Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- افزایش ۲ تا چهار برابری قیمت پوشاک در لرستان سبب شد که همه مردم نتوانند لذت خرید شب عید را تجربه کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  خرم‌آباد،  رئیس اتحادیه پوشاک لرستان در حالی از افزایش 2 تا چهار برابری قیمت پوشاک در لرستان خبر داد که امروز مردم استان در بدترین شرایط اقتصادی ممکن به سر می‌برند و سال بسیار سختی را پشت سر گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال 99 روزی نبود که مردم از خواب بیدار شوند و با دیدن قیمت‌ها غافلگیر نشوند و متأسفانه بالاخره این دومینوی گرانی به پوشاک هم رسید تا در آستانه عید نوروز، دلخوشی‌های کوچک مردم را از آنها بگیرد و کامشان را تلخ کند.

لیلا فروغی، از شهروندان خرم‌آبادی در رابطه با گرانی پوشاک به خبرنگار تسنیم گفت: بعد از یک سال خانه‌نشینی و قرنطینه تصمیم گرفتیم در روزهای پایانی سال 99 برای فرزندان خود لباس‌های نو تهیه کنیم اما با دیدن قیمت‌ها شوکه شدیم و باورمان نمی‌شود این حجم از گرانی فقط در طول یکسال اتفاق افتاده باشد.

وی افزود: با این قیمت‌هایی که مشاهده کردم نتوانستیم همه لباس‌های مورد نیاز فرزندان خود را تأمین کنیم چون چندین میلیون هزینه نیاز دارد که این از عهده ما برنمی‌آید.

 فروغی عنوان کرد: متأسفانه این روزها به جز جامعه پزشکی سایر اقشار شرایط مناسبی از لحاظ مالی ندارند در حالی که ما انقلاب کردیم تا فاصله طبقاتی از بین برود اما هر روز این شکاف طبقاتی بیشتر و بیشتر می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: ما از این پاسخ‌های تکراری مسئولان خسته شدیم که هر بار به گرانی اعتراض کردیم علت آن‌را به آمریکا، تحریم دلار، کرونا و ... نسبت دادند؛ چرا بهانه‌های مدیران ما تمامی ندارد، چرا نمی‌گذارند یک آب خوش از گلوی مردم پایین برود.

این شهروند خرم‌آبادی تصریح کرد: با وجود شبکه‌های اجتماعی، توقع جوانان نسبت به گذشته بالاتر رفته چون فعالیت بلاگرها و استایلیست‌ها به‌گونه‌ایست که سلیقه جوانان را به سمت مدگرایی و لباس های آنچنانی هدایت می‌کنند اما در واقعیت وقتی فرزندان ما می‌بینند که بضاعت مالی برای خرید  آن لباس‌ها را ندارند ضربه روحی بدی می‌خورند و وجودشان سرشار از حسرت می‌شود.

فروغی بیان کرد: مردم سال گذشته را با سختی گذراندند و متاسفانه همانطور که مسئولان سرگرم کرونا بودند خواسته یا ناخواسته چشم خود را بر روی گرانی‌ها بستند تا جایی که قدرت خرید مردم به طور کامل از بین رفت و نکته تاسف بارتر اینکه سیر افزایش قیمتها اصلاً متوقف نمی‌شود و همچنان با شدت و حدت رو به رشد است.

 نبود تولیدی‌های لباس در لرستان 

میلاد کرمی، یک فروشنده پوشاک در لرستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: واقعیت این است که اکثر فروشندگان لباس، در اماکن استیجاری مشغول به کار هستند و از آن جایی که نرخ اجاره‌بها در لرستان بسیار بالاست ما مجبوریم با افزایش قیمت اجناس خود بخشی از این فشار مالی را جبران کنیم.

وی گفت: امسال بالا رفتن قیمت مواد اولیه و پارچه هم در افزایش هزینه‌های تولید لباس نقش داشت و بخشی از گرانی پوشاک به این مسئله مربوط است؛ از طرفی چون در استان لرستان تولیدی لباس نداریم ما مجبوریم اجناس مورد نیاز خود را از استان‌های مجاور تأمین کنیم که این موضوع سبب افزایش هزینه‌ها و به تبع بالا رفتن قیمت پوشاک می‌شود.

