی که برگزار شد با عنایت پروردگار و مشارکت و لطف مردم عزیز دو شهرستان به عنوان نماینده شما انتخاب شدم، افزود: اگر نیت همدلی و هم‌افزایی نبود اینجا جمع نمی‌شدیم، شاید بعضا وسوسه هایی مبنی بر وجود تبعیض و اختلاف افکنی صورت گیرد، اما درحقیقت و واقعیت چنین نیست و بنده نیز همه تلاش خود را خواهم کرد تا این برداشت منفی تغییر پیدا کند.

محمدپور درخصوص مهم‌ترین اهداف و برنامه های خود اظهار داشت: در جلسات استانی و ملی دغدغه‌های دو شهرستان را بیان کردم. اولین اولویتم، توجه به توسعه روستایی است که در دهه‌های گذشته مغفول مانده است.

وی با اشاره به رویکرد مقام معظم رهبری در موضوع اقتصاد ادامه داد: دولت و مجلس باید اولین اولویت کاری خود را بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت مردم و مهار گرانی‌ها قرار دهد. کوچکترین اقدام مثبت دولت و مجلس در حوزه اقتصاد، در دورافتاده ترین روستاهای ما نیز تاثیرگذار خواهد بود و تا اقتصاد را آرام نکنیم این اسب سرکش اجازه توسعه و رونق و حتی امکان آسفالت و خشت روی خشت گذاشتن نخواهد داد.

محمدپور با تأکید بر اینکه سمت نمایندگی و قائم به یک فرد، باید تبدیل به نهاد نمایندگی شود تصریح کرد: در جلسه‌ای که با مدیران دانشگاه گناباد داشتیم بحث سند توسعه منطقه مربوط مورد بررسی گرفت. بحث انتقال آب بجستان و آب آشامیدنی رو به اصلاح و بهبودی است و 22 کیلومتر از مسیر خط لوله گیسور به گناباد تا یک ماه آینده در بهره‌برداری قرارخواهد گرفت.

وی افزود: آب‌شیرین‌کن‌های بجستان بالغ بر 100 میلیارد تومان هزینه دارد که تاکنون 50 میلیارد هزینه شده است. همچنین با ارتباطی که با وزارت نفت و استانداری گرفته شد امیدواریم تا یک ماه آینده اولین آب‌شیرین‌کن‌های این شهر وارد مدار شود و مشکل مردم در این زمینه حل شود.

وی ادامه داد در زمینه توسعه زیرساخت‌های برق به خصوص در بجستان و پست جدید برق شهرک انار اقدام جدی نشده که در حال پیگیری هستیم.

منتخب مردم بجستان و گناباد در دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس قدرتمند، دولت را پاسخگو می‌کند تأکید کرد: وامدار هیچ جناحی نیستم و از آنجا که خودم را مستقل ولایی می‌دانم قطعا همه گروه‌های سیاسی در کنار ما خواهند بود. لذا به جد پیگیر هستم که با کمک نمایندگان محترم مشکلات مردم را حل و یا به حداقل برسانم.

محمدپور ضمن اشاره به اهمیت بالای فرودگاه گناباد خاطرنشان کرد: فرودگاهی که به کمک مردم و نمایندگان و مدیران دغدغه‌مند ایجاد شد، همچنان برای تثبیت و توسعه نیاز به کمک همه ما دارد تا به عنوان فرودگاهی منطقه ای، نقش خود در توسعه منطقه را ایفاء کند. با این حال در شهرستان بجستان بحث راه را به طور جد در حال پیگیری هستیم تا در این حوزه چند پروژه مهم را پی‌ریزی کنیم. از جمله پروژه دوغارون خواف گناباد بجستان و پروژه گناباد بجستان بردسکن که در راستای توسعه کریدور شرق کشور محسوب می‌شوند. همچنین جاده‌های روستایی در اولیت های ما قرار دارند و در حال طرح‌ریزی و برنامه‌ریزی هستیم.

نماینده منتخب مردم‌گناباد و بجستان در انتهای مباحث خود بیان کرد: درمجموع 65 درصد منطقه ما در گناباد و بجستان، کشاورزی محسوب می شود و اگر نتوانیم قنات‌های خود که میراث اجدادی ما هستند را حفظ کنیم، بقیه کارهایمان نیز تأثیرگذار نخواهد بود، لذا اطلاعات امر در حال جمع‌بندی است تا در اختیار استاندار محترم قرار دهیم که برای سفر دور دوم ریاست جمهوری مورد بررسی قرار گیرد؛علاوه بر این‌ پروژهای زیربنایی دیگری نیز در برنامه قرار دارد از جمله مجتمع آموزش عالی که انشاءالله تبدیل به دانشگاه شود و بیمارستان 64 تخت خوابی بجستان که نیاز به تطبیق و استفاده از ماده 23 سازمان برنامه و بودجه دارد و وزارت بهداشت موافقت لازم را اعلام کرده است و امیدورام هرچه سریع‌تر کلنگ زنی شود.

گفتنی است؛ در پایان بیانیه ای با موضوع وحدت و همدلی قرائت شد و به امضای تعدادی از حاضرین رسید.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • واکنش علی ربیعی به حملات دولت به مرکز پژوهش های مجلس /نتایج سنجش‌ها را نه کتمان و نه با آن بازی کنید!
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت