Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه روسیه در آستانه سفر به چین، با انتقاد شدید از برخورد غیرسازنده آمریکا با برجام، تأکید کرد: مسکو از ایجاد ائتلاف گسترده کشورهای مخالف تحریم‌های یک‌جانبه، حمایت کرده و ایجاد محدودیت‌های یکجانبه را ابزاری غیرقانونی می‌داند.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری «تاس»،"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در آستانه سفر خود به پکن، در مصاحبه‌ای اختصاصی با رسانه‌های گروهی چینی اعلام کرد که مقامات مسکو امیدوارند که دولت ایالات متحده که پیشتر از آمادگی خود برای بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران صحبت کرده بود، نیت خود را عملی سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

لاوروف با اشاره به اینکه، واشنگتن با خارج شدن یکجانبه از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، نه تنها اجرای تعهدات خود را متوقف کرد، بلکه اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در این باره را برای سایر کشورها نیز ممنوع کرد، ادامه داد: «بطور کلی در غرب این تصور وجود دارد: "هر تصمیمی که ایالات متحده بگیرد، همانطور عمل می‌کنند؛ ولی اقدام درست آن بود که آنها به اجرای قطعنامه شورای امنیت در خصوص برنامه هسته‌ای ایران عمل می‌کردند؛ ولی واقعیت کنونی این است. در حالی که این برخورد آنها نقض شدید حقوق بین الملل است و گویای عدم توانایی کامل آنها در اجرای تعهداتشان است. من امیدوارم که اکنون دولت جدید آمریکا که تمایل خود برای بازگشت به توافق هسته‌ای را اعلام کرده، نیت خود را عملی سازد.»

بیشتر بخوانید

روسیه برای مذاکره با شورای اروپا اعلام آمادگی کرد

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه یادآور شد که تلاش غربی‌ها برای تنبیه کردن روسیه و چین با کمک تحریم‌ها، "به سادگی عاقلانه نیست". وی توضیح داد: شما می‌شنوید که تجار اروپایی از این مسئله ابراز نارضایتی جدی می‌کنند که به دلیل این تحریم‌ها دچار زیان می‌شوند، و کشورهای دیگری که منافع ملی خود و توسعه اقتصادی و حمایت از تجارشان را دنبال می‌کنند، وارد بازار روسیه می‌شوند. در حالی‌که در عرصه کنونی جهانی، مجازات هر کشوری که مورد پسند کسی قرار نداشته و تلاش برای استفاده از اعمال تحریم‌ها برای تنبیه روسیه و چین، به سادگی برخوردی عاقلانه نیست.»

تحریم‌ها، به‌خصوص علیه کشورهای در حال توسعه، به مردم این کشورها آسیب می‌رساند

سرگئی لاوروف این واقعیت را مورد توجه قرار داد که تحریم‌ها، به‌خصوص علیه کشورهای در حال توسعه و فقیر، در شرایط اپیدمی جهانی، امکانات کشورها برای تأمین معیشت عادی شهروندانشان را پیچیده می‌کند و یادآور شد: «تصادفی نیست که دبیرکل سازمان ملل و دیگر مقامات سازمان‌های بین المللی خواستار توقف رژیم تحریم‌‌ا، با هدف امکان تأمین نیازهای اصولی کشورها در شرایط شیوع ویروس کرونا شده‌اند. ولی کشورهای غربی بطور کامل این ابتکارعمل را نادیده گرفتند. ما به همراه جمهوری خلق چین، در عرصه‌های بین المللی، از جمله سازمان ملل، قاطعانه از این پیشنهادات حمایت کرده و تحریم‌های یک‌جانبه، به‌خصوص تحمیل قوانین داخلی بر سایر کشورها، را غیرقانونی می‌دانیم.»

وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که مسکو از شکل گیری ائتلاف گسترده کشورهای مخالف تحریم‌های یک‌جانبه، حمایت می‌کند و معتقد است که اعمال محدودیت‌های یکجانبه، ابزاری غیرقانونی برای رسیدن به اهداف سیاسی و اقتصادی خاص است.