کرمی عنوان کرد: اگر تولیدی‌های لباس در لرستان گسترش پیدا کنند و نیاز نباشد که ما برای تهیه لباس به تهران، اراک و اصفهان مراجعه کنیم؛ طبیعتاً هزینه حمل و نقل حذف می‌شود و ما می‌توانیم اجناس خود را با قیمت مناسب تری عرضه کنیم.

وی تصریح کرد: در روزهای پایانی سال که تعداد دستفروشان از تعداد خریداران هم بیشتر می‌شود  میزان فروش ما کمتر از حد انتظار می‌شود و در شرایطی که ما باید مالیات، عوارض و اجاره‌بها بپردازیم این عادلانه نیست به همین دلیل امکان کاهش قیمت وجود ندارد و گرنه دچار ضرر و زیان می‌شویم.

این فروشنده پوشاک بیان کرد: قبول داریم که مردم قدرت خرید ندارند اما بالاخره ما هم در طول یک سال گذشته به خاطر شیوع بیماری کرونا کم ضرر نکردیم و باید این ضرر و زیان خود را در روزهای پایانی سال که تقاضا برای خرید لباس افزایش پیدا می‌کند جبران کنیم؛ ما معتقدیم که گران‌فروش نیستیم بلکه هزینه‌هایمان بالاست.

 شرط کاهش قیمت پوشاک، نظارت بر زنجیره تولید لباس 

مرتضی موسیوند، رئیس اتحادیه پوشاک لرستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: 85 درصد بازار پوشاک، اجناس داخلی است حتی اگر مارک خارجی داشته باشند بنابراین ما هیچ کمبودی در این زمینه نداریم و به اندازه نیاز، پوشاک عرضه می‌شود.

وی افزود: عواملی مانند تحریم‌ها، بالا رفتن قیمت پارچه و مواد اولیه، عدم نظارت بر تولیدکنندگان پوشاک و وجود دلالان سبب شده که امسال قیمت لباس نسبت به اسفند 98، 2 تا چهار برابر افزایش یابد در نتیجه با کاهش قدرت خرید مردم، میزان تقاضا 50 تا 60 درصد کاهش یافته است.

موسیوند در رابطه با ضعف نظارت‌ها، عنوان کرد: نظارت باید از سرچشمه یعنی از کارخانه‌های تولید نخ شروع شود به فروشگاه‌های لباس برسد؛ همچنین باید جلوی دلالی‌ها گرفته شود تا شاهد معقول شدن قیمت پوشاک باشیم.

وی با بیان اینکه مهمترین مشکل ما در لرستان این است که تولیدی لباس نداریم و از استانهای مجاور وارد می‌کنیم، خاطرنشان کرد: با وارد کردن لباس از استانهای دیگر هزینه زیادی به فروشندگان لباس در استان تحمیل می‌‌شود که مجبورند آن را در قیمت نهایی محصول خود لحاظ کنند.

رئیس اتحادیه پوشاک لرستان با بیان اینکه در شرایط کرونا بسیاری از تولیدکنندگان لباس متضرر شدند اما دولت هیچ حمایتی از آنها نکرد، تصریح کرد: در واقع نمی‌توان گفت همه فروشندگان لباس، بی‌انصاف هستند و برای مقابله با گران‌فروشی‌ باید از بالای هرم شروع به نظارت و ساماندهی کرد چون وقتی اجناس با قیمت مناسبی به فروشنده برسد، فروشگاه هم آن را با قیمت مناسبی به دست مصرف کننده می‌رساند.

گرانی و چندنرخی بودن پوشاک در مازندران؛ نظارت را به مردم بسپارید گرانی 15 درصدی پوشک بچه در زنجان/وقتی درآمد "زوج‌های جوان" کفاف خرید پوشک را نمی‌دهد

 گزارش از نسیم کریمی صابر 

انتهای پیام/648/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قیمت پوشاک تا چهار لباس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۸۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟

روزنامه آرمان ملی در گزارشی به نقد عملکرد دولت و وعده‌های آن پرداخت.

این روزنامه می‌نویسد: نگاهی به افزایش قیمت‌ها در بازار‌های مختلف مثل سکه و ارز که تاثیرات فزاینده خود را بر کالا‌های مصرفی و مایحتاج مردم گذاشته و می‌گذارد بیانگر آن است که عملکرد دولت چندان قابل قبول نبوده و نیست.