وی همچنین اعلام کرد که روسیه و چین، از همان زمان ظهور نخستین اخبار درباره شیوع ویروس کرونا، همکاری بسیار نزدیکی در زمینه مبارزه با این عفونت داشته‌اند که چنین همکاری را می‌توان نمونه‌ای برای روابط دوجانبه دوستانه و متحدانه نامید. به گفته وی، طرف روسی امیدوار است که "پیمان حسن همجواری، دوستی و همکاری" با چین، در سال 2022، بطور اتوماتیک برای  5 سال دیگر تمدید شود.

وزیر امور خارجه روسیه، امروز- دوشنبه، برای یک دیدار کاری به شهر گویلین در جنوب چین سفر می‌کند و در آنجا با "وان ایی" همتای چینی خود مذاکراتی را انجام خواهد داد.

آخرین دیدار رو در روی وزرای خارجه روسیه و چین در ماه سپتامبر سال گذشته میلادی (2020) در مسکو انجام گرفت که نخستین ملاقات دو طرف بعد از شیوع کرونا بود. علاوه بر اقدامات به منظور گسترش روابط دوجانبه، تبادل نظر درباره مسائل مهم جهانی و منطقه‌ای نیز در مرکز توجه مذاکرات امروز آنها خواهد بود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا برجام سرگئی لاوروف آمریکا خارجه روسیه روسیه و چین تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۹۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!

«برجام صرفاً یک مخدر بود که حواس مسئولین را از تحولات پرت کرد. برجام هویت دولت قبل است و به همین دلیل نمی‌خواهند شکست آن را بپذیرند. بدفهمی دولت روحانی از پدیده تحریم باعث از دست رفتن دهه۹۰ شد».

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، اخیرا در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد به بیان نقاط ضعف و قوت دهه نود پرداخت و در حالی که بیان می‌کرد دهه نود، بدترین دهه مردم ایران بوده، به تعریف و تمجید درباره برجام پرداخت. در واکنش به این اظهارات، مسعود براتی کارشناس مسائل اقتصادی به رجانیوز گفت: برخی از صحبت‌های آقای جهانگیری درباره وضعیت اقتصادی و تحولات دهه ۹۰ قابل‌قبول و برخی تحلیل‌ها غیرواقعی هستند. دهه ۹۰ دهه گمشده اقتصاد ایران است، اما آقای جهانگیری به دلایل این گمشدگی اشاره نکردند. بر خلاف آن چیزی که مدنظر آقای جهانگیری است که برجام توانست شرایط اقتصادی جامعه را متحول کند، اتفاقاً نوع مواجهه دولت‌های یازدهم و دوازدهم در بحث تحریم‌ها و مسیری که انتخاب شد، یعنی مسیر مذاکره برای رفع تحریم‌ها، بدون شک اثر خیلی جدی در گم‌شدن دهه ۹۰ در اقتصاد ما داشته است.

آن چیزی که متأسفانه در دهه ۹۰ اتفاق افتاد، بدفهمی از پدیده تحریم، از نحوه کارکرد تحریم و از جایگاه تحریم در سیاست خارجی آمریکا و اهداف خصمانه‌ای بود که دولت آمریکا در قبال ایران دنبال کرد و برنامه‌هایی که علیه مردم ایران داشت. این بدفهمی سبب شد که راه اشتباهی انتخاب شود و این راه اشتباه باعث شد که ما دهه ۹۰ را برای رشد اقتصادی و استحکام اقتصادی از دست بدهیم. این نکته‌ای است که آقای جهانگیری اصلاً به آن اشاره نکرده است.