جالب اینکه در چنین شرایطی برخی دولتمردان یا چهره‌های سیاسی و نمایندگان از عملکرد مطلوب دولت می‌گویند و معتقدند که باید از این عملکرد فیلم درست کرد و به نمایش عموم درآورد.

چنانکه سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی دولت شهریورماه گذشته در این خصوص گفته بود: «لازم است برای تک تک این اقدامات و دستاورد‌ها مستند و حتی فیلم و سریال ساخته شود و نمایشگاه برپا گردد.» این همان اختلاف نگاه به عملکردهاست که جامعه خود را در وضعیت بغرنجی می‌بیند، اما دولت و جریان همراه معتقد به ساخت فیلم از عملکرد‌های دولت هستند.

۲ نوع فیلم از عملکرد دولت

نگاهی به کارکرد ۳ ساله دولت نشان می‌دهد که دولت در تحقق بسیاری از وعده‌های خود از جمله ساخت یک میلیون مسکن؛ ایجاد یک میلیون شغل، رساندن تورم به نصف و تک رقمی کردن آن و تک نرخی کردن ارز ناموفق بوده است. مسائلی، چون برجام و FATF نیز به حال خود رها و کلا کنار گذاشته شده است. اما اینکه برخی بدون نگاه به این مسائل و گویی اینکه در این جامعه زندگی نمی‌کنند و از دولت عملکرد اقتصادی حمایت می‌کنند قابل تامل است.

چنانکه اخیرا حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت؛ «قطعا با توجه به اقدامات دولت لازم است که فیلمی از این اقدامات ساخته شود. اطلاع‌رسانی و اینکه مردم را در جریان اقدامات شایسته دولت قرار دهیم باید انجام شود. دولت دستاورد‌های مثبتی در حوزه سیاست خارجی و داخلی داشته است که باید در این رابطه اطلاع‌رسانی شود و بهتر است این اطلاع‌رسانی در قالب ساخت فیلم یا مستند باشد.»

با مطالعه برخی از این اظهارات دقیقا این پرسش پیش می‌آید که باید از کدام اقدام و عمل دولت فیلم ساخت که مردم ببینند و از دیدن آن لبخند رضایت بر لبان‌شان بنشیند. تورم میانگین ۴۰ درصد در ۳ سال اخیر را که قرار بود طی مدت ۴ سال نصف و سپس تک رقمی شود یا قیمت ارز را که تا کانال ۷۰ هزار تومانی رفت و با کاهش ۱۱ هزار تومانی در کانال ۵۹ هزار تومان قرار دارد و برخی مدح و ثنایش می‌گویند؟ البته این همان ارزی است که قرار بود تک نرخی شود.

شاید هم می‌خواهند از چندین دوره مذاکرات بی‌حاصل برای احیای برجام فیلم بسازند. به هر حال اگر هم فیلمی ساخته شود از دو نگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

در فیلمی که دولت از اقدامات خود بسازد؛ قهرمان آن سیدابراهیم رئیسی است که به قرائت دولتی‌ها مدیریت بی‌عیب و نقصی را به نمایش گذاشته و توانسته شرایط را مطلوب و جامعه را راضی نگه دارد. ضدقهرمانش هم منتقدانی هستند که دلسوزانه نسبت به شرایط جامعه و عملکرد‌های انتقادآمیز هشدار می‌دهند.

اما فیلمی که واقعیت امور را به جامعه نشان دهد قهرمانش دولتمردانی خواهند بود که با عملکردهایشان تورم و قیمت ارزی را ببار آورده و چنین وضعیت اقتصادی را برای مردم رقم زده‌اند. ناگفته پیداست آنچه در باب دولت در قالب انتقاد از عملکرد‌ها گفته می‌شود دلسوزانه و از سر خیرخواهی است و اینکه برخی هر نقد و انتقادی را سیاه‌نمایی می‌خوانند از این رو است که یا تعریف درستی از نقد ندارند و یا نمی‌خواهد کسی به دولت متبوع‌شان انتقادی وارد شود.

دیگر خبرها

  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • آیا با هواپیما می‌توان سفری ارزان به مشهد داشت؟
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • ممنوعیت فروش لباس‌های نامتعارف در واحد‌های تجاری