از طرفی ایشان در بحث اقتصادی برجام اغراق‌هایی هم کرده است. البته برجام آورده‌ها و نتایجی داشته، اما نه آن چیزی که به‌صورت اغراق گونه بیان شود. مهم‌ترین آورده برجام فروش فیزیکی نفت ایران و بازگشت سطح فروش نفت به قبل از تحریم‌ها بود که در سال‌های ۹۵ و ۹۶ اتفاق افتاد. نوع تعاملات اقتصادی خارجی ایران به‌گونه‌ای شد که کاملاً نسبت به بازگشت تحریم‌ها آسیب‌پذیر شد و لذا هر چند شاهد رشد نفتی خوب در سال ۹۵ بودیم، اما این رشد در سال ۹۶ رخ نداد، چون مهم‌ترین متغیر آن نفت بود و یک‌بار اتفاق افتاد و وقتی در سال ۹۷ با تحریم‌ها مواجه شدیم و خروج آمریکا از برجام اتفاق افتاد، دو سال پیاپی رشد منفی را تجربه کردیم که کل آن رشد مثبت را به محاق برد و در مجموع دهه ۹۰ برای ما دهه درجازدن محسوب می‌شود.

برجام نتوانست مشکلات ما را با دنیا رفع‌ و رجوع کند، بلکه صرفاً یک مسکن موقتی بود و بیشتر برای ما نقش مخدر را ایفا کرد و ما نسبت به روندهایی که برای ما تهدید بودند، چه در منطقه و چه در سطح جهان، بی‌توجه شدیم و حتی به توسعه زیرساخت‌های تحریم که در دولت اوباما و بعد ترامپ انجام شد؛ از جمله راه‌اندازی مرکز هدف‌گیری تأمین مالی تروریسم در منطقه خلیج‌فارس در کشور عربستان توجه نکردیم. قانون کاتسا که توسط کنگره آمریکا تصویب شد، برای ما امر مهمی تلقی نشد و به آن توجه نکردیم و ضرباتی هم که در سال‌های ۹۷ و ۹۸ بر ما وارد شدند، ماحصل همین بی‌توجهی‌ها بودند، لذا نه‌تنها مشکلی از ما حل نشد، بلکه ما را در یک خلسه و فضای ناهشیاری قرارداد که آسیب آن را دیدیم. این ادعا که برجام در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق بوده، با آمارهای موجود تطابق ندارد. در سال‌های ۹۵ و ۹۶ که سال اجرای برجام است، روی کاغذ رشد سرمایه‌گذاری خارجی رخ ‌داده، اما در واقعیت طرح‌هایی که عملیاتی شدند و سرمایه‌های که به‌صورت واقعی وارد کشور شدند، اعداد بسیار کمی هستند که نشان می‌دهند سرمایه‌گذاران نتوانستند اعتماد کنند و ریسک تحریم‌ها کماکان برقرار بوده است؛ لذا در سال ۹۵ زیر ۲ میلیارد دلار تحقق سرمایه‌گذاری خارجی رخ‌ داده و در سال ۹۶ هم همین حدود بوده است؛ درصورتی‌که در دوره آقای رئیسی در سه سال اخیر اعداد بسیار قابل‌توجهی ثبت شده‌اند که در مسیر اجرا قرار دارند. برای مثال در سال ۱۴۰۲ مبلغ سرمایه‌گذاری طبق اعلام رسمی متولی امر ۵.۵ میلیارد دلار بوده است.

علت دفاع آقای جهانگیری از برجام این است که مهم‌ترین ایده دولت آقای روحانی مذاکره بود و نتیجه آن که برجام باشد، هویت آنها را می‌سازد. طبیعی است که از آن دفاع و طبیعتاً تمام تحلیل‌های خودشان را به این سمت معطوف کنند که برجام اتفاق مهمی بوده و تجویز فعلی‌شان هم برجام باشد. ناموفق بودن این مسیر و عدم توفیقاتش برای همه ایرانی‌ها شفاف و تثبیت شده است.

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • سپاهان سرمربی محبوب را می خواهد | انتقال سخت عملی می شود؟
  • روایت مقام سابق موساد از «زیرساخت باور نکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران»
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد